Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Irónia akart lenni...
...nekem ez a bajom ezekkel a korai bench-ekkel, hogy az elvárások tuningolásán kívül nem jók igazából sok mindenre. Lehet itt pár tudatos user DX12-re vesz kártyát, de attól még az emberek 90%-ban a tesztek alapján fognak dönteni... Az eleve DX11. Most ebben mérettetik meg ez a kártya június végén.
Ilyen 200 dolláros az AMD-nek marketshare-t kell szereznie, különben csak a veszteség halmozódik...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Harley quinn
üzenetére
Na itt kezdődnek a félreértések... ez már ki lett beszélve... heavy batch ez is 98%-os GPU load-ot mutatott... csak akkor volt alacsony a kihasználtság, amikor nyilván kevés rajzolnivaló volt.
Most ez csak 25%... ezért 200 dollárért kapsz egy dupla erős 1080-at, Witcherben az már 100 FPS 4K-n

Ilyenek miatt indulnak el a nagy várakozások, és a nagy pofáraesések is... -
Ren Hoek
veterán
válasz
zsolt0017
üzenetére
Szerintem ez urban legend. Meg AMD-nél nem fogják így hívni. NV-nél sem érdemes megvenni, túlárazott és throttlingol / porszívó.
Ha CF-t akarsz, akkor mindenképp blowerest vegyél, avagy ref hűtést. A 8 giga jókérdés, szerintem attól függ milyen erős lesz a GPU. Ha 390X szint, akkor ráfér 8 GB, mert kitudja milyen játékok jönnek még.
-
Ren Hoek
veterán
A dollár eurót sokan úgy értik ám tévesen, hogy fogod az MSRP-t és beszorzod euróval és ennyiért veszed meg. 200 euróért.
Később gyakran beáll erre az áfázások miatt... de első körben több a váltás. Dollár*árf*áfa. +Pici sáp még
Szóval innen reális a 72-75. Malibutomival egyetértve.
-
Ren Hoek
veterán
Ne félj kiadják azok a doksit, ha hirtelen lórugásnyit mennének az AMD kártyák, és emiatt zuhanna a profit.
Addig az a policy, hogy titkolóznak, nehogy másoljanak tőlük. + a lassú konzolport = bevétel. (Egyébként az AMD is lehetne már kicsit "görény" profitorientáltabb, mert évek óta fuldoklik a veszteségekben... hosszú távon ez se jó)
Fordított esetben meg, openGPU, copy paste GCN funkciók, nulla fejlesztési költség, full DX12 Volta kiad, haszon learat.
jó nem ilyen egyszerű... -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Akkor meg pláne nem érdemes belőle számottevő következtetést levonni. Mondjuk egy Hitman-ben egy 390X elver egy Titánt, akkor nyilván azzal fogom promózni elsődlegesen. Az összes többi esetben meg 20-30%-al gyorsabb... a Titán. Ez óriási különbség.
Vagy a VideoCardz-os 3DMark11 eredményre alapozod? (18K score - Fury ekvivalens)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Bármelyik random (AOTS/Hitman) tesztben sokkal rosszabbak DX11-ben a Radeonok. Vagy fogalmazzunk úgy, DX12-ben gyorsulnak eléggé jól? (Pascalok meg toporognak) - főleg az Async miatt.
Vagy ebből azt szűröd le, hogy sebészi pontossággal ugyan azt fogják hozni DX11-ben, mint DX12-ben? Ha így lenne, akkor kukázhatnánk a DX12-őt

Annyi a történet, hogy a Polarist cherry-pick DX12 eredményeket kaptunk, nyilván DX11-ben levehetsz belőle x%-ot. Hogy ez az x mennyi, az majd kiderül.
-
Ren Hoek
veterán
Viszont ez talán bizakodásra ad okot...(újratervezett front-end) DX11-DX12 között nagy diff volt eddig..többek között ezért.
Ha egy AOTS DX11-DX12 eredményt megnézünk, akkor az jön ki, hogy még lassulnak a Maxwellek (vagy immáron egyhelyben topognak a Pascalok) DX12-ben. Holott a fele 'hatás' ennek abból is jön ki, hogy DX11-ben aránytalanul rosszabbak voltak a GCN-ek.
Ha ezen most sikerült javítani az újratervezésekkel, akkor lehet nem lesz már ekkora diff DX11-12 között sem.
Legeslegjobb forgatókönyv szerint kaphatunk egy 390 teljesítményt is akár. Mert DX11-ben rosszabb lesz mindenképpen (vagy fordítva leírva, DX12-ben mindenképp gyorsulnia kell)
-
Ren Hoek
veterán
Sokat rágicsáltam, hogy nekünk 290/970-ről érdemes-e váltani 480-ra ami DX11-ben feltehetőleg/remélhetőleg ugyan ilyen teljesítményt nyújtó kártyára... Jó egyes DX12 game-kben tuti erős lesz (390X szint is akár), mint az AOTS, vagy a Hitman... de minden máshol a szokásos erősorrend. (és akkor még egy 200 dolláros VGA-nál örülhet mindenki egy 970-nek DX11-ben) Nem írom le a 480-at szó se róla, de már a korábbi GCN sem volt igazán DX11-re szteroidozva, mint a Maxwell/Pascal... akkor az új GCN vajon mennyire lesz az? Kicsit aggódok, hogy semmi demo nincs még erről... szerintem sokunk még mindig DX11-re vesz kártyát, bárhogy is csűrjük csavarjuk.
Szerintem E3-on már kiderül valami, és remélem nem ilyen 4xCF 480 leüt AOTS-ban egy GP100-as Teslát

-
Ren Hoek
veterán
Ez még jóslásnak is erős, tekintve, hogy senki nem tesztelte a Polarist. A "nagyobbal" meg már lehet elkésnek... 4-5 hónapot kevesen fognak várni GPU nélkül, mikorra már normalizálódtak az 1070-ek is...
Onnantól meg nehéz cserére bírni a népet, hogy 4-5 hónap késéssel kijött egy 1070/1080 rivális....én várok még kicsit, de ha nyáron nem jön ki a 490 vagy legalább egy Fury teljesítményű chip, akkor újra zöld leszek.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem tudom... és pont ezért félek tőle, mert eddig csak nyilván a Polarisnak kedvező bencheket láttuk.
Sehol egy jelen DX11-es játékos teszt.Konkrétan tényleg elgondolkoztam, hogy a 970-et leváltom Polarisra ideiglenesen, mert tényleg látom a benne rejlő dolgokat a következőekre nézve. Csak nagyon nem mindegy, hogy DX11-ben hogyan szerepel, mert még rengeteg játék van amit nem játszottam ki... ha netán kevesebbet tudna mint 970 néhol, akkor nyilván felejtős.
Az meg nyilvánvaló, hogy a vásárlók elenyésző töredéke fog DX12 miatt dönteni (AMD/NV-ben) Nem nekem vagy neked kell eladniuk ezt a kártyát, hanem az átlag gamerek nagyrészének, akik Witcher 3-al, és GTA V-el nyomulnak FHD-n... és valljuk be, a Pascalok marha jók lettek DX11-ben, ez nem vitás.
-
Ren Hoek
veterán
Erre csak annyit mondok, hogy senkit nem érdekel a DX12, csak 1% technikailag felkészült usert - amíg nincsenek DX12 játékok... és most nem ilyen AOTS féle AMD benchmark maszatolásra gondolok.
Amíg a tesztekben nem csak kuriózum lesz pár DX12 játék, addig a jelen és a múlt DX11-es húzócímeire vesznek kártyát az emberek, mint a GTA V, vagy a Witcher 3. Ettől félek én, hogy a 480 marha jó lesz AOTS benchben, 390X környékén hoz, DX11-ben viszont egy 970 alatt köhög. Akkor hogyan hozod be a summary-kat a jónépnek? Ha a tesztekben 90%-ban DX11 játékok vannak... Amiben az 1060 vérengzeni fog, és szinte termeli az áramot az 1070 perf/wattjából kiindulva, Polarishoz képest.
Szerk: Ja és miért cserélném a 390X-et? Azért mert az új gen kivégzi árban a régi kártyákat, és mostanában inkább azt vallom, hogy érdemes folyamatosan okosan modernizálni. 15-20K-s érték bukókkal jobban kijövök, és folyamatosan jó teljesítményt kapok, mintha várnék 5 évet szénné amortizálódva, amikor már a Casio kalkulátoromon is fut a Crysis 5. Volt, hogy ezt csináltam, de a folyamatos modernizálás anyagilag lehet többe kerül...de nekem sokkal jobban fáj eladni 5000 Ft-ért egy anno csúcskártyát...és akkor a folyamatos kompromisszumkötésekről ne is beszéljünk
-
Ren Hoek
veterán
Abban egyetérthetünk, hogy pont ilyen vesződések miatt nem lehet megjósolni mi lesz 1-2 év múlva a játékokban. Ez az NV sara is természetesen...
Pont ezért nem szeretnék egy vásárlói döntést bármi ilyesmire alapozni, hogy majd mi lesz 5 év múlva. Nem tudjuk és kész. Én nagyon nagyon bíztam benne, hogy már január környékén tesztelhetjük a DX12 játékok garmadáját, és végre bebizonyosodik mennyire jó egy 280X is már. Majdnem belugrottam egy 390X-be tavaly a DX12 mesék miatt... amit most féláron tudnék kb eladni, mert végre jö(n) egy AMD-s 970, olyan fogyasztással.
Szóval kicsit úgy érzem, nagy az elbeszélés a HW gyártók és a fejlesztők között. Ez nem egy jó kis kooperatív piac... Az AMD lehet meghallgatja őket, de PC-n mit sem számít, mert alig van valakinek Radeonja. Most persze változhat, a 480-al... de ezzel is elcsúsztak a tyúkszaron, mert 1070/1080 kint van, 1060-at bármikor belengethetik sokkal jobb fogyasztással, mert nem olyan bonyolult a csip megint.
Akinek meg 970/980/390/390X-e van, és netán váltanának, azoknak most értékelődik a béka segge alá a kártyája és SEMMI alternatíva nincsen kb, csak az 1070. Eskü talán egy használt Fury lehetne még jó FHD-re... 120-ért... csak abból még újból sincs választék szinte

-
Ren Hoek
veterán
Pont annyira lehet tudni a jövő játékait 5 év múlva, mint ahogy 1 évre sem lehetett előre tudni, hogy mennyi DX12 játék lett, mert hogy nem 25 az is tuti.
Egyébként meg kitudja, kijön egy új konzolgeneráció, és hip-hop a csoda konzolfunkcióknak annyi, mert még Abu is mondta, hogy egy-egy arch-on az adott generációra fejlesztett játékok futnak jól DX12-ben. 5 év múlva ugyan úgy elektronikai hulladék lesz a Polarisból is, és a Pascalokból is...
Szerk.: ja és szerintem teljesen felesleges egy kalap alatt kezelni a DX12 játékokat. Itt tényleg minden a fejlesztőn múlik.
-
Ren Hoek
veterán
"970 teljesítményének közelében lesz félpasszív hűtéssel, akkor fullhdra top vétel lesz."
FullHD-ra kb egy 980 Ti/Fury és 980 közötti teljesítmény lenne a top vétel, DX11-es játékokra, és ami magabiztosan kiszolgál a következőekben is, amíg a csoda DX12 el nem terjed, úgy 1-2 év alatt (de még szerintem akkor is lesznek DX11-es game-k) - AOTS-ból nem szűrök le semmit. Grafikailag semmi korszakalkotót nem látok benne szemmel, mégis beszarik rajta az összes kártya... Ha lepakolnak az asztalra egy olyan techdemót, mint a Cryengine volt annak idején, mikor a többi játék Mario grafikával ment... mindez DX12-ben, játszható FPS-ekkel, akkor hiszek a DX12 mesében.
Ha most váltanék erre a kategóriára, akkor úgy érezném megint ott vagyok, hogy épphogy elég FHD-re, és már kell kötögetni a kompromisszumokat. Természetesen ha 40-50 FPS min-ek megfelelnek és nem zavar a tear / freesync monitorod van, akkor oké lesz egy ideig.
Ennek ellenére lehet lecserélem a 970-et én is, a Polarisra, ha ilyen jó lesz DX12-ben - és az 1070 árai nagyon magasan lesznek. Pont azért, mert a 200/230 dolcsi már annyira gatyaletolós, hogy nem fog egy ideig értéket veszteni. Kb ez olyan ár, hogy az AMD fizet azért, hogy megvedd
remélem nem ebben fognak tönkremenni, mert hogy profitot semmit se fog termelni az fix. -
Ren Hoek
veterán
válasz
üzenetére
Az a baj, erről pletyka szinten sem volt még infó. Amit tudunk a Polaris, egy nagyon jó kis termék a maga kategóriájában. DX11: 970/390 szinten. Árban, DX12-ben és a black magic fícsörökben pedig jobb. (VR-ben szerintem max egy low poly hentai csajt sunázol meg ezzel egy fehérre meszelt szobában, valami kínai OcoolUs Ruff third party szemcsin.
Viccet félretéve, prémiumból inkább szegényember véére lesz ez)Viszont a 490 egy szellemchip, és egyelőre nem létezik... Minden jel erre mutat
Nyáron legalábbis tutira 200-300 között nem lesz 1070 verő csip.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
inkább legyen rajta, mint nem.
Onnantól meg nehéz cserére bírni a népet, hogy 4-5 hónap késéssel kijött egy 1070/1080 rivális.
Nyáron legalábbis tutira 200-300 között nem lesz 1070 verő csip.