Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
üzenetére
Az a 20% aztán rohadt sok (már csak azért se szabad kerekíteni, mert egy konkrétan AMD hardverre tervezett DX12-es játéknál kapott érték, így biztos mindenhol ezt az arányt hozza majd). A lényeg akkor is az, hogy borzasztóan messze van ahhoz a full GP104, hogy azt ki lehessen jelenteni, hogy nem érdemes ellene GPU-t pozicionálni.De én ezt itt befejezem. Szalmaszálérveléssel csak a "szakmai hsz" számot lehet növelni, abból meg már kezdek kinőni.
(#430) Malibutomi: Nem az volt a beszélgetés tárgya, hogy két Vega jön-e vagy 1, hanem hogy kb mit lehet tőlük várni. A kisebbik SZERINTEM a GP104 környéke lesz, sokan meg úgy gondolják, hogy az a Vega-k a GP102 szintjére és fölé érkeznek, ami szerintem meg nonszensz.
-
leviske
veterán
válasz
üzenetére
Simid kolléga tökéletesen vázolta a gondolatmenetem. Úgy tűnik szükségem van tolmácsra.
(#423): "A V10 a GP104 ellen azért nem hiszem hogy menne, mert akkor túl kicsi lenne a különbség a P10-hez képest."
Az AMD szerint a full GP104-es GTX1080 és a herélt Polaris10-es RX480 közt 100%-os teljesítménykülönbség van a DX12-es AotS alatt. Ennek fényében mégis mi a francról beszélsz? Hol lenne már logikusabb az, hogy kiadnak a hardcore rétegnek 2 GPU-t a Vega-k képében. Szurkolok az AMD-nek, de azért a földön igyekszem járni.
"A V10 inkább a GP104 és a GP106 közé kéne érkezzen"
Ez szarkazmus volt?

(#421) MongolZ: Azt a hsz-t nem szerkesztettem utólag, de eléggé rosszul van fogalmazva az a rész. Este volt, lehet, hogy félrenézted.
(#418) derive: Imádom, mikor valaki belecsöppen n+1. résztvevőként egy beszélgetésbe és beszólással indít. Külön pikáns, mikor ez teljesen alaptalan.
-
leviske
veterán
válasz
üzenetére
A Greenland egy MCM APU, nem egy dual GPU-s cucc. Arról meg már ~1 éve is olvasni lehetett.
(#414) toflehi: Mégha abból is indulunk ki, hogy a full Polaris 10 nagyon pozitív esetben elérheti az agyonherélt GTX1070 szintjét, kimaradna egy teljesítmény régió, ha a Vega 10 már egyenesen a GP102 környékére lenne tervezve.
Persze, ha a GDDR5X-es full Polaris fel tud mászni a herélt GP104 szintjére, akkor elképzelhető, hogy a Vega 10 a herélt GP102-ig felskálázható lesz és így a Vega 11 jöhetne csak a Titan ellen, de ez azért messze nem ugyanaz, mint amikor konkrét ellenfele egymásnak két GPU. Ráadásul ez is baromira optimista elképzelés.
(#415) Malibutomi: Tudom, hogy nem lesz desktopon NVLINK, amíg az Intel/AMD rá nem bólint (ami kb soha nem fog megtörténni). Viszont én a GP100 célpiacáról beszéltem. Oda, a GP100 ellen legfeljebb a Greenland jöhet jövő év végén, vagy valamikor 2018-ban.
Magyarán a Vega 11 nem a GP100 professzionális piaci ellenfele lesz, mint ahogy a kolléga erre célzott. Logikusabb, hogy ezt a GPU-t pozicionálja az AMD a GP102 ellen, de ezzel már megint csak önismétlek.

-
leviske
veterán
Ahhoz, hogy a Vega 10 a GP102-vel tudjon foglalkozni a Polaris 10-nek meg kellett volna fognia a GP104-et legalább alulról a GTX1070 felől. Erre meg jó eséllyel a RX485(?) se lesz képes, miután az RX480-ból is kettő kell a GTX1080 ellen.
Így viszont marad az, hogy a Vega 10 alapú kártyáknak (RX490/495?) a GP104 alapú GeForce-ok ellen kell majd küzdenie, míg a GP102 alapú GTX1080Ti? és új Titan ellen az egyedi nevű Vega 11 alapú kártyáknak kéne érkeznie.
A GP100 piacára szerintem az AMD inkább a Greenland-et szánhatja valamikor jövőre. Márcsak azért is, mert az NVLINK-el ellentétben az AMD-nek nincs kész az az interfész, amin tudnák hozni a konkurencia sávszélességét. Ennek áthidalására ideális lehet az interposer és a közös HBM.
-
leviske
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Semmi információt nem kaptunk. Az AMD saját dualRX480 vs GTX1080 összehasonlítása alapján azt mondanám, hogy nem. Valószínűleg játékfüggő lesz a Polaris+Vega vs Pascal helyzet és mivel az AMD megint hamarabb lépett a jövő irányába a most helyett, pont a kevesebb DX12-es játékok alatt lehet majd erős.
Ahhoz, hogy a válasz igen legyen, a Vega 10-nek kb azonos lapkaméret mellett kéne hoznia a GP104 szintjét, a Vega 11-nek pedig a GP102-ét. Erre pedig nem lesz elég a korábban Vega 10 kapcsán belengetett 4096SP, ha a RX480 ~4600SP-vel veri le a GTX1080-at.
De lehet, hogy túl földhözragadtan gondolkodom.
(#392) solfilo: Köszi.

(#393) morgyi: Itt a PH!-n, + wikin használatban volt. Felesleges most azzal telespammelni a topikot, hogy nem hivatalos, attól még hivatkozási alapnak jó. A lényeg, hogy az általam említett számozási rendszerben a Polaris 1.3, míg a másikban 4. Ezt felesleges tovább cifrázni.
-
leviske
veterán
Így már értem.

(#390) SylverR: Pontosabb szerintem az a megfogalmazás, hogy az AMD részéről nincs hivatalos. Eddig voltak a szigetcsoportok, most meg jöttek a csillagok.
Ha lett volna rá korábban hivatalos verzió, akkor Abu85 biztos nem az 1.0/1.1/1.2 metodikát használta volna pl a DX12-es cikkekben.
-
leviske
veterán
Elméletileg a Zen-nek az új generációs i7-et nézve valahova a 6850K vagy jobb esetben a 6900K környékére kéne érkeznie a zászlóshajóval. Hogy a herélt verziókat mik ellen küldik/tudják küldeni az sokban múlik majd az órajelektől.
A gond inkább az lesz, hogy játékokban a LGA2011 előfordul, hogy a LGA1150/1 alatt van. Szóval a herélt verzióknak még inkább fontos, hogy remek órajele legyen.
-
leviske
veterán
Nem teljesen értem a mondatot.
Arról nem vagyok meggyőződve, hogy a Vega és a Polaris közt lesznek akkora különbségek, mint mondjuk a Fiji és Hawaii, vagy Hawaii és Tahiti között. Épp elég újítás lesz a cégnek, hogy a Vega-k HBM-el érkeznek.Szóval ha így értetted, nem feltétlen hinném, hogy a Vega már GCN1.4-nek számítana, ha a Polaris-t GCN1.3-nak vesszük.
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az azért vitathatatlan, hogy mostanra tényleg elérték a pontot, hogy vagy ütnek, vagy zuhannak. Vegyük észre, hogy most egy szimpla socket kiadása is gond.
Azt nem hiszem, hogy az AMD sorsa a VR-on múlna, de az biztos, hogy az ebben az évben kiadott termékeik dönteni fognak arról, hogy van-e esélyük megélni a következő 5-öt. Ha a Zen, vagy GCN1.3 az elvárások alatt teljesít, nem nagyon lesz már miből elvegetálni.
-
leviske
veterán
Két Vega van elvileg. A kisebbik, Vega 10 jöhet Októberben, 2 HBM lapkával az említett 4096 shaderes kiszerelésben. A nagyobbik, Vega 11 jön elméletileg jövőre, 4HBM lapkával 6000 feletti SP-al.
Nem hinném, hogy a Vega 10 4-500mm2 die-t kapna. Indulj ki abból, hogy a Polaris 10 duplázása is megállna valahol 450mm2 körül ~5000SP környékén (és ebbe még így duplázva van beleszámolva az UVD és hasonló vackok).
Én a Vega 10-től egyfajta optimalizált, felújított Fiji-t várnék. Ez szerintem megállhat méretben a GP104 környékén és teljesítményben bepottyanhat a GTX1080 és GTX1080Ti közé. A Vega 11 meg gondolom félig desktopon lesz a hardcore rétegnek, félig meg a professzinális piacon fog küzdeni a GP100-al.(#357) szmöre007: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a 11GHz-es GDDR5X kevésbé problémás, mint a HBM2. Pláne a Fiji-s tapasztalatok után.
-
leviske
veterán
Szóval akkor várhatóan bepottyan a 290 és 390 közti teljesítmény szintre? 200 dolcsiért nem rossz. Kíváncsi vagyok a tesztekben hol lesz. Remélem többet hoz a 280X-en, mint amennyi ebből a 5TFLOPS-ból látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pixel 7 pro 128/8
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R9 3900X 32GB DDR4 500GB SSD RX 7800XT 16GB Corsair 4000D Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Az a 20% aztán rohadt sok (már csak azért se szabad kerekíteni, mert egy konkrétan AMD hardverre tervezett DX12-es játéknál kapott érték, így biztos mindenhol ezt az arányt hozza majd). A lényeg akkor is az, hogy borzasztóan messze van ahhoz a full GP104, hogy azt ki lehessen jelenteni, hogy nem érdemes ellene GPU-t pozicionálni.