Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CsST: Mi az az instant túra?
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaloMC
csendes tag
Sziasztok!
Ez a témához legközelebb álló topic, elnézést, ha mégis rossz helyre írok, vagy valahol már meg van válaszolva a kérdésem.
[link]
A fenti linken lévő leírást követtem, és csináltam egy mentést a telefonomról. A kérdésem, hogyan tudom a telefonra visszatenni? Volt egy opció amivel elvileg a flashtool számára előkészítettem a mentést, de ez most a sima SP download tool, vagy az MTK-t kell majd használnom?
Köszönöm előre is. -
Cris088
csendes tag
Nem vesz fel töltést, napokra fenthagytam...Viszont az akkut feltöltötem egy spéci lipo töltővel szóval az fullon van, de se kép se hang, nem mengy ez a gomkombináció se, legalább is kb 40s-ig nyomva tartottam addig semmi.. Viszont annak örültem hogy a mentés simán lement, de ezt inkább csak tesztnek gondoltam én is és akkor részenként megcsinálom a needromos scatter start és length -ek alapján.
első körben elég lenne a gyári preloadert feltöltenem rá? ha ettől nem indul el akkor milyen sorrendben próbáljam a többi részt cserélni?
Ja és ehhez is van több fajta preloader?
Az nvram-mal mi van azt nem látom a scatterban, azt nem lehet lementeni SP -vel?
-
Tedd fel töltőre, hátha az akku bolondozik.
Majd kb. 2 óra múlva nézd meg, hogy van-e életjel...A readback-et részenként kellett volna megcsinálni.
A scatter-t egy gyári romból vedd ki, a needrom-on biztosan találsz.
Az alapján szakaszonként tudod menteni az emmc-t.
A data-t is, ami pedig a saját adataidat tartalmazza.De a legjobb az lenne, ha mégiscsak bekapcsolna.
Recovery-be sem jut el a gombkombinációval? (power+hangerő le + hangerő fel)
-
Cris088
csendes tag
Sziasztok, Van nekem egy téglásult Lenovo A850+ om stock rommal root nélkül, de még is csak elértem nála egy sima lefagyás után, hogy se kép se hang se töltés se reset gombkombinációk.. Akku nélkül Windows kb 1-2 percenként fél percig látja MTK USB-ként, illetve SP Flash tools-sal MTK VCOM-ként sikerült lementeni readbackkel "valamit" róla: elvileg a EMMC_Boot1-et (preloader) és az EMMC_USERt ömlesztve.kb 2,9 Gb lett a mentés.Tehát működik a kapcsolat, de gondolom, hogy ez a mentés nem sok mindenre jó így egyben. Más mentési lehetőséget nem találtam csak ezt a readbacket. Vagy van más?
Szóval a kérdésem az lenne hogy ha az a célom hogy lehetőleg lementsem az összes fájlomat appokat névjegyeket, smseket, beállításokat és utána csináljak belőle egy működüképes telefont amire ezeket vissza is tudom tölteni akkor hogyan járjak el?Az eddigi olvasások alapján gondolom kellene egy scatter file a telóról, amim nincs és nem is nagyon tudok csinálni mivel csak az Sp tools látja.. de letöltöttem needromról a gyári updatelt ROMot, ennek a scatterja megvan, ebből kiolvasott start és length értékeket használhatom a mentés megadásához?
Ha betöltöm az SP be a gyári scattert akkor az end érték mást(kevesebbet) mutat mint ami a hosszából és a start-ból adódik a TXT alapján, ez azért van mert kevesebb valós adat van benne mint a dedikált terület mérete?Gondolom a readback-es mentéskor a max hosszat azaz a fentartott méretet(length) kell megadnom ugye?
Ha lementettem az adatokat akkor elég csak a gyári preloadert feltöltenem a telefonra, hogy be tudjam már kapcsolni legalább? ekkor megmaradna minden adatom és az IMEI is? ha ez nem megy akkor melyik részek feltöltésével/cseréjével folytassam?
Írtátok hogy lehet több preloader is egy telefon tipushoz, de a needromosban csak 1-fajta van szerintem, ezzel működhet?Vagy találok valahol több gyárit is amit ki kéne próbálnom?
Azt is láttam hogy nvram ban van az IMEI viszont ezt hogy tudom lementeni, mert a gyári ROM scatterjében nem látok ilyen részt így a readbackkel hogy tudom lementeni?
Elnézést hogy ennyit kérdezek, de sok órányi keresgélés után ennyi infót tudtam összeszedni laikusként és mielőtt valamit végleg törlök inkább kérdezek a profiktól:-)
-
sunnyi
csendes tag
Hali!
Vettem egy Xiaomi Redmi note 2, és twrp szeretnék felrkani rá,a gond az hogy ha rádugom aksi nélkül gépre, kb 5 mp megjelenik az eszköz majd eltünik, és ezt így fojamatosan felraktam drivert, akkor ugyan azt csinálja 2 mp es váltással, és minden egyes váltásnál rezeg egyet a telefon.. Mitől lehez ez?köszi,üdv,Sunnyi!
-
Szia!
Végre valaki előre gondolkodik, és olvas!
A mentésről annyit, hogy a gyári rom, amit meg szoktak osztani, ott a fájlok azért kisebbek (jellemzően), mert az értéktelen nullákat levágják.
Így pl. a 2 vagy 4 vagy 6MB-os preloader-ből lesz kb. 120kB.
Ugyanígy az MBR, EBR fájlokból 512kB helyett 512byte lesz.A data-t nem kell menteni, a BMTPOOL pedig nem menthető flashtool-lal.
A két preloader nevének eltérése adódhat abból is, hogy más a két preloader.
Ezt pl. diff parancssal le tudod ellenőrizni (vagy akár textfájlként is, vagy md5sum-mal).Pont azért fontos lementeni a preloader-t, mert az különbözhet egyes kiadások között (Lenovo A820 esetén volt vagy 4 féle, és nem volt mindegy, melyiket tetted fel.)
A PMT hiba a 3-as flashtool-nál gyakoribb, de az 5-ös verzió is visszaszól, ha gondja van vele.
A PMT a partition management table - partíciókezelő tábla.
Általában FW upgrade mód esetén nem jelentkezik (kivéve pl. Elephone P6000 5.0 -> 4.4 downgrade esetén).A gyári rom hibás működése a hanyag szoftverkészíttetés. Ha van hozzá mod rom, vagy frissítés, akkor érdemes azzal próbálkozni.
-
ggggg5
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbáltam a mentést. A gyári (neten találttal) pontosan egyezik a fájlok eleje, a végére azonban sok nullát ír. Azaz a metett fájlok mérete sokkal nagyobb. Pl az MBR 4kb helyett 512kb.
Gondoltam hogy akkor flesselem az újabb ROM-ot mentés nélkül. Hibaüzenet: "PMT changed for the rom, it must be downloaded".
Állítólag a SP Flash Tool v5.1352.01 ezt a hibaüzenetet figyelmen kívül hagyja (http://en.miui.com/thread-78047-1-1.html). Egyelőre nem mertem használni.A gyári és új ROM scatter fájlja (commander compare szerint) gyakorlatilag ugyanaz. A különbség ennyi:
project: k002_b_b1b5 ill. project: k002_b
file_name: preloader_k002_b_b1b5.bin ill. file_name: preloader_k002_b.bin
(Ha számít: az mbr, ebr1, ebr2 és még néhány fájl tartalmilag is egyezik a 2 rom estében)Egyébként azért flesselném mert a gyári ROM-mal hibás a működés, ezt többen jelezték egy csájna fórumban.
Mit kellene csinálnom? Előre is köszönöm a segítséget. -
Upo
addikt
Félreírtam, bootloadert írtam bootimg helyett. A preloadert természetesen nem piszkálom, csak lementettem, mert nem baj ha megvan. Esetleg még megpróbálok a bootimg-ből is egy autogen-t. Volt valamelyik telefon, aminél csak a bootimg-ből lett jó a cwm, a recovery-ből nem, de már pontosan nem emlékszem. Az adbd cserét is esetleg megpróbálom.
-
Nem akar menni az adb a twrp alatt,
Ezek szerint így alkották meg...
Picit belenyúltam, kicseréltem az adbd-t, ekkor már volt adb, de ez önmagában még nem elég a bódottáhó', mert adb reboot parancs nem működik. de alap parancsok, mint ls, cd működnek. Sokat nem tudtam vele foglalkozni tovább.
Mindezt egy WayteQ 7q-n, ahol ez az autogen TWRP gyakorlatilag nem működik: nincs touch screen.
MTK esetén a fastboot gyakorlatilag a boot flesselésére korlátozódik, meg a fastboot reboot-ra. Oszt' bakfitty.A bootloader-t (preloader) ne piszkáld. Hagyd úgy, ahogy van. Nem az fogja befolyásolni a további dolgokat.
-
Upo
addikt
Nem akar menni az adb a twrp alatt, nincs is usb eszköz, nem pityeg be a windows mikor rádugom. A fastboot jó, ott van eszköz, meg droid alatt is van adb úgyhogy nem a kábel rossz. Utána kell akkor még túrnom.
Esetleg lehet hogy a bootloadert is meg kéne csinálni unsecure-re? De azt meg nem merem flashelni, mert ha elrontom akkor vége. Nincs rajta gomb, még a recovery-be se tudok belépni. Fastboot alatt a boot nem működik, a twrp-t próbáltam bootolni, Transferring, Transmission ok, és ott áll lefagyva, nem indítja el. Pedig jó lett volna, fastboot alól rá tudtam volna bootolni a bootloader-re hogy jól működik-e.
Habár flashtool-al akkor is vissza lehet rakni a gyárit nem? Majd próbálok flashelni próbából valami semleges partíciót (cache, userdata). -
Upo
addikt
Közben kipróbáltam az Easy Magic TWRP-t, manual módban végigtoltam a válaszokat, és egész jót csinált. Landscape mód, touch hibátlan, kijelző nincs forgatva-tükrözve. Mount-ok működnek (külső sd-t még nem próbáltam) - a beépített file kezelőben látszanak, backup működik, factory reset, wipe működik, install működik, legalábbis egy friss supersu csomagot fel tudtam tenni. (kingo-val ment a root, de leszedtem és helyette ment a supersu).
Mondjuk mintha azt írta volna a varázsló, hogy secure boot-os, és a twrp alatt nincs adb, az enable mtp se működik, igazából nem ismer fel usb eszközt. Ez lehet amiatt?Úgyhogy még érdemes lenne kézzel ránézni. Jó lenne a leírás alapján még hozzáadni partíciókat a menthetőkhöz, illetve a secure dolgot megoldani.
A default.prop-ban ha ezeket az ellenkezőre állítom akkor elég lehet?
ro.secure=1
persist.mtk.aee.aed=on
ro.debuggable=0
ro.adb.secure=1az usb.storage végére ,adb
Ez elég, vagy kell még valamit csinálni?
Szerk: ez a gyári recovery volt, a twrp-ben át van már állítva, összekevertem a mappát.
-
Persze, hogy megoldható. De lehet, hogy mókás/munkás lesz.
A 7q-ra is elég nehéz volt heg(g)eszteni egy korlátozott működésű portolt PhilZ-t. (tán blogbejegyzésem is van róla )
Javaslom a Philz autogenerátort (most nem tudom linkelni).
Elméletileg a wayteq cuccok insecure kernellel jönnek, szóval adb-n keresztül tudsz root-dolgozni.
A 8127-es amúgy szerintem a 6592-nek a 4 magra visszafogott változata. Nekem pont 7Q van, és elég régóta megy. Pedig aztán szoftveresen kapott egy-két dolgot (átparticionálás, fw-upgrade-del partíciómódosítások...) -
Upo
addikt
Kerítettem egy Wayteq x995BT GPS-t. MT8127 SOC, 1G/8G. Természetesen csakbekapcsológomb van rajta, hátán reset, aztán ennyi. Gondoltam rögtön le is mentem. SP Flash Tool v5.1436.0 jó volt rá. Droidtools ugye scattert nem akar csinálni, a block mapot azért kiírja, a dumchar_info-val egyezik. Megtaláltam a xTab 7Q GEN1 javítócsomagodban egy scatter fájlt, a logo-tól kezdve voltak méret eltérések, a dumchar alapján kijavítottam. Így sikerült a flashtool-al komplett mentést csinálnom az EMMC_USER-ből, illetve az EMMC_BOOT_1-ből a preloader is lejött, legalábbis gyanítom hogy az lehet.
Jó lenne hozzá valami recovery, mert a gyári 3e recovery tök üres, nincs menüpont, ilyent még nem is láttam. Ennél aztán nehéz lenne butábbat csinálni, (ráadásul a bootimg és a recovery is 16 megás partíció) :Ráadásul valami touch kéne, twrp vagy philz vagy ctr recovery. Létezik hogy ez megoldható lenne?
-
Sas madár
őstag
Akkor ezek szerint a SpaceMTKtools -al kellene egy kísérletet tennem és ha szerencsém van akkor meglesz a scatter-em végre?
Azt már csak remélni tudom a használata megegyezik a MTKDroidTools legalábbis rá fed.Ezeket a parancsokat mikor és hova tudom be gépelni?Ehhez még gondolom nem kell root-olni.
-
válasz
Sas madár #304 üzenetére
scatteren kívül a teljes partícióleírást, méreteket az alábbi parancs kimenete tartalmazza:
cat /proc/partinfo
cat /proc/partitionsLásd P70-es blogom, amiben azért néhány dolgog benne van; persze az ott talált infók spec. a P70-re vannak.
-
Sas madár
őstag
Megnéztem és a SP Flash Tool v5.1540.00 verzió számút találtam írja hozzá a MT6735 öt a végén lévő P nélkül de gondolom ez lehet a jó hozzá habár ott már M-et is ír,ezt ellenőriznem kell..
Ott nem találtam az oldalon letöltő linket viszont a google már frissített MTK Sp Flash Tool Windows Updated to V5.1444.00 latest version 2015 verziószámot is dob.Első lépésben a scatter-re lenne szükségem de nem jöttem rá hogyan és mivel tudom ezt a saját telefonból kinyerni,hogy biztosan megfelelő adatokból induljak ki.
Közben látom és nézem a másik linket amit adtál,de ott az a verziót MT6752 MT6732-re írja.Olvasok folyamatosan ezzel kapcsolatban de nem igazán látom még át.
Én jelenlegi gyári állapotban gondoltam lementeni amit fontos,ha később bármit változtatok és nem válik be akkor legyen hova vissza térni.Jelen leírásod frissítésén nem találom mit is értesz mert ahogy írod is a link még nem él?
Mentés "egyben vagy külön" arra gondoltam ha végig elvégzem jelen leírásodban lévőket akkor kapok egy komplett biztonsági mentést ami mindent tartalmaz és nem kell más program másfajta adat mentésre ez később mindenre használható.
Még figyelmesebben elolvasva megtaláltam a választ "Ezzel le lehet menteni gyakorlatilag az egész ROM-ot, a scatter megfelelő értékeit beírva."
Feltéve ha a ROM-on kívül más biztonsági mentésre nincs szükség?A segéd táblázatodba be lehet helyettesíteni az aktuális telefon adatait és kiszámolja a Hexadecimális értékeket vagy azt mivel lehet számolni? (nem egyszerű ez elsőre)
-
válasz
Sas madár #302 üzenetére
Az újabb SoC-ok esetén újabb és újabb SP Flashtool kerül kiadásra. Ehhez a telefonodnak megfelelőt érdemes letölteni. Legtöbb esetben a needrom-on ott vannak a javallott SP Flashtool verziók.
MT67xx esetén már ebr fájlok nincsenek.
Először nézd meg a scatter-t, és a jelen leírás frissítésére vonatkozó infót is.Vanak említett - nvram - uboot MBR, EBR1-2 ezek mind csak külön külön mentéssel vagy egyben is megoldható?
Ezt nem egészen értem. Mit értesz az alatt, hogy egyben vagy külön-külön?ebben szeretnék segítséget legfőképp valami lépésről lépésre leírást,hogy ne legyen tévesztés.
Ez a leírás szerintem lépésről lépésre típus. -
Sas madár
őstag
Szia!
Kérdezném a helyes eljárást menteni szeretném a gyári állapotban amit szükséges,később jól jöhet alapon.
Doogee y100 PRO készülék ami MTK6735 -ös.
Olvasom a SP Flashtool használatát,ezzel minden kompletten egyszerre mentésre kerül?
Vanak említett - nvram - uboot MBR, EBR1-2 ezek mind csak külön külön mentéssel vagy egyben is megoldható?
Ehhez a telefonhoz melyik verziót kell használnom?
(Állítólag az első netre csatlakozáskor már jön is rá frissítés de ezt a support-ban nem látom mi lehet a frissítésben,vagy nem jó helyen keresem.)
Arra gondoltam még ez az első frissítés előtt érdemes lenne a gyári állapotról egy komplett mentést eltenni.
ebben szeretnék segítséget legfőképp valami lépésről lépésre leírást,hogy ne legyen tévesztés. -
djcefre86
csendes tag
Szia Cappa72
A nem biztos hogy megfelelő a téma, de valami hasonló dolgot szeretnék kérdezni. Van nálam egy Lenovo S960x típusú klón telefon ( CHip MT6572) ami majdnem tégla. Se kép se hang akku nélkül éppen kommunikál a géppel de az adott programokkal nem tudok kivarázsolni belőle Scatter file-t. Nem működiik az Sp Flash tool readback opció sem az Mtkdroid tools-os kiolvasás. Ezen a téren még kezdő vagyok valami ötletet; vagy megoldást szeretnék erre a problémára. egy videot találtam a készülékről:
https://www.youtube.com/watch?v=O_9NdwXoD6E
Találtam már hozzá romokat scatter-eket, de ha a preloader ki van pipálva akkor SP_Enable Dram Fail (4032) vel megáll/el sem indul a frissítés. Szóval Preloader-t szertnék valahogy visszavarázsolni rá.
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv Misi -
gulupeti
senior tag
Üdv.
Segítségre lenne szükségem. Adott egy GDIPPO MR10 típusú tablet. Főnököm kisfiáé, megkért, hogy próbáljam meg lefrissíteni, mert igencsak vírusos volt. Csomó felugró ablak, reklámok, mindenféle "hot sexy girl" reklám stb, gyakorlatilag használhatatlan volt.
Gyári beállítás visszaállítása után is megmaradtak ezek a szemetek, amin igencsak meglepődtem.
Találtam hozzá 1 romot, melyet Flastoollal megpróbáltam felrakni, több kínai telefonnál is sikeresen használtam, eddig nem volt probléma. Driver fent, ahogy annak lennie is kell. Indult a frissítés, amikor is a következő üzenet kaptam: "pmt changed for the rom it must be downloaded". Ezzel kapcsolatban a neten azt az információt találtam, hogy ilyenkor előszor a Format opciót kell választani és ezután mehet a frissítés.
Szóval a lényeg, ez sem sikerült, viszont a tablet mostmár be sem kapcsol. Töltőre rakom, a töltést sem jelzi. Gépre dugva a pittyegés megvan, mintha lenne kapcsolat, de sem downloadra, sem pedig firmware/upgrade-re nem történik semmi.
Valahogy vissza lehetne hozna az életbe? Mentés természetesen nincs.. : Vagy mondjam, hogy vonja le a fizetésemből részletekben?
A tabletet egyébként még én rendeltem nekik, szóval nagyon szerencsés a dolog.Köszönöm a segítséget.
-
válasz
BerekZsolt #298 üzenetére
Eloszor ments.
Addig ne csibalj semmit.
Az ifon szeru telefonok behalnak a frissitestol (joreszt....)
Amig nincs mentesed ne allj neki masnak.Szerk.: a format all modot keruld el messzire!
-
BerekZsolt
csendes tag
Sziasztok,
A lányomnak sikerült vásárolni egy Iphone szerű androidos készüléket, amelyben MT6592 processzor fut. A készülék szinte minden alkalmazása kínai, ezért kértem a küldőt, hogy segítsen egy angol op rendszerre történő cserében. Megkaptam tőle a kb. 1,2 GB mérető csomagot, aminek a magva egy A193MW_92_648_P1MB4_BS_HD_V1.4_20150409_CN_ML_update.zip file, és az SP tool alábbi verzióját: SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1448.00.000.zip
Az általa elmondottaknak megfelelően telepítettem a gépre a telefon driverét, amit a számítógépem most már felismer YunOs Phone/ YunOs ACB interface néven. Az SP Flash-t elindítottam, a scatter file-t megkerestem, az betöltött, a listán minden kijelölt állapotban van. Ekkor klikkeltem a download ikonra, és feldugtam USB-n a kikapcsolt készüléket. Aksi van benne, mivel nem kivehető a készülékből.
Az alsó sor pirosra váltott, majd kaptam az alábbi hibaüzenetet: PMT changed for the ROM; it must be downloaded.
Az SP szerint ezt azzal javíthatom, ha format+download módban indítom a telepítést. Bátorságnak nem vagyok híján, de ezt nem mertem ezidáig megtenni. A kicsi kínai barátom azóta küldött három SP Tool és ROM verziót, valamennyi telepítésére ez a hibaüzenet a válasz.
Hol van a hiba az eljárásban? Előre is köszönöm a segítséget!
-
mtibi55
tag
Sziasztok!
Első sorban a telefon gurukhoz fordulnék. Nem MTK hanem Qualcomm procis telefonról van szó(Huawei G6). Egy olyan szitu lépett fel hogy a telefon nem indul el rendesen hanem egy fehér képernyőn kiírja hogy "Emergency data processing" nincs telepített apk és két lehetőséget kínál fel újra indítás vagy restore factory settings. Az újra indítás nem hoz eredményt mert ugyan ide jut a restore pontra pedig közli hogy nem talál a belső tárolón mentést. Próbáltam ADB-vel kiolvasni és amennyire jutottam látszólag minden mappa meg van. Mi hiányozhat a romból amiért ezt látja a telefon hogy nincsenek apk-k? És hogyan lehetne helyre hozni? A bootloader le van zárva cwm-et nem tudok rá tenni. -
rom_1 néven mentettem, majd csináltam még egyet rom_all néven is amiben a miben az usrdata-ig mentettem
cwm recovery-t rátenni (mert ki akartam próbálni vele az 5.0.2-t), de újraindítás után nem jött be, csak újraindult.
Akkor vélhetően nem hozzá való recovery-t tettél fel, ha a telefon ezek után még működőképesen újraindult.
A rom_all néven szereplő mentés az egy óriási fájl? Mert ha igen, akkor azt szét kell bontani... nem működő telefonnál azért az kihívás, persze megoldható a scatter hex címei alapján.Ez volt a legkönnyebb, írtam az eladónak, hogy küldje el nekem
De ha mentetted a sajátodat, akkor miért nem azt tetted vissza?Nem volt hibaüzenet, csak, hogy FAIL:
Hm... ez érdekes, általában ír ki hibaüzenetet.
Alapvetően a flashtool-os mentést akartad visszatenni?
A preloader-t is flesselted? Ha igen, honnan volt a preloader?
download vagy firmware upgrade módot válaszottad a flash-hez?Az a gond, hogy hiába dugom bár hová, nem talál semmit. a telefon jelzi, hogy kapott egy dugót a farába piros leddel a tetején, de semmi több...
Akku ki akku be után sem talál semmit a sztgép? (Legalább egy új hardver csatlakoztatása hangot)
Akku nélkül rádugva sem mutat semmi új hardvert?Az eladó szerint formáztam a tf kártyát!
A TF kártyának semmi köze a telefon indulásához, így amit az eladó mondott, az nettó marhaság (kivéve, ha átalakítottad a boot.img ramdiszkjét úgy, hogy az sd kártyáról induljon a rendszer, vagy a data partíció...)
-
peetmp
csendes tag
Szia!
--Szia!
Részletesebb infók kellenek.
készítettem flashtoolal egy mentést
Ez igazán helyes cselekedet volt.
Ellenőrizted a menett állományokat? Nemrom_1 néven mentettem, majd csináltam még egyet rom_all néven is amiben a miben az usrdata-ig mentettem
cwm recovery-t rátenni (mert ki akartam próbálni vele az 5.0.2-t), de újraindítás után nem jött be, csak újraindult.
Honnan volt a cwm recovery? Hogyan tetted föl? hosszas böngészés után; flastoolal, megjelöltem a memóriaterületet, majd rámutattam a recovery.img-reMegpróbáltam visszatenni a gyári recovery-t, de azzal is ugyan ez volt a helyzet.
Honnan volt a gyári? Ez volt a legkönnyebb, írtam az eladónak, hogy küldje el nekemGondoltam semmi gond, megvan az általam mentett rom, majd visszateszem mtkdroidtoll-al és kész.
MTKDroidtools-zal nem lehet visszatenni romot, max a flashtool mentést átalakítani flesselhetővé.
Még itt is van megoldás - gondoltam - mert a flashtool-al ráteszem a gyárit, de a flashtool hibával megállt
Fontos volna tudni, milyen hibával állt meg,
Nem volt hibaüfenet, csak, hogy FAIL:és hogy flesselés közben, vagy flash-induláskor. Megtalálta az eszközt, majd elindult a flashelés és ennyi
Megint fontos dolog, hogy csak alaplapi usb portot használj (laptop esetén ugye ez nem téma). Az a gond, hogy hiába dugom bár hová, nem talál semmit. a telefon jelzi, hogy kapott egy dugót a farába piros leddel a tetején, de semmi több...
-
Szia!
Részletesebb infók kellenek.
készítettem flashtoolal egy mentést
Ez igazán helyes cselekedet volt.
Ellenőrizted a menett állományokat?cwm recovery-t rátenni (mert ki akartam próbálni vele az 5.0.2-t), de újraindítás után nem jött be, csak újraindult.
Honnan volt a cwm recovery? Hogyan tetted föl?Megpróbáltam visszatenni a gyári recovery-t, de azzal is ugyan ez volt a helyzet.
Honnan volt a gyári?Gondoltam semmi gond, megvan az általam mentett rom, majd visszateszem mtkdroidtoll-al és kész.
MTKDroidtools-zal nem lehet visszatenni romot, max a flashtool mentést átalakítani flesselhetővé.Még itt is van megoldás - gondoltam - mert a flashtool-al ráteszem a gyárit, de a flashtool hibával megállt
Fontos volna tudni, milyen hibával állt meg, és hogy flesselés közben, vagy flash-induláskor.
Megint fontos dolog, hogy csak alaplapi usb portot használj (laptop esetén ugye ez nem téma). -
válasz
aytukabozs #290 üzenetére
Ma kulonosen nem vagyok jelen, mert dual szulinap van nalunk
-
peetmp
csendes tag
Helló!
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Vettem egy Mizo N9100-as készüléket, amihez megkértem/kaptam a gyári romot is, melyek után készítettem flashtoolal egy mentést, majd ezek után megpróbáltam cwm recovery-t rátenni (mert ki akartam próbálni vele az 5.0.2-t), de újraindítás után nem jött be, csak újraindult. Megpróbáltam visszatenni a gyári recovery-t, de azzal is ugyan ez volt a helyzet. Gondoltam semmi gond, megvan az általam mentett rom, majd visszateszem mtkdroidtoll-al és kész. Hát nem! Még itt is van megoldás - gondoltam - mert a flashtool-al ráteszem a gyárit, de a flashtool hibával megállt és azóta nem is talál eszközt a windows!
Hogyan tovább??
-
A sec_ro --> secro.bin
Az usrdata --> userdata.imgEzek mind szerepeltek az általam betett képen. Nem véletlenül.
A preloader-rel kapcsolatban a 6MB az a teljes blokkeszköz szakasz, de a valós információ legtöbb esetben nem éri el a 150kbyte-ot sem, tehát a 123kb reális.
Ugyanis a preloader esetén a flash nem hex(0)-tól kezdődik, hanem a fejléc-címtől. -
mtibi55
tag
-
Változáson ment keresztül a scatter a flashtool v3.xx és v5.xx, illetve az MT6582 és MT6592 környékén.
A régebbi jellemzően 1kbyte (vagy kisebb, 6-700byte) az új pedig 7-8kbyte. Más a felépítésük és tartalmuk.
Ez pl. miatt lehetséges.
De legtöbb esetben a v5.xx-es Flashtool kezeli mindkét fajta scatter-t.
További lehetséges ok az, hogy nem a scatterben lévő fájlnevek vannak jelen a könyvtárban. -
mtibi55
tag
Van egy láma kérdésem vissza akartam tenni a z eredeti nem belakott mentést a telefonra de az akkori scatter fájl el kallódott és ezért csináltam egyet a mostani állapotban, be tettem abba a mappába ahol az akkori SPFT mentés van de amikor elindítom a programot nem húzza be a fájlokat. Mi lehet az oka? A scatter fájl is változik? Van egy scatter fájlom egy másik ugyan ilyen telefonról is de azzal sem hajlandó be venni a fájlokat.
-
btz
addikt
Köszönöm ezt a cikket is! Nagyon hasznos dolgokat lehet olvasni nálad, azt hiszem máshol ilyennel nem is lehet találkozni.
-
SKyle
tag
Frissítés:
Hoppá, másodszorra sikerült!!!
Most már akkor a maradék fileokat is lementem, mert csak a preloaderrel csináltam újra.
Köszi cappa!!!Ez alapján feltelepítettem, ezt a drivert
, de semmi változás... -
SKyle
tag
Sziasztok,
Doogee Turbo2 DG900 gyári ROM-ját szeretném lementeni.
Az előfeltételek: SP Flashtool v5.13.52.200, scatter filet elkészítettem a leírás alapján, drivereket (adb-setup-1.4.2, MTK driver) telepítettem.A 0. pont szerint nem tudom kivenni az aksit, mert beépített akkuja van a DG900-nak.
Az 1-8. pontokat sikeresen megcsináltam, a block infó alapján, de az utolsó 3 elemet kihagytam (usrdata, fat, bmtpool) mert túl nagyok voltak és a progi sem hagyta, hogy olyan nagy hexa számot megadjak.
A 9. pontnál akadtam el, mert a Read back-re kattintás után elszürkül a lista, és mikor bedugom a kikapcsolt telefonba az USB kábelt, a win pittyeg hogy USB fel, aztán USB le, felvillan a töltés jelzése a telefonon, de nem jön az a rész hogy "Ekkor indul be a gépezet a preloader betöltésével"...Semmi nem történik.
Próbáltam simán bekapcsolni a telót, de ekkor a progiban semmi sem történik, gondolom nem így kellene működnie.
Próbáltam még csatlakoztatás nélkül az ON + VOL-DOWN bekapcsolást, de ekkor valamilyen kínai karakteres felület jön be, örültem, hogy ki tudtam kapcsolni.
Próbáltam az ON + VOL-UP bekapcsolást, ekkor a gyári recovery jön be. -
up
senior tag
A rootolt 1.041.0 image-ekkel dolgozom (mivel a talált gyáriban nincs preload és dsp_bl). A preloadert így megnyirbálva már betölti a listába az SPFT rögtön a scatterfile betöltése után. A DSP_BL viszont piros marad és nincs a listán. A DSP_BLvalahogy így néz ki: M8fileinfo....értelmes cuccok......sok FF .... sok 00 .... sok FF ... sok 00.
Ha csak a legutolsó FF..00 részt műtöttem ki, akkor 1,7 megás lett a file, az SPFT azt mondta betöltéskor: Access violation at address 568A48C0 in module 'FLASHTOOLLIB.DLL'. Read of address 00000000. (Meg is hal tőle)
Ha viszont kitöröltem mindkét FF..00 szekciót (ennek van több értelme), akkor 34k-s lett csak a file (mekkora lenne vajon az elvárt?), és ezzel a hibaüzenettel örvendeztetett meg betöltéskor: Load file "(path)\dsp_bl" fail! De legalább nem hal meg, és bennmarad a listán, tehát akár el lehetne indítani, ha bátor vagyok. Ha kiszedem mégis a pipát előle, akkor meg DSP_BL is unchecked, which may result in a boot failure.
Pont ugyanígy jártam, mikor az 1.065.0 originál imagekből indultam ki. Szerintem úgy csináltam, ahogy írtad, de ha valamilyen filet esetleg szeretnél elkérni vizsálatra, mielőtt pontosabbat mondasz, írj pü-t, hogy hogyan juttassam el
Alapból a tőled töltött v3.1222.00-t SPFT-t használom. De megnéztem újabbakkal:
- 3.1344.0.212 - az 1,7megás file-ra is FAILT mond (nem hal meg), de egyébként ugyanez
- 5.1352 szó nélkül elfogad bármilyen DSP_BL-t és bekerül a listába, ami azért kicsit megijeszt, így azzal sem kezdtem el. (viszont a scatter file kiválasztása után nem kerül a listára)Ötletek? Érdemes a preloadert külön, és próbálkozni az újraindítással, vagy megborulna dsp_bl nélkül? Lehet a scatter file hibája? (az az összes 1.041.0-ban ugyanaz, az 1.065.0-ban meg nincsen)
Mint mindig, köszi az ötleteket!
-
up
senior tag
-
up
senior tag
Köszönöm, megpróbálom! A DSP_BL eleve az MM8 fileinfo résszel kezdődik, annak csak a végét kell megvágni. Ha valaki esetleg később fut bele ebbe, Windows alatt a Notepad++ alól lehet ezt csinálni, van hozzá Hex Editor plugin, amivel egyszerre látszik az ASCII és HEX érték.
(Amúgy ez tök izgi, mi értelme olyan backupot csinálni, amit nem lehet 1:1 visszazúzni?)
-
BROM ERROR: S_DL_PC_BL_INVALID_GFH_FILE_INFO (5066) ; Hint: Fail to load rom file: PRELOADER.
A flashtool-lal mentett preloader-t és dsp_bl-t nem lehet 1 az 1-ben visszaflesselni.
Át kell alakítani: [link]
Ez nem veszélytelen művelet.
Elég 1 bit eltérés, és kampec.
De nem egy telefont húzott már ki ez a módszer a csávából.
Ha ezeket sikerrel átalakítottad, akkor a komplett saját mentést visszarakhatod, a többi rom-szakasztt nem kell megvagdosni. -
up
senior tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy megpróbáljam ki-tudja alapon feléleszteni a Cat B15 (mt6577, eredeti részletek és hibaleírás itt). Egy vagy több partició/rész valószínűleg sérült. Kétféle romot tudtam letölteni hozzá (ebből a posztból a 2. és 3. linkek, az első nem megy sajnos):
1) gyári, mínusz PRELOADER és DSP_BL (fogalmam sincs, miért szedték ki belőle)
2) rootolt (de elvileg ugyanaz a verzió)
Mindkettőben ugyanaz a scatter van, azzal mentettem sikeresen korábban.Megpróbáltam visszaflashelni az 1)-ben lévő dolgokat. A fórum instrukciói szerint jártam el:
"You need to flash the following files: MBR, EBR1, UBOOT, RECOVERY, SEC_RO, LOGO, ANDROID (they must be ticked and correct files shoud be loaded).
DO NOT FLASH: PRELOADER, DSP_BL." (ezek nem is szerepelnek az 1) letöltésben)
A flash rendben végbement (zöld kör), de bootoláskor ezzel dob meg a telefon:
=> TOOL DL image Fail!
majd kilövi magát. Rákerestem a hibára, többen azt írták, hogy a DA DL All With Check Sum-ot pipáljam be, megflasheltem úgy is, de ugyanaz a hibaüzenet.Elkezdtem arra gyanakodni, hogy a PRELOADERREL is gond lehet, úgyhogy gondoltam, beflashelem a 2)-ben lévő fileokat, mert itt az is van. Csakhogy amikor betöltöttem a scatter file-t, az SPFlashTool figyelmeztetett: BROM ERROR: S_DL_PC_BL_INVALID_GFH_FILE_INFO (5066) ; Hint: Fail to load rom file: PRELOADER. Ha kézzel tallózok a filehoz, akkor is ezt mondja. Bepipálni attól még engedi a listában. De egyelőre nem mertem elindítani, mert állítólag rossz preloaderrel véglegesen ki lehet csinálni a telefont. Ha valaki ért oroszul (én nem), szerintem itt épp ezt tárgyalják.
A kérdés, hogy merjem-e flashelni a 2)-ban lévő fileokat ennek ellenére? És pontosan melyikeket toljam föl? Ha nem, vajon másik 6577-es teló preloaderje jó lenne vajon? (Link?) Magyarországon kb 150 CATB15 tulaj lehet, és szerintem nem olvassák elegen a prohardvert, hogy még idén kapjak onnan mentett image-eket az övékről
.
Előre is kösz minden tippet!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Kérlek jelezd, ha találsz benne hibát !Köszönöm apeelme és Keeperv85 véleményezését.Az MTK platformhoz tartozó SP...
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Diablo IV
- További aktív témák...
- iPhone 14 pro max 256gb Space Black 2026.03. ig Garancia
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD , I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad X260, 12,5" HD , I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 3000 Ada 32GB DDR5 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Ibasso SR2
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest