- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv.
Segítségre lenne szükségem. Adott egy GDIPPO MR10 típusú tablet. Főnököm kisfiáé, megkért, hogy próbáljam meg lefrissíteni, mert igencsak vírusos volt. Csomó felugró ablak, reklámok, mindenféle "hot sexy girl" reklám stb, gyakorlatilag használhatatlan volt.
Gyári beállítás visszaállítása után is megmaradtak ezek a szemetek, amin igencsak meglepődtem.
Találtam hozzá 1 romot, melyet Flastoollal megpróbáltam felrakni, több kínai telefonnál is sikeresen használtam, eddig nem volt probléma. Driver fent, ahogy annak lennie is kell. Indult a frissítés, amikor is a következő üzenet kaptam: "pmt changed for the rom it must be downloaded". Ezzel kapcsolatban a neten azt az információt találtam, hogy ilyenkor előszor a Format opciót kell választani és ezután mehet a frissítés.
Szóval a lényeg, ez sem sikerült, viszont a tablet mostmár be sem kapcsol. Töltőre rakom, a töltést sem jelzi. Gépre dugva a pittyegés megvan, mintha lenne kapcsolat, de sem downloadra, sem pedig firmware/upgrade-re nem történik semmi.
Valahogy vissza lehetne hozna az életbe? Mentés természetesen nincs.. : Vagy mondjam, hogy vonja le a fizetésemből részletekben?
A tabletet egyébként még én rendeltem nekik, szóval nagyon szerencsés a dolog.Köszönöm a segítséget.
-
válasz
BerekZsolt #298 üzenetére
Eloszor ments.
Addig ne csibalj semmit.
Az ifon szeru telefonok behalnak a frissitestol (joreszt....)
Amig nincs mentesed ne allj neki masnak.Szerk.: a format all modot keruld el messzire!
-
BerekZsolt
csendes tag
Sziasztok,
A lányomnak sikerült vásárolni egy Iphone szerű androidos készüléket, amelyben MT6592 processzor fut. A készülék szinte minden alkalmazása kínai, ezért kértem a küldőt, hogy segítsen egy angol op rendszerre történő cserében. Megkaptam tőle a kb. 1,2 GB mérető csomagot, aminek a magva egy A193MW_92_648_P1MB4_BS_HD_V1.4_20150409_CN_ML_update.zip file, és az SP tool alábbi verzióját: SP_Flash_Tool_exe_Windows_v5.1448.00.000.zip
Az általa elmondottaknak megfelelően telepítettem a gépre a telefon driverét, amit a számítógépem most már felismer YunOs Phone/ YunOs ACB interface néven. Az SP Flash-t elindítottam, a scatter file-t megkerestem, az betöltött, a listán minden kijelölt állapotban van. Ekkor klikkeltem a download ikonra, és feldugtam USB-n a kikapcsolt készüléket. Aksi van benne, mivel nem kivehető a készülékből.
Az alsó sor pirosra váltott, majd kaptam az alábbi hibaüzenetet: PMT changed for the ROM; it must be downloaded.
Az SP szerint ezt azzal javíthatom, ha format+download módban indítom a telepítést. Bátorságnak nem vagyok híján, de ezt nem mertem ezidáig megtenni. A kicsi kínai barátom azóta küldött három SP Tool és ROM verziót, valamennyi telepítésére ez a hibaüzenet a válasz.
Hol van a hiba az eljárásban? Előre is köszönöm a segítséget!
-
mtibi55
tag
Sziasztok!
Első sorban a telefon gurukhoz fordulnék. Nem MTK hanem Qualcomm procis telefonról van szó(Huawei G6). Egy olyan szitu lépett fel hogy a telefon nem indul el rendesen hanem egy fehér képernyőn kiírja hogy "Emergency data processing" nincs telepített apk és két lehetőséget kínál fel újra indítás vagy restore factory settings. Az újra indítás nem hoz eredményt mert ugyan ide jut a restore pontra pedig közli hogy nem talál a belső tárolón mentést. Próbáltam ADB-vel kiolvasni és amennyire jutottam látszólag minden mappa meg van. Mi hiányozhat a romból amiért ezt látja a telefon hogy nincsenek apk-k? És hogyan lehetne helyre hozni? A bootloader le van zárva cwm-et nem tudok rá tenni. -
rom_1 néven mentettem, majd csináltam még egyet rom_all néven is amiben a miben az usrdata-ig mentettem
cwm recovery-t rátenni (mert ki akartam próbálni vele az 5.0.2-t), de újraindítás után nem jött be, csak újraindult.
Akkor vélhetően nem hozzá való recovery-t tettél fel, ha a telefon ezek után még működőképesen újraindult.
A rom_all néven szereplő mentés az egy óriási fájl? Mert ha igen, akkor azt szét kell bontani... nem működő telefonnál azért az kihívás, persze megoldható a scatter hex címei alapján.Ez volt a legkönnyebb, írtam az eladónak, hogy küldje el nekem
De ha mentetted a sajátodat, akkor miért nem azt tetted vissza?Nem volt hibaüzenet, csak, hogy FAIL:
Hm... ez érdekes, általában ír ki hibaüzenetet.
Alapvetően a flashtool-os mentést akartad visszatenni?
A preloader-t is flesselted? Ha igen, honnan volt a preloader?
download vagy firmware upgrade módot válaszottad a flash-hez?Az a gond, hogy hiába dugom bár hová, nem talál semmit. a telefon jelzi, hogy kapott egy dugót a farába piros leddel a tetején, de semmi több...
Akku ki akku be után sem talál semmit a sztgép? (Legalább egy új hardver csatlakoztatása hangot)
Akku nélkül rádugva sem mutat semmi új hardvert?Az eladó szerint formáztam a tf kártyát!
A TF kártyának semmi köze a telefon indulásához, így amit az eladó mondott, az nettó marhaság (kivéve, ha átalakítottad a boot.img ramdiszkjét úgy, hogy az sd kártyáról induljon a rendszer, vagy a data partíció...)
-
peetmp
csendes tag
Szia!
--Szia!
Részletesebb infók kellenek.
készítettem flashtoolal egy mentést
Ez igazán helyes cselekedet volt.
Ellenőrizted a menett állományokat? Nemrom_1 néven mentettem, majd csináltam még egyet rom_all néven is amiben a miben az usrdata-ig mentettem
cwm recovery-t rátenni (mert ki akartam próbálni vele az 5.0.2-t), de újraindítás után nem jött be, csak újraindult.
Honnan volt a cwm recovery? Hogyan tetted föl? hosszas böngészés után; flastoolal, megjelöltem a memóriaterületet, majd rámutattam a recovery.img-reMegpróbáltam visszatenni a gyári recovery-t, de azzal is ugyan ez volt a helyzet.
Honnan volt a gyári? Ez volt a legkönnyebb, írtam az eladónak, hogy küldje el nekemGondoltam semmi gond, megvan az általam mentett rom, majd visszateszem mtkdroidtoll-al és kész.
MTKDroidtools-zal nem lehet visszatenni romot, max a flashtool mentést átalakítani flesselhetővé.
Még itt is van megoldás - gondoltam - mert a flashtool-al ráteszem a gyárit, de a flashtool hibával megállt
Fontos volna tudni, milyen hibával állt meg,
Nem volt hibaüfenet, csak, hogy FAIL:és hogy flesselés közben, vagy flash-induláskor. Megtalálta az eszközt, majd elindult a flashelés és ennyi
Megint fontos dolog, hogy csak alaplapi usb portot használj (laptop esetén ugye ez nem téma). Az a gond, hogy hiába dugom bár hová, nem talál semmit. a telefon jelzi, hogy kapott egy dugót a farába piros leddel a tetején, de semmi több...
-
Szia!
Részletesebb infók kellenek.
készítettem flashtoolal egy mentést
Ez igazán helyes cselekedet volt.
Ellenőrizted a menett állományokat?cwm recovery-t rátenni (mert ki akartam próbálni vele az 5.0.2-t), de újraindítás után nem jött be, csak újraindult.
Honnan volt a cwm recovery? Hogyan tetted föl?Megpróbáltam visszatenni a gyári recovery-t, de azzal is ugyan ez volt a helyzet.
Honnan volt a gyári?Gondoltam semmi gond, megvan az általam mentett rom, majd visszateszem mtkdroidtoll-al és kész.
MTKDroidtools-zal nem lehet visszatenni romot, max a flashtool mentést átalakítani flesselhetővé.Még itt is van megoldás - gondoltam - mert a flashtool-al ráteszem a gyárit, de a flashtool hibával megállt
Fontos volna tudni, milyen hibával állt meg, és hogy flesselés közben, vagy flash-induláskor.
Megint fontos dolog, hogy csak alaplapi usb portot használj (laptop esetén ugye ez nem téma). -
válasz
aytukabozs #290 üzenetére
Ma kulonosen nem vagyok jelen, mert dual szulinap van nalunk
-
peetmp
csendes tag
Helló!
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Vettem egy Mizo N9100-as készüléket, amihez megkértem/kaptam a gyári romot is, melyek után készítettem flashtoolal egy mentést, majd ezek után megpróbáltam cwm recovery-t rátenni (mert ki akartam próbálni vele az 5.0.2-t), de újraindítás után nem jött be, csak újraindult. Megpróbáltam visszatenni a gyári recovery-t, de azzal is ugyan ez volt a helyzet. Gondoltam semmi gond, megvan az általam mentett rom, majd visszateszem mtkdroidtoll-al és kész. Hát nem! Még itt is van megoldás - gondoltam - mert a flashtool-al ráteszem a gyárit, de a flashtool hibával megállt és azóta nem is talál eszközt a windows!
Hogyan tovább??
-
A sec_ro --> secro.bin
Az usrdata --> userdata.imgEzek mind szerepeltek az általam betett képen. Nem véletlenül.
A preloader-rel kapcsolatban a 6MB az a teljes blokkeszköz szakasz, de a valós információ legtöbb esetben nem éri el a 150kbyte-ot sem, tehát a 123kb reális.
Ugyanis a preloader esetén a flash nem hex(0)-tól kezdődik, hanem a fejléc-címtől. -
mtibi55
tag
-
Változáson ment keresztül a scatter a flashtool v3.xx és v5.xx, illetve az MT6582 és MT6592 környékén.
A régebbi jellemzően 1kbyte (vagy kisebb, 6-700byte) az új pedig 7-8kbyte. Más a felépítésük és tartalmuk.
Ez pl. miatt lehetséges.
De legtöbb esetben a v5.xx-es Flashtool kezeli mindkét fajta scatter-t.
További lehetséges ok az, hogy nem a scatterben lévő fájlnevek vannak jelen a könyvtárban. -
mtibi55
tag
Van egy láma kérdésem vissza akartam tenni a z eredeti nem belakott mentést a telefonra de az akkori scatter fájl el kallódott és ezért csináltam egyet a mostani állapotban, be tettem abba a mappába ahol az akkori SPFT mentés van de amikor elindítom a programot nem húzza be a fájlokat. Mi lehet az oka? A scatter fájl is változik? Van egy scatter fájlom egy másik ugyan ilyen telefonról is de azzal sem hajlandó be venni a fájlokat.
-
btz
addikt
Köszönöm ezt a cikket is! Nagyon hasznos dolgokat lehet olvasni nálad, azt hiszem máshol ilyennel nem is lehet találkozni.
-
SKyle
tag
Frissítés:
Hoppá, másodszorra sikerült!!!
Most már akkor a maradék fileokat is lementem, mert csak a preloaderrel csináltam újra.
Köszi cappa!!!Ez alapján feltelepítettem, ezt a drivert
, de semmi változás... -
SKyle
tag
Sziasztok,
Doogee Turbo2 DG900 gyári ROM-ját szeretném lementeni.
Az előfeltételek: SP Flashtool v5.13.52.200, scatter filet elkészítettem a leírás alapján, drivereket (adb-setup-1.4.2, MTK driver) telepítettem.A 0. pont szerint nem tudom kivenni az aksit, mert beépített akkuja van a DG900-nak.
Az 1-8. pontokat sikeresen megcsináltam, a block infó alapján, de az utolsó 3 elemet kihagytam (usrdata, fat, bmtpool) mert túl nagyok voltak és a progi sem hagyta, hogy olyan nagy hexa számot megadjak.
A 9. pontnál akadtam el, mert a Read back-re kattintás után elszürkül a lista, és mikor bedugom a kikapcsolt telefonba az USB kábelt, a win pittyeg hogy USB fel, aztán USB le, felvillan a töltés jelzése a telefonon, de nem jön az a rész hogy "Ekkor indul be a gépezet a preloader betöltésével"...Semmi nem történik.
Próbáltam simán bekapcsolni a telót, de ekkor a progiban semmi sem történik, gondolom nem így kellene működnie.
Próbáltam még csatlakoztatás nélkül az ON + VOL-DOWN bekapcsolást, de ekkor valamilyen kínai karakteres felület jön be, örültem, hogy ki tudtam kapcsolni.
Próbáltam az ON + VOL-UP bekapcsolást, ekkor a gyári recovery jön be. -
up
senior tag
A rootolt 1.041.0 image-ekkel dolgozom (mivel a talált gyáriban nincs preload és dsp_bl). A preloadert így megnyirbálva már betölti a listába az SPFT rögtön a scatterfile betöltése után. A DSP_BL viszont piros marad és nincs a listán. A DSP_BLvalahogy így néz ki: M8fileinfo....értelmes cuccok......sok FF .... sok 00 .... sok FF ... sok 00.
Ha csak a legutolsó FF..00 részt műtöttem ki, akkor 1,7 megás lett a file, az SPFT azt mondta betöltéskor: Access violation at address 568A48C0 in module 'FLASHTOOLLIB.DLL'. Read of address 00000000. (Meg is hal tőle)
Ha viszont kitöröltem mindkét FF..00 szekciót (ennek van több értelme), akkor 34k-s lett csak a file (mekkora lenne vajon az elvárt?), és ezzel a hibaüzenettel örvendeztetett meg betöltéskor: Load file "(path)\dsp_bl" fail! De legalább nem hal meg, és bennmarad a listán, tehát akár el lehetne indítani, ha bátor vagyok. Ha kiszedem mégis a pipát előle, akkor meg DSP_BL is unchecked, which may result in a boot failure.
Pont ugyanígy jártam, mikor az 1.065.0 originál imagekből indultam ki. Szerintem úgy csináltam, ahogy írtad, de ha valamilyen filet esetleg szeretnél elkérni vizsálatra, mielőtt pontosabbat mondasz, írj pü-t, hogy hogyan juttassam el
Alapból a tőled töltött v3.1222.00-t SPFT-t használom. De megnéztem újabbakkal:
- 3.1344.0.212 - az 1,7megás file-ra is FAILT mond (nem hal meg), de egyébként ugyanez
- 5.1352 szó nélkül elfogad bármilyen DSP_BL-t és bekerül a listába, ami azért kicsit megijeszt, így azzal sem kezdtem el. (viszont a scatter file kiválasztása után nem kerül a listára)Ötletek? Érdemes a preloadert külön, és próbálkozni az újraindítással, vagy megborulna dsp_bl nélkül? Lehet a scatter file hibája? (az az összes 1.041.0-ban ugyanaz, az 1.065.0-ban meg nincsen)
Mint mindig, köszi az ötleteket!
-
up
senior tag
-
up
senior tag
Köszönöm, megpróbálom! A DSP_BL eleve az MM8 fileinfo résszel kezdődik, annak csak a végét kell megvágni. Ha valaki esetleg később fut bele ebbe, Windows alatt a Notepad++ alól lehet ezt csinálni, van hozzá Hex Editor plugin, amivel egyszerre látszik az ASCII és HEX érték.
(Amúgy ez tök izgi, mi értelme olyan backupot csinálni, amit nem lehet 1:1 visszazúzni?)
-
BROM ERROR: S_DL_PC_BL_INVALID_GFH_FILE_INFO (5066) ; Hint: Fail to load rom file: PRELOADER.
A flashtool-lal mentett preloader-t és dsp_bl-t nem lehet 1 az 1-ben visszaflesselni.
Át kell alakítani: [link]
Ez nem veszélytelen művelet.
Elég 1 bit eltérés, és kampec.
De nem egy telefont húzott már ki ez a módszer a csávából.
Ha ezeket sikerrel átalakítottad, akkor a komplett saját mentést visszarakhatod, a többi rom-szakasztt nem kell megvagdosni. -
up
senior tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy megpróbáljam ki-tudja alapon feléleszteni a Cat B15 (mt6577, eredeti részletek és hibaleírás itt). Egy vagy több partició/rész valószínűleg sérült. Kétféle romot tudtam letölteni hozzá (ebből a posztból a 2. és 3. linkek, az első nem megy sajnos):
1) gyári, mínusz PRELOADER és DSP_BL (fogalmam sincs, miért szedték ki belőle)
2) rootolt (de elvileg ugyanaz a verzió)
Mindkettőben ugyanaz a scatter van, azzal mentettem sikeresen korábban.Megpróbáltam visszaflashelni az 1)-ben lévő dolgokat. A fórum instrukciói szerint jártam el:
"You need to flash the following files: MBR, EBR1, UBOOT, RECOVERY, SEC_RO, LOGO, ANDROID (they must be ticked and correct files shoud be loaded).
DO NOT FLASH: PRELOADER, DSP_BL." (ezek nem is szerepelnek az 1) letöltésben)
A flash rendben végbement (zöld kör), de bootoláskor ezzel dob meg a telefon:
=> TOOL DL image Fail!
majd kilövi magát. Rákerestem a hibára, többen azt írták, hogy a DA DL All With Check Sum-ot pipáljam be, megflasheltem úgy is, de ugyanaz a hibaüzenet.Elkezdtem arra gyanakodni, hogy a PRELOADERREL is gond lehet, úgyhogy gondoltam, beflashelem a 2)-ben lévő fileokat, mert itt az is van. Csakhogy amikor betöltöttem a scatter file-t, az SPFlashTool figyelmeztetett: BROM ERROR: S_DL_PC_BL_INVALID_GFH_FILE_INFO (5066) ; Hint: Fail to load rom file: PRELOADER. Ha kézzel tallózok a filehoz, akkor is ezt mondja. Bepipálni attól még engedi a listában. De egyelőre nem mertem elindítani, mert állítólag rossz preloaderrel véglegesen ki lehet csinálni a telefont. Ha valaki ért oroszul (én nem), szerintem itt épp ezt tárgyalják.
A kérdés, hogy merjem-e flashelni a 2)-ban lévő fileokat ennek ellenére? És pontosan melyikeket toljam föl? Ha nem, vajon másik 6577-es teló preloaderje jó lenne vajon? (Link?) Magyarországon kb 150 CATB15 tulaj lehet, és szerintem nem olvassák elegen a prohardvert, hogy még idén kapjak onnan mentett image-eket az övékről
.
Előre is kösz minden tippet!
-
up
senior tag
SIKER! Legalábbis az eredeti küldetésben.
Végülis annyi volt az egész, hogy az USRDATA-t felmountoltam és utána már ki tudtam túrni a contacts2.db-t abból pedig SQLite browserrel a kontaktokat. Illetve találtam egy bash scriptet, ami a contacts2.db-ből egy VCF-et csinál, ez ugyan elakadt kicsit magyar ékezeteken, de akkor is nagyban megkönnyíti majd nekik az importálást. Itt: [link]
Belefutottam egy csomó hülyeségbe mint tapasztalatlan linuxos/androidos (pl először nem tudtam melyik partición van a contacts), de a leírásod és a hosszászólásaid rettentő sokat segítettek. Köszönöm szépen a barátomék nevében is!!
Most jön majd az, ha ráérek, hogy a gyári rom segítségével megpróbálok életet lehelni a telefonba, de ez már csak bónusz.
-
Ha a userdata megvan, akkor azt lehet csatolni. Onnan meg bármit ki lehet mazsolázni.
Ha jól látom, a linken megvan a gyári rom.
Mivel a mentést megcsináltad már, ezért én fognám, és data nélkül flesselném.
Ezek után meg megnézném, hogy működik-e. Lehet, hogy ez a legegyszerűbb megoldás. -
up
senior tag
Én ezt a scattert filet töltöttem le a telefonhoz az első hozzászólásomban említett linkről. Kicsit eltérnek attól, amit írtál defaultnak. Sajátot csinálni nem tudok, mert ADB-n keresztül már nem látszik. A nevek és kezdőcímek a letöltött verziók, a hosszúságokat pedig a te táblázatoddal számoltam (köszi!). Ezért van, hogy az utolsó hossza nem ismeretes, és emiatt az onnan kezdődő további 2 giga adat kezdete/mérete sem.
name / readback start / readback length
PRELOADER 0x0000000000000000 0x0000040000
DSP_BL 0x0000000000040000 0x00005C0000
MBR 0x0000000000600000 0x0000080000
EBR1 0x0000000000680000 0x0000004000
__NODL_PMT 0x0000000000684000 0x0000400000
__NODL_NVRAM 0x0000000000a84000 0x0000500000
__NODL_SECCFG 0x0000000000f84000 0x0000080000
UBOOT 0x0000000001004000 0x0000080000
BOOTIMG 0x0000000001084000 0x0000600000
RECOVERY 0x0000000001684000 0x0000600000
SEC_RO 0x0000000001c84000 0x0000600000
__NODL_MISC 0x0000000002284000 0x0000080000
LOGO 0x0000000002304000 0x0000300000
__NODL_EXPDB 0x0000000002604000 0x0000200000
ANDROID 0x0000000002804000 0x0020100000
CACHE 0x0000000022904000 0x0020100000
USRDATA 0x0000000042a04000 0x0040000000
__NODL_FAT 0x0000000082a04000 0x007D5EC0A8
__NODL_BMTPOOL 0x00000000ffff00a8 ???A két utolsó kivételével (512 kbyte error és ismeretlen hossz az utolsónál) sikeresen mentettem őket már fileba. Ezek a fileok méretre stimmelnek azokkal, amiket gyári ROM-ként töltöttem le.
Ennek fényében mit javasolnál következő lépésnek a kontaktok visszaszerzéséhez?
-
Általában ilyen egy "rendes" mt6577 readback-je:
NAME readback start readback length
PRELOADER 0x0000000000000000 0x0000040000
DSP_BL 0x0000000000040000 0x00005C0000
MBR 0x0000000000600000 0x0000004000
EBR1 0x0000000000604000 0x0000004000
__NODL_PMT 0x0000000000608000 0x0000400000
__NODL_NVRAM 0x0000000000a08000 0x0000500000
__NODL_SECCFG 0x0000000000f08000 0x0000020000
UBOOT 0x0000000000f28000 0x0000060000
BOOTIMG 0x0000000000f88000 0x0000600000
RECOVERY 0x0000000001588000 0x0000600000
SEC_RO 0x0000000001b88000 0x0000600000
__NODL_MISC 0x0000000002188000 0x0000060000
LOGO 0x00000000021e8000 0x0000300000
__NODL_EXPDB 0x00000000024e8000 0x0000200000Persze lehet ettől eltérerő, de próbálkozzunk meg vele.
Ha elkészült, a fenti mentés mindegyike, csak azután állj neki bárminek is. -
up
senior tag
nem tudom milyen recovery van rajta, mivel nem tudom recoveryba rakni
De erős a feltételezésem, hogy gyári.
Pont ezért gondoltam, hogy a recovery partició kicserélése (vagy másik is kellhet?) segíthet.
Viszont a letöltött gyári ROM alapján lehetne hozzá gyártani CWM-et és felküldeni SPFlash-sel, nem? (Hogyan?)SZERK: de ha a SPFlash-sel lementett RECOVERY particiót szívesen megnézem mountolva (vagy bármelyiket) és elmondom, amire kíváncsi vagy, ha segít.
-
up
senior tag
Szia!
Sajnos odaát semmi válasz. Van valami tipped a továbbiakra?
Én úgy okoskodtam, hogy ha a contacts.db vagy contacts2.db valami DATA partición van, amit nem mentettem le a SPF-fel, akkor esetleg meg lehetne próbálni azt, hogy a RECOVERYt kicserélem a gyárira (vagy esetleg még valamelyik másikat, talán BOOT? szóval ami a sikeres recoveryhez kellhet még).
Hátha ennek köszönhetően recoverybe lehet tenni a telefont, onnan felmountolni a datát meg az sdcardot, és rámásolni a kontaktokat az SD-re. (Vagy ha a sima recovery ezt nem tudja, esetleg lehetne gyártani egy CWM-et vagy ilyesmi.)
Bármi ötletet szívesen fogadok.
-
up
senior tag
Köszi! Közben megkérdeztem odaát.
Ha odajutok, melyik mentett részt kéne mountolnom, illetve mit kéne ott látnom / hogyan tovább? Vagy ezekkel még nem megyek semmire, fog kelleni a teljes mentés?
-
up
senior tag
Megkeresem a topikot, és megpróbálok ott utánajárni a kérdésednek, bár nem túl népszerű telefon, így nem táplálok hiú reményeket, hogy kellően linuxos ember még idén olvasni fogja, és tud is válaszolni.
Egyébként nem gond nekem pl. egy pendriveról futó Ubuntuval kipróbálni a csatolást / kiolvasást, ha le tudod írni nekem (vagy belinkelni). Bármi érdekel tulajdonképpen, ami a kívánt eredményhez vezet.
Köszi újfent!
-
Ilyen jelenséggel csak akkor találkoztam, miután nem megfelelő romot tettek a telefonra (és az uboot-ot is átflesselték).
A readback-hez kellene az adatpartíció hossza is, hogy tényleg le lehessen menteni.
Azt hiszem van topikja is, ott kellene kérni a tulajoktól:
cat /proc/dumchar_info
és egy
cat /proc/partitions
kimenetet.(Win alatti megoldást nem ismerem eme img olvasására, csatolására)
-
up
senior tag
Köszi a gyors választ!
Igen, sajnos biztos. Megpróbáltam úgy is, ahogy kérted, de csak a már ismert fehér képernyős CAT logó jelenik meg (szinte azonnal, 1 mp-n belül ahogy a powert is lenyomom). Akkor sincs változás, ha hagyom eltelni azt a 30-40 másodpercet, amíg újraindul a bootloop, s közben végig nyomom a gombokat. Mintha semmi egyebet nem csinálnék a sima powerrel bekapcsoláson kívül, pedig világosan érzem, hogy a felfelegomb is lenyomódik, és a barátom sem számolt be hw gomb problémáról. -
up
senior tag
Kedves Cappa72 és droidművelt kollégák!
Nálam van egy barátom CAT B15 típusú telefonja (MT6577 alapú, specifikációk itt).
A probléma: a telefon egyszer (még nála) lefagyott, amennyire tudom, nem csinált semmi speciálisat épp. Csak akksikivétellel lehetett újraindítani. Azóta bekapcsoláskor megjelenik fehér képernyőn egy CAT logo (gondolom erre cserélték le a szabvány robotot), majd talán 30 mp múlva egy pillanatra eltűnik és újra megjelenik végtelen ciklusban (bootloop). Sem a volume+ + Power, sem a volume- + Power nem okoz semmi ettől eltérőt, illetve van a + és - közt egy középső gomb, azt is próbáltam, valamint az összeset egyszerre is, hiába
. Ebből a loopból is csak akksikivétel billenti ki. SIM kártya és SD kártya nélkül is ugyanez a helyzet.
Már nem garanciális, de a szerviz azt sem volt képes megmondani, hogy mennyiért nézne rá, illetve várhatóan milyen X és Y közé esne a művelet költsége, ha egyáltalán lehetséges. És egyébként is jobban bízom az itteniek szakértelmében
.
A legfontosabb cél: a rajta lévő kontaktokat kellene kinyernem, nem voltak google-lel szinkronizálva. Ehhez képest másodlagos, hogy jó lenne használhatóvá is varázsolni. Ezért csak olyan beavatkozásokat szeretnék végezni, amelyeknél nem léphet fel a user adatok sérülése. Természetesen ha a telefon feléled, akkor már nem kell szórakozni a kontaktokkal, csak belépni google-be és bekapcsolni a szinkronizálást (gondolom).
Elvileg ADB-vel már le lehet menteni a contacts.db-t, de az usb debugging valószínűleg nincs bekapcsolva, root sincs, továbbá ilyen rövid idő alatt el se jut a telefon odáig, hogy az ADB lássa. MTKDroidTools sem ismeri fel, pedig a driverek korrektül fent vannak és SPFlashTool látja.
Itt találtam európai dualsim verzióhoz gyári firmware-t (2. hozzászólásban a Mirror (I have removed the preloader and dsp_bl but haven't tested this backup) utáni letöltés - az első nem élt, a második pedig rootolt, első körben szüzet akartam).
Ebben van scatter file is. Cappa72 leírásának megfelelően és a scatter file alapján SP_Flash_Tool_v3.1222.00 -t használva elvileg sikerült lementenem mindent. Kivéve az utolsó két elemet a scatterfile-ban:
__NODL_FAT 0x82a04000 (512kb-os hiba)
__NODL_BMTPOOL 0xffff00a8 (szintén az 512kb-os, de egyébként se tudom, hogy mi lenne a méret, mert nincs következő cím, amiből kiszámolhatnám)
De ha jól értettem, ezek egyébként is kihagyhatóak. A fileméretek ránézésre stimmelnek a letöltött gyári méretekkel.Kérdéseim:
- A fenti hibaleírás alapján vajon melyik elem/partició lehet sérült? Arra gondoltam, hogy az adott elemet megpróbálnám helyettesíteni az xda-ról letöltött gyárival. Erre tudtok ajánlani egy SPFlashtool leírást (mással nem látom a telót)? Szükséges valamilyen előkészítés, ha a letöltött image esetleg más formátumban készült, mint amit az SPFlashtool megeszik?
- A saját SPFlashtool mentés sikerességét lehet valahogy ellenőrizni Windows alatt? (kínos lenne akkor rájönni, mikor visszatöltve még ennyire se megy)
- Az SPFlashtoollal készült saját mentés visszaírására (ha ez különbözik a letöltött gyári visszaírásától) is kaphatok leírást?Leírásokat találok én is google-n persze, de ha ti szakértők ismertek jól beváltat, az sokkal biztonságosabb.
Nem szeretnék semmi extrát, cwmet vagy rootot (hacsak nem szükséges a művelethez), csak életet lehelni ebbe a csodába és kinyerni a kontaktokat.
Kérlek, szóljatok, ha valami + infóra van szükségetek, vagy osszam meg valamelyik filet.
Előre is nagyon köszönöm!
-
-
eddy18
újonc
Sziasztok,
A kérdésem az lenne, hogy ki lehet-e valami módon menteni a felhasználói adatokat Flashtool-al?
A páciens egy Alcatel OT 4010D, ami kissé elázott, a kijelzője nem működik, flashtool csatlakozás okés, mtk droidtools viszont nem ismeri fel a telefont. A neten talált scatter-ből (csatolva) viszont nem tudok olyan méretet számolni a USRDATA-ra amit elfogadna a Flashtool.Előre is köszönöm a segítséget.
PRELOADER 0x0
{
}
DSP_BL 0x80000
{
}
__NODL_PRO_INFO 0x200000
{
}
__NODL_NVRAM 0x300000
{
}
SECCFG 0x600000
{
}
UBOOT 0x640000
{
}
BOOTIMG 0x6c0000
{
}
RECOVERY 0x10c0000
{
}
__NODL_SEC_RO 0x16c0000
{
}
MISC 0x1900000
{
}
LOGO 0x1980000
{
}
EXPDB 0x1c80000
{
}
ANDROID 0x1d40000
{
}
__NODL_CUSTPACK 0xa440000
{
}
MOBILE_INFO 0x11740000
{
}
__NODL_CACHE 0x11980000
{
}
__NODL_USRDATA 0x15580000
{
}
__NODL_BMTPOOL 0xFFFF0050
{
} -
Az esetleges garanciához nem jobb lementeni PRELOADER elejétől a NODL_BMTPOOL elejéig egyben
Nem értem, hogy jön ez a garanciához.
Másik kérdés, hogy hogy fogod visszaírni?
Volt már olyan, aki egybe lementette, aztán féltéglázta a telefonját, és utána vissza akarta rakni.
Csak nem tudta szétbontani a mentést MTKDT-vel, mert azt csak működő telefonnál lehet.Most a leírásod alapján FT-vel sikerült lementenem egy 4MB-os NODL_PMT-t, viszont a scatter ami szerint készült "ERROR :block PMT error"-os a MTKDT-ból.
Ez esetben legbiztosabb szerintem, ha a/proc/dumchar_info alapján csinálod. Ám azért nem árt tudni, hogy az értékek habár más módon, de ugyanazon tartalmat adják vissza. (lásd dd mentés bejegyzésem.)Az említett dumchar_info fájlban megnézheted, hogy a pmt mérete valójában mekkora. Mivel látám, hogy p780, ezért a méret OK, 4MB.
Ha lementem majdnem az egészet (a NODL_BMTPOOL-t nekem sem engedi), akkor a PMT címzés belekerül a nagy egészbe, így nem kavarodhat össze a szomszédaival.
Vagy tévedek?
Nem tévedsz.A PMT-t egyébként a flashtool frissíti, amikor FW upgrade-et használ valaki.
-
iassak
csendes tag
Az esetleges garanciához nem jobb lementeni PRELOADER elejétől a NODL_BMTPOOL elejéig egyben? Nekem pl. az MTKDT folyamatosan "nodl_pmt - ERROR"-t, dob. Most a leírásod alapján FT-vel sikerült lementenem egy 4MB-os NODL_PMT-t, viszont a scatter ami szerint készült "ERROR :block PMT error"-os a MTKDT-ból. Vagyis egy nem biztos címzés alapján mentettem. Ha lementem majdnem az egészet (a NODL_BMTPOOL-t nekem sem engedi), akkor a PMT címzés belekerül a nagy egészbe, így nem kavarodhat össze a szomszédaival.
Vagy tévedek? -
Termi92
tag
Közben a Kingoroot-al sikerül a root, és le lett mentve preloader megfelelő mérettel. Már csak az a kérdés, hogy lehet megoldani, hogy a rom visszatöltése után, ne a donor telefon IMEI száma legyen a szoftverben, hanem egyből a sajátja (gyári reset után írta csak be a saját IMEI számát).
-
Sir Sparrow
tag
Sziasztok!
Van egy új Xiaomi Redmi Note telefonom (MTK6592) és szeretnék róla egy gyári állapotú backupot csinálni, még mielőtt bármit elkezdenék rajta változtatni, hogy ne érjen később meglepetés! A telefon topicban ezt az eljárást ajánlották.MTKDT 2.5.3 és az adb driver letöltve a PC-re, 32GB-os SD a telefonba berakva.
1. Telefonra akkor semmit nem kell telepítenem, hanem csak a PC-re a fenti kettőt és a telefonon bekapcsolni az USB hibakeresést majd a folyamat során csatlakoztatni PC-re USB-n keresztül?
2. Mást nem kell a telón bekapcsolni v. állítani?
3. Az 1. pontban írt dolog nem teljesen világos: "Mielőtt bármit csinálnál, a legfontosabb az, hogy egy scatter file-t készíts."
Az egész procedúra 2.-tól 5. pontig nem erről szól? Scater-file nem egyenlő a Backup-pal? Vagy a scater file-t másképp kell létrehozni?Köszi!
-
-
Termi92
tag
Meglettek a NODL előtagok a régebbi droid tools-al. Most az a probléma, hogy a lementett rom-ban a preloader 6 mb. Ahogy visszaolvastam fórumban, találtam hasonló hibát, és írtál is rá... valamit(?), de abból nagyjából semmit se értettem, csak azt hogy amit flashtool kiment, az kiment minden bitet, de visszaolvasáshoz nem kell neki ennyi. Szóval mit is lehetne most csinálni? MTK droid tools-ban nem találtam "prepare files for flashtool" opciót, csak "To prepare blocks for Flashtool." (ezt javasoltad rezso-2934-nak a 76-os hsz.-ben). Gyári rom preloaderjét sem próbáltam, mert ami elérhető (112kb nagyságú) az 4.2-es androidhoz van, amit meg én mentettem le az 4.4-es android.
Scatter file
PRELOADER 0x0
{
}
MBR 0x600000
{
}
EBR1 0x680000
{
}
__NODL_PRO_INFO 0x700000
{
}
__NODL_NVRAM 0xa00000
{
}
__NODL_PROTECT_F 0xf00000
{
}
__NODL_PROTECT_S 0x1900000
{
}
__NODL_SECCFG 0x2300000
{
}
UBOOT 0x2320000
{
}
BOOTIMG 0x2380000
{
}
RECOVERY 0x3380000
{
}
SEC_RO 0x4380000
{
}
__NODL_MISC 0x4980000
{
}
LOGO 0x4a00000
{
}
EBR2 0x4d00000
{
}
__NODL_EXPDB 0x4d80000
{
}
ANDROID 0x5780000
{
}
CACHE 0x40d80000
{
}
USRDATA 0x48b80000
{
}
__NODL_FAT 0x88b80000
{
}
__NODL_BMTPOOL 0xffff00a8
{
} -
Termi92
tag
Scatter fáljban nincs NODL bekezdés. Az igazság az, hogy a telefon amiről mentenénk azon android 4.4 fut, de ezt a gyártó valamiért még nem adta ki frissítésbe és sehol se elérhető letöltésre. Úgy szeretném lementeni, hogy utána ezt bármelyik másik THL 4400-ra (ezeken 4.2 fut) fel lehessen dobni flashtool-al. Olyanok hogy NVRAM is kell ebben az esetben? (úgy tudom ez tartalmazza az imei-t, de javítsatok ki ha tévedek).
-
Termi92
tag
Hello! Olyan kérdésem lenne, ha lementek a romot telefonról, melyik file-okat kell törölnöm ahhoz, hogy a lementett rom telepíthető legyen flashtool-al, de ne legyenek benne "személyes" adatok (imei, felhasználó fiókok, nem gyári alkalmazások), tehát publikussá lehessen tenni. Az alany egy THL 4400 lesz az alany, de az akku beépített, elég lesz ha csak kikapcsolom a telefont?
-
válasz
Norbi1974 #218 üzenetére
ha az imei sérült az rögtön látszik.
Ha felteszed egy felhőbe az nvram-ot és privátban küldesz linket, akkor megnézem milyen.
Egyébként hex editorral lehet megnézni ezeket.
A system, cahce, data partíciókat lehet csatolni is (lásd indító bejegyzés) - Linux alatt egyszerűen. -
Norbi1974
tag
Ilyenek vannak:
Preloader
MBR
EBR1
PRO_INFO
NVRAM
PROTECT_F
PROTECT_S
SECCFG
UBOOT
BOOTING
RECOVERY
SEC_RO
MISC
LOGO
EBR2
EXPDB
ANDROID
CACHE
USRDATA
FAT
BMTPOOLSP FT-ben viszont a Readback Length-nél nem enged 5db 0-t írni a végére, pedig az Excel tábla ezt írja: 0x0001400000
Akkor mit írjak? Számít a végén is a 0? -
válasz
Norbi1974 #206 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e rajta factory mode. Azt próbáld meg előhozni (általában a hangerő le + power), ott szokott lenni adb elérés, azon keresztül pedig már "be lehet szaladni" vizsgálódni. Ha még root jogot is lehetne eme állapotban szerezni, akkor meg dd-vel lehet menteni a data-n kívül mindent sd kártyára.
Mindenképp abból indulj ki, ami a legutóbbi infó, és a Flashtool-os mentést tedd meg.
Aztán ellenőrizd le, hogy a mentések jók-e.Ha ezzel/ezekkel megvagy, csak utána kezdj nekilátni flesselni.
-
válasz
Norbi1974 #204 üzenetére
Minden újraéleszés mentéssel kezdődik.
Ha nem tudod mi volt rajta, akkor Flashtool-lal ments, és utána már bele tusz nézni.
Valamelyik scatter jó lesz.
s650-nél nem tudom, hogy van-e ROW/CN változat.Ha esetleg a beragadás során sikerülne adb kapcsolatot felfedezni, akkor talán még előrébb lennél.
-
Norbi1974
tag
Sziasztok!
Tegnap került a kezembe egy Lenovo S650, ami nem akar elindulni. Három hónapig használták, aztán egyszer csak nem indult el. A Lenovo logonál megakad és kb 15 mp-nként újraindul. Recoverybe sem tudtam belépni és azt sem tudja pontosan, hogy az előttem próbálkozók mit csináltak a telóval.
- Hibaüzenet nincs;
- Fogggggalma sincs melyik ROM volt rajta;
- Természetesen gyári mentése NINCS;
- Próbálkoztam a mentéssel, de nem jött be;
- Needromos S650_ROW_S116_140423 felment az MT_6592_SP_Flash_Tool_v5.1348.00-al (változás semmi);
- Felment rá az S650_S119_131014-Lang_Fix is S650_UpgradeTool_20130903(v3.1324.0.177)-el és a hozzá tartozó Recovery (amit persze még nem láttam, mert nem tudok belépni).Logout-os fórumról leszedett ROM-nál azt írta az MT_6582_SP_Flash_Tool_v3.1328.0.183, hogy PMT megváltozott, le kell tölteni.
Vhol tudok serezni MT6582_Android_scatter_PNT.txt-et szerezni (vagy foggggalmam sincs).Remélem sikerült kihívásokkal teli "feladványt" leírnom.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
sunnyi
csendes tag
Sikerült megalkotnom, a korábban talált cwm-et raktam rá és azzal együtt talált scatter-el, a driverért hálás köszönet!
-
sunnyi
csendes tag
Köszi, driver jólett!
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=38337401&postcount=5
ez alapján a link alapján elindultam a 7.pontig hibátlanul ment, ott nekem ezt az üzenetet dobta:--->>> Connect to device <<<---
ATTENTION! File /system/recovery-from-boot.p which restore factory recovery in case of phone switching on in a normal mode Is Found!
--- The preservation folder on the computer: U:\mtk\backups\AMOI-A928W_140604_ForFlashtoolFromReadBack_140918-203221\
--- scatter is write to the file:
U:\mtk\backups\AMOI-A928W_140604_ForFlashtoolFromReadBack_140918-203221\MT6592_Android_scatter.txtcopying is complete
ATTENTION! File /system/recovery-from-boot.p which restore factory recovery in case of phone switching on in a normal mode Is Found!
After CWM Downloading in FlashTool, turn on phone only in the recovery mode! Press and retain volume-up with the Power button. The cable shall is connected to PC!
--- task is complete ---az oldal szerint itt lekellene tesztelni-e recoveryt, meg létrehoznia az img fájlokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Karcmentes Lenovo Tablet P11 - Játékhoz és Filmhez, Strapabíró Fémház!
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 32GB DDR5 512GB SSD FHD+ Érintőkijelző Garancia 2026.01.15
- HP LaserJet Toner - Fekete W9004MC ÚJ Gyári Dobozában
- MacBook Pro 14 Apple M1 Pro 2021 16GB RAM 512GB SSD 3K Retina kijelző 246 ciklus
- Hynix 4GB (2 x 2) 1066 MHz DDR3
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Eladó Apple iPhone 13 256GB Kék / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest