Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cris088

csendes tag

Még mindig szenvedek ezzel a Lenovoval, de találtam most egy másik flashtoolt: Smart Phone Multi Port Download tool SP_MDT_v3.1544.00.00 megpróbálnám ezzel de erről még annyit se tudok mint a SPtools ról! Ismeri ezt valaki, hogy ezzel hogy lehetne felrakni a ROM-ot?
    Addig jutottam hogy a PC-t és a feltöltendő ROM-ot scanneli de már ott olyat ír ki hogy:
    1. COM ports number repetitive or invalid
    2. Brom and preloader have the same comport number! please modfy them in INI file and scan again!

szóval valami nem tetszik azt látom de nem értek igazán hozzá viszont szeretném megmenteni a telefonom:-)

• Cris088

csendes tag

válasz cappa72 #339 üzenetére

Factory mode ban elindul de ott mit és hogyan kell? mert semmilyen opció nincs csak hogy ha hosszan nyomom a power gombot akkor újraindul...
    ekkor bejön a Lenovo logo és bal alsó sarokban apróbetűvel hogy: tool DL image fail!
    majd újraindul.
    szóval ez az adb elérés nem tudom mi és hol lehet.

Viszont amit a végén írsz az elég elszomorító, mert hasonlók a tünetek és azt gondolnám ha már legalább életjelet ad meg recovery van akkor nagy baj nem lehet, sőt anno a memory check se mutatott hibát az Sp toolsnál.
    Egy ismerősöm mondta, hogy van valami PC-ről Sp-nélkül települő TWRP recovery vagy valami hasonló, de ennél nem látom a Lenovo telefonokat támogatott készüléknek, van valami hasonló nemSP-n keresztül feltelepíthető recovery amivel még lehetne próbálkozni?

• Cris088

csendes tag

válasz cappa72 #337 üzenetére

Köszi!
    Sajna ezekkel is ugyan az van: Ha DA DL pipa bent van akkor BROM ERROR : S_FT_DOWNLOAD_FAIL (4008) miután a 100% ot elérte a download
    ha a legújabb flashtool-al próbálom (1524) akkor meg "pmt changed for the rom it must be downloaded" üzenet jön.
    Amúgy ennél az új verziónál DA DL nél külön van USB checksum meg storage checksum, mindkettőt be kell pipálni?
    Azt írtad hogy lenovonál kötelező a DA DL checksum, de ez mi tulajdonkképpen egy fájlvisszaellenörzés hogy amit felrak az jól is került fel?
    Ugye a flashelésnél Preloader USB Vcom port- ként kell csatlakoznia a telefonnak? alapból ezt teszi.
    Most már végkép nincs tippem mit lehet még? esetleg format?
    az egyetlen jó jel hogy a Lenovo recovery él, más kérdés hogy nem tudom mit kezdjek vele hiszen ott csak Update.zip et fogad el sd-ről de olyan filet még nem találtam ami jó is lenne oda...

• Cris088

csendes tag

Sajnos azt a CWM-et nem találtam meg máshol amit eredetileg linkeltél az meg nem elérhető. próbálkoztam Carliv meg Philz Recoveryvel ami fent van a needromon de sajnos folyton ilyen hibába ütköztem: BROM ERROR : S_FT_DOWNLOAD_FAIL (4008)
    szerinted most hogyan tovább? nincs más hátra mint a format?

• Cris088

csendes tag

válasz cappa72 #328 üzenetére

Próbálnám ezt a linkelt CWM recoveryt de a link nem működik, feltennéd mégegyszer?
    Köszi

• Cris088

csendes tag

válasz Cris088 #331 üzenetére

Sajnos a firmware upgrade -nál is BROM ERROR : S_DA_SDMMC_READ_FAILED (3148) lett belőle mint külön a pl a BootIMG nél. ez a hiba kód amúgy mit jelent mert nem találtam rá magyarázatot...
    Akkor most próbáljam meg a CWM-et vagy előbb formatáljam? gondolom akkor tényleg elvész az IMEI...

• Cris088

csendes tag

válasz cappa72 #330 üzenetére

Van NVRAM , protect f és s is bár ez utóbbi tök üresnek tűnik notepadban.. szóval a fene se tudja hogy bármi is értékelhetően lett lementve a readback-el..
    Elvileg eza 119-es gyári legalább is a readbackelt eredeti preloaderemben ugyan az a dátum és verzió szerepelt..
    ha sikerül akkor a readbackelt ROM17_USRDATA -t ami most kiterjesztés nélküli, hogy rakom vissza? egyszerűen átnevezem userdata.img- nek vagy az azért nem ennyire egyszerű? :N

• Cris088

csendes tag

válasz cappa72 #328 üzenetére

Köszi! akkor rmegpróbálom a firmware ugrade-et, ilyenkor az Imei megmarad? NVRAM-ot nem látok a betöltött scatterban, gondolom ebben lenne az IMEI?
    Az előzőleg readback-elt userdatát, ha ugyan olyan verziójú ROM-ot teszek fel, vissza lehet majd valahogy varázsolni a telefonra?
    A CWM recoveryt hogy tudom majd feltenni a flashtool-lal?

• Cris088

csendes tag

válasz cappa72 #326 üzenetére

Mit értesz jó preloader alatt? két 119-es meg egy 124 es ROM verziót is próbáltam a preloader és Uboot felmegy gond nélkül ezeknél, DA DL pipa mellett is, utána jönnek a gondok pl Boot image meg android system image nál ha külön külön próbálom is akkor is jön a hiba: BROM ERROR : S_DA_SDMMC_READ_FAILED (3148)
    Erre nem igazán találtam máshol sem megoldást, nem tudom ez mit jelent, mire utal?
    Annak én is örültem hogy bekapcsol meg recovery is van:-)
    De azt nem tudom, hogy ide a recoveryhez honnan tudok szerezni Update.zip filet amit meg is eszik "install update package" opciónál?
    Ilyen módosított reco-t honnan szerezzek és hogyan rakjam fel flashtoollal?
    A komplett ROM újrahúzás alatt azt érted hogy az összes legyen bepipálva(firmware upgrade)? de ha külön külön se megy fel pl a boot image meg system image akkor gondolom nem ezen múlik hogy még mi van pluszban nem? vagy úgy érted hogy formatáljam is előtte?
    Hogy a nand flash halt e meg azt hogy lehet kideríteni?

• Cris088

csendes tag

Tegnap óta felraktam az eredeti 119-es 140311 ROM preloaderét és Uboot -ját is sikeresen de még mindig bootloopolt, majd sorra mindent lecseréltem volna (kivéve az user data) de már a Bootimage nál BROM ERROR: S_CHKSUM_ERROR (1041) volt és a többinél is.
    Próbáltam máshonnan letöltött ugyan ilyen Rommal, újabbal, régebbivel, másik 3 Sp flashtools verzióval szinte minden variációban, de csak annyit sikerült elérni, hogyha a checksum.ini t kiveszem a firrmware mappából vagy kiveszem az SP ben a "DA DL All with checksum" pipát akkor hiba nélkül lefut a download. Illetve nem teljesen mert ha nincs checksum ini de a pipa bent van akkor"BROM ERROR : S_DA_SDMMC_READ_FAILED (3148)" hibaüzenettel örvendeztet meg az SP!

De lényeg az hogy ha a User datán kívül mindent kipipálok a betöltött scatterban és kikapcsolom a DA DL All with checksum -ot akkor hiba nélkül letölti a ROM ot csak éppen a telefon továbbra is bootloopol...:-(

A lenovo recovery menübe betudok jutni és itt próbáltam a system update-t de csak az itt talált nem biztos hogy ehhez a recovery-hez való A850p_s124jayXz.zip -el , persze ez se ment...

Format meg user data wipe -t még nem csináltam, gondoltam ha a user data meghagyásával kicserélek mindent alóla az eddig is fent levő ROM eredeti változatára az talán elég.

Szóval nem tudom hogyan tovább és ebben kéne egy kis segítség!

• Cris088

csendes tag

válasz cappa72 #320 üzenetére

Azóta sikerült lementenem szakaszonként a ROM ot és feltettem egy másik hasonló méretű ROM ból a Preloadert, így már bekapcsol de bootlopba kerül. Viszont recoverybe bejutok ott van egy olyan hogy "install update package" ha ezt választom akkor kijuthatok a bootloopból? ezt az udate-et hogy kell csinálni? Ha nem így, akkor hogyan tovább, a Preloaderen kívül melyik részeket cseréljem még le?

• Cris088

csendes tag

válasz cappa72 #320 üzenetére

Nem vesz fel töltést, napokra fenthagytam...Viszont az akkut feltöltötem egy spéci lipo töltővel szóval az fullon van, de se kép se hang, nem mengy ez a gomkombináció se, legalább is kb 40s-ig nyomva tartottam addig semmi.. Viszont annak örültem hogy a mentés simán lement, de ezt inkább csak tesztnek gondoltam én is és akkor részenként megcsinálom a needromos scatter start és length -ek alapján.

első körben elég lenne a gyári preloadert feltöltenem rá? ha ettől nem indul el akkor milyen sorrendben próbáljam a többi részt cserélni?

Ja és ehhez is van több fajta preloader?

Az nvram-mal mi van azt nem látom a scatterban, azt nem lehet lementeni SP -vel?

• Cris088

csendes tag

Sziasztok, Van nekem egy téglásult Lenovo A850+ om stock rommal root nélkül, de még is csak elértem nála egy sima lefagyás után, hogy se kép se hang se töltés se reset gombkombinációk.. Akku nélkül Windows kb 1-2 percenként fél percig látja MTK USB-ként, illetve SP Flash tools-sal MTK VCOM-ként sikerült lementeni readbackkel "valamit" róla: elvileg a EMMC_Boot1-et (preloader) és az EMMC_USERt ömlesztve.kb 2,9 Gb lett a mentés.Tehát működik a kapcsolat, de gondolom, hogy ez a mentés nem sok mindenre jó így egyben. Más mentési lehetőséget nem találtam csak ezt a readbacket. Vagy van más?
    Szóval a kérdésem az lenne hogy ha az a célom hogy lehetőleg lementsem az összes fájlomat appokat névjegyeket, smseket, beállításokat és utána csináljak belőle egy működüképes telefont amire ezeket vissza is tudom tölteni akkor hogyan járjak el?

Az eddigi olvasások alapján gondolom kellene egy scatter file a telóról, amim nincs és nem is nagyon tudok csinálni mivel csak az Sp tools látja.. de letöltöttem needromról a gyári updatelt ROMot, ennek a scatterja megvan, ebből kiolvasott start és length értékeket használhatom a mentés megadásához?

Ha betöltöm az SP be a gyári scattert akkor az end érték mást(kevesebbet) mutat mint ami a hosszából és a start-ból adódik a TXT alapján, ez azért van mert kevesebb valós adat van benne mint a dedikált terület mérete?Gondolom a readback-es mentéskor a max hosszat azaz a fentartott méretet(length) kell megadnom ugye?

Ha lementettem az adatokat akkor elég csak a gyári preloadert feltöltenem a telefonra, hogy be tudjam már kapcsolni legalább? ekkor megmaradna minden adatom és az IMEI is? ha ez nem megy akkor melyik részek feltöltésével/cseréjével folytassam?

Írtátok hogy lehet több preloader is egy telefon tipushoz, de a needromosban csak 1-fajta van szerintem, ezzel működhet?Vagy találok valahol több gyárit is amit ki kéne próbálnom?

Azt is láttam hogy nvram ban van az IMEI viszont ezt hogy tudom lementeni, mert a gyári ROM scatterjében nem látok ilyen részt így a readbackkel hogy tudom lementeni?

Elnézést hogy ennyit kérdezek, de sok órányi keresgélés után ennyi infót tudtam összeszedni laikusként és mielőtt valamit végleg törlök inkább kérdezek a profiktól:-)

Új hozzászólás Aktív témák