Új hozzászólás Aktív témák

• Cris088

csendes tag

Sziasztok, Van nekem egy téglásult Lenovo A850+ om stock rommal root nélkül, de még is csak elértem nála egy sima lefagyás után, hogy se kép se hang se töltés se reset gombkombinációk.. Akku nélkül Windows kb 1-2 percenként fél percig látja MTK USB-ként, illetve SP Flash tools-sal MTK VCOM-ként sikerült lementeni readbackkel "valamit" róla: elvileg a EMMC_Boot1-et (preloader) és az EMMC_USERt ömlesztve.kb 2,9 Gb lett a mentés.Tehát működik a kapcsolat, de gondolom, hogy ez a mentés nem sok mindenre jó így egyben. Más mentési lehetőséget nem találtam csak ezt a readbacket. Vagy van más?
    Szóval a kérdésem az lenne hogy ha az a célom hogy lehetőleg lementsem az összes fájlomat appokat névjegyeket, smseket, beállításokat és utána csináljak belőle egy működüképes telefont amire ezeket vissza is tudom tölteni akkor hogyan járjak el?

Az eddigi olvasások alapján gondolom kellene egy scatter file a telóról, amim nincs és nem is nagyon tudok csinálni mivel csak az Sp tools látja.. de letöltöttem needromról a gyári updatelt ROMot, ennek a scatterja megvan, ebből kiolvasott start és length értékeket használhatom a mentés megadásához?

Ha betöltöm az SP be a gyári scattert akkor az end érték mást(kevesebbet) mutat mint ami a hosszából és a start-ból adódik a TXT alapján, ez azért van mert kevesebb valós adat van benne mint a dedikált terület mérete?Gondolom a readback-es mentéskor a max hosszat azaz a fentartott méretet(length) kell megadnom ugye?

Ha lementettem az adatokat akkor elég csak a gyári preloadert feltöltenem a telefonra, hogy be tudjam már kapcsolni legalább? ekkor megmaradna minden adatom és az IMEI is? ha ez nem megy akkor melyik részek feltöltésével/cseréjével folytassam?

Írtátok hogy lehet több preloader is egy telefon tipushoz, de a needromosban csak 1-fajta van szerintem, ezzel működhet?Vagy találok valahol több gyárit is amit ki kéne próbálnom?

Azt is láttam hogy nvram ban van az IMEI viszont ezt hogy tudom lementeni, mert a gyári ROM scatterjében nem látok ilyen részt így a readbackkel hogy tudom lementeni?

Elnézést hogy ennyit kérdezek, de sok órányi keresgélés után ennyi infót tudtam összeszedni laikusként és mielőtt valamit végleg törlök inkább kérdezek a profiktól:-)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés