Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• up

senior tag

válasz cappa72 #251 üzenetére

Sziasztok!

Eljött az idő, hogy megpróbáljam ki-tudja alapon feléleszteni a Cat B15 (mt6577, eredeti részletek és hibaleírás itt). Egy vagy több partició/rész valószínűleg sérült. Kétféle romot tudtam letölteni hozzá (ebből a posztból a 2. és 3. linkek, az első nem megy sajnos):
    1) gyári, mínusz PRELOADER és DSP_BL (fogalmam sincs, miért szedték ki belőle)
    2) rootolt (de elvileg ugyanaz a verzió)
    Mindkettőben ugyanaz a scatter van, azzal mentettem sikeresen korábban.

Megpróbáltam visszaflashelni az 1)-ben lévő dolgokat. A fórum instrukciói szerint jártam el:
    "You need to flash the following files: MBR, EBR1, UBOOT, RECOVERY, SEC_RO, LOGO, ANDROID (they must be ticked and correct files shoud be loaded).
    DO NOT FLASH: PRELOADER, DSP_BL."
    (ezek nem is szerepelnek az 1) letöltésben)
    A flash rendben végbement (zöld kör), de bootoláskor ezzel dob meg a telefon:
    => TOOL DL image Fail!
    majd kilövi magát. Rákerestem a hibára, többen azt írták, hogy a DA DL All With Check Sum-ot pipáljam be, megflasheltem úgy is, de ugyanaz a hibaüzenet.

Elkezdtem arra gyanakodni, hogy a PRELOADERREL is gond lehet, úgyhogy gondoltam, beflashelem a 2)-ben lévő fileokat, mert itt az is van. Csakhogy amikor betöltöttem a scatter file-t, az SPFlashTool figyelmeztetett: BROM ERROR: S_DL_PC_BL_INVALID_GFH_FILE_INFO (5066) ; Hint: Fail to load rom file: PRELOADER. Ha kézzel tallózok a filehoz, akkor is ezt mondja. Bepipálni attól még engedi a listában. De egyelőre nem mertem elindítani, mert állítólag rossz preloaderrel véglegesen ki lehet csinálni a telefont. Ha valaki ért oroszul (én nem), szerintem itt épp ezt tárgyalják.

A kérdés, hogy merjem-e flashelni a 2)-ban lévő fileokat ennek ellenére? És pontosan melyikeket toljam föl? Ha nem, vajon másik 6577-es teló preloaderje jó lenne vajon? (Link?) Magyarországon kb 150 CATB15 tulaj lehet, és szerintem nem olvassák elegen a prohardvert, hogy még idén kapjak onnan mentett image-eket az övékről :).

Előre is kösz minden tippet!

Új hozzászólás Aktív témák