Új hozzászólás Aktív témák

• up

senior tag

Kedves Cappa72 és droidművelt kollégák!

Nálam van egy barátom CAT B15 típusú telefonja (MT6577 alapú, specifikációk itt).

A probléma: a telefon egyszer (még nála) lefagyott, amennyire tudom, nem csinált semmi speciálisat épp. Csak akksikivétellel lehetett újraindítani. Azóta bekapcsoláskor megjelenik fehér képernyőn egy CAT logo (gondolom erre cserélték le a szabvány robotot), majd talán 30 mp múlva egy pillanatra eltűnik és újra megjelenik végtelen ciklusban (bootloop). Sem a volume+ + Power, sem a volume- + Power nem okoz semmi ettől eltérőt, illetve van a + és - közt egy középső gomb, azt is próbáltam, valamint az összeset egyszerre is, hiába :). Ebből a loopból is csak akksikivétel billenti ki. SIM kártya és SD kártya nélkül is ugyanez a helyzet.

Már nem garanciális, de a szerviz azt sem volt képes megmondani, hogy mennyiért nézne rá, illetve várhatóan milyen X és Y közé esne a művelet költsége, ha egyáltalán lehetséges. És egyébként is jobban bízom az itteniek szakértelmében :).

A legfontosabb cél: a rajta lévő kontaktokat kellene kinyernem, nem voltak google-lel szinkronizálva. Ehhez képest másodlagos, hogy jó lenne használhatóvá is varázsolni. Ezért csak olyan beavatkozásokat szeretnék végezni, amelyeknél nem léphet fel a user adatok sérülése. Természetesen ha a telefon feléled, akkor már nem kell szórakozni a kontaktokkal, csak belépni google-be és bekapcsolni a szinkronizálást (gondolom).

Elvileg ADB-vel már le lehet menteni a contacts.db-t, de az usb debugging valószínűleg nincs bekapcsolva, root sincs, továbbá ilyen rövid idő alatt el se jut a telefon odáig, hogy az ADB lássa. MTKDroidTools sem ismeri fel, pedig a driverek korrektül fent vannak és SPFlashTool látja.

Itt találtam európai dualsim verzióhoz gyári firmware-t (2. hozzászólásban a Mirror (I have removed the preloader and dsp_bl but haven't tested this backup) utáni letöltés - az első nem élt, a második pedig rootolt, első körben szüzet akartam).

Ebben van scatter file is. Cappa72 leírásának megfelelően és a scatter file alapján SP_Flash_Tool_v3.1222.00 -t használva elvileg sikerült lementenem mindent. Kivéve az utolsó két elemet a scatterfile-ban:
    __NODL_FAT 0x82a04000 (512kb-os hiba)
    __NODL_BMTPOOL 0xffff00a8 (szintén az 512kb-os, de egyébként se tudom, hogy mi lenne a méret, mert nincs következő cím, amiből kiszámolhatnám)
    De ha jól értettem, ezek egyébként is kihagyhatóak. A fileméretek ránézésre stimmelnek a letöltött gyári méretekkel.

Kérdéseim:
    - A fenti hibaleírás alapján vajon melyik elem/partició lehet sérült? Arra gondoltam, hogy az adott elemet megpróbálnám helyettesíteni az xda-ról letöltött gyárival. Erre tudtok ajánlani egy SPFlashtool leírást (mással nem látom a telót)? Szükséges valamilyen előkészítés, ha a letöltött image esetleg más formátumban készült, mint amit az SPFlashtool megeszik?
    - A saját SPFlashtool mentés sikerességét lehet valahogy ellenőrizni Windows alatt? (kínos lenne akkor rájönni, mikor visszatöltve még ennyire se megy)
    - Az SPFlashtoollal készült saját mentés visszaírására (ha ez különbözik a letöltött gyári visszaírásától) is kaphatok leírást?

Leírásokat találok én is google-n persze, de ha ti szakértők ismertek jól beváltat, az sokkal biztonságosabb.

Nem szeretnék semmi extrát, cwmet vagy rootot (hacsak nem szükséges a művelethez), csak életet lehelni ebbe a csodába és kinyerni a kontaktokat.

Kérlek, szóljatok, ha valami + infóra van szükségetek, vagy osszam meg valamelyik filet.

Előre is nagyon köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés