- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
banán007
tag
Köszönjük
Már olvasom is a 2. részt ....
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
acélkemény #121 üzenetére
A devPortal.hu-n publikusan elérhető Reiter István C# jegyzete:
[Letölthető tankönyv: Reiter István: C# jegyzet] -
eziskamu
addikt
válasz
Realradical #125 üzenetére
Nekem is el tudnád küldeni?
-
Realradical
őstag
válasz
acélkemény #123 üzenetére
Elküldtem mailbe, mert ma volt egy kis probléma a feltöltéssel.
-
eziskamu
addikt
válasz
acélkemény #123 üzenetére
Jaja nekem is kéne ilyesmi.
-
acélkemény
csendes tag
válasz
Realradical #122 üzenetére
Jol van, zorogj ide a kozosbe, ha megvan!
-
Realradical
őstag
válasz
acélkemény #121 üzenetére
Legkésőbb hétfőn melóból fel tudom tölteni valahová
(akkor megyek melóba)
-
acélkemény
csendes tag
A Reiter István féle dokumentáció le van mente valakinek? Nem elérheto a szerverrol, lehet torolték. Egy letoltési linket megkoszonnék! Vagy esetleg ha meg van valakinek, elkuldhetné e-mailben! Cim az adatlapon.
-
divrapier
tag
válasz
MrSealRD #113 üzenetére
Most nincs oracle a gépemen, sajnos nem tudom tesztelni. csak a dbms kell meg a .net és kész. meg persze a megfelelő beállítások, hogy el tudd érni.
El lehet játszani a Data/Add new datasource--al is, aki szeret kattintgatni.
Milyen komponensekre van szükség a formon?
datagridview?Miért kellene bármilyen komponens a formon ehhez? amit szeretnél, azt raksz rá.
-
válasz
eziskamu #112 üzenetére
Excel olvasásra és írásra (és ez minden Office termékre vonatkozik) szebb és kicsit jobban használható megoldás az interop-ok használata. Az ADO-s kapcsolatnál nem mindent lehet megcsinálni, de ha validálni kell vagy egyéb számolások, stb., akkor az interop jobb.
Segítség: LINK
Oracle-re van egy egyszerű kis "csatolófelület" az Oracle Instant Client. Itt lehet példát találni a használatáról.
Vagy pedig a "hagyományos" úton is lehet csatlakozni így: LINK.
-
divrapier
tag
-
eziskamu
addikt
válasz
divrapier #106 üzenetére
Fa&aaaaaaa
A
command.CommandText = "select Sysdate from dual";
oraconnection.Open();
OleDbDataReader reader = command.ExecuteReader();
reader.Read();
richTextBox1.AppendText(reader.GetDateTime(0).ToString());hatására meg is jelent a szövegdobozban hogy:
"2009.07.31. 12:30:06"
Nincs ilyen egyszerű példád az xls-hez is?
Vagy azt már inkább kérdezzem a megfelelő topikban, ha a modiknak nem tetszene? -
-
ddekany
veterán
válasz
eziskamu #105 üzenetére
Delphi... én írtam benne egy két alkalmazást régen. Akkortájt nagyon ütős volt (mai cuccokhoz képest nem tudom már hol állna), de miért is? Nem a nyelv miatt (ami egy erősen továbbfejlesztett Pascal), hanem mert rendelkezésedre állt egy nagy tudású de mégsem feleslegesen nehezen használható programozói könyvtár hozzá, és mert hatékonyan össze lehetett dobálni és be lehetett paraméterezni a főbb komponenseket grafikus felületen (mert minek szívni azzal, van baja az embernek anélkül is elég). Rapid Application Development. Hasonló a helyzet a C#-al meg a Java-val is... erejük javarészben onnan jön, hogy van hozzájuk egy nagy és viszonylag jól megtervezett és jól dokumentált programozói könyvtár. Aztán persze ennek eredményeként van körülöttük egy növekvő, aktív közösség, ami aztán még több programozói könyvtárat ír hozzájuk... öngerjesztő folyamat.
-
divrapier
tag
válasz
eziskamu #105 üzenetére
string connstring = "Provider=MSDAORA;Password=" + tbPassword.Text + ";User ID=" + tbUid.Text + ";Data Source=" + tbOraServiceName.Text;
OleDbConnection oraconnection = new OleDbConnection(connstring);
OleDbCommand command = oraconnection.CreateCommand();
command.CommandText = "SELECT * FROM emp";
oraconnection.Open();
OleDbDataReader reader = command.ExecuteReader();
reader.Read();
//...
reader.Close();
oraconnection.Close(); -
eziskamu
addikt
Persze, tudom hogy megy, csak még ÉN nem tudom hogyan
.
ddekany: Igaz, mást is, de nem forgok olyan körökben, vagy ha néha igen akkor nem arról kérdezem. Amúgy több ismerősöm is esküszik a Delphi-re, de azon a vonalon is a Turbo Pascal-nál közelebb nem kerültem ahoz sem
. Na jó, egyszer módosítottam egy delphi progit, de ahoz nem kellett mélyreható ismeret, mert emlékeim szerint egy-két függvény paramétereit buzeráltam, ami nem nagy érdem
-
ddekany
veterán
Ha csak egy szimpla láncolt lista kell, akkor persze hogy new java.util.LinkedList()
és kész... Viszont sokszor kell olyan "láncolt" adatszerkezet, ami alkalmazásspecifikus, és az pont hogy Java-ban/C#-ban is ugyan úgy működik mint C-ben, lényegét tekintve."a vérprofik meg úgyis a C++-t válasszák"
Tévedés... Attól függ mihez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest