2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

C# programozás - 1. lecke

Programozás alapjai C#-ban - Hogyan kezdjem?

[ ÚJ TESZT ]

Áttekintés

Kiknek szól ez a cikk?

Hello minden érdeklődőnek. Zwiebel írt egy hasonló cikket c++ programozásról. A kommentek alapján azt hiszem, van igény "a szoftveres vonal erősítésére", ha szabad idéznem. Ha kettő van, az szerintem jobb, mintha egy sem lenne, így arra, gondoltam, hogy egy másik népszerű nyelvet próbálok bemutatni, a C#-ot (C sharp, kiejtése: szí-sárp) egy cikksorozatban. Leginkább azoknak szól ez a cikk, akiket érdekel a programozás, de semmilyen tapasztalatuk nincs, számukra szeretném nagy vonalakban bemutatni az alapjait. Meg azoknak, akik jobban értenek hozzá, és majd a fórumban jól kijavítanak, mert velem ellentétben igazuk van, és előre is köszönöm. Fontos még, hogy ez bemutató cikk, nem helyettesíthet szakkönyveket, kurzusokat, képzéseket.

Köszönetnyílvánítás

Statisztikák alapján az első oldalt állítólag jóval többen nézik meg, mint az utolsót, ezért itt szeretném megköszönni stevve-nek a segítségét. Úgy alakult, hogy egyszerre kezdtünk cikket írni ebben a témában, vagyis Ő előbb, de meglepetésemre abban állapodtunk meg, hogy jelenjen meg az én cikkem. Rendelkezésemre bocsájtotta a saját készülő cikkét, ami nagyon hasznos lett, és több helyen is idézek tőle.

Mi az a C#?

A C# a Microsoft által a .NET keretrendhez kifejlesztett programozási nyelv. A Microsoft által készített .NET keretrendszer (.NET Framework, kiejtés: dotnet) gyors alkalmazásfejlesztést, platformfüggetlenséget és hálózati átlátszóságot támogató szoftverfejlesztői platform. (Forrás: wiki csharp, wiki dotnet).
Vagy érthetőbben: ha programozni szeretnénk, akkor a Microsoft ajánlása a .NET-re történő fejlesztés, amihez a C# a legkézenfekvőbb választás.

Felhívás

Ha bárkinek a témával kapcsolatban kérdése van tegye fel nyugodtan, igyekszem javítani, és ha valami nincs kellőképpen elmagyarázva, akkor megpróbálom elmagyarázni, és a cikket igyekszem bővíteni az alapján, hogy másnak ne legyen gond. Ha valami hibás lenne, azt nagy örömmel javítom. Ha pedig nyelvtanszakértők jönnének, csak privátban írjanak. Nem szeretném, ha minden második hsz "ott hiányzik egy vessző, pedig muszáj" lenne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.