Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Klown
aktív tag
-
draco31
veterán
Tudom, de ők is csak annyit irtak hogy:
vezeték nélküli (GSM) technológián nyújtott telefonszolgáltatásunk
Én értem így, mert sokszor volt hogy "városi" ismerős kérdezte hogy van vezetékes telefonom, ha nincs net meg tv vezetékes. Aztán magyaráztam hogy is van ez.
Szóval semmi gond a pontosítás, én csak idéztem a hülyeségüket.
Mint ahogy kérdeztem mit tudnak a netfejlesztésről, aztán az a válaszuk, hogy iratkozzak fel az oldalukon, és ha köthető akkor értesítenek. Ez meg rendben van, csak ha elkezdik építeni, azt hamarabb látom, mármint ha lógnak az emberek az oszlopokon, így ezzel a válaszukkal is kb annyit érek, mint ha most a velem szemben ülő kutyámtól kérdezném.De legalább ezt a csúcstechnikát nem kell nekik visszaadni, meg lehet tartani
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
trec12
addikt
válasz frici69 #7288 üzenetére
Valami hasonló Celldömölk is, korábban írtam városszerte lógnak a vastag optikai kábelek (nem minden utcában ez is egy talány) ez szinte biztosan a MVM/Metalcom építette. (Telekomtól semmi infó nincs mikor indulnak. ) Ezek az építések, engedélyek nagyjából az nmmh oldalán is megjelentek. A Digi meg megszüntetett többféle engedély kérelmét az utóbbi hónapokban. Erre egy novemberi önkormányzati határozatból derül ki, hogy optikázni fognak a városban engedély megadva az önkormányzat részéről és eon oszlopcsrék is meg vannk tervezve egy erre szakosodott cég által.
[ Szerkesztve ]
-
(22) Japan - Tokyo Suburbs: Walking around Yotsugi • 4K HDR - YouTube
Itt, optikai légkábelek! Amúgy laknám!
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
frici69
tag
válasz Lajosnagy17 #7287 üzenetére
Ez így van! Nálunk MVMNET-es emgedélyeztetés jelent meg az NMHH oldalán. Aztán Digis optika lett de, ennek ott semmi nyoma!
[ Szerkesztve ]
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz bozsokiandra #7286 üzenetére
A logikát én sem értem, mikor kell és mikor nem kell valamit hivatalosan engedélyeztetni az NMHH-on keresztül. Néha én is meglepődtem, hogy van már optika valahol, habár egyetlen egyszer sem szerepelt az engedélyezés sehol.
-
bozsokiandra
tag
válasz Lajosnagy17 #7282 üzenetére
Nekem az a fura, hogy a mikrotti kiépítette karmacson és még több faluban is a saját (nem szip) optikáját és kb fél éve működik is úgy hogy nyoma sincs az nmhh engedélyek között.
-
draco31
veterán
válasz draco31 #7266 üzenetére
Megkérdeztem a trét, országos ez a GSM lekapcsolás.
Akkor nem is reménykedek, hogy váltanák kábellel nálunk. Szóval marad ez a 100 megás csoda még szerintem évekig. De legalább ezen fejlesztenének legalább 200/30-ra, mennyivel jobb lenne már, mint ez a 100/5.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
NMHH mérődobozt amúgy csak én használok a topicban?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz bozsokiandra #7281 üzenetére
Még nincs MVMNET-es használatbavételi engedély Karmacsra. Balatongyörökön is van már Telekom optika Július óta, de még mindig nincs engedélelyezve és nem lehet rendelni.
-
bozsokiandra
tag
válasz Lajosnagy17 #7278 üzenetére
Szerintem az nmhh oldal hiányos lehet. Karmacs a település, itt már kiépült egy optika a Mikrottié az nem is szerepelt az oldalon, pedig már működik.
Az mellé épült ki a mvm-es hálózat részben az e-on részben a telekom telefonoszlopaira. Ezeknek is fenn vannak a dobozai, kábelei, szerelők kora ősszel kb 2-3 hónapot mondtak az átadásra. -
Lajosnagy17
senior tag
Nézd meg a térképen, hogy mi a státusza a településeknek.
https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1nSSQdP3XCGLF9HQ6Y0Y2qwQ3VKjpSamp&ll=46.81600531747395%2C17.170164401642754&z=11
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz bozsokiandra #7276 üzenetére
Ez teljesen így van, ahogy Rick4 írta. Ahogy nézem,sajnos a keszthelyi térség lesz az utolsó szerintem, amit átvesz a Telekom, mert Vonyarcvashegy, Gyenesdiás és a környékbeli falvak közül is soknak még nincs egyáltalán MVMNET-es használatbavételi engedélye.
-
Rick4
félisten
válasz bozsokiandra #7276 üzenetére
Telekom oldalon 2022 április 2 előtt nem tudtak semmit se, telefonra se tudtak mást mondani, figyelni kell a weboldalt, holott már hónapok óta láttam, hogy felkerült a kábel, majd a doboz minden oszlopra, ott a szerelgető emberkétől érdeklődtem is, ő jól tippelt, végül április 2-án már elérhető volt a címemen is a net, az egy szombati nap volt, megrendeltem, hétfőn jöttek bekötni!
Szóval ha ők nem tudnak infót adni, azért az utcán sétálgatva elég sok dolog kiderül előre is!
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
bozsokiandra
tag
válasz Lajosnagy17 #7273 üzenetére
Keszthelyi járásról van esetleg valami konkrét infód?
MVMNettől ennyi választ kaptam:
"A keszthelyi járásban épült hálózatunk esetén a szolgáltatás igénybevétele a szükséges projekt zárási adminisztrációs lépések után lehetséges. Erről aktuális információkat itt találhat: https://net.mvm.hu/hu-HU/GINOP_Projektek/SZIP"
Telekom nem mond semmi konkrétat csak hogy felírták a számomat majd értesítenek ha lesz optika.
[ Szerkesztve ]
-
De a tanács megfogadásához kell egy bizonyos intelligenciaszint is. Meg ugye az állandó marhasága a diszkriminációval ...
Ez meg érdekesség:
Világrekord született az optikai szálas adatátviteli sebességben: 22,9 petabit másodpercenként - Blikkbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Rick4
félisten
válasz GoodSpeed #7272 üzenetére
Én első körben is ezt javasoltam neki, írjon a telekomnak, kérdezzen! Illetve hogy beszéljen a polgármesterrel, szerintem teljesen természetes, hogy az őt érintő kérdésekben a legilletékesebb személytől- helyről próbál infót szerezni!
Neki sajnos nem volt ennyire egyértelmű!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
válasz Sirandrish #7271 üzenetére
Az még nem kóros... amúgy lehet palkonyai haverunk most a Telekomnak írogat, levezetendő a frusztrációját... szegény telekomosok
-
Sirandrish
legenda
Én kb fél évente bekérdezek hogy hallottatok-e valamit esetleges Tiszalöki fejlesztésekről, és ennyi
Remélem az elférEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
válasz draco31 #7266 üzenetére
Ja, amúgy most milyen frusztrált lehet . Már megint diszkriminálják, gondolhatja!
#7267Rick
Azt nem tudjuk, hogy mennyi időre lett kirakva a topicból Bár vélhetően okosabb nem lesz, viszont dühösebb igen Viszont nekem legalább nem írt privátban#7268Sirandrish: Vagy kétszer, vonatból láttam az ottani vízerőművet De azt nem gondoltam, hogy az Internet azóta is gyengén csordogál... Viszont amikor láttam a vízerőművet, az masszívan a 90-es évek volt, akkor még csak nem is nagyon csordogált
-
Rick4
félisten
válasz Sirandrish #7268 üzenetére
Szerintem mindenki tudja, hogy ennek 3-4 hozzászólás erejéig lehet értelme, mert a tények, a felháborodás, vagy a kilátástalanság beszélhet az emberből, de van egy határ amit túllépve mindenkinek elege lesz abból az egy kommentelőből, aki a saját nyűgjével teleszemeteli a topicot, ha esetéleg amúgy igaza van, akkor is, hiszen az ő bajára nem itt és nem ilyen módon lesz megoldás, szóval ugyanazt az időt hasznosabb formában is eltöltheti a harcban a maga igazáért!
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Sirandrish
legenda
Kezdjek el durván nyafogni, csak én Tiszalök miatt?
Egy szavatokba kerül!Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
draco31
veterán
Gondoltam benézek újra, látom az emberünket közben hidegre tette valaki.
Szóval kaptam levelet trékomtól, hogy megszűnik a GSM alapú házi telefon február végétől hálózatfejlesztés miatt.
Ez most azt jelenti, hogy országosan kivezetik ezt, vagy jönnének madzaggal, és ezért? Utóbbira sehol nem találok semmit továbbra sem.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
trec12
addikt
-
Danieloxy
csendes tag
válasz Lajosnagy17 #7263 üzenetére
Jó hazai szokásra csúszást csúszásra halmoztak! Mindenesetre az nagyon fura hogy nálunk elérhető, ahonnét érkezik a kábel ott pedig még nem! Nem tudom mi alapján lesz elérhető, mondjuk nálunk már jó pár hete végeztek a teszteléssel lehet ezért!
-
Az egyik legjobb dolog az FTTH-ban, hogy nem kell lesni, hogy a légkábelt a nap a 40 fokban felhevíti e 70-re... nincs jelszint para... sem télen, sem nyáron.
Az elmúlt 21 évben volt GPRS, ADSL, ADSL2, VDSL2, ED3.0, és ugye FTTH Internetem. Ameddig nem telt el kellő időtartomány azt mondtam, hogy az xDSL volt a legstabilabb, de már 2022. márciusa óta, kijelenhetem, hogy az FTTH legalább olyan stabil mint az xDSL volt. 22 Mbps volt lefele a VDSL2 nekem, szóval az DIGINet 1000 majdnem 100x gyorsabb le irányba, felfele meg több mint 300x, de az 500/22-nél is 15x gyorsabb felfele.
-
Rick4
félisten
válasz Danieloxy #7254 üzenetére
Így volt nálam is 2022 áprilisában, előző év végén felkerültek a kábelek, utána a dobozok is, kérdeztem az egyik ilyen szerelgetőt, ő mit sejt, áprilist saccolt, majd áprlis 2-án, szombaton 13 órakor ránézve egyszer csak megjelent a címemen a net, megrendeltem, hétfőn jöttek bekötni!
-
Danieloxy
csendes tag
válasz molnarpeter #7257 üzenetére
Na ez biztató, nálunk már februárba fent voltak az oszlopokon a dobozok, majd jöttek a faluba a szerelők, majd a "pletykák" hogy decemberbe indul! Gyarkan nézegettem a honlapukon hogy elérhető-e és mindig azt jelezte hogy nem, de most ez megváltozott! Gondolom nemsokára jönnek a szorólapok is!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Danieloxy #7256 üzenetére
Nálunk ott tudtam figyelni, teljesen pontos volt, néha van csak kisebb pontatlanság. Először jöttek az oszlopokon kiépíteni, aztán látszott a honlapon hogy elérhető, pár nap múlva jöttek az értékesítők is személyesen... Ott is biztos mennek majd, és lesz szórólap a postaládában. (Szerencsénk volt, lehetett egyezkedni kicsit, sikerült egy városias árat csinálni falun, így olcsóbb is lett, mint a korábbiak - net, TV, telefon.)
[ Szerkesztve ]
-
Danieloxy
csendes tag
válasz molnarpeter #7255 üzenetére
Remélem az, mindenesetre a honlapjukon irtam a chat ablakban egy ügyfélszolgálatossal aki azt irta ő is úgy látja hogy elérhető! Szóval reméljük a legjobbakat!
[ Szerkesztve ]
-
Danieloxy
csendes tag
válasz Lajosnagy17 #7235 üzenetére
Ma csak úgy beirtam a cimünket a Telekomos oldalra hátha elérhető már, és láss csodát elérhetőnek jelzi! Gyors meg is rendeltük és igy elvileg még karácsony előtt bekötik! Remélem valós dolgot mutatott az oldal, gondolom az nem tévedhet ugye? Mármint ahol letudod csekkolni hogy elérhető-e a net!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Revolut
- Horgász topik
- ASUS routerek
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest