- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
agyarka
aktív tag
Éppen az akku tartalékai, illetve a gépjármű jó indítóképessége miatt nem kapnak az akkumulátorok megfelelő ellenőrzést/ karbantartást, és haláloznak el a kelleténél hamarabb.
Te nálam is jobban tudod, hogy nem jó 12V közelében tartani az akkumulátorod, mert a szulfátosodás miatt fokozatosan csökken a kapacitása/ indító áram leadási képessége. Biztosan nem csak azért használod a csepptöltődet, hogy éppen csak beinduljon a verda, bár a rövidtávú célja mindegyikünknek ez.
-
agyarka
aktív tag
Ne személyeskedjünk, nem visz előbbre. Béke!
A helyesírást sajnos sokszor megnehezíti a predektív szövegbevitel.
-
Kernel
nagyúr
De akkor mi van, ha nekem 12V környékén még bepöccen? Ne haragudj már, hogy ez ilyen...
Ezt én csak egyfajta ökölszabályként és megfigyelésként jegyeztem meg, önmagam számára, hogy 12V körül még elmegy, nem szokott gond lenni. De alá már ne engedjem, mert akkor nehezebben indul, vagy rá is kell tölteni. Nem értem, mit kell ezen rugózni...
Az én lelkivilágomat egyébként jobban sérti, amikor valaki még a mélykisülés szót sem képes leírni normálisan, egybe. Amikor annyi intelligenciája nincs valakinek, hogy az írásjelek után üssön már egy nyomorult szóközt, hogy legalább igényes valaki benyomását keltse.
Aki vitába száll, legalább adjon már magára egy kicsit, különben inkább csak szánalmat kelt...
-
-
norrberth
addikt
Te pedig még mindig hatalmas arc vagy! A mindenható... mindentudó Dr. Kernel!
Az orosz tudós...
Inkább te fejezd be ez a stílust.. Ha visszaolvasol itt amíg te nem tűntél fel sokkal több nálad jóval okosabb ember járt ide! És nem csak az észt osztani, hanem ők legalább segítettek.
Amióta rontod itt a levegőt egy csomó ember inkább lelépett.
Tavaly is mit le műveltél? Nem szégyelled el magad? Sose volt itt veszekedés!!!
Ahogy most kezded!Ha nem tűnt volna fel!
-
Kernel
nagyúr
Régebben volt szó a topikban valami Forexről, pontosan nem is tárgya, inkább a nevetségessége rémlik.
De úgy látom, te sem tudsz szöveget értelmezni. Egyszer már elmagyaráztam, hogy "szerintem" stb. Mit nem lehet ezen érteni? A fórum a tapasztalatok, saját vélemények átadásának helye. Ha nem tetszik, akkor nem tetszik, kit érdekel...
Ez nem olyan egzakt téma, mint mondjuk az elektronikában egy áramkör, ahol minden pontosan kiszámítható, működés részletesen elemezhető. Itt kicsit nagyobb szerepet kap a szubjektivitás, vagy én úgy látom, hogy a dogmatikusság is.
Lehet látni sok cikket a neten, ami laikusokat hatásosan tud megtéveszteni, szakmainak tűnő szövegekkel.
Csak az a gond, amikor szakmai szemmel nézve akkora ordas butaságokat látni némelyikben, amiből kiderül, hogy az illető csak ugatja a témát, a cikket pedig csak összelopkodta, innen-onnan.
-
Brogyi
őstag
"Recond program
15,8 V/1,5 A
Használja a lemerült WET és kalcium/
kalcium akkumulátorok töltéséhez."Néhol még 16V-ot is olvastam Ca/Ca akksi estében, de be kell vallanom, hogy rengeteg tapló felforralta a drága akksiját. Némelyik profi se vállal garanciát ha csak 14,4V-ig töltöd.
Ti mit találtatok, vagy olvastatok erről?
[Ezt] egész jónak tartom. Egy kicsit hasonlít a CTK karaterisztikára. -
Kernel
nagyúr
-
ddsteel
aktív tag
válasz
tibcsiworld #2478 üzenetére
Ja én azt hittem, akkor 100%, ha átáll cseppre. Akkor máskor rajta hagyom egész eccaka.
-
Kernel
nagyúr
válasz
norrberth #2477 üzenetére
Találkoztam már a cikkel, nekem nem mond újat. Bár azon még mindig meglepődöm, hogy egyesek szerint a töltőáram mértékegysége a V.
Szakmai cikkben ilyen butaságot nem kellene leírni, mert az egész cikk komolyan vehetőségét kérdőjelezi meg.
Mindamellett nem vitatkozni akartam, teljesen tudatosan használtam az alábbi szavakat:
...szerintem más az elmélet és más a gyakorlat.
...Én úgy vettem észre
...Saját tapasztalataim szerint
...Magam részérőlNem tudom, még hány szóval érzékeltessem, hogy nekem ez a véleményem, több évtizedes tapasztalataim, amit leírtam és ennyi. Más meg azt hisz, amit akar.
Ugyanakkor, ha valaki odafigyel, interneten több leírt tapasztalat utal arra is, hogy a "csutkára töltés", illetve a járműben 14,4V környékére töltő rendszer, főleg a nyári melegben kártékony az akkura.
-
stuckart
csendes tag
válasz
norrberth #2479 üzenetére
Norbi,köszi a választ!
Reggelre szépen fel is töltötte az akksit, visszahűlt a töltő, ahogy írtad. 7-es opciónál halkan circegett a masina, de nem volt vészes. 4-esig nem hallottam semmi hangot.
Viszont közben vettem észre, hogy alacsony mind a hat cella elektrolit szintje. Ha most töltés után öntöm fel d.vízzel, töltsem újra az akksit? -
norrberth
addikt
válasz
stuckart #2472 üzenetére
(#2472) stuckart
Meghiszem azt hogy normális! Főleg ha csutkára le van merülve egy akku! Ha 3 leden sokat áll akkor izzik mert ott tolja maximum amperral.
4 ledtől kezdi engedni le az ampert és tartja a feszültséget, közben hűl.Nekem is így volt a régi lemerült Bosch akkumnál! Én leraktam a hideg betonra úgy izzot.
Nézd meg jobban az ábárt [link]
Felső a Volt alsó az Amper.
3 led maxon tolja neki, 4 től engedi lefele az ampert. -
norrberth
addikt
(#2468) ddsteel
(#2474) Kernel
(#2471) agyarkaTessenek akkor ezt elolvasni jó hosszú cikk! Le van írva minden [link]
12,4V az alsó határ.Tárolt kapocsfeszültséget tudjuk mérni amely feltöltött akkunál 12,6-12,9V között alakul.
A töltő áramnak 13,8-14,4V között kell lennie.
A 12,4V feszültség alá azaz 1,23g/cm3 sűrűség alá csökkent akkumulátorban szulfátosodás kezdődik.
(#2473) Peter.70 Igen a könyve írja évente 1x érdemes lefuttatni, egy jó kondiban lévő akkun fölösleges szerintem.
Nekem 1 éves de nem merem ráengedni a 15,8V otLehet jót tenni tenni? Lehet nem! Fene sem tudja.
Inkább fontosabb karbantartani az akkut.Recond program
15,8 V/1,5 A
Használja a lemerült WET és kalcium/
kalcium akkumulátorok töltéséhez. Az akku
-
mulátor élettartamának és kapacitásának
maximalizálása érdekében évente egyszer
és mélykisülés után regenerálja az akkumu
-
látorát. Recond program a 6. LÉPÉSSEL
bővíti a
szokásos akkumulátor
programot.
Recond program gyakori
használata miatt az akkumulátor vizet
veszíthet, és csökkentheti az elektronika
szerviz-élettartamát. Lépjen kapcsolatba a
jármű és az akkumulátor gyártójával, és
kérjen tőlük tanácsot. -
Kernel
nagyúr
válasz
agyarka #2471 üzenetére
Csak szerintem más az elmélet és más a gyakorlat. Én úgy vettem észre, hogy az akkunak többet árt a nagyobb feszültség, mint a kisebb.
Nekem le szokott menni 12V környékére, sőt feledékenység miatt néha lejjebb is, amikor már az indítással is gond van.
Az autó pedig csak 13,8 V kímélő feszültségre tölt. Ennek ellenére nincs gondom az akkuval, sokáig kiszolgált az előző autómban is, hasonló módon.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Néha célszerű a "recond" módot lefuttatni az aksin a ctek mxs 5.0 töltővel?
-
stuckart
csendes tag
hello,
a hozzáértőktől, ill. szakavatottaktól kérdezem, normális, hogy a ctek mxs5-ös erősen melegszik (kb. nem bírnám sokáig kézben tartani) töltési üzem közben? jelenleg egy csutkára lemerült 55 Ah-ás akksit tölt cca. egy órája, első három led világít.
ez az első nekifutás, ma vettem a töltőt. -
Kernel
nagyúr
válasz
ddsteel #2468 üzenetére
Saját tapasztalataim szerint 12V a határ, ami alá nem jó engedni.
Ha az indulás előtti este ráteszed, akkor a közbenső napokon nem fontos tölteni szerintem. Magam részéről az emelt feszültséget sem kapcsolnám rá, mert a tökéletes indítóképességhez egyszerűen felesleges.
Az élettartamot viszont a kelleténél nagyobb feszültség rövidítheti. Lehet, a gyakorlatban nem lesz jelentősége, de ha úgysem fontos, akkor minek.
-
ddsteel
aktív tag
Csak 7végén autózom mostanában, 7 nap állás után 12.3V az akku feszültsége. Szerintetek ez jó?
Most a Carstellel töltöm (amúgy minden 7végén autózás előtt rádugom), ilyenkor 7-8 fokban indokolt a hópehely ikonos gombbal tölteni? Azt 5 fok alatt ajánlja, meg azt írja róla, így huzamosabb ideig ne legyen a töltőn. Én mindig feltöltöm csutkára és nem hagyom rajta. Kérdésem, hogy indokolt-e a hópelyhes töltés ilyenkor (ami asszem nagyobb feszültséggel tölt), vagy nyugodtan töltsem simán, akkor is feltölt csak lassabban? -
Laliiii
újonc
Sziasztok,
Mi a véleményetek a Lidl-s Ultimate Speed ULG 12A2 töltőről?
Köszönöm.
-
norrberth
addikt
Nagyon kihalt a topic! Mindenkinek jó az akksi?
-
OldAkita
aktív tag
Én két évig egyfolytában töltöttem a CTEK-el amíg a fiam külföldön volt és a kocsi állt az udvaron. Csak hétvégén vettem le egy rövid út erejéig, aztán újra töltöttem vele. Viszont jelzem hogy mindig a lecsukott motorháztető alatt volt, a nyári pokol melege sem tett benne semmi kárt, de még az sem ha mínuszokban is folyamatosan töltött. Szóval rossz szót nem tudok mondani rá.
-
Rent
senior tag
Na töröltettem a rendelést és inkább a bárditól rendeltem meg (visszaigazolták, hogy 5 év garit adnak céges vásárlóként is) gumiköpeny nélkül, viszont 1,5 óra alatt kihozzák a monori kirendeltségükre. 10:45 től átvehető lesz.
-
Rent
senior tag
Régen folyamatosan töltött, majd átváltott csepptöltésre, ilyet sosem csinált, hogy ki/bekapcsol, viszont pár óra után már egyáltalán nem tölt, kapcsolgatni sem kapcsolgat, valamint ha mégis sikerül csepptöltésre átállnia, akkor 0.00A a csepptöltése több akksin tesztelve, egy kolléga lidl töltőjét is kipróbáltam ugyanezeken az akksikon, az töltött rendesen és csepptöltésnél 0.06A -rel töltött. Ő viszont kb csak télen használja 2-3x a robogó akksiján. Én viszont télen rendszeresen használnám 2 kocsi 3 akksiján (2 hetente kb), ebből is inkább az egyik kocsi akksiját, amiben 1 van, mert az kis távolságokat megy mostanában és sok a fogyasztó, főleg a hideg reggeleken (ülésfűtés, hátsó-első ablakfűtés+tükörfűtés, klíma, rádió, xenon tompított), esélytelen ezeken a kis távolságokon, hogy többet töltsön, mint amennyi a fogyasztás, ha egy hétig (hétfő-péntek) csak a vonatállomásig használom a háztól oda-vissza, akkor a hétvégén töltőre rakom (téli időszakban, mert nyáron egyik fűtés (ablak+tükör+ülés) sem kell és a klímát sem használom, sőt világítást sem kapcsolom fel, mert reggel már világos van (szigorúan lakott területen belül), de most reggel,este sötét van.
A lényeg az, hogy én kihasználnám és nem veszek több vackot (mert meguntam a szívást, a sok bosszankodást), főleg hogy adnak 5 év garit. -
Rent
senior tag
18.83 az 12.83 akart lenni termeszetesen.
-
Rent
senior tag
Ugyanezzel a muszerrel merve pl a motorakksim 12.89, a funyiroe 18.83, masik kocsi akksijai 12.63 koruliek. Kb 2 hetes digitalis multimeter. Uj 1.5v os ceruzaelem fix 1.50v, nem hiszem h a muszerrel lenne baj. Tavaly normalisan toltott, sose kapcsolt ki. Lehet az a baj, hogy nyaron egyszer ugy toltottem, hogy bent volt a motorterben (veletlenul lecsukodott a motorhazteto, mert nem teljesen volt kinyitva, csak felig hagytam), arra mentem ki hogy mar a nap odasutott es forro volt a tolto, mert nagyon meleg volt a motorhazteto alatt (fekete auto), lehet akkor ment tonkre a tulmelegedestol, gondolom nem kapcsol ki extrem melegedesnel.
K Norbi: remelem jo lesz, az biztos hogy vigyazni fogok ra, motorterben nem hagyom, max szelvedon kivul, vagy kocsi alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Összefoglaló, topiknyitó, updateEz egy blognak indult kis írás volt ami elég nagy látogatottságnak örved még most...
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G DS/Ingyen posta/ ajándèk gyári Samsung PD adapter!(256GB)
- 4db pótszíj Xiaomi Mi Band 3/4-hez
- MFM szalagkábel garnitúra és MFM csatolós mobil rack ,Logitech MK850 billentyűzet
- ASRock B760M-ITX/D4 WIFI, 23 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- Samsung 980 1TB M2 NVMe SSD, 47 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest