Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz cskamacska #144 üzenetére
nemrég vettem xbox one s-t, 1tb verziót, sztem sok dologban rossz nyomon jársz
ahogy láttam 1080p alap, nem kellett állítgatnom semmit a tv-n, nem felskáláz, horza4-gyel játszottam viszonylag sokat, olyan gyönyörű h lemászik a kijelzőről, gears of war 4 is teljesen oké, a one x-nél elvileg már adott az 1080p/60fps vagy 4k/30fps, azt még nem próbáltam - ez erősebb mint a ps4 pro -
semmit nem kötelező venni hozzá, ha van lemezes játékod lehet játszani vele
3 hónapra vettem 300ft-ért gamepasst - egyébként havi 3e körül van - , majdnem 200 játék, új címek is vannak benne, teljes értékű játékok mintha megvennéd
multihoz kell live goldot venni, de mindkét előfizetésnél a játékok sokkal olcsóbbak listaárnál ha valaki venni is akar, én pl nem tervezem
új tomb raider is gyönyörű, meg minden amit kipróbáltunk
75e ft volt üzletből, két játékkal, amiből az egyik még cdkeysen is drága
használt árat meg nem hasonlítunk újhoz, mert konzolból is van használt és sok éves alkatrészekre meg semmilyen gar sincs
halk, keveset eszik, nincs win hülyülés, nincs driverekkel szenvedés, nekem bejött, ráadás a br lejátszó ( :
ettől független akarok egy pc-t is venni majd, de már egyáltalán nem kell temetni a konzolokat_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
intel és vga.... nem tudnak drivert írni, teljesen mindegy milyen hw-t tennének le az asztalra, mikor beindult végre pár éve a fejlődés hw/driver terén náluk, az akkori főidióta - nem tudok rá mást mondani -, leépítette az egész vga-s részleget meg sw-eseket, sok évi elmaradásban vannak, 2025 előtt érdemit akkor sem tudnának letenni ha lenne hw-ük
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
cskamacska
addikt
És a felsőbbrendű teljesítmény egy next-next-finish disztróval is elérhető, vagy ipari QNX és szöveges böngésző kell hozzá?
Egy jobb OS és jobb böngésző segít, de maguk a weboldalak, és a felhasználói programok zabálják mára a teljesítményt.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Dr. Romano
veterán
válasz turbulencia8 #160 üzenetére
Wow, ránéztem a naptárra mert azt hittem 2018 februárja van megint
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
rammstein99
csendes tag
Ezt nem is tudtam, azért az kemény...
We're just enthusiastic about what we do. //revolut,paypal,btc,transferwise//
-
Noukoum
veterán
Nem a bányászat miatt vannak ott az árak ahol, hanem azért mert nvidia viszi a piacot...
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
carl18
addikt
2020-ban úgy is jön a következő generáció nvidia 7 nanométeren, ha minden igaz akkor jövőre jön. Nyilván számít milyen erős lesz a navi. De valahogy biztos válaszol rá a zöld oldal, főleg hogy ők is mennek majd át 7 nanométerre. Bár 2020 vége, lehet lesz az 2021 eleje is ha nem sietnek, bár azért kíváncsi leszek hogy az intel mikor dobja piacra dedikált kártyáit. Intel 2020-tól be szólna dedikált GPU-val a Gaming piacra, ha jó lesz biztos megkéri majd az árát Legalább lesz nagyobb választék.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
Igen ha az nvidia folytatja a szokásos árazást, az RTX 2060-nak 60-80E forintos kategóriába kellet volna jönnie. De mivel a bányászláznál az nvidia rájött többet is ki tudnak adni az ember egy videókártyáért ezért emeltek a szokásos árakon. Az RTX 2060 250 dolcsiért kellet volna jöjjön, 350 dollárba jött ki és ez a GTX 1080 szint.
Az RTX 2060 120-130 körül megyeget az 1080 árához képest azért előrelépés. A GTX 1070 szint is olcsóbb lett a GTX 1660Ti által, de verseny sincs és valszeg a konkerencia se jelent kihívást szóval ebbe az árba ha el tudják adni és viszik nem fogják olcsobban venni. Azért egy GTX 1080 mai mai elég kemény kártya, 1440P gamingra elég jó.
A következő nvidia generáció tutira hozni fogja a GTX 1080 szintet 200-250 dolcsiért
-
kenwood
veterán
Kizart.
.
50k ma,olyan 20-30k-nak felel meg 2009ben.
Akkoriban 20-30k-ert eselytelen volt olyan kartyat venni,ami a legujabb aaa jatekokat medium-highon 60 fpsel vitte.
Olcsobbak a vgak,mint valaha,csak nagyobb a valasztek a belepo szint es a top kozott.
Ne az arakat nezd mert 50k-ert ma par napot dolgozik az atlag magyar,mig 10-15 eve ket hetet.
Kenyer se 3 forint 60fillerbe kerul mar.
Fagyibol sem kapsz 4 forint 50 fillerert egy gombocot.Egy HD4870 meg 2010-ben is 40k felett volt,nezd meg alul a grafikont.
[link]
A legtobb ismerosomnek azota 1.5-2x a fizetese.A gtx 570, ami talan kozelebb volt ehhez a kartyahoz eroben,a maga idejeben ,meg durvabb aron ment :
[link][ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Noukoum
veterán
válasz Dilikutya #154 üzenetére
"Régi" szokásmód szerint 1080 szintet kéne adni 60-70e-ért. Persze tudom a piac nem ezt diktálja.. rx570 jó vétel, csak még a 1070-től is nagyon messze van.
#155 nyilván, de a használt egy teljesen más tészta.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz cskamacska #145 üzenetére
Ha az SSD és RAM árak beesését is idevesszük, akkor elmondható hogy nem is olyan rossz mostanában a helyzet.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-
törölt tag
Egy átlagos PC megmarad a hétköznapi feladatok kiszolgálására (NET és multimédia PC), meg időnként egy kis munkára fogható. Itt viszont egy Haswell és a régebbi gépek egyaránt használhatóak maradnak. Függetlenül mind azon dolgoktól amiről itt az előbb hosszasan beszéltünk... Ha a közel-távoli jővőben a PC játékokat a konzolok grafikai megjelenitésétől szebben szeretnénk átélni, akkor a PC-re jóval többet kell perkálni. Egy jó teljesitményszintre még lehet a grafikai beállitásokkal büvészkedni, de ezt az illuziót meghagyom másoknak, hogy alacsony beállitásokat használjanak a játékban. A konzol sem jelentene igy rosszabb alternativát...
-
kenwood
veterán
válasz #00137984 #147 üzenetére
Szerintem nem csak ezen mulik a dolog.
a konzol-pc inkabb auto-motor szintu ertelmetlen osszehasonlitas.a konzol olcso,nem kell hozza monitor,nem kell driverekkel szarakodni,es meg egy csomo eloenye van.
csereben dragak a jatekok,nem bovitheto a hardver,es a vilag legnepszerubb jatekai vagy nem elerhetoek,vagy oriasi hatranyban vagy a keyboard-eger kombot hasznalo pcsekkel szemben (wow,wot,lol,fortnite,csgo,pubg stb ...)
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
törölt tag
válasz cskamacska #145 üzenetére
Nem értem... Az első hozzászólásban a PC előnyeit hozod fel a konzolokkal szemben, de ez csak olyan esetben igaz, amikor a (jóval drágább) PC hardver grafikai teljesitményben "odaverősen" erőssebb mint amire a konzol SOC és a konzolos API együtt képes. PS5 Pro és a jelenleg felsőkategóriás PC ár/érték aránya között nem lesz jelentős eltérés, miközben a játékélmény a gamereknek szerintem egyre fontosabb. PC Gaming a minden kategóriában drágább hardverek miatt a videójáték piacvezető szerepét kockáztatja, mert ezzel jelentős játékostábor megy a Casual Gamer és a konzol felé. Szerintem inkább a konzol.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cskamacska #144 üzenetére
Nem egy konzol vs. PC hardver összeállitást kell összevetni (jó PC hardverekből többet ki lehet hozni), hanem a játékélményt amit nyújtani tudnak. Viszont a PS5 Pro konzol nekem még a 120-150ezer forintért is jobban megéri, mint egy új Gamer PC. Mivel ezek a többéves konfigok (beleértve a saját gépemet is), idővel kifogynak a nyers erőből. Konzol egy életképes alternativa még mindig, mert a PC-t a hardvergyártók és a játékfejlesztők teszik tönkre. Engem is jobban érdekelne az Intel i7-es 8mag/16szál és majd az RTX 3000-es videókártya széria, meg a 2TB SSD meghajtó és 32GB DDR4 RAM, de nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust (főleg igy egyben összesitve az árát). Pedig ez van, mert ha megint néhány évig nem szeretnék komolyan belenyúlni a gépbe, akkor egy ilyen gépet kell fejlesztenem. Nem megy és nem is akarok ezeknek már ennyi pénzt odaszórni... Megvolt a lehetőségük éveken át a 8 magra továbblépni, de ehez az AMD Ryzen megjelenésére volt szükség. PS5 Pro konzolban majd nekem is az AMD powered erőforrás lesz sok-sok magot és jó videóteljesitményt nyújtva a konzoljátékokra.
-
cskamacska
addikt
válasz #00137984 #140 üzenetére
"a 200-300ezret csak a videókártyára el lehet költeni"
Lehet, de kell is? Azt sajnos nem tudom mondani mint mondottam volt 2008-ban hogy egy HD4850-el tök jól elvan az ember 35000 forintból(160 forintos dollár mellett ), de épp most 83k-tól kezdődik a GTX 1660Ti ami a régi 150k-s 1070 szintjét hozza, 75k-tól a sima 1660 10%-al gyengébben, 108-ezertől a 2060 a régi 200k-s 1080 szintjén, 4GB RX570-et ugye linkeltem 42k felett, RX 580 8GB pedig 62000 felett.
Éppen lehetnének olcsóbbak is, de nagyjából a teszkós Turingok érkezésére kb visszarendeződtek a bányászbéka előtti árak, és igényektől függően bőven van miből válogatni. És igazából egyikre sem lehet mondani hogy ez már bőven kevés 1080p-re, viszont a régi 1070/1080 drága felsőház erősen le lett az olcsóbb Turingok által lépve.
[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz #00137984 #135 üzenetére
"amikor a konzolok fejlődnek és a konzol játékok élményfaktora egyre jobb mint a PC-n"
Szerintem a konzolt _most_ fényezni hatalmas öngól, a gyártók már nem vállalnak be egy PS3/X360 féle mínuszos gépet, így a PS4 és Xbone is túlságosan teszkógazdaságos lett, aminek a vége a cinematic 30fps, és a 1080p kerülése. És természetesen a félidei frissítés, aminek örülnek a kései vásárlók, de a koraiakkal szó szerint két gépet vetettek meg, mert kisnyúl. Megjegyzem a PS4 Pro sem egy rendes 1080/60 rendes gép amit viszont a PC-től mindenki elvár. Mindeközben a online havidíj mindenhol kötelező lett, visszafelé kompatibilitás meg vagy nincs, vagy foghíjas.(külön fizetős streaming ez nem kompatibilitás )
Magyarul a Konzol Mustárréce 2006-ban tök jogos volt, PC hardver csak a 2007 csúcscuccával érte be a konzolost, árban meg 2008-2009 közép kategóriával, de most hogy épp hogy az abszolút minimumot szállítják, most egyáltalán nem vagyok lenyűgözve.
Többször meg hánytam-vetettem a dolgot, de leszámítva a bányászbéka tetejét, mikor szó szerint vidkártyát sem lehetett kapni, konzolok total cost of ownershipje sosem jött ki jobbra mint a PC-é, ha és amennyiben egy netezős-akármizős gép is kell.S innen jőve, budgetet előbbre tartva, ha az ember nem akar szenvedni már a böngészővel, vagy irodai cucokkal is, érdemes egy 2200G szintet belőni, csak hát az már pont a játékok minimumát túllövi(mostani recommended környéke játéktól függően), egy olcsó RX570-el azzal már simán lehet játszani. És +40000-ből lám játékos gép is van, meg értelmes irodai gép is van, +100000-et sem költöttünk se i7 8700-ra, se PS4 Pro-ra, és nem is halt bele senki.
Persze egy csutkára húzott 2500K nem 27 ezres 2200G, de Ryzen 1600X most 42k környéke, és simán megbugyálja a régebbi i7-eket, jó mindenféle játékra.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
válasz turbulencia8 #136 üzenetére
Steames crysis 1 megvan, nekem win10 alatt meg se mukkan... idom meg foglalkozni meg nrm volt vele. Elvileg megoldható a problem, de azért nézz utána mielőtt vásárolsz
-
Kansas
addikt
Köszi! Ezt se láttam így leírva sehol máshol... jó tudni.
Egy linket azért tudnál adni?[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
törölt tag
Igen, ezt a 200-300ezret csak a videókártyára el lehet költeni. PC Gaming-re ezt teszi a legbaljósabb benyomást és a PC játékok hanyatlásnak indult szinvonala. Azért még érdemes költeni a jól sikerült PC játékokra és a Pascal videókártyákban is van még elég erő. Aztán én felőlem visszatérek a konzolokra, mivel a konzolon kezdtem játszani (8bit és 16bit, a Playstation 1 és csak utána a PC).
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz #00137984 #135 üzenetére
Ha nyáron jön a Zen 2 lehet olcsón 6/12 szálat venni 100 dolcsiért, az megfogja érni nagyon.
Szóval azért ha az AMD jól csinálja, talán olcsóbb árkategóriába is lesznek használható hardverek.Hát igen durva a PS4 is csak 1,8 terra flops még is néha elégé az állam fogom mit kihoznak abból a gépből.
Más felől nekem szimplán az a bajom az NFS se hozza azt a régi fealingot, tény jól nézz ki élethű de valami hiányzik nekem belőle :S Igen ahogy elnéztem nagy részt gamer pc-re 200-300 körül szoktak költeni.
Nem csoda a Ps4 eléri lassan a 100 milliós eladási számít, ha a PS5 valóban megkapja a visszafele kompatibilitást nagyszerű gép lesz.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
snecy20
nagyúr
válasz turbulencia8 #136 üzenetére
Nem muszáj megvenni, Youtube-on fent van a full gameplay walkthrough!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dilikutya #134 üzenetére
Phenom II X3 720 BE proci olyan 3 évet ment nálam, majd a HD 7850 videókártya és a Battlefield 4 játék miatt fejlesztettem tovább a 4 magra. Phenom II X3 720 BE a Bad Company 2 játékban köszönt le, de a Phenom II x4 970 BE procival már nem játszottam végig ennyi jó játékot. Nekem a 2GB VRAM videókártyákhoz egész jók voltak a 4 magos AMD procik, de az R9 380 4GB -> RX 470 4GB fejlesztésre az Intel Haswell-re váltottam. GTX 1070 Ti videókártyával megint minden egyenesbe került és kihoztam a játékra amit lehetett...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha most kimarad a Gamer PC gépfejlesztés, akkor még az új PS5 Pro konzolt érdemes megvárni. Intel i7 konfig (4mag/8szál), mint ami nekem most van legalább 350-400ezer forint. Ezt még jó 1-2 évig lehet a friss játékokra befogni, majd jobbat kell keresnem helyette. Nem fogok... Hardver alkatrészeket adok-veszek, de egy komplett használt vagy új gépet nem tudok pozitivan megitélni. Nekem nem ér meg többet a PC Gaming (a sajátom sem), amikor a konzolok fejlődnek és a konzol játékok élményfaktora egyre jobb mint a PC-n.
-
Dilikutya
félisten
válasz #00137984 #131 üzenetére
Nekem pont a mostani A10-6800K a legtartósabb, egyik korábbit sem használtam 6 évig, pedig a maguk korában mind jobbnak számított, de 6 évesen már nem sok dologra voltak jók játék terén. És összehasonlítva a videókártyám tesztjével, ahol egy i7-5960X@4GHz szolgálta ki, igazán nem kell szégyenkeznie, az eltérés az általam is játszott játékokban minimális, mondhatni hibahatáron van. Persze 1080p felbontáson.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
carl18
addikt
válasz #00137984 #131 üzenetére
Én még akkoriban Diák voltak és hát diákmunkákból fedeztem a gépfejlesztést, de azért nem akartam az összes bejött pénzem gépre költeni. Kellet szórakozásra másra is költeni, de az E5200 egy darabig jól tartotta magát Most meg hiába vehetnék komolyabb gépet egyszerűen valahogy kinőttem belőle, már nem köt le ezért se fejlesztek még egy darabig.
Azért egy Age of empires 4-et tuti ki fogok próbálni, de nem igazán jön olyan cím ami miatt érdemes volna a gépet fejleszteni.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Devil81
csendes tag
Ez így ebben a formában nem teljesen pontos....
Techpowerup:
Unlike other Ryzen-based processors, the Athlon 200GE supports only memory frequencies up to 2666 MHz, even when activating AMD's equivalent of XMP profiles.Az Athlonoknál ez korlátozva is van 2666-ra.
Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy' lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
-
törölt tag
E5200 nagy favorit volt akkor, mert nagyon sok készre szerelt asztali PC-ben ez a 2 magos E5200 proci volt. Nekem az AMD Phenom II procik akkor jobban bejőttek, és egy rövid Athlon kanyar után (Athlon X2 7750) a 3 magos Phenom II X3 720 BE proci következett. Ez volt a leghosszabb ideig játékra használt AMD CPU a kezeim között. Phenom II X3 720 BE és a HD 6850 konfig azokban az időkben a játékokra több mint elég volt és akkor elégedett voltam a gépem teljesitményével. Ez ritka dolog volt nálam... HD 4850 és a HD 6850 időszakban használtam ezt a 3 magos AMD-t, de a HD 7850 videókártyához már a Phenom II X4 procik következtek (időrendben a Phenom II X4 955 majd a 970 BE). R9 380 4GB videókártyához már a 4 magos AMD procikat kevésnek éreztem, ezért a Haswell procik következtek.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
válasz rasotamas #14 üzenetére
Ez a 10e-vel többért... Én is úgy voltam, hogy kellett egy uj konfig, mert az A8 7600 prociban már kicsit karcsú volt, meg ram is kellett több... Kinéztem egy ryzen 1300x-et... Aztan kicsit többért, kicsit többért...lett belőle 2600-as de szerencsére volt ennyire rugalmas a keret, csak azért nem mindig lehet ezt így, meg meg kell huzni valahol a határt
-
carl18
addikt
válasz #00137984 #126 üzenetére
Hát igen a Crysis Core 2 logóra még emlékszek és a hangjára is Én is sokáig 1280X1024-be játszottam csak hogy jött a képarány váltás muszáj volt váltanom.
Én így fejlődtem az évek során 2005 Pentium III 550 mhz, 2007 Nortwood 2 ghz celeron, 2011 Pentium 4 631,2012 Intel E5200 2,5ghz, 2014 Summer E5450, 2014 Tél Intel G640, 2015 Március G2130, 2015 Május I5-3470, Aztán Ismét G640, 2016 nyarán jött megint egy I5-3340, aztán I7-2600. Egy időre visszament a G640 és utána megint I5-3470.
Elég lett volna az E5450 is, de azért akartam minden áron leváltani, mert sok olyan cím volt ahol nem nyújtotta a legjobb teljesítmény. GTA IV, Crysis 1-2-3, Prototype 2, de elég sok cím nagyot gyorsult egy Ivy Bridge hatására. Na Most ha már cserél az ember hasonló szinten várja el hogy gyorsuljon az alkalmazás, de ilyen 10-20% miatt nem igazán éri meg.
Igen persze tudom nyilván nem mindenhova elég az I5-3470 se, de átlag felhasználásra és hobbi játékra még kiszolgálja az embert. Lassan de elmegy felettük az idő, de ameddig nekem megfelel addig kitartok vele.
Az E5200-at például azért cseréltem mert idegölő volt, a Sleeping Dogs például elég gyengén ment vele volt lag volt drop játszhatatlan volt. De ha egy böngészőt indítottam ott is elég durván processzor limitbe üköztem. Akkoriba idegesített is hogy de lassú. Utána körül néztem a lehetőségeim táján, és akkor láttam az alaplapom még fogad jobb processzort is, 15E-be vettem egy E5450-et alaplap foglalat fekete pöcök levágása jött bios update és jött és a bodogság!
Sleeping dogs teljesen minimum E5200 mellet volt 20-25 fps de volt be esett dropolt 10-15 fps-re is.
E5450 mellet Közepes beállításon beton stabil 40-45 fps kaptam, fogtam is az állam de jól megy végre a játék. Mind ezt egy GT 440 mellet aminek már nem igazán lett volna hova gyorsulnia
De azt még akkor nyáron cseréltem egy HD 7770-re és akkoriban egy olcsó és használható konfigom volt.
[link] Én akkor bőven elvoltam vele.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
veterán
erről beszélek én is, hogy a 3xxxG nem lesz 7nm, se Zen2, se Navi, se 6 mag, azt is tudjuk, hogy milyen, mert notiban már megjelent.
mod: ja ok, akkor tárgytalan is.
AdoredTV-t szerintem durván felültették, mindenről beszélt CES előtt, csak a CES-en bemutatott Radeon VII-ről nem.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Kansas
addikt
A Picasso nem a Zen2 generációja, ahogy a Raven Ridge sem a Zen+-é, a mobil procik 1(néhány szempontból csak fél) lépéssel le vannak maradva az azonos számozású asztali procik mögött. A Zen 2 nem 12 hanem 7nm-en jön, APU-ban 7nm Vega IGP-vel, mobil procikkal és nem nyáron, hanem talán év végén.
(#128) solfilo bocs, igaz, megkevert, hogy a mondat egyik felében Zen2-ről van szó, a másikban meg a 3xxxG-ről
Másrészt AdoredTV leakjei eddig eléggé bejöttek - lehet, hogy ezúttal beharaptatta valami AMD marketinges?[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
törölt tag
Crysis 1 inditása után az Intel Core 2 Duo logo fogadja a játékost. Nekem akkor még az Intel P4 @3.0GHz -> AMD Athlon64 6000+, majd a Phenom II x3 720 BE hajtotta a Crysis játékot. Ezeken a gépeken sokáig csak az 1280x1024 felbontású CRT monitor volt a megjelenitett felbontás. FullHD/60Hz-re már a Phenom II 4magra hagyatkoztam, majd a DX11 játékokra (Far Cry 3 után) inkább az Intel i5-re volt szükségem. Időközben az 512MB videómemória 4GB VRAM-ra növekedett és egy idő után még azt is kevésnek éreztem. GTX 1070 Ti számára az i7 proci (4mag/8szál) már szinte kötelező vétel volt... Igy a grafikai fejlődés mellé a proci teljesitményemet is állandóan emelnem kellett, hogy most a FullHD/100Hz és a játékélmény teljes legyen. Szerintem a FullHD játékra és a proci terhelő feladatokra legalább egy Sandy Bridge i7 vagy a Haswell a belépő szint jelenleg. Minden egyéb hétköznapi feladatra elég az Intel i3 és az i5 procik teljesitménye. Az erőssebb Intel i5 procik (főleg az OC órajeleken) játékra is megfelelnek, de a 4mag/4szál majd idővel avulni fog a játék gépigényekben. Szóval a jófajta régebbi procikat a saját közegükben (NET és filmnézés) és a korszaknak megfelelő játékokban még mindig jól lehet használni, de sokat ne várjunk ezektől és a legalacsonyabbra vett grafikai beállitás számomra a 2012 előtti időket idézi, amikor még a Crysis első részével bajlodtam az akkori gépeken. Saját vélemény, ezért kéretik ezt is figyelembe venni... és nem trollkodásnak szántam, amikor az egyre gépigényesebb játékokra jobb gépeket ajánlottam. A felhasználói élmény javitása a célom.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"Idén nyáron ha igaz a pletyka akkor elég jó felhozatala lesz a Zen 2-nek. Egy Ryzen 3300G 6/12 szálat hoz majd és lesz egy 15CU-s Navi GPU ez lesz 130 dolcsi valahol 40E környéke?"
Na ezért volt káros az AdoredTV leak, többen terjesztik is.
A Picasso megjelent már Raven utódjaként noti szegmensben, 14nm -> 12nm, +100MHz és javuló energiahatékonyság. Ebből azért sejthető, hogy desktopon sem dobnak be hirtelen +2 magot a CCX-be 12nm-en, IGP-nél még Renoir kapcsán sem tiszta, hogy tovább lépnek Vegáról.Év végi meglepetést készít az Ice Lake-nek az AMD?
"A kisebbik processzorgyártó is a 15 wattnál kisebb TDP-kerettel rendelkező modelleket dobná piacra elsőként, ami nem nagy meglepetés, egyrészt az Ice Lake-re az említett területen kell reagálni, másrészt ezeket a rendszerchipeket alapvetően ide tervezik, így a legjobb teljesítmény/fogyasztás arányt ezen a szinten érik el.
A Renoir SoC APU paraméterei kapcsán nagy a titkolózás, de annyit megtudtunk, hogy Zen 2 magokat kap, míg az integrált grafikus vezérlő marad Vega architektúrájú, viszont a nemrég megjelent Vega 20 GPU-nál is modernebb dizájnnal. Ez azt jelenti, hogy a Vega 20 képességei elérhetők lesznek, ugyanakkor azt sajnos nem tudni, hogy ehhez még mit adnak hozzá. Arról sincs adat, hogy mennyi processzormag, illetve multiprocesszor kap helyet a lapkában, de maga a fejlesztés a TSMC első generációs 7 nm-es node-ján lesz gyártva."[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Dilikutya
félisten
A Crysis ma sem akasztja ki az fps mérőket. Szép, ez tény, igazából utána már nem hozott grafikában semmi akkora ugrást, mint anno az első Far Cry, majd a Crysis. Ráadásul, míg előbbiben azért vannak már mai szemmel fura dolgok, a Crysis abszolút tökéletes látvány ma is. Egy 2019-es játék nem hoz annyival többet, mint amennyivel nagyobb a gépigénye.
2007-es játék, persze hogy még sokat számított az egyszálas teljesítmény, az a csoda, hogy tud mit kezdeni egy második maggal, akkoriban még nem volt nagyon jellemző, a felső kategóriában is csak 2 éve voltak jelen a többmagos processzorok, és még a HT-t sem tudták a játékok többnyire használni. Persze kétprocesszoros rendszerre lehetett volna fejleszteni már jó ideje, de az nem tört be valahogy a játékos piacra, pedig nem biztos, hogy drágább lett volna, mint az akkori csúcs Intel Extreme Edition processzorok.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
carl18
addikt
válasz #00137984 #110 üzenetére
Én 5 éve használtam E5450/Q9650-et szerintem nagyon jó processzor az áráért és régen remek cpu volt.
Még ma is simán használható kategória és játékra is használható, unokaöcsémnek a GTX 1050-et félig tudta csak kihajtani 1080P-ben. Szóval nettezni átlag felhasználásra bőven évekig helyt állhat még ha van is elég ram a hátérbe. Én egy I5-3470-re cseréltem le és szó szerint ÉG ÉS Föld, egy Crysis 1 nagyon meghálálta mert az nagyon szereti az erős szálakat. De még az I5-3470 Very High esetén bizonyos részeken "CPU" által be esett 35 fps-re. Én meg csodálkoztam WTF? Igaz ez a játék csak 2 szálat használt a 4-ből de úgy akkor is az már kissé zavaró volt.Jelenleg én se igazán játszok már az I5-3470-el talán a Sims 5/Age of empires 4 lesz a város de ameddig nincs olyan cím ami alatt volna egy hatalmas CPU limit addig nem gondolkozok a cseréjén. Esetleg egy Zen 3-Zen 5 méltó utódja lehet, vagy Intel 7 nm Sapphire Rapids.
Idén nyáron ha igaz a pletyka akkor elég jó felhozatala lesz a Zen 2-nek. Egy Ryzen 3300G 6/12 szálat hoz majd és lesz egy 15CU-s Navi GPU ez lesz 130 dolcsi valahol 40E környéke? GT 1030/GTX 750TI helyet simán jó lesz. Meg lesz egy Ryzen 3600G 8/16 szálal és 20 CU-s Navi, ez szerintem már a GTX 660/HD 7850/7870 szintet is hozhatja.
-
törölt tag
válasz Dilikutya #120 üzenetére
Az elmúlt időszakban a Youtube VP9-re frissiti a videókat. Az új feltöltéseknek jó a képminősége, de némelyik régebbi videón látható volt a minőségromlás. Nálam az RX 470 videókártyával ezt a kezdeti átállási időszakot nehezen éltem meg, mert sok Youtube videó néhol komolyan akadozott lejátszás közben. GTX 1070 Ti-nek a 4K/FullHD HEVC 10bit lejátszása sem jelentett akadályt, de ezt nálam az RX 470 nem tudta megjeleniteni a kijelzőn. GTX 750 Ti videókártyára szintén több megjegyzés érkezett a videólejátszás problémái miatt. Az új driverekkel ez nyilván akkor már múltidőnek számit, és helyreállt a filmnézés és a Youtube videók lejátszásának támogatása.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dilikutya #120 üzenetére
Persze, mert prociból kinyomja az A10 az 1080p youtube-ot, 2160p-hez már kevés sajnos, az IGP-je meg nem gyorsítja, mióta VP9 van sajnos.
Az A8-7600 IGP-je se viszi a VP9-et, így egy ideig kényszerítettem a régi formátumot h264ify-vel, aztán rájöttem, hogy prociból megoldja az 1080p@60Hz-et is, így leszedtem az addont.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Dilikutya
félisten
válasz #00137984 #119 üzenetére
GTX 750-ből a frissített, már GM206 chipes támogatja. De nem hinném, hogy a GM106-nak baja lenne vele. Nekem se volt az IGP-n gondom a 1080p Youtube videókkal, legalábbis másfél éve még nem, azóta meg már folyamatosan dVGA van a gépben.
-
törölt tag
válasz Dilikutya #116 üzenetére
Nem olvastam friss infókat, hogy a régebbi Maxwell GTX 750 videókártyán a VP9 hardveresen mennyire támogatott. GTX 950 videókártyán már a legjobb tudomásom szerint van VP9 támogatás... Nvidia PureVideo HD a Pascal videókártyáknál a VP9 HEVC Main12 profilt támogatja (10bit).
[ Szerkesztve ]
-
-
Dilikutya
félisten
Én egy RX550-el játszogattam egy évig, Battlefield 1, GTA V simán ment vele magas beállításokkal 1080p-n. És az sehol sincs egy GTX950-hez. Doom is tökéletes volt. Utóbbi években úgy is ritka a jó, érdekes cím, bőven el lehet lenni 2-3+ évesekkel is. De ahogy elnézem, a GTX950 elbír a Shadow of the Tomb Raider-rel is, és az friss.
-
Dilikutya
félisten
válasz #00137984 #115 üzenetére
GTX 750-nel nem fog akadni a Youtube. A mai "modern" Intel IGP-k is messze állnak a 750-től, mégis megy velük a videózás. Játék más kérdés, de nem kötelező a legújabbakkal játszani, bőven találni olyat, ami elfut ezeken, és nem is 60€.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Ezek a budget gépek jó gyorsan avulnak, mert a gépigények meredeken emelkednek. Az Intel Core 2 Quad és a belépő AMD Athlon 200GE procik teljesitményszintje még akár 2015-ben is hétköznapinak számitott, mint ahogyan a GTX 750 Ti és GTX 950 videókártyák szintén megfeleltek az alkalmi játékra. Szerintem hétköznapi feladatokra és az egyszerű munkára és casual játékra most már jobb hardvereket kell a gépházba pakolni. Természetesen az alacsonyabb igénybevételre (720P és FullHD/30-45fps játék), és az alapfeladatokra teljesen jók lehetnek még ezek a gépek. Youtube 4K videónézésre és a filmlejátszásra azért egy korszerű videókártyára szükség van. Viszont a megterhelőbb feladatokra (gyors munkára) és a frissebb játékokra ez már nem mindig elég, mert nem ütik meg az alsó lécet sem. Egyre gyorsabb hardverekre van szükségünk a hétköznapokban vagy az új játékokra egy konzolt kell választani.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
+1, így van.
Én ezt a részét hiányoltam a gépi játékoknál / meg lanon (tehát nem a kampányban), hogy ott nem lehetett erődöt építeni, csak sima falat, és a kereskedelmi útvonalon sem lehetett áthúzni mondjuk egy kaputNagyon jó kis játék, könnyen ott lehet ragadni előtte.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
8th
addikt
válasz SyMbioTe #106 üzenetére
+ karrier módban van, hogy alapból vasút van a kereskedelmi útvonalon. Pl. ahol a csajszival és tábornokkal kell erődöt védeni majd lerombolni az ellenség városát. Ott keresztül fut két vasútvonal is a védvonalon belül. Vagy ahol bányásokat kapsz és el kell foglalni a velük az egyetlen kereskedelmi útvonalat. Küldetések nevére már nem emlékszem, marha régen játszottam vele. Faca játék volt ez régen simán ott tudtam ragadni előtte fél napot.
-
Ármester
válasz turbulencia8 #103 üzenetére
De van ám!
A IV. korszakban lehet fejleszteni a kereskedelmi utat vasútra.Laptopon is gondolkodtunk, de azt elvetettük. Hordozva nem lesz, és a kijelző is kisebb. Ill. használt laptop az használt. Boltból használt üzleti lapos plusz rammal és SSD-vel már nem jön ki sokkal olcsóbbra, plána ha több garit nézünk rá.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Dilikutya
félisten
2 GB memóriával mindenféle 4K@144Hz faszságtól mentesen is használhatatlan ma szerintem egy PC. Google Chrome egy Youtube füllel, két origóval és egy Gmail-el helyből 1,5 GB-ot elfogyaszt. Firefox is ekörül, bár azt csak saccolom, mert nekem jóval több van nyitva (bár betöltve nyilván nem mind), épp csak újraindítottam a böngészőt és ugyanezeket megnyitottam. 4 GB már elég ilyen felhasználásra.
-
turbulencia8
őstag
En valamirol total lemaradtam anno: van vasut az age of empires 3-ban? Amugy tok jo a cikk, de ennyiert inkabb hasznalt laptopot vennek dedikalt vga kartyaval.
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
Szép a "Windows 10, és netezgetés, nagyon extrém esetben befigyel 1-1 YouTube videó" felhasználásra ilyen gép. Kicsit ágyúval verébre...
A levedlett gép (E4400, 4GB ram, HD 7700) bőven kiszolgálná még mindig a felsoroltakat.
Ismerősöm E5200, 2GB ram, HD4670 konfigja ugyanilyen felhasználásnak van kitéve minden nap és bőven használható.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Byga007
aktív tag
Tökéletes kis konfig ez a mindennapokra én egy am1 es platformot váltottam ryzen 2200ge re 8gb 2933 mhz es ram társaságában hát ég és föld lett a váltás pedig mind a 2 htpc szerepet tölt be. Ja az am 1 es proci egy Athlon 5350 es volt
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
sb
veterán
válasz cskamacska #97 üzenetére
Feladatra veszünk, de azért szem előtt kell tartani azt is, hogy mennyire fontos a feladat és ár/teljesítményben vállalható-e.
Erre próbáltam fentebb példákat írni. Egy ideig ez oké, de irreális hw-igények mellett megfordítható a képlet és megnézhető van-e megoldás adott hw-re. Lehet, hogy 16GB ramot még megvesz valaki farmvillezni, de1080 Ti-t nem fog hozzá venni 10-ből 9 Pistike. Köze meg nyilván annyi van a 1080 gpu-igényhez mint a 16GB ramhoz... szóval semmi. Ergo: ha nem veszi meg a sok Pisti másnap kijön 3 másik farmville klón ami 1 magon 2GB rammal fog futni.
Nyilván létezik a folyamatos avulás, de csak addig a szintig amíg a szélesebb piaci körben eladható mennyiségű. És itt kicsit vitatkoznék a telefonos példával is. S7 Edge-em van, lassan 3 éves, de már megvételkor is S8 volt a top. Lassult, de elég gyors ma is. Értsd: nem érzem hátrányosnak, pedig elég érzékeny vagyok rá. Lassan csere lesz de nem tudom mire. Értelmét nem látom a mai csúcsmodelleknek (teljesítményre, a kamera az egyetlen értékelhető fejlődés). Ráadásul 3-5x ársávban. Egyszerűen már felmérni sem tudom mennyivel gyorsabb/több szintetikusan vagy valós alkalmazásban, annyira elszakadtak a napi használattól szvsz. Pedig azért nem átlaguserként írom ezt.
Persze ez nem volt mindig így, de már megütöttük azt a szintet ami átlagban jó.
- Anno az S1 már gyárilag szar volt. Sw-sen, hw-sen is, lagok, stb... maga a droid is szar volt. 2 év után kb. féltéglának volt jó.
- Utána S3-am volt: Az már indulásra szuper volt, 2 év utána lassú vacak, de még (már! az S1-hez képest) használható. Egy 30k-s akkor "noname" Huawei lenyomta.
- Most az S7 lassult, de bármire tök jó.Angrybirdsért meg nem laggoló naptérért megvették (itthoni viszonylatban) a 100k-s telefont 50k-s helyett.
Ma már inkább megveszik sokan a kínait 50k-ért ami hozza a szintet és elég. Hiába van jobb 2-6x áron.
Ha pedig szaggatna a naptár szerintem azért se rohannak 200k-s telefonért 8GB rammal a boltba. Ez irreális szint szvsz. Ahogy a szaggató origo is. (Bár azt amúgy sem érdemes megnyitni. ) -
cskamacska
addikt
"Most lehet, hogy ez hülye válasz, de akkor farmville off a megoldás."
Te mondd meg neki, a te hangod mélyebb.
A lényeg az hogy feladatra veszünk gépet, ha kell 4 magot evő Java szemét, akkor kell a 4 mag is, nincs mese.
Itt ugye a prekoncepcióval van a gond, hogy ha nem kell fusson a Crysis n példányban, virtuális gépeken, Xboxról futtatva, akkor biztos elég lesz 2 mag meg 4GB memória, csaknetrekell, ugye.Egyébként azért vagyok keserű, mert a népek veszik az olcsó notit, broáf belsővel, a "netezős gépet", szintén minimál hardverral, és nagyon örülnek hogy olcsón megúszták, hát vesznek a maradékból két konzolt, mert a gémerPC drága. Csak az nincs belekalkulálva hogy utána még a Windows is szaggat, a divatnoti pedig fejleszthetetlen, és masfél év alatt ketté is törik.
Amúgy a web hajtotta avulást sehogy nem lehet megúszni, minapi info hogy édesapám 4 magos telefonján az Origo főoldala teljesen beszaggatott(1 lap!), nagyon érik a cserére.Amúgy ebből a szempontból a cikkben szereplő gép egész jól áll, ha kell majd ide is a facsejáték 3 példányban, akkor meg lehet úszni egy proci cserével, memória bővítéssel. Egy régi vas, ami eleve teljesen kicentizve lett megvéve, az ilyenkor jól teljes cserére szorulna.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
-
veterán
Az lenne már az igazi, ha egy pc-n lehetne 2 rendszert futtatni egyszerre párhuzamosan. 2 monitor, 2 klavi, 2 egér 1 gép, egyiken játék másikon böngészés, film, akármi.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
sb
veterán
válasz cskamacska #92 üzenetére
Egyébként nyilván én sem zárom be a böngészőt játék mellett.
De csak azért, mert nem okoz gondot.
Ha azt okozna bezárnám, majd újranyitnám. Könyvjelző, session mentés, stb... nem érezném megoldhatatlannak. -
sb
veterán
Most lehet, hogy ez hülye válasz, de akkor farmville off a megoldás.
Értem, hogy kell neki a ram... havernak meg épp ez tetszik, de akkor ez megint egyéni szoc problem. Meg kell oldania.Nem látom a korrelációt a ram és a program között, hogy miért zabál fel ennyi ramot.
Ennyi erővel meg lehet, hogy jövő héttől meg 16GB-ot is felzabál mert azt gondolják a fejlesztői.
Egy renderről tudom miért kér annyi cpu-t és ramot. Meg azt is, hogy miért van szükségem rá.
Ezeknél én nem látom át.szerk:
Van egy saját opengl-es sakk progim, gyakorló progi volt anno nulla optimalizáció. Talán 1080-on már nem szaggat. (oké, kicsit túlzok, de anno nem futott jól). Erre is mondhatnánk, hogy kell az erősebb hw, mernemfut.
Vagy lehetne adni a nyalókát 1M Ft-ért a CBA-ban és akkor arra is mondani, hogy dehá' kell a gyereknek, muszáj megvenni.
Na abbahagyom... túl sok hülye példa jut eszembe.[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
Az ellen nem véd.
Van Bugróka is, legújabb, és öreg a Waterfox képében. 100 lapnál mind megkattan, lassabbak, random memória lék, és még jobban is omlik mint a Króm. Anno azért voltam kénytelen krómra költözni, mert flashnél a róka rókázott. Flash hiányában ugyanezt csinálja a szkripteknél, csak ritkábban.
Róka motor váltás viszont vidám megosztottságot hozott, Tab Mix Plus régire van, Scriptsafe meg csak újra. Sz@janak sünt, Krómra legalább minden van, illetve az túlzás, mert a Tabs Manager, ami a legeslegjobb fülpakolgató kiterjesztés volt széles e világon, az egy tavalyi frissités után használhatatlan, majd elérhetetlen lett.
sb:
Nos igen, pont így, játék közben a böngésző nem megy sehová, sőt, még időnként a Youtube is befigyel, meg Steam chat, meg Discord, meg Teamspeak, meg van amikor nyitva hagyom a Uplay klienst az meg el kezd töltögetni. Glorious PC Master Race!
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Az a baj hogy 200db megnyitott böngészőfül esetén, ahol azért munkálkodni szoktak ilyen olyan erőforrásigényes bővítmények is, még gyakorlatilag egy mai csúcskonfig is megakasztható. Egy ilyen felállás már durván eszi a RAM mellett a procit is, régi két vagy akár négymagosok simán lehalnak ilyen műveletek alatt. De úgy, hogy csontra fagynak.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
havernak i5 2500k+8gb ram.
7-8 bongeszo tab
1 farmville az edgeben,1 a chromeban.
Ez felzabalja a teljes 8 gigat.
akarmire kattint,megakad par milisecre a youtuberol szolo zene.
Mondjuk a 2 farmville talan annyira nem elterjedt dolog,de konkretan a chromeon es a facebook gameroomon kivul nincs semmi telepitve a gepere,megis keves a 8gb[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz cskamacska #84 üzenetére
40-50 lap sokaknál átlag, de nálam a fail kategória. Nem hiszem, hogy érdemben szükség van mindre adott időszeletben. Innentől már csak egy lépés, hogy a háttérben az AAA+ game is fut, mert nincs kedvem visszatölteni, meg a render is menjen. És akkor cpu-ban is alá kell tenni egy szervert, nem csak ramban.
Mondom ezt úgy, hogy minimum 7-8 éve 16GB van a desktop gépemben... de kb. soha nem használtam ki. Nem látom a racionalitást abban, hogy ez így menjen. Munkagépben is 16GB van, nyilván nem böngészővel, hanem ott sok egyéb program egyidejű használatával de ott is marad kényelmesen 2-3GB ramdrive-ra is ha kell. És még akkor sincs fullon.
Szülőknél meg még egy nagyságrenddel más a helyzet - legalábbis szerintem. A kivételektől eltekintve ők az egész netről kb. 40-50 lapot használnak összesen.
@Cifu:
Szerintem jobb lett az FF a váltással. Nem mondom, hogy 1-2 kieg. nem lett rossz vagy nem volt gondom - váltottam is Chrome-ra átmenetileg - de nekem szerencsére azóta nincs égetően hiányzó cucc belőle. Ez nyilván egyéni preferencia is. Viszont ég és föld sebességre a régihez képest. Ill. fogyasztásban is sokat javult.
Ramra és sok tabfülre viszont alkalmatlan továbbra is. Volt, hogy én is ottfelejtettem 40-50 tabot 3 napra (több desktopon elveszett ) A ramfogyasztás folyamatosan nőtt. -
félisten
Nemrég teszteltem memória zabációt, 40-50 lap magasságában a Chrome 9GB(!) memóriát evett desktopon reklámblokkolóval.
Ezért nem használok Chrome / Chromium és más hasonló böngészőt. Sajnos a Firefox az elmúlt kb. 2 évben eléggé elqurvult, a Quantum motort bő egy-másfél évvel korábban hozták ki, mint kellett volna, ennek meg az a vége, hogy egy csomó hasznos addon működésképtelen lett miatta. A javításokkal meg leginkább semennyire nem haladnak...
Ezzel együtt nálam most Win10 alatt egy 200+ böngészőablakos Waterfox megáll 3,5GB ramnál, Kubuntu esetében 51 böngészőablak 2-2,2GB...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
cskamacska
addikt
Mindenki a saját szája íze szerint épít gépet.
Én 2017-ben "netezős-dolgozós" feladatra szerverből kiszuperált 2 proci-12 mag Opteron 2435 procis / MSI MS-9661 Speedster 2 lapos / 32GB DDR2 memóriás félkonfigot vettem, egyrészt mert ez volt ár/érték arányban MESSZE a piacon legolcsóbb gép. Értsd: csak a legeslegolcsóbb 16GB DDR3 memória kit akkor a selejtezett szervergép másfélszeresébe került volna.
És leszámítva a lassú indulást, úgy megy mint egy álom, nagyon halk, szükség esetén retro kompatibilis(azaz nem kell gondolkodni hogy felmegy-e még a Win7, mert XP-is felmegy rá akár floppyról bootolva a Win10 mellé), és mégsincs az a túlméretezett Office doksi, vagy 60 lapnyi reklámmal telerakott weblap ami meg tudná röccenteni.
Játékra viszont az alacsony órajelű Phenom II magok miatt pocsék, még ha a piacosok gémernek is hazudják időnként a Socket F Opteron gépeket. Ezért passzív GT730 került mellé, az Youtube-ra, és DVD-re még pont jó.Kansas: A fele shader az újabb játékokban lehet jobban is teljesít mint a Terascale 2-3 VLIW cuccai, de a kevés ROP/TMU-t nem lehet megkerülni, az csúnyán korlátoz.
snecy20: Sok fület használóknak már ez 2013-ban igaz volt. Akkor tavasszal esett hogy szokásos memória méret fétisem, és a még meg nem emelkedett memória árak miatt 16GB DDR3 került az új gépbe, és a Chrome ~100 lapnál(akkor főleg PH!, blokkoló nélkül persze) ezt úgy hálálta meg, hogy másnapra(altatni szoktam a gépet) a Windows 7 elfogyott memóriára panaszkodott.. Tette ezt 2013 elején!
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
A gép fotója jutatja eszember miért nincsenek ilyen csak AMD APU-ra épülő egybegépek amiben a monitorban a PC, mert nem kell nagy hely neki alapvetően. Pl. iMac is lehetne ilyen szerintem.
Valószínűleg az Intel nem hagyja. -
snecy20
nagyúr
Manapság a 4-8GB RAM már egyértelműen a nem elég kategória, érdemes lehet már ennél többen gondolkodni ha azt amúgy az alaplap és a ráfordítható költségek lehetővé teszik. Már a böngészők gépigénye is szépen növöget.
-
cskamacska
addikt
Köszönjük a tesztet.
Ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy a HD7730 nem fért bele kis összehasonlításként. Jó lett volna látni hogy hogyan teljesítenek egymás ellen. Persze azt benn hagyni nem jó ötlet, mert az újabb video formátumokhoz nincs gyorsítás, és nyilván többet is fogyaszt, no meg a másik konfig része volt ahol nincs IGP.
Táp esetében én nem választottam volna a Chieftecet, annál és az öreg Hexánál bőven jobb a FSP HEXA 85+ 350W Bronze DC-DC táp egy modern konfigba sleep state-ekkel, bár nem tudom felétek épp mennyiért adják, 13000-ért szerintem megérte volna.
Cifu: A "netezős-office konfig" lassan a 90-es évek "csak játékra lesz" sztereotípiájának sorsára fog jutni, ha így halad a net ahogy.
Nemrég teszteltem memória zabációt, 40-50 lap magasságában a Chrome 9GB(!) memóriát evett desktopon reklámblokkolóval. Steam streaming 30%-os proci használattal járt Core i5 és GTX1060 video mellett ugyanott.
Számot nem tudok most de Skype video chat, a reklámblokkoló nélküli böngészés, és Face idővonal / GIF falak léptetése látható megterhelést jelent a Core i5(2mag 4 szál) 4-8GB netremunkárajólesz laposnak, de még egy nagyobb munkatábla is meggondolkodtat egy mai Excelt.Így szerintem érdemes megvizsgálni pontosan mi lesz a géppel végezve, mert ma már előfordulhat, hogy egy közepes indie játék kevesebb erőforrást eszik, mint egy reklámmal teliszórt, tetejéig scriptelt weblap egy pazarló böngészőben..
Dilikutya: Szerintem téged az zavar meg hogy a cucc új, és hogy az AMD-nek jó hírneve van APU-k terén. A kegyetlen valóság viszont az, hogy GPU ebbe a prociba pont úgy lett beválogatva mint Intel oldalon, "képet adjon és jó lesz" mentalitással. Ha a Techpowerup GPUDB oldalára fáradunk, láthatjuk hogy az A10-6800K APU HD 8670D IGP-je(8 ROP, 24 TMU, 384 Terascale 3 shader) kb Radeon HD 5670 szintjén(8/20/400 Terascale 2 shader) áll, amelyektől a Vega 3 mobile(4 ROP, 12 TMU, 192 GCN5 shader egység) az erősorrend szerint jelentősen elmarad.
-
veterán
Gyakorlatilag a duplája. Ami nem olyan jó eredmény, ha azt nézzük, hogy abban 8 CU van ebben meg 3. Gyakorlatilag elmondható, hogy nem skálázódik oylan jól, mert ezek sosem adódnak tisztán össze. A Vega64 nincs kétszer gyorsabb az RX570-nél (32CU), ami szintén nincs 2-szer gyorsabb az RX560-nál (16CU).
-
veterán
Végigvitte a Witchert, azóta Silkroadozik meg böngészős játékokkal játszik. Őt nagyon nem érdekli, hogy milyen felbontáson meg milyen részletességgel játszik, így full felesleges.
Még az én 2600K gépemben is csak egy RX460 van. GTA online-on kívül nem sok mindennel játszok, pont azért eladó, le akarom cserélni valami egyszerűre, kis fogyasztásúra, modernre, bővíthetőre. 2200G-re gondoltam, azon minimumon pont elfutna a GTA, később mehetne bele egy 2600 meg egy 1660[ Szerkesztve ]
-
veterán
A fiam vett ősszel egy nagyon szép Dell Optiplex 990 (normál, nem slim) brand gépet i5-2400, 4gb ram, 500GB HDD 18ezerért. Alkalmi vétel volt. Még egy nagyon király egyedi slim dvd + kártyaolvasó kombó is van benne az egyik 5.25" helyen.
Ment bele még 3db 4 gigás ram (talán 12 ezer), meg egy 750Ti (20 ezer), tökéletesen elvan vele, Witcher 3 is szépen fut, őt nem érdekli az utolsó fűszál árnyéka.
Ja volt valami dVGA is benne, ilyen x1300/hd2400 szintű valami, nem emlékszem, de speckós csati volt rajta, mint a DVI csak sűrűbb, még ahhoz kellett volna egy adapter.
Persze gari az nincs rá.https://tinyurl.com/rasoapro
-
envagyok
veterán
Múltkor adtam el pár i3-2120-as brand gépet.
HP és Lenovo. 10000Ft-ért adtam darabját Ram és hdd nélkül. 4gb Ram+ssd megvan 10k-ból.
8GB rammal 15k.
Azaz összesen 20-25000ft
Még ha nincs is gari, kb négyszer ötször beszarhat a komplett gép (ami elég valószínűtlen, általában lap, táp lehet ami megnyekken, de arra is kisebb mint 10% az esélyed, és 2-3000ft-ért pótolható) mire 100k-nál leszel.
Meg azt se felejtsd el, hogy 2 év múlva már a te géped se lesz garanciális, és örülhetsz, ha harmadennyit fog érni, meg a 25k-s gép simán fog még 15-20-at érni.
Én mondjuk garival is szoptam. Vettem egy procit, el se indult, elküldték bevizsgáltatni, állítólag az én hibám (kamu duma) és se pénz (70k) se proci.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Egyrészt nem nagyszülő, csak szülő.
Amúgy körbejártam a témát, sőt képben vagyok a gépek terén. Gondolkodtunk használt, brand irodai PC-n is, de ha mindent hozzávettünk (alap, régebbi i3-as gép + ram bővítés + ssd + esetleg gari bővítés) akkor már majdnem az új PC áránál voltunk, 1 évvel kevesebb garival.
Ez pedig így egy modern platform, sok garival, könnyű bővíthetőséggel.Ugyebár gari mindenképp kellett, anélkül semmi értelme a bővítésnek, mert ugyanott vagyunk, csak nem egy 15, hanem egy 10 éves gépünk lenne.
Tudom hogy lehetett volna olcsóbban, hisz használtan minden olcsóbb, de egyesével nem akartam gari nélküli cuccokra vadászni. 2-3. Gen lassacskán átcsúsznak a 10 éves korba. Ott már bármi bármikor tönkremehet.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
"Lesz rajta egy Windows 10, és netezgetés, nagyon extrém esetben befigyel 1-1 YouTube videó is."
Erre nagyszülőknek én biztos nem ezt, és főleg nem ennyiért dobtam volna össze, nettó pénzkidobás.
Egy 2.-3. Genes i3-as gép simán meglett volna igaz használtan 25k környékén, de ha játszani is szeretne vele az ember, akkor még egy 1030 15 körül.
Vagy egy Tablet újan 40k körül. -
Ármester
Ebben igazad van, vannak is ugye XMP beállítások.
Viszont a proci is szorzózáras teljes mértékben, tuning a Ryzen 2200G-től felfelé van csak engedélyezve. Ill. pár alphoz jött ki olyan BIOS, amiben engedélyezve volt a tuning.Nem játékra van, így igazából mindegy, hogy mennyin megy a RAM, amire kell, arra bőségesen elég ez a gép évekig.
(#70) salaud
Rendben van az, néztem teszteket, hasonló értékek jöttek ki 200GE-vel.(#72) Piftuka
Igen, jó hogy van alternatíva, kell az árverseny. Már csak VGA fronton kell valami nagyot villantani.
-
Piftuka
veterán
Nagyon klassz, hogy megosztottad a tapasztalataidat!
Köszönjük a beszámolót! Teljes mértékben egyetértek a konklúzióddal.
Egyébként valóban... egy ilyen asztali konfig tökéletes "low cost" multimédiás masina bárkinek, dolgozgatni, olvasgatni, netezgetni, zenét hallgatni, filmet nézni, és olykor játszogatni.
És ami még jobb, hogy erre a célra bizony jó pár évig megfelelő megoldás.
Én a magam részéről nagyon örülök neki, hogy sok év után végre az AMD "visszatért a ringbe"!
"Aquila non captat muscas."
-
flanki
aktív tag
Ugyanilyen ECO tápom van és dedikált VGA, ITX RX560 nem kell hozzá PCI-E tápcsati!
-
Kansas
addikt
válasz Dilikutya #67 üzenetére
Azért az A10-6800K-ban volt 384 shader mag a Vega 3 192-jéhez képest. OK, hogy utóbbi fejlettebb, de tippem szerint nincs 100% teljesítménykülönbség egy magra vetítve, ráadásul a 6800K még TeraScale magos, nem GCN, amire gyanítom jobban van optimalizálva számos régi játék - ugye anno azért ment a GCN fikázása, hogy "annyira előre mutató, hogy a jelenben nem jobb mint a TeraScale"...
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Itt valami nem stimmel. Ezek elég gyászos eredmények, a Call of Duty 2 meg már a 14-et tölti idén. És 1080p-ben már az én procim, az A10-6800K is bírta a Medal of Honor Airborne-t max grafikán az IGP-vel, a többiről nem is beszélve. Az a CPU/IGP 2013-as, bőven lehetett játszani még azt követően kijött játékokkal is, még a DOOM is jó volt 720p/high-on. Ennek fényében nem értem ezt a 200GE-t, értem, hogy belépő szint, de mégis csak 2C/4T, meg modernebb architektúra.
Kerestem teszteket, simán megy vele amúgy a DOOM, GTA V, Battlefield V: [link].Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sb
veterán
FM2+-on tudtommal se HEVC main10, se VP9 gyorsítás nincs, de lehet, hogy tévedek.
2x ennyit enne, +hűtés tök feleslegesen.Egyébként mennyivel lenne olcsóbb? Ramnál nem sok különbség van, a proci se lehet sokkal kevesebb már ennél. Lap: használtan biztos van különbség, de ide elég lenne egy A320 is 10-15k között.
-
sb
veterán
A 200GE speci szerint sem tudja csak a 2666-ot és ez egy lockolt proci több tekintetben is.
Nálam sem megy 2666 fölé, a proci is lockolt (kivéve ahol nem, de ugye ez nemhivatalos valami az AMD részéről), és a gpu-t sem lehet húzni 1MHz-et sem.A 2x00G más ilyen szempontból, ott mindent oda állítgatsz amit fizikailag elbír.
szerk: Az M.2 is 3.0 x2-ben megy csak 200GE mellett, szóval itt is van eltérés a nagyobb tesókkal szemben.
Ezt már a 2200G szavazóknak címezve:
Ettől függetlenül én is azt mondom, tök felesleges a 65W (de inkább több) 2200G is ha nincs szükség a kraftra. HTPC/nezetős gépbe bőven elég ez is. Én G4600-ról váltottam ami papíron erősebb (i3 -AVX), de érzésre jobb a 200GE és többet is tud. Cserébe 100W körüli konfig helyett van egy 50W-os.
Én pl. paneltáppal hajtom, szinte hűtés nélkül, kis házban, itt sem hátrány.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Addig OK, de az XMP(DOCP) profil viszont az UEFI-ben kéne hogy legyen, ahogy feljebb írtam is, az R5 1600X JEDEC profillal 2667-et tud, de pl az én alaplapom UEFI-jében vagy 4000 MHz-ig vannak DOCP profil beállítások(nyilván nem minden modult visz azon a sebességen).
Ha a te UEFI-d nem tudja, akkor az nekem egy jelzés a jövőre nézve, hogy vigyázzak az AM4-es Asrock lapokkal. -> már megérte elolvasnom.
Öröm az ürömben, hogy a te géped nem játékra van és a Vega 3 amúgy is kb egy újabb Intel cucc(~UHD 630) szintjén van vagy nem sokkal afölött, valószínűleg a GPU hamarabb lesz bottleneck, mint a RAM...
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
(#59) Kansas
Vezérlő viszont a prociban van.(#61) rasotamas
-
Kansas
addikt
Pedig az alaplap oldala szerint 2933-at még kéne neki... bár kétségtelen, hogy az AMD oldalán is 2667 MHz a támogatott, de az XMP nélkül.
Azért a B450-es lapoknak illene tudnia az XMP-t...
UEFI/BIOS friss?[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Először is mindenkinek nagyon köszönöm a visszajelzéseket, örülök, hogy tetszett az olvasmány, és köszönöm a kirtikákat.
(#2) iMaverick
Sajnos az nincsen, de ha lesz a közelben, akkor bepótolom.(#4) joey04
Az egyik legkelemesebb elismerés, köszi!(#6) rover45
Igazából mATX alá ugye nem akartam adni, a többi ház ilyen árban már nem kisebb sokkal, sőt akad olyan is ami ATX méretű, mégis mATX megy csak bele, pl MasterCase Pro3.
Ez minőségre is jó volt, kinézetre is tetszett, MasterCase Q300L (ami nekem van) bejött nagyon, szóval azért esett erre a választás.(#8) Graphics
Amikor rendeltem, akkor Hexa+ 400W volt ~13k, a Chieftec Eco meg 10 vagy 11k. Rá pár napra az Eco már 15k volt, szóval pont jókot vettem.
Fekvő házra mondjuk nem is nagyon gondoltam, de így legalább sikert aratott a kinézetTud az vöröset is, hisz RGB
(#11) benedekco
(#12) Ferke77
Amire ez lesz használva, arra elég lesz. Normális hőfokon tartja, és BIOS-ba leszabályoztam, így kussba is van(#13) aelod
Úgy gondoltam nem érdemes újabbakkal, látod, már a Fortnite is megfektette, pedig nem olyan durva a gépigénye.(#14) rasotamas
Mivel játék szökőévente egyszer lesz rajta kb., felesleges lenne a 2200G.(#33) Z10N
Gondolkodtunk használt, brand irodai PC-n is, de ha mindent hozzávettünk (alap, régebbi i3-as gép + ram bővítés + ssd + esetleg gari bővítés) akkor már majdnem az új PC áránál voltunk, 1 évvel kevesebb garival.
Ez pedig így egy modern platform, sok garival, könnyű bővíthetőséggel.(#49) Pécsi gyerek
Szinte egy árba volt a Patriot egy mezei 2400Mhz-es rammal. Talán a legolcsóbb 8Gb-os KIT volt rendeléskor.
Nameg ez a ram elég jól megy a Ryzen procikkal.(#50) Kansas
200GE nem támogat 3000-ret, XMP-vel sem sajnos.
Hiába állítotgattam BIOS-ban, 2667 fölé nem ment.[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz Pécsi gyerek #56 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek!
-
Kansas
addikt
... másrészről, pont azzal a 3-4000 Ft-tal többért Kingston A400-as SSD-ből 2x akkorát kapott volna...
-
veterán
válasz Pécsi gyerek #51 üzenetére
kb van 3-4k árdifi a legócskább 2400MHz-es meg a Patriot Viper között, ezt én se spóroltam volna le.
solfilo
-
Kansas
addikt
válasz Pécsi gyerek #51 üzenetére
Épp, hogy APU-val nyered a legtöbbet a RAM-okkal, itt inkább a gyengus IGP miatt nem érdemes, ha csak nem nagyon olcsó.
Egy 2200G vagy még inkább egy 2400G azért meghálálná, ha később bővítésre kerül sor.
Azt mondjuk épp írta is, hogy ahol vette, ez majdnem a legolcsóbb 2x4-es kit volt...[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Pécsi gyerek #49 üzenetére
"mikor az a proci már nem is tudja 3000- en használni" - ez így ebben a formában nem igaz.
JEDEC-módban nem tudja, DOCP(XMP)-módban viszont vígan.
Papíron az előző R5 1600X-es procim is csak 2667MHz-t támogat és a mostani R5 2400G is csak 2933-at, ehhez képest mindkettő mellett 3066MHz-n mennek a RAM-jaim gyári DOCP profillal, mindenféle manuális tuning nélkül.
A 200GE konkrétan Raven Ridge, tehát OC nélkül 2933MHz-en támogatott ebben az alaplapban.[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Az lehet hogy nem arról szólt hogy a legolcsóbb legyen a konfig.De az adott célra tök felesleges szerintem elkölteni azt a pár plusz ezrest amit elköltött pl 3000 ramra (mikor az a proci már nem is tudja 3000- en használni),meg egy olcsóbb alaplap is bőven megtette volna annak az egy árva ssd-nek.A ház amúgy izlés dolga,ha ez tetszett neki OK.De én egy olcsóbb házba raktam volna ha már alap netezős konfig.A táp az nálam meg leszerepelt ,vadi új ilyen táp kinyirta az alaplapom Persze másik 1000 lehet hogy hibátlan.De amúgy nem rossz kis gép lett,egyéni izlésnek jó akkor már nem kell bánni.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
MongolZ
addikt
Szuper lett a teszt, én is pont most vettem egy 200GE-t, bár még összerakni nem tudtam (DP-s a lap, a monitor DVI-s... egyelőre itt tartok).
Külön puszi a pocira, hogy benne van a WoT. -
d@vee
őstag
válasz Fr@nkieWilde #41 üzenetére
Épp olyan helyen voltam, ahol admin tolta az aim+wh jó öreg kombóját. Meg felteleportálta magát jó magasra aztán találd meg hol van. Mikor szóvátette valaki, ment neki a banán.
Mellesleg DX7-ben pl. Toujane mapon előnyöd van a DX9-es szemben, mert ha a szemedbe süt a nap, nem takarja ki az elvakítás effekt a képernyő 70%-át. Fail
De jaja, ilyen régebbi gammánál már összeférhetetlenség van. Persze DX7-ben megvan a 300+FPS, de azért DX9-ben szebben néz ki, vállalhatóbb. És jó élmény, hogy ami anno csak álom volt max grafikán, ma már simán megyJa
-
tibaimp
nagyúr
Jó kis teszt, köszi.
És benne van a pakliban, ha egyszer úgy hozza, lehet bővíteni akár egy Ryzen 2200G-re is, aminek az IGP-je mérföldekkel erősebb!A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Zicokuka
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #41 üzenetére
Most Ckm, tegnap el is kapott a nosztalgia ha már ėvekig benne voltunk Amúgy igen Cod2 alá jobb egy Quad ės valami rėgi nvidia, ram kb tök8 ma már az ssdbe is több van mint a játék igėnyel Igaz Ww2 után már túl lassú, meg valahogy elhalt a feeling
-
Fr@nkieWilde
senior tag
A COD2 már túl öreg sajnos. Ilyen öreg játéknál már igencsak lehet beszélni hardver-szoftver összeférhetetlenségről. Hiába eszi meg az új hardver a régi hardvert reggelire (szintetikus tesztek értékei alapján) nem biztos, hogy FPS-ben van pozitív változás, sőt, van, hogy épp annyi, vagy olyan is, hogy kevesebb az FPS szám.
Én amikor multizni kezdtem a COD2-ben, 8600GT/e6300 kombóval indultam 19-es flat monitoron, majd 9600GT, 4850-ek, GTS 450, GTX460, és GT 630. Proci téren sokáig maradt az e6300, majd Athlon 445, Phenom 955, majd vissza Athlon 610e-re GT 630-cal. Nah FHD-ban max beállítások mellett, 120-150 FPS feletti értéket hardvertől függetlenül DX7-ben tudtam hozni.
Így maradt is a DX7, grafika rovása ment a sebesség javára, de megérte, az élmény nem volt kevesebb.
Nagyban számított a pálya mérete és a rajtuk lévő játékosok száma is az FPS értékeiben.
A legoptimálisabb szerintem WIN XP, vagy WIN 7, 8800GT 4GB RAM, meg mondjuk egy Xonar DG kártya, egy mezei Maxell Retro DJ fejhallgató, meg egy Logitech RX 250 egér.
Nem kell csilli-villi egér,billentyűzet, fejhallgató, ultra drága egérpad, meg egyéb hardver, max egy gyors net a kevesebb ping miatt, de ez ma már jóformán nem kiváltság szerencsére.KHT szervert keresd meg. Anno ott voltam kb. 30-ad magammal admin.
Anno 4 szerverünk is volt, és a jelenleg is futó benne volt a világ első 50-ében.
Ma már csak ez az egy szerver megy, de még ma is vannak adminok, akik feljárnak körülnézni, hogy van-e csaló.
Olyan szerver is van/volt, ahol maguk a tulajok csaltak orrba-szájba
Kabaré...Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Noukoum
veterán
Persze mert a cikk zöme a játékról szól. És elmondtam róla a véleményem, hogy játékra mennyire alkalmas a gép.
Egy szóval nem említettem hogy emiatt rossz lenne vagy hogy cikkíró játékra építette volna a gépet.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
kenwood
veterán
Sok idot szantal ra,szepen megirtad, de van egy oriasi hibaja :
Az derult ki,mire alkalmatlan (1080p medium).
A lenyeg,amire alkalmas is lehet akar, a 720p, viszont kimaradt.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
d@vee
őstag
A Cod2 szivatós tud lenni. Pár éve haver gépe volt nálam, mert rosszalkodott. 12GB memória, Radeon R7 270 VGA és Phenom II X6-os procival FHD-ban beesett az számláló 45 alá bizonyos helyeken.
Néhány hete felraktam én is (csalók miatt ment is le 2 nap után) retrozgatni, de single-ben maxon nem hozta mindenhol a 120 FPS-t[ Szerkesztve ]
Ja
-
Z10N
veterán
Gepet feladatra kell osszerakni koltseghatekonyan. A nappaliba nekem is am4 platform van 2200G-vel es ugyanezzel a lappal, bar olcsobban. Viszont nem csak netezesre, hanem munkara es gamingre: 900-1080p.
Fm2+ alkatreszt szerintem meg lehet venni ujonnan is, ha csak ez a problemad. Szoval felesleges rohogni...
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
félisten
válasz rasotamas #31 üzenetére
Ezért mondom, hogy egy átlag otthoni netezős gépbe nem hiszem, hogy kell erősebb proci, mint az Athlon 2x0GE. Amit leírtál, az már nem az otthoni egyszerű netezős gép, lásd az olyan alkalmazások, mint outlook, viber, skype, cloud sync...
-
veterán
Nekem a netezős irodai gépen is gyakran nyitva van egy halom böngészőablak, excel, word, outlook, viber, skype, cloud sync, bár ezek inkább a ramot zabálják, úgyhogy igazad van, ha egyáltalán nincs játék akkor csak az időtállóság miatt fontos, ha néha van akkor viszont egyértelmű.
-
félisten
No offense, de valaki összerak egy saját szájaíze szerint kiválogatott alkatrészekből egy gépet, akkor mindig jönnek a reakciók, hogy de használtan, okosba, ügyesen mennyivel jobban kijöttél volna.
Ez nem arról szól(t szerintem), hogy a lehető legolcsóbb gépet rakja össze az adott feladatra...
-
Z10N
veterán
Csak netezesre/youtubera inkabb hasznalt fm2+ platformot raktam volna ossze ddr3-mal toredek aron (4c/8cu).
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
félisten
válasz rasotamas #26 üzenetére
"Rengeteg pluszt"? Egy átlagos böngészős-mozizós-excelles gépbe milyen pluszt jelent? Tényleg érdekel, mert én eddig semmi pluszt nem tapasztaltam a némileg gyorsabb indulást leszámítva. Hétköznapi helyzetben, amikor nem fut négyszáz process egyszerre a gépen, egy ilyen proci pont elég. Elég lesz még várhatóan 5-10 év múlva is...
-
szente
addikt
Ha van lehetőséged, akkor kíváncsi lennék, hogy tényleg viszi e a 4K HDR anyagokat normálisan.
-
veterán
Igazatok van, de arányaiban (95k vs 105k) kis különbségért rengeteg pluszt adott volna és tartósabb lett volna a konfig, hiszen azért a valós 4 mag erősebb és időtállóbb még "esemté/hájpörtríding" nélkül is mint a 2C/4T főleg hogy vett egy alaplapot ami bár különb mint a legolcsóbbak, de ennek a procinak elég lett volna az olcsó is.
-
glutamin
őstag
Nalunk is a regi levedlett gepem ment szulokhoz netezosnek. En ott viszont a jogtiszta Win 7 miatt nem csereltem lapot hanem vettem egy Xeont a regi E5200 helyere valamint max RAM-ra bivites (8GB) plusz egy 120-as SSD a rendszernek es ma is boven hasznalhato sebesseget nyujt.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
-
snecy20
nagyúr
Még ennyire régi, 10-12 éves játékokat sem futtat élvezhetően?
-
félisten
Nekem is ezért tetszett, hogy például itt van WoT és hasonló reális "casual" játékteszt miatt. A nagyvilágban (tehát nem csak a PH! és Logout keretrendszerben) az ilyen játékok kimaradnak általában - sajnos, az önjelölt HC gamereket általában csak az érdekli, hogy BF-ben meg a legújabb AC-ban mennyi FPS van...
-
aelod
veterán
válasz rasotamas #16 üzenetére
Hát már nincs időm játszani és nem is szánok rá annyit. Fillérb*sz*s van
QC5000M-ITX/PH-et váltana."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Ed3r_X_
nagyúr
Jó teszt volt, köszi
Én most egy 2400G-s konfigon gondolkozok, tesztek alapján elég meggyőző.
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
veterán
Szerintem te is inkább vedd a 2200G-t ha játszani is akarsz, nagyon nem mindegy hogy 3 vagy 8 CU van a vga-ban. Ez sem sok, de minimumon még mai játékokkal is élhető, mikor egy alsó kategóriában (RX560) 14-16, közép kategóriában (RX570-580) 32-36 van.
-
8th
addikt
Na végre valaki aki a helyén kezeli a dolgokat és nem egy BF1 multit és a hasonszőrű játékokat erőlteti egy ilyen filléres kis proci gpu-jára. Retrózós/ritkán játszós/lanpartizós gépnek teljesen hibátlan ez. Tök felesleges újabb játékokkal kínozni ez nem arra való.
-
veterán
Jó cikk lett, annyit hozzátennék, hogy kb 10 ezerrel többért van Ryzen 3 2200G proci, amiben kétszer ennyi mag van és 2,66-szor ennyi vga, szerintem annyit megér pluszban, a játékok biztos sokkal jobban futnának, és még úgy is a 100 ezres keret környékén járnál.
-
aelod
veterán
Jó kis teszt mivel én is ue. a konfigot akarom összerakni
Kicsit sajnálom, hogy újabb gémekkel nem tesztelted le.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Ferke77
aktív tag
Remek cikk, fasza kis gép lett . Esetleg ha olcsón hozzájutsz egy ryzen hűtőhöz, akkor a gyáriját érdemes lesz lecserélni. Én most raktam össze egy A8-9600-as gépet és 4Ghz-re húzva 100%-os stressz alatt 54 fok a ryzen hűtővel, míg a gyárijával 65 fok volt. Meg ha már plexi és díszkivilágítás, na....
-
Noukoum
veterán
Jó kis cikk! Retrora nagyon erős, de mai népszerű esport játékokra 1080p-ben kevés szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
pomorski
őstag
Köszi a tesztet/cikket!
-
Graphics
Jómunkásember
Még a konfignál járok csak, de meg kell jegyeznem, hogy jó minőségű összeállítás.
Én mondjuk még a tápon fogtam volna pár forintot egy olcsóbb FSP-vel, de a Chifi ECO is jó oda.
A400 helyett egy Crucial BX500-ra tettem a voksom.
A ház pedig nagyon méretes, én rámentem volna egy slim design-ra.
Vagy egy ilyen olcsóbb kuckóra, FSP-vel., kár, hogy hasonlókat újan nem sok webshop kínál.A kivilágítást akkor már inkább vörösben tudtam volna elképzelni
[ Szerkesztve ]
-
rover45
őstag
Gratula a géphez
Csupán egy valami szúrja a szemem, miért tetted ilyen hatalmas házba a gépet?
Egy fele ekkorába is kényelmesen elférne és kevesebb helyet foglalna -
Zicokuka
senior tag
Ismét remek lett, gratula. Amire van tökéletes ez a proci.
-
joey04
titán
Alapvetően nem érdekel a termék, mégis olyan jól és olvasmányosan írtál, hogy végigolvastam az egészet!
Köszönöm!
-
iMaverick
addikt
Jó teszt lett! Gratula!
Ha van esetleg kéznél egy fogyasztásmérő, akkor még azt beírhatnád, hogy idle-ben és terhelés alatt mennyit ránt ki a konnektorból.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
félisten
A cikket nagyon szépen köszönjük!
Mondjuk szép, amikor már egy szülői gép is RGB fényeket kap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest