Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz cskamacska #144 üzenetére

nemrég vettem xbox one s-t, 1tb verziót, sztem sok dologban rossz nyomon jársz
    ahogy láttam 1080p alap, nem kellett állítgatnom semmit a tv-n, nem felskáláz, horza4-gyel játszottam viszonylag sokat, olyan gyönyörű h lemászik a kijelzőről, gears of war 4 is teljesen oké, a one x-nél elvileg már adott az 1080p/60fps vagy 4k/30fps, azt még nem próbáltam - ez erősebb mint a ps4 pro -
    semmit nem kötelező venni hozzá, ha van lemezes játékod lehet játszani vele
    3 hónapra vettem 300ft-ért gamepasst - egyébként havi 3e körül van - , majdnem 200 játék, új címek is vannak benne, teljes értékű játékok mintha megvennéd
    multihoz kell live goldot venni, de mindkét előfizetésnél a játékok sokkal olcsóbbak listaárnál ha valaki venni is akar, én pl nem tervezem
    új tomb raider is gyönyörű, meg minden amit kipróbáltunk
    75e ft volt üzletből, két játékkal, amiből az egyik még cdkeysen is drága
    használt árat meg nem hasonlítunk újhoz, mert konzolból is van használt:) és sok éves alkatrészekre meg semmilyen gar sincs
    halk, keveset eszik, nincs win hülyülés, nincs driverekkel szenvedés, nekem bejött, ráadás a br lejátszó ( :
    ettől független akarok egy pc-t is venni majd, de már egyáltalán nem kell temetni a konzolokat

• snecy20

nagyúr

válasz cskamacska #145 üzenetére

Ha az SSD és RAM árak beesését is idevesszük, akkor elmondható hogy nem is olyan rossz mostanában a helyzet.

törölt tag

válasz cskamacska #145 üzenetére

Nem értem... :) Az első hozzászólásban a PC előnyeit hozod fel a konzolokkal szemben, de ez csak olyan esetben igaz, amikor a (jóval drágább) PC hardver grafikai teljesitményben "odaverősen" erőssebb mint amire a konzol SOC és a konzolos API együtt képes. PS5 Pro és a jelenleg felsőkategóriás PC ár/érték aránya között nem lesz jelentős eltérés, miközben a játékélmény a gamereknek szerintem egyre fontosabb. PC Gaming a minden kategóriában drágább hardverek miatt a videójáték piacvezető szerepét kockáztatja, mert ezzel jelentős játékostábor megy a Casual Gamer és a konzol felé. Szerintem inkább a konzol. :)

törölt tag

válasz cskamacska #144 üzenetére

Nem egy konzol vs. PC hardver összeállitást kell összevetni (jó PC hardverekből többet ki lehet hozni), hanem a játékélményt amit nyújtani tudnak. Viszont a PS5 Pro konzol nekem még a 120-150ezer forintért is jobban megéri, mint egy új Gamer PC. Mivel ezek a többéves konfigok (beleértve a saját gépemet is), idővel kifogynak a nyers erőből. Konzol egy életképes alternativa még mindig, mert a PC-t a hardvergyártók és a játékfejlesztők teszik tönkre. Engem is jobban érdekelne az Intel i7-es 8mag/16szál és majd az RTX 3000-es videókártya széria, meg a 2TB SSD meghajtó és 32GB DDR4 RAM, de nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust (főleg igy egyben összesitve az árát). Pedig ez van, mert ha megint néhány évig nem szeretnék komolyan belenyúlni a gépbe, akkor egy ilyen gépet kell fejlesztenem. Nem megy és nem is akarok ezeknek már ennyi pénzt odaszórni... Megvolt a lehetőségük éveken át a 8 magra továbblépni, de ehez az AMD Ryzen megjelenésére volt szükség. PS5 Pro konzolban majd nekem is az AMD powered erőforrás lesz sok-sok magot és jó videóteljesitményt nyújtva a konzoljátékokra.

• sb

veterán

válasz cskamacska #97 üzenetére

Feladatra veszünk, de azért szem előtt kell tartani azt is, hogy mennyire fontos a feladat és ár/teljesítményben vállalható-e.

Erre próbáltam fentebb példákat írni. Egy ideig ez oké, de irreális hw-igények mellett megfordítható a képlet és megnézhető van-e megoldás adott hw-re. Lehet, hogy 16GB ramot még megvesz valaki farmvillezni, de1080 Ti-t nem fog hozzá venni 10-ből 9 Pistike. Köze meg nyilván annyi van a 1080 gpu-igényhez mint a 16GB ramhoz... szóval semmi. Ergo: ha nem veszi meg a sok Pisti másnap kijön 3 másik farmville klón ami 1 magon 2GB rammal fog futni.

Nyilván létezik a folyamatos avulás, de csak addig a szintig amíg a szélesebb piaci körben eladható mennyiségű. És itt kicsit vitatkoznék a telefonos példával is. S7 Edge-em van, lassan 3 éves, de már megvételkor is S8 volt a top. Lassult, de elég gyors ma is. Értsd: nem érzem hátrányosnak, pedig elég érzékeny vagyok rá. Lassan csere lesz de nem tudom mire. Értelmét nem látom a mai csúcsmodelleknek (teljesítményre, a kamera az egyetlen értékelhető fejlődés). Ráadásul 3-5x ársávban. Egyszerűen már felmérni sem tudom mennyivel gyorsabb/több szintetikusan vagy valós alkalmazásban, annyira elszakadtak a napi használattól szvsz. Pedig azért nem átlaguserként írom ezt.
    Persze ez nem volt mindig így, de már megütöttük azt a szintet ami átlagban jó.
    - Anno az S1 már gyárilag szar volt. Sw-sen, hw-sen is, lagok, stb... maga a droid is szar volt. 2 év után kb. féltéglának volt jó.
    - Utána S3-am volt: Az már indulásra szuper volt, 2 év utána lassú vacak, de még (már! az S1-hez képest) használható. Egy 30k-s akkor "noname" Huawei lenyomta.
    - Most az S7 lassult, de bármire tök jó.

Angrybirdsért meg nem laggoló naptérért megvették (itthoni viszonylatban) a 100k-s telefont 50k-s helyett.
    Ma már inkább megveszik sokan a kínait 50k-ért ami hozza a szintet és elég. Hiába van jobb 2-6x áron.
    Ha pedig szaggatna a naptár szerintem azért se rohannak 200k-s telefonért 8GB rammal a boltba. Ez irreális szint szvsz. Ahogy a szaggató origo is. (Bár azt amúgy sem érdemes megnyitni. :D)

• sb

veterán

válasz cskamacska #92 üzenetére

Egyébként nyilván én sem zárom be a böngészőt játék mellett.
    De csak azért, mert nem okoz gondot.
    Ha azt okozna bezárnám, majd újranyitnám. Könyvjelző, session mentés, stb... nem érezném megoldhatatlannak.

• sb

veterán

válasz cskamacska #84 üzenetére

40-50 lap sokaknál átlag, de nálam a fail kategória. Nem hiszem, hogy érdemben szükség van mindre adott időszeletben. Innentől már csak egy lépés, hogy a háttérben az AAA+ game is fut, mert nincs kedvem visszatölteni, meg a render is menjen. :) És akkor cpu-ban is alá kell tenni egy szervert, nem csak ramban.

Mondom ezt úgy, hogy minimum 7-8 éve 16GB van a desktop gépemben... de kb. soha nem használtam ki. Nem látom a racionalitást abban, hogy ez így menjen. Munkagépben is 16GB van, nyilván nem böngészővel, hanem ott sok egyéb program egyidejű használatával de ott is marad kényelmesen 2-3GB ramdrive-ra is ha kell. És még akkor sincs fullon.

Szülőknél meg még egy nagyságrenddel más a helyzet - legalábbis szerintem. A kivételektől eltekintve ők az egész netről kb. 40-50 lapot használnak összesen. :D

@Cifu:
    Szerintem jobb lett az FF a váltással. Nem mondom, hogy 1-2 kieg. nem lett rossz vagy nem volt gondom - váltottam is Chrome-ra átmenetileg - de nekem szerencsére azóta nincs égetően hiányzó cucc belőle. Ez nyilván egyéni preferencia is. Viszont ég és föld sebességre a régihez képest. Ill. fogyasztásban is sokat javult.
    Ramra és sok tabfülre viszont alkalmatlan továbbra is. Volt, hogy én is ottfelejtettem 40-50 tabot 3 napra (több desktopon elveszett :D) A ramfogyasztás folyamatosan nőtt.

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

Nemrég teszteltem memória zabációt, 40-50 lap magasságában a Chrome 9GB(!) memóriát evett desktopon reklámblokkolóval.

Ezért nem használok Chrome / Chromium és más hasonló böngészőt. Sajnos a Firefox az elmúlt kb. 2 évben eléggé elqurvult, a Quantum motort bő egy-másfél évvel korábban hozták ki, mint kellett volna, ennek meg az a vége, hogy egy csomó hasznos addon működésképtelen lett miatta. A javításokkal meg leginkább semennyire nem haladnak... :(

Ezzel együtt nálam most Win10 alatt egy 200+ böngészőablakos Waterfox megáll 3,5GB ramnál, Kubuntu esetében 51 böngészőablak 2-2,2GB...

• snecy20

nagyúr

Manapság a 4-8GB RAM már egyértelműen a nem elég kategória, érdemes lehet már ennél többen gondolkodni ha azt amúgy az alaplap és a ráfordítható költségek lehetővé teszik. Már a böngészők gépigénye is szépen növöget.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés