Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
puskas1993
tag
Szia.
Én is most fogok venni.
Olvastam, hogy ez úgy oldható meg, hogy a névjegyeket lemented a memóriakártyára, majd arról felteszed a gépre és átnevezed .rar formátumúra és az ot995-ben pedig simán a rarból felmásolod.
Ha valamit nem jól írtam azért elnézést kérek, csak nem találtam meg az eredeti hsz.-t.szekr.: [link]itt is van
-
tabesi
csendes tag
Sziasztok
Új vagyok androidban meg az OT995ben is, bár a fórumot végigolvastam, de nem találtam ilyen bejegyzés úgyhogy valószínűleg blődség lesz többeknek a kérdés, de hátha tudtok segíteni.
Nokia C3-00-ról váltoittam OT995re, ma érkezett meg a telefon.
A problémám, hogy a SIM kártyára van másolva az összes telefonszám, de az OT995 mégis azt mondja, hogy nincs a SIM kártyán semmi használható.
Valakinek ötlete, hogy mit kellene csinálni, hogy látszódjanak a számok? Ha importálni akarok, akkor is azt írja, hogy nincsenek számok a SIM-en pedig a másik telóval fel lettek másolva
köszi előre is -
proton78
csendes tag
-
ANDROID???
addikt
válasz
memoril #2094 üzenetére
A minősége jó, a hátlap jó tapintású nem csúszós, mintha "gumis" lenne hátul, vagy nem tudom mihez hasonlítsam... Az anyaghasználat jó, de javaslom olvass utána a mobilarena tesztek között, egyébként nekem sikerült tapasztalnom a "recsegést" nem jelentősen zavaró a helyzet, de ha van lehetőséged nézd meg egy T pontban a telt és úgy könnyebb lesz dönteni miatta...
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Nagyon tetszik a telefonrol irtak most készülök venni egy ilyet és az lenne a kérdésem hogy az összeszerelés minösége milyen és az anyag használat ? Valaki azt irta hogy a kijelzöjén felül recseg nyomkodásra . Igaz ez vagy csak egyedi gond volt ? Köszi a választ elörre is .
-
ORCA58
addikt
Ma érkezik a telefon ! Kíváncsi vagyok milyen érzés ilyen telefont nyomogatni sőt birtokolni.
Addig egy kis vigasztalás minden tulajnak. Sokan hiányolják a fedelet az USB ill. HDMI csatlakozóról, mondván ennyi pénzért beleférne egy dugó is. A T nél mától kapható a Nokia Lumia 900 Dominóban potom 130 491 Ft-ért. A kép szerint ott sincs dugó! [link] 8. kép
Ez az új trend !
-
qltsar
veterán
válasz
cpali33 #2051 üzenetére
Érdemes természetesen, lehet vele teljes mentést csinálni a telefonról, valamint visszaállítást is (igen, próbáltam
).
@Milo629: nem értek veled egyet. Mondjuk lehet, hogy azért, mert a be/kikapcs gombot OT-990-en csak a hívás lerakásához használtam, ahhoz pedig nagyon jó helyen van. Fel lehet ébreszteni a telefont a HOME gomb-bal is, így egyszerű volt, a lezárás pedig a search gombra volt bind-elve, úgy ahogy most OT-995-ön is.
-
butyek
senior tag
-
metaksza
tag
nektek nem szokott beszarni a mozgásérzékelős szenzot? Lane splittereznék,de ahogy döntöm, a motor nem fordul el..
-
Kulinger
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki ez a teló lesz mikor jön ki az ics frissítés a telefonhoz?
Mi a gyenge benne és mi a jó benne?
Köszönöm a válaszotokat Alcatel tulajok -
spoy
tag
Igen!
Félhomály van a szobába és a kép úgy készült (kép át lett méretezve)!
-
keeper014
csendes tag
sziasztok szegeden van valahol olyat bolt ahol kilehet próbálni ezt a telefont ?
-
Maxell014
senior tag
Üdv
lécci írjatok véleményt a telefon zenei képességeiről hogy rossz vagy jó és ha rossz miért előre is köszi ! -
spoy
tag
Nekem ilyen fülesem van,
T -s készülék. -
qltsar
veterán
Végigolvastam XDA-t, lesznek még meglepetések
!
Jó hír, hogy foglalkoznak a telefonnal, van már rá bootolható ClockworkMod Recovery (hangsúlyozom bootolható, nem telepíthető!), de segítségével lehet mentést csinálni a gyári rendszerről (ami úgyszint megtalálható XDA-n), de hétvégén én is készítek egyet az eredeti állapotról, és ha valaki eltol valamit a rootolás kapcsán, könnyedén visszaállíthatja majd az eredeti állapotot.
-
Bounti
aktív tag
Szia!
Titaniummból nincs pro-m, és csak az képes erre, ahogy olvastam. A root uninstallert megpróbálom! Nem is akarom véglegesen törölni, én megcsináltam ugyanazt a könyvtárstruktúrát az sd-n és oda helyezem át a nekem felesleges appokat (hátha a telónak nem felesleges).
-
Bounti
aktív tag
válasz
dreamice #2058 üzenetére
Szia!
Szerintem tegyél fel marketből (google Play) egy trial verziós offline navi programot (route 66 vagy mást) és próbáld ki azzal. Legyél nyílt téren lehetőleg, és várj türelemmel... először lassabban talál jelet. (ha van mobilneted, az még jobb, mert a navi programok le tudják kérni a műholdak megközelítőleges helyét, így picit gyorsabb lesz). Ha ez sem jön be akkor irány a T-pont... -
dreamice
csendes tag
Sziasztok!
Megvan a telóm kb 2 hete, eddig nem nagyon vot szükségem GPS-re, nem is próbáltam de már pár napja próbálkozok. Villog, de nem talál semmit. Volt, hogy fél órát is hagytam, gps test progival, de nem talált jelet. Van esetleg valami beállítási lehetőség? Voltam T-nél, a gyerek állította, hogy kell hozzá net (szerintem baromság), de megnyugtattam hogy van netem. Webshop-ba vettem, azt mondta a sima T-be a srác vigyem vissza és 2 hét múlva visszakapom.
Szerintetetk? -
Bounti
aktív tag
Szia! Olvasgatom ezt az oldalt: [link]. Én az ot-995 -ről szeretném eltávolítani az spb-t, de nem engedi, mert állandóan fut (hiába választok másik launchert). Megoldás lehet az amit olvasok ezen az oldalon, hogy ürítem a dalvik-cache-t? Vagy tudsz valamilyen módszert amivel ki lehetne lőni?
-
GhanBuri Ghan
őstag
Á, és tényleg.
Eddig még nem fóliáztam a készülékeim (és ha jól látom, ez is egyfajta hitvita), de mivel nem Gorilla Glass, elgondolkodtam rajta.Aki csinált már ilyet, tudna segíteni abban, hogy
- mennyire nehéz otthon felrakni/levenni egy fóliát, gyakorlat nélkül
- jobb-e a drágább fólia annyival, amennyivel többe kerül -
Ailton
tag
Vannak új német gyártmányú fóliák ebayen. Most rendeltem egyet, 1 euró.
gondoltam szólok
-
Milo629
aktív tag
Tegnap előtt szerencsém volt egy OT-990-eshez, aki a 995-nél sír, hogy milyen helyen van a bekapcsoló gomb, az ragadjon meg egy ilyen csodát és rájön, hogy lehetne (sokkal) rosszabb
Ha a 990-es lett volna az első androidos telefonom, akkor az utolsó is. Rendesen már félek az Alcatelektől, mondom magamban fastboot van, recovery felment update.zip is (QME ROM) aztán bootloop, szerencsére megtaláltam ezt a blogot és volt normális leírás, de hogy ezzel mennyit kell szenvedni, úristen. qltsar neked pedig minden tiszteletem
Belenézegettem RootExplorer-rel a 990-be, katasztrófa hogy hogy van felépítve, itt is hasonló a helyzet? -
csibor
addikt
válasz
ANDROID??? #2044 üzenetére
Edigital
-
qltsar
veterán
Megvan a készülék. Hát...ööö
ilyen "partició felosztást" még nem láttam...
-
daniele
aktív tag
A közelség érzékelőre csak 1 appot találtam, itt van 1 angol leírás + link: http://www.addictivetips.com/mobile/smart-screen-off-uses-proximity-sensor-to-turn-android-screen-onoff/
-
Bounti
aktív tag
Van arra lehetőség, hogy számítógépről elérjem a kikapcsolt állapotban lévő telefon system partícióját? (semmilyen módon nem vagyok képes törölni, áthelyezni sd-re, az spb-t... gondolom mivel állandó jelleggel fut...)
-
metaksza
tag
sorry,kedző vagyok. Mivel lehet print screenelni a telefonon?
-
ORCA58
addikt
válasz
balazsnba #2040 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy az ember milyen berendezést vesz Tv, Set-top box, telfon stb, mindig előfordulhat kisebb nagyobb javítható vagy javíthatatlan hiba. Érthető, hogy aki ilyent fog ki, az kiábrándul az adott termékből.
Sok fórumot végigolvasgattam a vásárlásaim előtt, de nem találkoztam olyan készülékkel, és gyártmánnyal ahol ne lett volna több elkeseredett tulaj e miatt. Ha az olvasott hiba miatt nem választanék készüléket, talán még porszívóm se lenne. Szerencse is kell a vásárláshoz. Ez is a 21. század egyik nagy vívmánya.
Kb. fél éve olvasgatom az okostelefon rovatokat, mert gondoltam kell nekem is. Volt olyan kiszemelt nagy gyártó nagyon keresett terméke, ahol rengeteg panaszt lehetett olvasni, mégis vették mint a cukrot.Remélem ez nem önvigasztalás, mivel megrendeltem egy példányt én is a T webshop-ban.
ANDROID??? A videó alapján szerintem sem lehet panasz a kamerájára. Ha jól értettem amit mond a koma, ő sem tartotta rossznak.
-
ANDROID???
addikt
Ezen a teszten azért egész jó képeket készít a tel. (annak ellenére, hogy nem fényképezőgép), és a videó is egész jó.
Az látható, hogy a srác még nincs toppon ennek a telnek a "tapizásában" elég sokszor többször kell húznia vmit, én eddig szerencsére nem vettem észre, hogy ütnöm kellett volna.
Balázsnba nekem most megy második napja, igaz az éjszaka ki volt kapcsolva kb 5 óra hosszára. Az akku 40%, pedig telefonáltam is elég szépen, és video is készült, és agry birds is ment...
-
csibor
addikt
válasz
ANDROID??? #2039 üzenetére
Dupla
-
csibor
addikt
válasz
ANDROID??? #2039 üzenetére
Nekem pedig ez van benn
-
balazsnba
csendes tag
válasz
annulus #2031 üzenetére
Nekem is produkált ilyeneket. Az volt a sokadik csepp a pohárban, mikor több alkalommal a hívás végén képtelen voltam egyáltalán letenni emiatt.
Aztán mikor vonaton utaztam a Budapest-Szeged vonalon, konstans nem talált hálózatot. Mikor emiatt már a több mint fél órája megírt sms-t sem küldte el, akkor újraindítottam, és voilá, megint talált hálózatot...
Ha még hozzátesszük, hogy a telefon simán lemerült délutánra úgy, hogy reggel vettem le a töltőről, azt hiszem érthető, hogy miért postáztam vissza a t-mobile webshopnak. -
Bounti
aktív tag
válasz
elfelejtette #2036 üzenetére
Köszi megpróbálom!
-
csibor
addikt
válasz
ANDROID??? #2006 üzenetére
Mikrofonnál 2 lyuk van, a másik oldalt Alcatel felirat
-
annulus
aktív tag
ha hívás közben elsötétül a képernyő, akkor hogy tudom újra aktívvá tenni?
Accessibility-be kikapcsoltam a power gomba történő lerakást, de hiába nyomkodok bármit, sötét marad..szerk.: ha én lockolom a felső gombbal, akkor még egyszer megnyomva újra aktív a kijelző, de ha magától alszik el, akkor úgy is marad..
-
fcsabika1
tag
Megjött a Nillkin tokom kínából!
Ha valakit érdekel akkor tudok képeket küldeni róla.
Amúgy nagyon jó a tok, +ajándékot is kaptam hozzá -
Bounti
aktív tag
Sziasztok!
Akinek sikerült eltávolítani az SPB shellt, legyen szíves írja meg, hogy hogyan! Felraktam a zeam-et, de hiába is választom ki, hogy az legyen az alapértelmezett, a beállításokban nem tudom leállítani az SPB-t, és a /custpack mappából sem tudom kitörölni (valószínűleg azért mert fut). Ötlet?
(amúgy aki mókolja a system-et annak ajánlom az sd-n létrehozni ugyanazt a fastruktúrát, és nem törölni, csak áthelyezni oda a nemkívánatos dolgokat! így jöttem rá, hogy ha az antivírust eltávolítod, majd visszateszed újraindul a 365 nap)
-
titankahn
tag
érdekes, mindenesetre azzal is előbbre lennénk mint nélküle, viszont ha jön az uj ics frissités neten azt mindenképp nyakon lehet csípni, bár én csak user vagyok nem értek a többi részhez mindenesetre kopogtatok én is és tegyen így mindenki aki érez magában ennyit hátha több ember hatására kapunk valami használhatót.
(Mellesleg egy jól megcsinált ICS mellett nem is lenne létkérdés a moddolás, ha ugyanazt a teljesítményt tudná a telefon mint a galaxy S plus ((ugye hardware ugyanaz)) akkor jó is lenne egy root mellett). Valaki aki válaszolna pár kérdésre e-mailben, cserélt lauchert és futtat komolyabb játékokat, ill próbált 720/1080p videót (mkv-t) írjon a következő e-mailre kérem!
ernobostyan@gmail.com
Üdv -
qltsar
veterán
válasz
kelzsoca #2019 üzenetére
Sajnos még nem kaptam meg a készüléket, így részemről egyenlőre sehogy. JRD Comm. kicsit érdekesen áll a forráskód publikáláshoz, OT-990-re is csak a .32-es kernel forráskódját publikálták (hibásan), televan olyan modulokkal amik nincsenek a készülékben. Az meg más kérdés, hogy hivatalosan nincs lehetőség a 2.2.2-es rendszert visszarakni, az már más kérdés, hogy sikerült megvalósítani, így lehet Froyo-t használni a 2.3-ra felfrissített rendszerű telefonokon, de ezt már említettem neked. (Hasonló a szituáció, mint Blade gen1 - > gen2)
Ami még vicces történet, hogy 2.2.2-nél, és 2.3.4-nél is malfunction error-ral indul a készülék (természetesen eredeti, nem mókolt rendszerről beszélek), és még jópár sor error-ral
Írtam egy levelet az Alcatel-nek, hogy mégis kinél kellene kopogtatni forráskód ügyében, ki a jogosult a forráskód publikálását illetően, de még nem kaptam választ.
Elég egyedi megoldásai vannak a JRD Comm-nak a /custpack beiktatásával, szívtam vele eleget OT-990-en
.
@titankahn: tapasztalataimra alapozva nem szabad ezeket készpénznek venni, de kívánom, hogy ne legyen igazam!
-
Pug
veterán
válasz
kelzsoca #2019 üzenetére
XDA-n én ennyit találtam:
I've asked them using the contact form on the Alcatel mobile site, and received the following reply:
Sorry that we are not sure when will one touch 995 kernel source be released. Once it is done, it will be released on the following website: http://sourceforge.net/projects/alcatel/files/
Szóval sanszos, hogy csak kernel forrás.
-
titankahn
tag
Elvileg 1 hónapon belül várható rá ICS én most kérdeztem a hazai képviseletet várható e valami segítség hivatalos forrásból, mert szeretném megvenni a telót, de a jelenlegi rommal arra amire használnám kockázatos, de ha Kelzsoca te belekezdesz, akkor a blades romokból kiindulva erre vevő leszek!
-
kelzsoca
félisten
(#2009) tpeti78
(#2010) fanthomee
(#2011) PugKöszönöm a válaszokat
A support hiánya, és a készülék népszerűsége miatt, kezd érdekes lenni a történet.
Azt lehet tudni, hogy az Alcatel ki fogja -e adni a teljes forrást, vagy csak kernel forrás lesz elérhető?
-
nonolada1
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #2017 üzenetére
Az én OT-990 esemen oldalt van
-
annulus
aktív tag
-
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #2006 üzenetére
ANDROID???
Bizony nagyon kell figyelni. A net start csomag tudtommal alapból aktiválva van. Erre már régebben felfigyelte, és biztos ami biztos az S5230-on le volt tiltva a net a mellett, hogy kikapcsoltattam a net start csomagot. Egyszer próbáltam, csak a netet ezzel a csomaggal, mivel nem tudtam milyen adatforgalmat bonyolít a teló. Vonat menetrendeket nézegetem meg néhány hírt olvastam el. Ez 3000 Ft-omba került.Pug Köszi !
annulus Lehet az lesz. Mennyi idő alatt jött meg?
Azt olvastam, a melegedés nagy terhelésnél természetes. Ez más készülékeknél is előfordul. Még van mit fejleszteni a procikon is.
A dugasz borítás hiánya nekem is feltűnt, főleg az után, hogy két kis SAMU telón itthon gyönyörű zárósapka van minden lyuk felett. Viszont ha megnézel néhány sokkal drágább telefon képet a neten, akár Samsungot, egyre gyakrabban látni fedetlen lyukakat. Érdekes módon az olcsó készüléken van fedél.
Azt honnan veszed, hogy tervező szerint ergonómikus a felső gomb használata ? Lehet a belseje máshova már nem fért el. -
annulus
aktív tag
vedd meg webshopban látatlanban, majd ha nem tetszik, vidd vissza 8 napon belül tpontba, és visszakapod az árát..
nekem ma jött meg a kütyü t webshopból rendelve, egyelőre pozitívak a tapasztalataim
de mondjuk nekem nem kellet sok, hogy lenyűgözzön a telefon..
a céges samsung galaxy 3 egy szemét szar, állandóan eldobja a hálózatot, ergó mindenre jó, csak telefonálásra nem.
a régebbi samsung galaxy spicám pedig még miui rommal is olyan, mint egy tetü..
arról nem is beszélve, hogy egyiken hamarabb fogy el a hely, mint a másikonnektek is melegszik a telefon alja intenzív használat mellett?
az elég gagyi, hogy se a mini hdmi, se az usb csati nem kapott gumi borítást..
..és a tepsi méretét még szokni kellszerk.: még valami -> levágnám a kicsi kezecskéjét annak a tervezőnek, aki szerint a telefon tetején lévő gomb ergonómikus a képernyőzár kioldására..
-
fanthomee
tag
válasz
kelzsoca #2008 üzenetére
Üdv Kelzsoca! Jelen pillanatban semmi elérhető friss rom nincs a telcsóhoz.
Az előbb írtam hogy a headset kezelése ami jobb volt a Bladben, de ahogy megjelentél rájöttem hogy azok a faja kis romok amiket Te a telefonra gyártottál, na az hiányzik igazán.
Visszatérve egyelőre qltsar fórumtársra várunk hogy érkezzen neki egy telefon kínából, amiben talán főz nekünk valami romot.
-
kelzsoca
félisten
Üdv!
A készülék jelen pillanatban hogy áll custom rom és support terén?
-
fanthomee
tag
válasz
vampire17 #2005 üzenetére
Amúgy milyen headsetet használsz hozzá? Mert nekem ami fájdalmam az a headset minősége, valahogy a Blade-el sokkal jobban ment a BH-108 mint az Alcatellel. Alig hallom amíg rá nem nyomok a telefon hangerő gombjára, mert sajnos induláskor a telefon hangbeállításait veszi át, nem a bluetooth-ét. Holott ezt a kettőt elviekben külön lehet állítani.
-
ANDROID???
addikt
Van a mikrofonnál...
Különben még jó hogy a T-nél ilyen hozzáértők dolgoznak(mint a bankfiókokban a cicababák, buták mint a tök tisztelet a kivételnek), és hajlamosak a félretájékoztatáson kívül még nem is teljes körűen tájékoztatni a meglévő vagy az esetleges új ügyfeleket, pont az ilyen "apróságok" elhalasztása miatt. Pl. nekem nem hívták fel a figyelmemet, arra, hogy a díjcsomagom mellett nincs kedvező napi net felhasználási lehetőség, és 10000-ig a netfelhasználás 13HUF/10kb és nem kicsit pislogtam és lettem mérges amikor megtudtam, hogy a netfelhasználás miatt a telefonszámlám már több mint 10000 és arró véletlenül sem tájékoztatott senki, hogy a múlt havi is magasabb mint szokott. Ezen tényeknek magamnak kell utánanéznem, ugyebár (kis naiv módon)...
Persze most kivizsgálják az ügyet, hát szép dolog mondhatom, persze nem az első, hogy nem tájékoztattak, vagy nem állítottak be valamit megfelelően és ebből kifolyólag generálódott magasabb számlám...
Ha nem szóltak volna, hogy a szla meghaladta már a 10-et akkor most kitudja hol tartanék, szerintem lassan vehettem volna egy Galaxy SII (ha a szlahoz hozzáadom az alca árát is)
Most bizonygatnom kell, hogy a netfelhasználás miatt senki nem tájékoztatott róla, hogy ez ennyibe lesz. A felhasználás adatmennyisége 20-22 MB így nem lesz olcsó, ha ki kell jattolnom. -
vampire17
addikt
válasz
CarKiller47 #1977 üzenetére
Ilyenen kár is fennakadni
Én egy BT Headset-et vettem múltkor T-ben, kipróbáltam még a Blade-el, (Costom ROM), ment rendesen, mondom akkor megnézném, hogy a Viber-el megy-e.... Nem ment... Gondoltam a Blade-nek amúgy is van gondja a VoIP app-okkal, biztos az a ludas, de mondom nem baj, úgy is csere lesz... Azért kérdezem az eladót (nem is ilyen kis cicababa volt, férfi és aránylag úgy tűnt, ért hozzá), hogy akkor más készülékkel menni fog? Azt mondja sajnos nem, ez a headset nem támogatja a Vibert, sajnos nem fog menni vele soha...
Mondanom sem kell, hogy az Alcatel-el azóta is vígan használom a headset-et... (Viber-el)
-
ORCA58
addikt
Már csak azt kell eldöntenem, hogy Webshop-ban látatlanban, vagy T-Pontban vegyem meg.
Már kérdeztem egyszer, de a félreértés elkerülése miatt újra felteszem. Video felvétel közben
is működik a zoom, vagy csak felvétel indítás előtt. Egy német teszt szerint ha jól értettem felvétel közben nincs zoom, csak indítás előtt lehet beállítani. -
csibor
addikt
Beléptem a klubba. Idáig tetszik, pláne GT540. SG3 után. A fülesen tényleg nincs felvevő gomb?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Alcatel újra támad a középkategóriában, a gyártó legújabb, áprilisban debütáló készüléke remek ár-érték aránnyal rendelkezik.
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bundle topik
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest