Hird​e​t​és

2018. január 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) macilaci78


macilaci78
(Korrektor)

Legalább a MASZ-t belinkeltem volna.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#2) sptkyle


sptkyle
(senior tag)

A cikk rettentően felületes, pontatlan, és sok hasznos információt mellőz.
Nem tetszik.

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#3) Tsebacsi


Tsebacsi
(PH! kedvence)

Hát izé nem emiatt az írás miatt fogom megszeretni az airsoftot, az tuti :(
Ha már erről a témáról írsz, lehetett volna kicsit nagyobb volumenű, összeszedettebb, mert ez így olyan, mint egy szarabb indexes cikk :(

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat!

(#4) KINKY_007 válasza macilaci78 (#1) üzenetére


KINKY_007
(fanatikus tag)

Nagyon gyenge írás, a pontatlanságokat sem érdemes felsorolni benne. Akit érdekel az nézelődjön inkább erre:
http://www.softair.hu/

LIVE TO RIDE

(#5) Stauffenberg válasza macilaci78 (#1) üzenetére


Stauffenberg
(PH! nagyúr)

Na igen, ez a legfontosabb az egészben, legalább a MASZ-t érdemes ismerni. Bár én már 2-3 éve nem jártam kint, de nagyon nem kedveltem az olyan játékokat ahol a szervező töketlen volt és még csak annyit sem várt el a játékosoktól, hogy a szabályzatot elolvassák, torkolati sebesség mérés nem volt és az egész egy hatalmas locsolkodásba ment át.

Egyszer egy teljesen kezdő 15 (!) éves kölyök az apucitól kapott M249 replikával (amiben 5000 BB volt betárazva) kiugrott az előttem lévő bokorból (tippre nem volt több 10 méternél és csípőből tüzelve 60-70 golyót locsolt az arcomba.

Az ilyenek rombolják magabiztosan egy játék színvonalát.

---

A cikkhez is hozzászólva:

A cikk nagyon felületes és semmire nem tér ki ami a szabályzatot vagy az etikettet (mélyebben) érinti, biztonsági előírásokról, biztonsági felszerelésről nem is beszélve. Láttam már ezernyi sérülést, volt akinek a szemét lőtték el (szerencsére nem lett komoly baja, de műteni kellett), fog kilövést egy tucatot láttam és még annál is több ficamot az ész nélküli rohangálás miatt.

Sajnos nagyon sokan azt gondolják, hogy az airsoft egy élőben eljátszott videojáték (erre utal a cikk címe is). Nem kell persze valódi katonai vasfegyelmet elvárni, mert ez mégis csak egy játék, de a szórakozásnál mindig fontosabb a biztonság. Senki sem élvezi úgy a játékot ha a mentőautóban ér véget, esetleg a fogászaton egy 400.000 forintos fogpótlással.

Kis kiegészítés még: Nem fegyverek másolataival, hanem replikákkal játszunk.

[ Szerkesztve ]

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#6) Wyll


Wyll
(Arcképgyáros)

Nekem lasertagelni volt szerencsém.. Az kevésbé múlik a becsületen, mert a lövés igazából a puskák (és fejpántok - headshot possible, muhahha ;]) lézeres kommunikációját jelenti, és a puskád kijelzi, hány golyód és hány életed van még. Ha bármelyik elfogy, nem enged többet lőni és muszáj kiszállnod az adott körből. Ez jobban szimulálja a CS-t is, mivel nincsenek annyira fizikai paraméterek (torkolati sebesség, gravitáció miatti pályagörbülés, távolság kevésbé számít, stb).
Szintén nagyon jó móka.

[ Szerkesztve ]

(#7) Kopi31415


Kopi31415
(PH! félisten)

"általában lithium polymer akkumulátorral működnek"

Ugye nehezen beszélni magyart?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#8) gordonfreemN


gordonfreemN
(PH! addikt)

Kár, hogy ilyenekből már kinőttem :)

https://prohardver.hu/tema/milyen_winchestert_vegyek_3/hsz_55433-55433.html

(#9) macilaci78 válasza Wyll (#6) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Lasertag, paintball, airsoft. Más-más sajátosságokkal, előnyökkel, hátrányokkal szolgál. Szvsz még mindig az AS a legrealisztikusabb.

A cikket megvallom, el sem olvastam. Kerestem benne linket a MASZ-ra, és nincs. Szép és jó, hogy különféle játékmeneteket megemlít meg hogy CS, meg de fasza, de az ilyen szemlélet miatt pihen a puskám a tokjában, és nem megyek ki 20 főnél nagyobb játékokra.

Biztonság, figyelünk egymásra és magunkra, élmény. Ezek a legfontosabbak szerintem egy társas szórakozásban. Legyen ez lövöldözés, kocsmázás, tereprally, akármi.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#10) 3RROR


3RROR
(senior tag)

Az airsoft nagyon jó hobby, de itt Debrecenben sajnos nincs élet :( Abba is hagytam. Még ha lett is volna játék, akkor is maximum 15 ember tudott összegyűlni.Bezzeg ha Pesten laknék...

(#11) joysefke


joysefke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen árban van egy Kalasnyikov vagy egy HK G3K replika? Lehe ezeket bérelni?
Milyen költségvonzata van egy akciódús délutánnak?

J

[ Szerkesztve ]

(#12) KINKY_007 válasza joysefke (#11) üzenetére


KINKY_007
(fanatikus tag)

Nem egy olcsó dolog. Ha bérelni akarsz, akkor paintball áron adják. Érdemes megvenni a cuccokat, mert utána már filléres a fenntartása, de a kezdés körülbelül 80e (a védőfelszerelés, rádió, fegyver, aksitöltő), akkor már csak kocsi kell, hogy eljuss a pályákhoz. Ha valaki komolyabban gondolja, akkor nem is egy fegyver, nem is alap kínai fegyverek, rendes CB, teljesebb katonai öltözet...

LIVE TO RIDE

(#13) Atke válasza Stauffenberg (#5) üzenetére


Atke
(senior tag)

Nekem a problémám alapvetően a "játék" szóval van. inkább sport vagy katonai szimuláció alias MilSlim
....persze ez meg sértő azokra nézve akik realcap tárral űzik a sportot.

KINKY_007: szerintem azt a 80-at nagyon olcsón mérted, kb egy alap AEG kerül annyiba (amivel szinte semmit nem érsz) a ruházat,egy normálisabb bakancs,szemvédő,tárak, mellény stb.
Nekem anno 200 körül volt a szettem, és hiányos volt...

A cikk valóban felületes,de új még a srác, és az írás alapján nem régóta foglalkozik vele,és fiatal is.
Inkább támogatni kéne építőjellegű kritikával. (amit te Stauffenberg pont meg is tettél )

/// KÁBELFÉSŰ /// Kábelharisnya /// Egyedi kábelek készítés ///

(#14) Stauffenberg válasza Atke (#13) üzenetére


Stauffenberg
(PH! nagyúr)

Szerintem probléma nélkül hívható játéknak minden amit pusztán szórakozásból űz az ember. A foci is csak játék amíg a haverokkal jársz ki a pályára kicsit szórakozni, elütni az időt, mozogni. Olyat még nem láttam (főleg Magyarországon nem), hogy valaki célirányos edzéssel kezdte építeni a hatékonyságát (sport) vagy éppen kupákon, versenyeken vegyen részt (profi sport). Az airsoft nem is erre lett kitalálva, hanem csak szórakozásra, többre úgy sem nagyon alkalmas a korlátai miatt.

A military simulation meg már egy másik faj, nem csoda, hogy az airsofton belül is csak milsimnek becézik, mert azért elég kevés olyan elvetemült van aki képes 30-40 kilóval felmálházni magát, hogy valódi súlyú tárakkal, fegyver replikákkal rohangáljon és valódi harci szituációkat gyakoroljon. Ez airsoftban amúgy is legfeljebb CQB körülmények között megoldható valamilyen szinten a lőtávolságok miatt.

Több ismerősöm is a Nemzetvédelmi Egyetemen tanul (tisztképző), ők például teljes felszerelésben a valódi AK-74 fegyvereikre szerelt lézeres rendszerrel gyakorlatoznak, ami meg olyasmi, mint a korábban említett lasertag. Nem véletlenül, az airsoft ilyesmire nagyon korlátozott, noha a ZMNE-nek nagyon kiváló airsoft csapata van, de ez inkább olyan, mint egy félkomoly iskolai focicsapat (ettől függetlenül durvák, volt alkalmam velük meg ellenük is játszani... hát ha valahol, akkor náluk megvan a "célirányos edzés", pillanatok alatt bekerítenek és olyan manővereket tudnak, amit a pocakos rendszergazdák, autószerelők és a többi civil játékos biztosan nem lát, mert ilyen a filmekben sincs, de ez érthető, ez a dolguk).

Ahol esetleg játékból, szórakozásból képesek valódi katonai eseményeket szimulálni, azok leginkább a hagyományőrzők történelmi újrajátszásai, de ők meg inkább forgatókönyvet követnek és színpadi/filmes fegyverekkel durrogtatnak. Bár jártam már pár második világháború témájú játékon ahol hagyományőrzők (US Army, Wehrmacht, Fallschirmjäger) álltak be játszani. Sokszor ők vezették a szakaszokat és hihetetlen jó hangulatot tudtak csinálni. De azért szimulációnak nevezni durva lett volna. :)

[ Szerkesztve ]

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#15) KINKY_007 válasza Atke (#13) üzenetére


KINKY_007
(fanatikus tag)

Tényleg katonai szimulációhoz szeretne közelíteni, számítógépnél inkább ilyen lenne a sorrend: Quake->CS->COD->ARMA->Airsoft. Én már találkoztam Police pólókkal is CQB-n...
Aki kezd, az próbáljon egy Paintballt, hogy bírja e a gyűrődést, ha tetszik, és "reálisabb élmény"-t szeretne az utána próbálja az airsoftot.
Én az alját néztem, és körülbelüli összeg a 80e, de e körül értelmesen el lehet kezdeni:
Egy alap kínai AK utánzat, dobozból meglövi a 400-at, egy hopup gumi bele 50e,
Arcvédő/szemüveg, kendő 10e,
CB 10e,
Játszós ruha, amit nem lő át a BB 10e,
Aksitöltő 6e,
BB 4e.

[ Szerkesztve ]

LIVE TO RIDE

(#16) Stauffenberg válasza KINKY_007 (#15) üzenetére


Stauffenberg
(PH! nagyúr)

Mikor még jobban állt a forint, akkor a magyar boltok is SOKKAL jobb áron adták a felszerelést, de eBay-ről rendelni is jó üzlet volt. Két-három haver felé eloszlott a VÁM és posta költség és rögtön lehetett egy tonna pénzt spórolni. Arról nem is beszélve, hogy igazán ínyenc falatok akkoriban csak eBay-en teremtek, mert itthon elég szegény volt a kínálat.

De az akkori árakat jól mutatja, hogy a Cyma első fa tussal szerelt AK-47 fegyverét (ez volt az elsőm) akkor vettem 36 ezer forintért és tíz rugóval drágább volt a műanyag verziónál. Az egy egész jó belépő konstrukció volt, kibírt vagy két évet mindenféle mókolás nélkül, csak a szokásos karbantartást kapta meg. De vettem később JG G36-ot is (rövid verzió) ami szintén egy olcsó és jó konstrukció volt, nem volt több 35 ezernél. De egy haveromnak vettünk 26 ezerért Cyma AK-47-et (ugyan az mint ami nekem volt, de fa betétek helyett műanyag volt), azzal sem volt gond. Akkoriban olcsók voltak a kínai fegyverek a japánokkal szemben és egyre jobb minőségű koppintásokat készítettek.

De az én kezdő szettem sem állt meg 60-70 ezer alatt, amiben talán még military boltból beszerzett használt ruházat volt benne, plusz egy MH acél rohambili (végig azt hordtam, meg is erősödött a nyakam :D). Meg még egy-két apróságot kellett vennem. Akku töltő, pót akku meg ilyenek.

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#17) b0bcat


b0bcat
(PH! addikt)

Ha valaki szeretne normális "minőségben" tájékozódni az airsoft-ról, akkor az látogasson el erre az oldalra!

eBay / PayPal szavak és kifejezések angol-magyar szótára: http://bit.ly/2B94lbf

(#18) big-J


big-J
(őstag)

Nem értem mi a gond a fejlövésekkel, és miért kellene bocsánatot kérni. Alapvető hogy maszkba játszanak az emberek, így a fejlövés még kevésbé fáj mint a rendes.

Látom itt fent is elindult a szokásos PHs e-peen harc, hogy ki tudja legtöbbet mondani minimum árnak. A gond az, hogy ezzel csak saját üzleti érzéketek minősítitek, ha 2OOból hiányos a szetted, akkor szimplán át****tak barátom.

[ Szerkesztve ]

(#19) joysefke válasza big-J (#18) üzenetére


joysefke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mennyire veszélyes ez a sport? Itt kilőtt szemekről meg tucatnyi törött fogról volt szó (így :DDD )

J.

(#20) 3RROR válasza big-J (#18) üzenetére


3RROR
(senior tag)

Nem mindenki szereti a maszkot.Valaki csak szemüvegben bír játszani mint például én.És a maszk is csak elölről véd, oldalt nem.

(#21) b0bcat válasza joysefke (#19) üzenetére


b0bcat
(PH! addikt)

Láttunk már kilőtt fogat... :DDD Ezért ajánlott a maszk. Ami szemüveg alatt (arc elé) is viselhető. De nem mindenki szereti. Szívük joga nem viselni, de akkor egy szót sem szólhatnak, ha ilyesmi "baleset" éri őket. :D Amúgy pedig sok olyan szituáció van, amikor a fedezék mögül csak az ellenfél feje látszik ki, és olyankor elkerülhetetlen a fejre való célzás és lövés. :U

eBay / PayPal szavak és kifejezések angol-magyar szótára: http://bit.ly/2B94lbf

(#22) Atke válasza big-J (#18) üzenetére


Atke
(senior tag)

az én fegyverem (CA M15A4 R ) 110K volt töltő+nagyaksi 9K félévig használtam 390 körül lőtt.
Sima woodland BDU öltöny újonnan 15K, bakancs 12K tak mellény 10K, Ess Profile NVG 12K 2 lencsével használtan (ezzel nem akartam játszani) és akkor a többi a PASGT sisak,rá a huzat, +tárak,szíj ,térdvédő stb... Szerintem nem b@szt@k át, csak úgy okoskodsz hogy nem tudod mim volt...

/// KÁBELFÉSŰ /// Kábelharisnya /// Egyedi kábelek készítés ///

(#23) 3RROR válasza b0bcat (#21) üzenetére


3RROR
(senior tag)

Attól függ ki milyen érett és mióta játsza a sportot...Softairen sok mindent olvastam 3-4 év alatt :) Ha nem akar valaki véletlenül se kárt okozni a másikba nem céloz fejre...

[ Szerkesztve ]

(#24) KINKY_007 válasza 3RROR (#20) üzenetére


KINKY_007
(fanatikus tag)

Maszk a legrosszabb, párásodik, nem jó a kilátás, szinte csak CQB-ben viselik, de inkább ott sem. Egy fejet azért nem olyan könnyű eltalálni, meg azért észre is vehető, ha lőnek rád.
Aki rutinosabb közelről már lő, hanem dobat, ezért érdemes megnézni kivel játszik az ember.
400 fps már nem olyan veszélyes, sniperrel pedig nem 1 m-ról kapod a találatot. Nekem a legdurvább sérülésem egy kicsit vérző ujj volt-nem volt rajtam kesztyű (nyár), mert közelről kaptam egy "tuning" fegyverrel a körmön mellé.

LIVE TO RIDE

(#25) 3RROR válasza KINKY_007 (#24) üzenetére


3RROR
(senior tag)

Nem hogy csak párásodik de kényelmetlen is.Nem tudod rárakni normálisan a fejedet a fegyverre hogy normális célozz pl...

(#26) KINKY_007 válasza 3RROR (#25) üzenetére


KINKY_007
(fanatikus tag)

Azért épületben, ahol nem számít annyira célzás, és könnyen arcba szállhat közelről egy BB, nem hülyeség a maszk...

LIVE TO RIDE

(#27) macilaci78 válasza b0bcat (#17) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Esetleg itt van a Ph!-s topic is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#28) b0bcat válasza 3RROR (#23) üzenetére


b0bcat
(PH! addikt)

Megismétlem: van olyan szituáció, amikor nem tudsz nem fejre célozni, mert csak az látszik ki a fedezék mögül. (A fedezéket ugyebár hiába lövöd, ha pedig nincs más célpont, akkor akár le is sétálhatsz a pályáról...) Én 6 éve játszom, és a szemüveg + maszk kombóra esküszöm. Sok lehetséges csúnya sérüléstől megvédett már. ;)

U.i.: Ahogyan mások is írták már, fejre és/vagy közelről leadott lövés véletlenül is érheti a játékost, például amikor az ellenfél megijed egy adott szituációban (ami nem csak kezdőkkel fordulhat elő).

eBay / PayPal szavak és kifejezések angol-magyar szótára: http://bit.ly/2B94lbf

(#29) Telda


Telda
(PH! addikt)

A jing gong nem Japán ;) .

(#30) BaKeSZ87


BaKeSZ87
(őstag)

Kapásból a címet kikérem a magam, és az airsoftos társadalom nevében. Ha valamit, akkor azt nem szeretnénk , hogy a CS-s vérpistikék kikerüljenek a pályákra. A többiről ne is beszéljünk.
Aki kicsit is komolyan veszi ezt a sportot, annak a cím elolvasása utáni első reakciója:

(#31) ClayMore


ClayMore
(fanatikus tag)

kérlek töröld ezt az irományt. nem ide való ebben a minőségében (nagyobb kárt okoz mint amennyi hasznot hoz).

Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5

(#32) big-J válasza Atke (#22) üzenetére


big-J
(őstag)

Ez egy setup, és nem minimum, amiről szó volt.

(#33) Atke válasza big-J (#32) üzenetére


Atke
(senior tag)

igazad van, mehet az ember edzőcipőben, meg lila melegítőben is... A tárból meg elég amit adnak, mert elfér benne 300 bb. Így akkor meg sok a 80 mert kell egy kínai aeg, 30K, meg a védőszemüveg 3K.
Ez így a minimum... De döntsd már el akkor hogy miről beszélsz.
Amúgy senki nem beszélt minimumról rajtad kívül :)

KINKY_007
"Érdemes megvenni a cuccokat, mert utána már filléres a fenntartása, de a kezdés körülbelül 80e (a védőfelszerelés, rádió, fegyver, aksitöltő)"

/// KÁBELFÉSŰ /// Kábelharisnya /// Egyedi kábelek készítés ///

(#34) Stauffenberg válasza joysefke (#19) üzenetére


Stauffenberg
(PH! nagyúr)

Én beszéltem tucatnyi kilőtt fogról. Azért ne úgy képzeld el, mint a jégkorongosokat. A legtöbb esetben repedésekről és apró törésekről volt szó, de ezek pótlása, korrigálása is rettentő drága tud lenni. De láttam már teljesen kilőtt fogat is (ráadásul kettőt egymás mellett). Azt mondta a srác később, hogy 400 ezer pénzből pótolták kerámiával. Kell egy maszk (rácsos például, ami nem párásít be a lihegsz) vagy egy kendő amit az arcodra csavarsz. Én a shemagot ("arab kendő") kedveltem mindig, mert elég sokrétűen használható.

Ficamok, zúzódások is előfordulnak sűrűn akkor ha valaki ész nélkül rohangál vagy éppen úgy gondolja, hogy a vadonatúj friss bakancsot éles játék közben kell betörni. Legtöbbször megússza az illető azzal, hogy bicegve mehet haza, de ez is nagyon kellemetlen. 4-5 év alatt kétszer láttam olyat, hogy valakit mentő vitt el (mindkettőt Tinnyéről, ahol vannak beton vízelvezető árkok amiket benőtt a gaz... nem szép dolog bele lépni, ezért is szokták ezektől távol kialakítani a játékteret... már amelyik játékszervező). De azért az ritka, hogy valaki ilyen sérüléseket szerezzen.

Egyébként félni nem kell tőle. Egy egészséges felnőtt ember nem szerez közben sérüléseket. Én kerékpározom mostanában országúton (kell a mozgás), az például ezerszer veszélyesebb. Horzsolásokat meg nem nevezünk balesetnek! :)

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#35) Atke válasza Stauffenberg (#34) üzenetére


Atke
(senior tag)

Pont tegnap törtem össze magam bringázásközben. Gyártelepen 100 éves vasúti sín...pont befért az első kerék a köztes részbe, 30+ os tempónál :)

/// KÁBELFÉSŰ /// Kábelharisnya /// Egyedi kábelek készítés ///

(#36) Stauffenberg válasza Atke (#35) üzenetére


Stauffenberg
(PH! nagyúr)

Szerencsére én elég régen estem utoljára. De Budapesten tekerve elképesztő mennyiségű öngyilkos jelöltet látni két keréken. De a gyalogosok többsége is igazi vadbarom. Ehhez képest az airsoft veszélyességi foka valahol a mesedélután és a homokozóban játszás között van... :D

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#37) 3RROR válasza Stauffenberg (#34) üzenetére


3RROR
(senior tag)

Èn a rácsos maszkot senkinek nem ajánlanám.Elèg sokszor láttam már hogy a 400 fps alatti puska is szèpen átlőtte azt a gyenge rácsot...

(#38) joysefke válasza Stauffenberg (#36) üzenetére


joysefke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pár hete estem.

Esett az eső, a járdán vastag rétegben valami szezonális vadgyümölcs termése szétkenve, a víz által zselésítve (15 m hosszan 2m szélesen)

Edzésről fáradtan tekerek haza montival, olyan 20kmh-val. Fáradt voltam, nem figyeltem és a szokásos vehemenciával fékeztem, természetesen csak elsővel: szeretem érezni a lassulát. Na első kerék oldalra kicsúszik, én a dőlő bicajon eggyensúlyozok majd gurulok a földön. Egy pillanatra sem féltettem magam, csak a ruhámat, nem gondoltam, hogy bajom eshet.

Eredmény:
A tompa fékkar átszúrja elöl, kicsit oldalt a pólómat (poló kb kuka), majd átszúrja a rövidnadrágomat (rövidnagrág kb kuka) majd megsérti a vesszőmet elég rendesen (edzés után nem vettem fel alsőnadrágot a rövidnaci alá), úgy hogy vérzett majd beledöf a jobb combom belső felébe...

Ha valaki mondja, hogy ilyesmi megtörténhet, nem hiszem el

J

[ Szerkesztve ]

(#39) b0bcat válasza 3RROR (#37) üzenetére


b0bcat
(PH! addikt)

Az a legolcsóbb fajta rácsos maszk életveszélyes. A minőségi (Sensei) rácsos maszkoknál nincs ilyen gond.

eBay / PayPal szavak és kifejezések angol-magyar szótára: http://bit.ly/2B94lbf

(#40) BaKeSZ87 válasza b0bcat (#39) üzenetére


BaKeSZ87
(őstag)

Én sensei maszk alsó része + zekler szemüveg kombót használom, 7 év alatt eddig még hála Istennek semmi probléma nem volt.
Épületben maszk nélkül játszani amúgy szerintem felelőtlenség, aki így szenved sérülést, az magára vessen.

(#41) mykos


mykos
(senior tag)

Nehéz úgy írni, hogy ne bántsalak meg. Legközelebb inkább nézz utána rendesen, mert ez így.... :U

AS8935G, TM G3 Custom, TM DE .50 AE HK, SGS2, SG Alpha ghfr77vvt76buzzu89v 6ztt

(#42) Stauffenberg válasza 3RROR (#37) üzenetére


Stauffenberg
(PH! nagyúr)

Kakasketrec rácsot én sem használnék, de ahogy a többiek is mondták: Például a Sensei alsó része teljesen jó, de eBay-ről rendelhető sokféle, akár szellősebb kivitel is, a lényeg, hogy ne tudjon átbújni rajta a BB. Vagy egy elég szellős kendő több rétegben. Én utóbbit használtam évekig, többször megesett, hogy közelről locsoltak arcon, de sosem esett bajom.

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#43) big-J válasza Stauffenberg (#34) üzenetére


big-J
(őstag)

Ezeket a tábortűz mellet mesélték vagy megtörténtek? Aki olyan primitív hogy airsoftra nem vesz maszkot hogy van 400 ezre...

Attike szavaival élve "3000 ft-os kínai maszk" már jó rá.

[ Szerkesztve ]

(#44) Stauffenberg válasza big-J (#43) üzenetére


Stauffenberg
(PH! nagyúr)

Két éve nem jártam kint, nem tudom most mi a trendi, de anno egy 100 fős játékon mindig akadt 2-3 olyan ember aki nem hordott maszkot mert nem szereti. Gyanítom még mindig vannak ilyenek hacsak a MASZ-ba nem került bele a maszk kötelező viselete (régen csak ajánlott volt). Akinek két fogát vitte el egy BB az valahogy úgy nézett ki, mint a felső sorban jobbról a második. Egy ilyennek a rendbe rakása több százezer forint. Az egyik haverom meg sokszor levette a maszkot mikor megunta, hogy bepárásítja a szemüvegét (pl: egy kiadósabb futás utáni lihegésben), egyszer pont ilyenkor kapott egy találatot az egyik fogára. Csak egy nagyon apró darab tört le, alig látható, de annyira irritálta a nyelvét, hogy elment megcsináltatni ami 70 ezerbe került. Van aki csak ebből tanul.

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#45) ClayMore válasza Stauffenberg (#42) üzenetére


ClayMore
(fanatikus tag)

szilikon fogvédő is megteszi. ha úgy működik az állkapcsod, hogy az alsó a fölső mögé jön be egy kicsivel akkor elég a felső fogsorra.

én rugby játékos voltam fősulin szval nem zavar ha rajtam van. másokat szokott. meg kell szokni no.

Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5

(#46) Karambola


Karambola
(lelkes újonc)

Én négy éve csapatom, 15 éves nagyfiam pedig pár héttel ezelőtti játékunkon esett át a "tűzkeresztségen".
Hatalmas élmény volt számára is és alig várja a következő harcot.

Sztem az AirSoft az egyik legjobb "szabadidős tevékenység". Mondom én, akinek van katona múltja és aki "vén fejjel" is előszeretettel csapatom konzolon az FPS lövöldéket. Fizikálisan és szellemileg megfelelő kihívás, és már egy átlagos kis hétvégi ad-hoc játék 5-6 órája is nagyszerűen levezeti a felgyülemlett stresszt és kellően megmozgat. Továbbá megtanít a csapatmunkára, a másokért felelősséggel cselekvésre is.

Ám sajnos (és természetesen) itt is akadnak vadbarmok, szóval a lüke emberek ezt sem kerülik el.
Volt szerencsém 6 méterről fejre lövő sniperrel vagy respawn pontra visszaballagó pissztollyal visszalövöldözgető "hullával" is találkozni. És persze vannak az okoskodók. Akik mindíg a főnökök akarnak lenni és akinek soha semmi nem jó úgy, ahogy másoknak.
Viszont -és hála az égnek- súlyos többségben vannak a maximálisan korrekt, segítőkész és többnyire kedves emberek. Lehet, 20 percce még egy épületharcban aprítottuk egymást, de a következő meccs előtt ő segít ki, ha lemerült az aksid vagy kifogytál a BB -ből.

Természetesen szerencsés volna határozottabban meghúzni a vonatkozó szabályzásokat, de talán egyszer majd ezekre is sor kerül.
Addig is én mindenkinek javaslom ezt a szórakozási formát, mert -bár nem egy kétfilléres hobbi- abszolút kikapcsol a szürke hétköznapokból.
Mindenkinek jó játékot !!! :C

[ Szerkesztve ]

Unatkozó kötekedők KÍMÉLJENEK !!!

(#47) Stauffenberg válasza Karambola (#46) üzenetére


Stauffenberg
(PH! nagyúr)

"Viszont -és hála az égnek- súlyos többségben vannak a maximálisan korrekt, segítőkész és többnyire kedves emberek."

Igen, ez maradt ki eddig. Az airsoft közösség alapvetően kiváló. Hajlamosak vagyunk csak a renitens hülyékről beszélni, de azért azt hozzá kell tenni, hogy ők elenyésző kisebbséget jelentenek.

Egészen más mint egy fórum vagy online játék, ahol az emberek hajlamosak szarba sem venni a másikat. Ezért is jó felállni a számítógép elől és IRL játszani, mert ha az emberek személyesebben jönnek össze, akkor sokkal emberségesebbek és tisztelettudóbbak.

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#48) arpii


arpii
(tag)

Olvastam a cikket, nem olyan rossz ez, de tényleg jöhetne majd egy 2. rész, amiben még másra is kitérhetne a szerző.
Kicsit off, de szóba került a military simulation. Nem tudjátok milyen kulcsszavak alapján találok olyan videókat pl. youtube-on, amik a szimulációval kapcsolatosak? Gondolok itt arra, amiről egy sorozat is volt régebben, ha jól emlékszem a viasat explorer-en, a lényeg az benne, hogy valódi fegyvereket használnak benne, csak éles vasmagos töltények helyett festékgolyó féle kis vackok vannak a töltényekben. Sajnos még egy ilyen videót sem találtam, pedig már mindenféle módon kerestem.

(#49) Pug


Pug
(PH! kedvence)

Szép, meg jó az air-soft, de nálam továbbra sem tudja megközelíteni a paintball adta adrenalint. :N

(#50) macilaci78 válasza Pug (#49) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Nem vagyunk egyformák. 4 éve airsoftoztam, mikor mikor muszájból paintballoznom kellett. Csapattársammal (szintén rutinos airsoftos) csúnyán bedaráltuk az öreg paintballosokat, az épületharcot be sem merték vállalni ellenünk. Teljesen más játékstílus a kettő.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.