2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Airsoft: Counter-Strike a valóságban

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kiváncsi vagy milyen lehet egy FPS játék a valóságban? Játssz airsofttal!

[ ÚJ TESZT ]

Az airsoft

Az airsoft más néven softair egy nagyon pörgős sport, melyben az a lényeg, hogy egymást levadásszuk kis műanyag golyókkal. Elsőre ez egy kicsit gyerekesen hangozhat, de az airsoft gyönyöre abban rejlik, hogy beöltözünk katonáknak és egy játék erejéig mindenki egyenlő. Ráadásul kifejezetten megemeli az adrenalin szintet, amikor fedezékből fedezékbe rohansz és golyók cikáznak el a fejed mellett.

Történelem

Az airsoft történelme visszanyúlik egészen a második világháború előtti Amerikába, ahol kísérletek folytak igazi fegyvereket imitáló játékfegyverekkel kapcsolatban, ám ezek kísérletek a második világháború alatt leálltak. A második világháború után Japánban nagyon komoly fegyverkorlátozás volt, ezért kezdték újra használni az airsoftot a japánok, ezért érthető, hogy a legtöbb airsoft gyártó japán pl: jing gong, vagy tokyo marui.

Hazánkban az első airsoft játékok 1999 körül indultak azóta folyamatosan terjed, de még mindig nem olyan ismert mint mondjuk a paintball.

Fegyverek

Mint minden háborús játékban itt is elengedhetetlenek a fegyverek: az airsofthoz szinte minden létező fegyvert lemásoltak pisztolyoktól kezdve a minigunokig. Személy szerint én az ak variánsokra esküszöm, de nagyon sok m4 illetve m16 van forgalomban.

A fegyverek 6 mm-es műanyag golyókat (ún. BB-ket) lőnek ki, amik meglehetősen fájnak, ha szabad bőrfelületen találnak el. A fegyvereket meghatározza a torkolati sebesség (FPS=feet per second), a cső a hosszúsága és még sok minden más.

Airsoft etikett

Nagyon fontos az, hogy pár illemszabályt mindenképp betartsunk, hogy minél kellemesebb legyen mindenkinek a játék.

Első és a legfontosabb: ne "terminátorozz", az airsoft becsület játék, ha eltalálnak, állj ki (persze lehet hogy nem érzed, amint eltalálnak az adrenalin miatt, de ilyenkor általában szólnak, bocsánatot kérsz és kiállsz).
Másrészt igyekezz mellre vagy lábra célozni, a fejtalálatok fájnak és ez nem COD, itt nem számít a fejtalálat plusz pontnak (ha mégis fejen találsz valakit játék végén oda mész és bocsánatot kérsz).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.