Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:48:38

LOGOUT.hu

Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5309) inf3rno válasza VinoRosso (#5306) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szia!

A tápgyanúm nekem is megvan, dolgozom rajta. Viszont a CPU játéknál egyértelműen throttling-ol, amikor a hwinfo eléri a 67°C-ot. Az aida64, ami elméletben a tényleges hőmérsékletet mutatja meg 20°C-al kevesebbet ír, és inkább neki hiszek. Szerintem az alaplap nem ismeri ezt a CPU-t, és emiatt a hőmérsékletét ő is rosszul nézi. Már ha ezt a throttlingot az alaplap csinálja, és nem közvetlenül a processzorba van bedrótozva. Nem értek hozzá, de erős a gyanúm, hogy nem a processzor csinálja.

Írtam, hogy USB3 hub és extender, és a másik lappal teljesen jól működik. Ennél a lapnál az USB2 termékeket jól viszi az USB3 termékeknél meg elég esetleges a működése, egyszer megy, egyszer nem. Ha csak az extendert használom, vagy csak a hubot, akkor nincs gond.

A SATA kábelre nem gondoltam. Igazából volt egy csomó a gépben, szerintem, amikor cseréltem őket, akkor össze is keveredtek, úgyhogy nem hiszem, hogy az lenne a gond. Egyébként adat vagy energia kábelre gondolsz, hogy meg lehet törve?

Ezt a TDR meg forceware dolgot kifejtenéd? Egyébként hasonló hibát kapok az Origin-től rendszeresen, és valami olyasmit ír, hogy az xy memória címre írtak, amit nem lett volna szabad. Nem igazán értem, hogy mi a kínja, de valami olyasmit hord össze, hogy kívülről belenyúltak abba a memóriába, amit ő foglalt le. Hogy ebben mennyi az igazság, azt franc tudja. Én inkább a kernel power error irányába mennék el, amit az oprendszer jelez.

A táppal úgy vagyok, hogy nem fogok csak így a vak világba tápot venni. Ha sikerül igazolni, hogy rossz, akkor persze veszek, anélkül viszont biztosan nem. Ennek van 6-os atx tápcsatija. Utánanézek, hogy elég e a táp csatik teszteléséhez a multiméter, vagy kell vennem táptesztert. Az is egy 10-es körül van, de inkább költök szerszámra, mint új alkatrészre, ha nem muszáj újat venni.

Ezt az FSB/MCH dolgot tudnád részletezni? Nem igazán értek hozzá. Le kéne rántanom egy riva tuner-t szerinted, vagy elég ha a bios-ban bohóckodok vele?

Köszönöm a segítséget!

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.