Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Van egy "egyszerű" monster truck-om, ami egy ideje nem ment, mert tönkrement a hozzá való akkum (felpúposodott ) Most nagysokára beszereztem egyet, de valami nem az igazi. Az autó nagyon lassan rángatva halad előre a fesszabályozó és az akku kábelei pedig melegszenek. Mi lehet a baj? Tönkre ment az ESC, vagy a motor, vagy csak az ESC beállításával lesz valami gond? A képeken látható moci és ESC van az akkura kötve.
[ Szerkesztve ]
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
SoulReaver
veterán
Erről mi a véleményetek??? Nagyon tetszik.
-
SoulReaver
veterán
válasz SoulReaver #3753 üzenetére
Vagy EZ ?
-
SoulReaver
veterán
válasz SoulReaver #3754 üzenetére
Vagy EZ ? Bár ez 2 kerék hajtás...
-
SoulReaver
veterán
Ezzel is szemezgetek.
-
tvamos
nagyúr
válasz ADAM1337 #3750 üzenetére
Nagyon jó a Traxxas, ez a játék kategória Rolls-Royce-sza. Szerintem. Pl. az időjárás adóssága tök jó. Úgy gondolom, szeretik lenézni, mert pl. az 1/10-es Traxxas gépek nagyobbak, mint a többi, és nem lehet velük együtt indulni a versenyeken.
Mondjuk sokba kerül...[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
ADAM1337
nagyúr
Hát amcsikra van tervezve, vizálló vevő doboz, és elektronika, normális váz, rejtett kardán, pl egy 4tec 2.0 vxl-nél.
Igazi hülyebiztos megoldások, és gyárilag van tárcsakfék nyereggel stb.
Kértem rá árat, rctuning-nál és 140-et mondtak, a velineon elektronikával, gondolom meg alap kasznival. (gt) -
ADAM1337
nagyúr
-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
RC témában tök láma vagyok, ezért segítséget szeretnék kérni.
Nemrég vettem Kínából egy kis wltoys rc autót. L929, 1:32-es méret, kis fürge szoba vacak, tök jó poén.
Picit elkapott a nosztalgia és előtúrtam egy kb. 20 éves régi rc kocsim maradékát amit még gyerekként kaptam (és tettem tönkre). A kasznin kívül semmi sem maradt belőle, egy Porsche 959-es 1:24 kocsi.Nos, most jön a kérdés: alá lehetne pakolni valami új alvázat meg elektronikát, hogy újra menjen?
Mennyi lehet a minimális összeg fokozatmentes gázhoz és kormányzáshoz?Köszönöm a segítséget!
üdv
András:)
-
Volkov
senior tag
válasz SoulReaver #3767 üzenetére
Nézegettem az GearBest/Banggood árakat, s tudom, hogy azok alá nem lehetne menni...
Csak egyszerűen nem akarok egy random-bugy-terepjáró-stb.-vel csapatni.
Nem ésszerű a döntésem, hanem érzelmi inkábbEz az amúgy.
Tengely táv kb. 10 cm, teljes hossz 17cm, szélessége 6-7 cm.
:)
-
Necronom
senior tag
válasz ADAM1337 #3765 üzenetére
Amig nem lattal egy Losit, addig nehez belekotni barmibe is
A Losit MINDEN versenyen hasznaljak, amig a Traxxast sehol sem
Ennek oka van...Tovabbra is pont azt mondom, mint a Tamiyarol, megvan a maga helye az autonak, de ez egy jatek auto, szorakozni kivalo, viszont ar/ertek aranya rettento rosszMost komolyan ..a Traxxashoz akarsz venni egy acel spurt...10 ezer...maradhat?
A Losihoz meg nem kell...ennyi...nincsen ra szukseg, de ha megis valaki elvetemult venni akar, akkor 3-4 ezerbol megussza..no de minek?
ez kb olyan mondas mint az Xray:
NE vegyel Xray autot, mert draga hozza az alkatresz, 2x annyiban van, mint barmi mas
ez IGAZ! csakhogy nem kell hozza venni semmitse....ez meg tapasztalat.TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Necronom
senior tag
Az erzelmi donteseknek nem lehet ellenallni
Szerintem siman talalsz a kaszni ala autot, ha ez valoban meretaranyos jargany
De kinabol nem erdemes, mert azok viszont nem azok
Hiaba irjak, hogy 1:24 1-2 cm bibi tuti van auto es auto kozott, akkor meg lottek annak, hogy a kasznidat rateszed...Inkabb probalj meg a lakohelyedhez kozeli modellboltokat, vagy hasznalt cuccok kozott korulnezni, akivel tudsz szemelyesen talalozni..ha van mire raprobalni, az csak jobb...
Latatlaban 100% bukta a dolog...[ Szerkesztve ]
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Necronom
senior tag
válasz ADAM1337 #3772 üzenetére
YES!!!
Nem akarlak megdumalni, mert nem en mondom, hanem sok sok sok versenyzo tapasztalata
Azok is jatszanak am, csak ok palyan..ennyi a kulonbseg, ja meg nem egyedul a reten, ahol igazbol max egy fa tud eled ugrani nagy hirtelen
A palyan meg azert picit jobban nyuzzak az autokat.....
Nalunk a KCSD-n is voltak probalkozasok Traxxas versenyzesre
De mire eljuott odaig a dolog, hogy versenykepes legyen az auto addigra mar 3 masik auto kijott az arabol
Haaat....most mondjam azt, hogy remelem tanultal a TT-bol, mert ez ugyanaz lesz!Nalunk ki lehet probalni Losit, Assot..mas meg nincs Mert minek
[ Szerkesztve ]
-
Volkov
senior tag
válasz Necronom #3771 üzenetére
Hát igen, pontos méreteket nem találok a kicsi-occsó oldalakon.
Pedig ez pl jónak tűnik:
Wltoys A252
Pont véletlen Porsche koppintás:)
-
tvamos
nagyúr
válasz Necronom #3770 üzenetére
Miért kéne a Traxxasban cserélgetni az alkatrészeket? Ha nem piszkálod, nem megy az se tönkre. Pláne a szigetelt hajtások. Játszani kell vele.
Ha versenyezni akarsz, akkor meg mindet tutujgatni kell, a Losit, a Team Associatedet, a Kiyoshot, mindet. (Mondjuk ezek kozül saját Losim nincs.)
Én a Traxxast szeretem a legjobban, mert az mindig megy."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
ADAM1337
nagyúr
-
üszök
őstag
válasz ADAM1337 #3765 üzenetére
A Slash olyan mint az Iphone. Hú de drága, hú de jó, kell nekem. Mikor meg megvan, hát... Van egy 2WD Slash-em, valszeg el fogom adni mert nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ha érdekel megveheted ha teszel egy megfelelő ajánlatot. A 4WD meg 100k használtan? Azért már elég jó 1/8 autókat lehet venni amik megeszik reggelire.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Necronom
senior tag
kb ezt akartam mondani, de nem akarok senkit sem megbantani
es de jo, hogy feltalaljak a melegvizet....tessek neked LCG alvaz
MINDEN SCT LCG alvazas....kiveve a Slash, de ok voltak olyan okosak, egyszer eladnak valamit, aztan megegyszer ugyanazt amit mindenki mas
Gratula a marketingnek amugy tenyleg utolerhetetlenek abban[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Necronom #3778 üzenetére
1-2 futomu alkatreszen kivul semminek nincs baja, illetve az elemtartot mar kellett cserelni. Ezek tornek nekem a Rally-n, mert azert volt vele oldalrol belecsuszva jardaszegelybe, meg villanyoszlopba, meg mindenekbe.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Necronom
senior tag
Nem azt mondtam egy szoval sem, hogy a TRX egy vacak auto, azt irtam, hogy megvan a helye a modellezesben, meghozza a hobby kategoriaban
Tovabba azt, hogy jelentosen tul van arazva, hiszen annyiert egy rendekkel jobb modellt lehet kapni
Van, amiben a TRX jobb, hiszen pont a hobby kategoria az, amitol vasaroljak, ill persze az amerikai elvakultsag de teny, hogy abban kiraly es aranylag strapabiro jargany....egeszen addig, amig egy masik autot nem veszelkezbe, de ugye nem fogsz, mert a TRX a kiraly, igy minek
Ez valoban Iphone effektus, ill meg azt tapasztaltam, hogy a Tamiyasok vasaroljak eloszeretettelA Tamiyat istenito emberek kozott jelentos mennyiseg az, aki ugy veli, hogy a Tamiya legkiralyabb auto
Itt is teny, hogy vannak neki josagai, de amint elkezdjuk osszehasonlitani egy hasonlo arkategoriaju autoval, a Tamiya nagyon elverzik.....hihetetlen rossz az ar/teljesitmeny aranya - de mivel kishazankban ez volt eloszor, igy o lett a nyero - ma mar azert szerencse ez elabbhagyott
Tovabba sokan vasaroljak azert mert a Tamiya az japan - mint ahogy a Traxxast is sokan azert, mert amerikai
Ez egyik sem igaz! A kezdetek kezdeten mindket auto tervezesere volt ez igaz, minden masra nem
A Traxxast Singapurban gyartjak, a Tamiyat pedig Kinaban, mint minden mas is
Ma mar a tervezesre sem igaz..A Tamiyat europaban a nemetek fejlesztgetik, ez azota van amikortol osszepacsiztak a Carsonnal - hozzateszem, a Carson 6-7 evvel ezelott a kalap kaki kategoria alatt volt
Rettentoen rossz minosegu holmik jottek ki Carson nev alatt
Ma mar a Carson valamiert jo - nem azert mert barmi is valtozott volna, hanem azert mert a jo minoseget ma mar senki sem produkalja, csak a regi gyartok es nehany uj, amit azrt nem vesznek, mert draga
Regebben az osszes modell draga volt, csak ugye nehany evvel ezelott elkezdtek a barki altal megfizetheto kategoriakat arulni es ezzel higult is minden szeria...Ez sok sok dolgora igaz, nemcsak a modellezesre
Ami regen szar volt most is az, csak elfeledtuk ezt, mert vagy nincsen mas, vagy nagyon sokba vanTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
ADAM1337
nagyúr
Távról kérnék véleményt:
Radiolink
Vagy az olcsóbb gt3b/c ? (A B-be is lehet lipot rakni, viszont az gyárilag 3ch softmoddal lehet ugye 8is akár)
De amiért jobban tetszik a radiolink, hogy tudom hogy a flysky-nak ugyanolyan gagyi a kormánya mint a gt2-mnek, a radiolinket videós tesztben dicsérgették.Illetve a radiolinkbe integrált a gyro, így nem kéne ch3-mat elpazarolnom a gyrora, és nem lenne kábel dzsungel.
-
Necronom
senior tag
válasz ADAM1337 #3782 üzenetére
Az ugye tudod, hogy az osszes ilyen tav az FlySky?
Ill FrySky a gyarto - bar ilyen neven is van tavszett
Tukepp semmi kulonbseg nincs kozottuk csak a kinezet es a csicsa
A Radiolink koppintasban ugyan van gyro, de minek veheted hozza a gyros vevoket ....draga es igazbol semmire sem jo - ha kell gyro akkor vasarolj egy kulso gyrot
Egyetlen egy dolgoban jobb a Radilink mint a GT sorozat barmelyik tagja, az meg a modulacio
Amig ez FHSS addig az osszes FlySky meg AFHDS - ez meg valami osi kinai modulacio lehet, mert ez minden mas amit senki sem ismer igazan
Lenyege, hogy pontatlan, lassu (a lag neha elkepsztoen sok) - szerintem aki jot akar maganak, 30 ezer melysegben mar inkabb egy vennek egy rendes tavot
Hasznaltban mar egy Spektumra is fussa akar DX3R is, az pedig egy orok tav, akar Sanwa is kijon belole
[link]Teny hogy addig nem veszed eszre a kulonbsegeket, amig a kezedbe nem fogsz egyet....Addig az egesz mezeria csak beszelgetes
-
ratkaics
senior tag
Erre valakinek valami ötlete?
-
Necronom
senior tag
válasz ratkaics #3752 üzenetére
Latatlanban sajna nincs orvoslas ...
Az, hogy melegszik a kabel, az ESC bibi, a rangatas meg motor bibi, amikor pl az egyik fazis nem megy
az akksirol sem irtal, hogy mit tettel bele pontosan, ha keves bele, attol is csinalhatja, bar a kabelek melegedese ezt kizarjaTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
ratkaics
senior tag
válasz Necronom #3787 üzenetére
Az akksit most vettem a hobbyking-en: Turnigy 5200mAh, 2S, 7,4V 30C.
Szerintem ezzel nem lehet gond. Az ESC-t és a motort tavaly vettem, kb. 5-6x volt használva a gép, mert tönkre ment az akku és utána nem foglalkoztam vele sokáig...[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
válasz ratkaics #3788 üzenetére
Az okes, de ezt csak ugy lehet megtudni, ha pl beleteszel egy masik szabit probara..
es akkor megtudod, hogy mi a bibi
Csak nem igazan ajanlatos, mert ha a motor menetzarlatos pl, akkor ugyanoda juthatsz mint most, hogy viszi magaval a szabit is - igy azt ajanlom vidd el valami hozzaertohoz a kozeledben es eloszor egy masik motorral probaljatok ki....
Ha ugysem javul, akkor szabi hiba (vagy mar mindketto), ha megjavult akkor motorEgyebkent egy rossz contact, egy hibas forrasztas is tud ilyet produkalni, ami a szabi es motor kozott van
-
Necronom
senior tag
válasz ratkaics #3790 üzenetére
Haaaat...elegge nehezkes azt kimerni nagyon pontos muszer kell hozza
Max szakadast lehet merni....
A menetzarlatos es a jo motor kozott olyan picike kulonbseg a keves menetszam miatt (piszok rovid a drot) hogy ahhoz specko cucc kellNem tudom mibe kell, talan az egy Himoto auto, amirol szo van? Csak a kepek nezve latom, hogy talan az
-
ratkaics
senior tag
válasz Necronom #3791 üzenetére
Nekem egy ilyen, egyszerűbb gépem van. De a motort meg az ESC lecseréltem tavaly.
Itt van a vevőről is kép.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Necronom
senior tag
válasz ratkaics #3792 üzenetére
Igen, talan ez a Himoto valamelyik valtozata a sok kozul
hobbyra jojez jatszani
A Leopard szett aranylag jo hozza, de tudok adni 80/380A szenzoros szabit, vacsi uj, szett volt, nekem csak a motor kellett belole...motorom viszont nincsen sajna
A szabi turbos, ugyhogy valami szenzoros moco kellene hozza, de elmegy azzal a motorral is ami benne van
Kerdes, hogy az jo ezek utan vagy sem
Max 10.5T motort ajanlanek hozzaszivesen segitenek az atnezeseben, de ahhoz el kellene hozzad valamelyik versenyre
[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
válasz ratkaics #3796 üzenetére
Mivel tilos a topikban adok veszek jatszani, igy azt privatban
Annyifele motor van, hogy minden linket nem lehet idetenni
Hobbykingen nezegess 10.5T motorokat
Esetleg az Rcmarton ott Speed Passinbol szokott lenne akcios motor, bar nem a legjobb valasztas, de
masodiknak okesItthon kb 18e egy motor joszerivel - mar ha lenne valahol is, de nem talaltam semmi erdemlegeset, csak popec dragan, vagy epp nincs raktaron, ami olcsobb lenne....szep ez a hazai kinalat
Azt sirnak a modellboltok, hogy mindenki kinabol rendel...tokre jo, hogy egy egyszeru monsterbe/truggyba valo BL szettet sem lehet talani, csak valami idejetmult semmirese jo holmikat, ami felett azert mar eljart az ido
PL a nem szenzoros technika mar eleg odivatu, raadasul az alapveto mukodese is picit gazos a rangatasok miatt - ugy hivjak cogging, ez a technologia hibaja...[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
Keszitettem regebben meg nehany VRX autorol kis ismertetoket, akiknek vannak VRX autoi, azoknak hasznos lehet
ma mar ezeket az autokat a "papahajmodellnel" lehet beszerezni, van nehany ujdonsag is ott - neha
jo az, hogy ezek belepo szintu modellek, de ezek mar legalabb igazi modellek, nem a jatek kategoria
viszont nagyon nem szabad toluk elvarni a dupla vagy akar 3x aru autok teljesitmenyet es teljesitokepesseget
Minden auto arra jo, amire ki van talalva, sokkal nehezebb ugy az, hogy amikor autot vasarolunk nekunk mire kell
A hobbyzasban ez a legnehezebb valasztas, mert egyszem autotol varunk el mindent ....pedig ilyen nincs
Amikor rendes szemelyautot vasarolunk ez pont ilyen
Ha elmesz es veszel egy hasznalt trabantot, akkor jol tudod, hogy mire kepes
Nem akarsz vele hegyi versenyre menni, nem akarsz vele sarban dagonyazni stb stb....
Nos a modellek is pontosan ilyenek...Sok sok ellentmondas van, hhogy a Traxxas barmire jo, meg huuu de kiraly, mert amerikai - hozzateszem nem az, csak vedd ki a motorjat es maris ott fityeg a felirat, hogy made in taiwan, de ez nem szamit
Jo az auto hobby celokra, soot...nagyon is elfogadhato a jargany, csupan en mindig azt mondom, hogy ennyi penzert mar egy renddel jobbat lehet szerezni azoknak, akik nem elvakultak....a markahuseghez nem tudok mit szolni ...ehhez megint a traban a legjobb hasonlatom, akik imadjak, azoknak ugysem tudod beadni, hogy nem jo ...ugyanez a Lada...vannak akik - szemelyesen is ismerek - uzik a Rally Sportot nem kicsiben es kepesek a Ladajukra 5 vagy akar meg tobb millat is belerakni, pedig ennyi penzert mar kaphatnanak egy rendes rally autot is, de nem, nekik a Lada kell - ez szerelem semmi mas es mint olyan, rendesen kodosit....
Ilyen a Traxxas, akiknek van, azoknak kodos a latasa, mint a Tamiyasoknak is....No "roviden" ennyi
[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
Akkor vagy rosszul irtam, ami feletebb igaz lehet, vagy felreertetted a mondokamat
A Kyosho regen egy szuper, versenyre valo autokat keszitett...a HAZAI kereskedelem ezt viszont piszkosul tularazta, fole emelte barminek, meg azoknak is amik jobbak voltak tole...teny: a Kyosho ma is megfizethetetlenul draga...es ma mar nemcsak nalunk...
Erre lehet mondani barmit, de azt nem hogy hogy attol lesz jo valami, mert dragaTessek meg egy teny: itthon a Tamiya az alap rc modell....miert? mert ez volt, ezt lehett kapni mar lassan 25 eve
De ettol meg nem ez a legjobb auto, csak vannak fanatikusok, akiknek a szivehez nott es ez van...Nem tudsz veluk mit csinalni....
De volt egy idoszak (versenyzoi korokben) amikor meg volt Tamiya Kupa itthon, akkor indult a KCSD par eve
Akkor mi behoztuk a 3Racing autokat a versenyekbe es a Tamiya mar alap kategoriaban sem birt labdaba rugni a Sakurak mellett...es a Sakura joval olcsobb, tenyleg Japan tervezes, amig akkor a Tamiya mar regesreg a nemet kezeben volt es ugyanolyan draga volt mint addig...Nos ez a velemenyem
ps: termeszetesen azert van osszefugges az ar es josag oltaran is, azert nagyon olcso penzbol nem lehet jo autot kesziteni, ez az egyik oldala
a masik meg az, hogy nagyon sok penzbol is lehet szart kesziteni.....
A Traxxas egyikse....ok csak nagyon jol markatingeznek es amerikaiznak...
az autonak megvan a helye a hobbyzasban, ott akar kiraly is lehet(ne) de a tularazasa miatt sosem lesz az europanban...es eppen ezert egyesek azt hiszik mert van ra modjuk megfizetni, hogy nekik kiraly a cuccuk
De amint a TRX-et odateszzuk egy araban nagyon hasonlo auto melle, a tulajok nem latjak be, hogy van olyan auto, ami ugyabban az araban jobb lehet....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs