Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz motoflug #3250 üzenetére
A TD10V2 jo valasztas, nem kell sokat faragni es kesobbre is jo lesz, ha pl CS modot akarsz, hiszen szijas...
Azt nem szamolgattam, hogy 50-bol kijonne egy valodi 3Racing drift auto (pedig ez a legolcsobb)
De nem hiszem, hogy huuu de nagy kulonbsegek lennenek, egyertelmu, hogy jobb lenne front motoros vagy kozep motoros, de ugye - mint mindenkinek - figyelni kell az anyagiakra
Szoval alapnak hajra TD10Elektronika gyanant, idovel mindenkepp BL szett es ahogy irtad mindenkepp szenzoros
A szenzormentes BL szabikkal nincsen kulonosebb baj, csak indulaskor kicsit rangatnak, lassan nem lehet vele menni es nehez oket finoman szabalyozni...node a driftnek nem is kell lassan menjen, sot inkabb porogni kell a kerekeknek, hiszen az a lenyege, hogy usztassuk a jarganyt, mennel jobban "uszik" annal jobb a driftkepesseg
Pontosan ezert is pakolnak bele eloszeretettel nagy kV erteku motorokat (nagyobbat porog, de ezzel hatalmas teljesitmenynovekedes is jar, ami neha mar hatrany)
Alapvetoen az osszes driftes torekszik arra, hogy szep, csillivilli autot keszitsen es a sok alu holmival rettentoen megnovekszik az auto sulya, ezert a szepsegert hatalmas arat kell fizetni (maga a szepseg is nagy aru ) Joval nagyobb teljesitmenyu elektonika kell hozza, hogy megmozgassad a nagyobb es tehetelen tomeget es mivel ezt kordaban is kell tartani, igy jobb szervo is kell hozza...
Okosan dolgozva ennek a toredek aran - szo szerint kb 1/5-ebol - meg lehet epiteni egy jarganyt....Nem lesz csillivilli belul, de ugysem latszik ....hiszen a kaszni alatt van..de teny, hogy nem lehet vele dicsekedni, hogy ez mennyi sok penzbe van...viszont olcsobb minden es jol hasznalhato..Ezt radbiznamA szenzoros szett az finomabban jar ....konyebb vele adagolni a gazt, tobb lehetoseg van a programozasra is..talan ez a legfobb oka es a legnagyobb kulonbseg a ketfele cuccos kozott - a programozasi lehetosegek
Szervobol minel gyorsabb annal jobb igazabol ezt en mar csak nagyzasi hobornak tartom ....hiszen ha megnezzuk....nincs is tapadas a kerek es a talaj kozott..mifenenek a bika eros szervo?
Hogy is driftelunk? tukepp a kerek az egyik vegkiteresbol at a masikba....ehhez aztan vegkepp nem kell huu de nagy holmi De teny, ami teny....gyors es eros szervot hasznalnak - szerintem hulyesegEnnyi volt amihez ugy ahogy ertek ....drift temaban nem vagyok jaratos
Udv: Necro
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
motoflug
őstag
válasz Necronom #3251 üzenetére
Köszi! Akkor marad ez a setup. Egyelőre csak pár alkubetyár írt a Tamiya miatt, szóval még nem tudom mikor rendelek be mindent. A 25T-s pinion egyébként jó lenne az alapversenyre is vagy ez driftre való méret?
Mivel még nem szereltem össze ilyesmit, az alvázhoz lesz melléklet, hogy mit hova kell? Mivel rögzítsem majd az alkatészeket?
-
motoflug
őstag
Ezek közül szerintetek melyik a legjobb táv + vevő kombó?
AustarAX5
HK-GT2B
FLYSKY-FS-GT2
HK-GT2E10k alatt tudtok jobbat?
[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
válasz motoflug #3252 üzenetére
Minden KIT-hez jar egy manual...a TD10-hez is
de a netrol mindig erdemesebb letolteni az eredetit is, hogyha vannak kulonbsegek azt lasd
Sakura XI - TD10V2Reszlet a versenyszabalyzatbol:
- Elektromos 1:10 túraautó BRUSHED kategóriaAlváz: Bármilyen típusú 2 vagy 4WD túraautók indulhatnak, 190 és 200mm szélességű!
Karosszéria: Az alkalmazott alváz típusához illeszkedő, befejezett, festett
Motor: jól látható 27T jelölésű, nem szerelhető
Szabályzó: Bármilyen kefés ESC megengedett
Brushless rendszerek nem használhatók!
Figyelem! a kategória nevezési díja:
12. életév alatt INGYNES
16. életév alatt 2000 Ft
18. életév alatt 3000 Ft
Egyéb korosztálynak 4000 Ft, de apukáknak benevezett gyerekkel INGYENES!
Maximális végáttétel: 7.93 (tehát a szám ennyi vagy ettől nagyobb lehet!)
Kerekek: Szabadon választottak
Akkumulátor: Bármilyen típusú és kapacitású, de maximálisan 7,2V névleges feszültségű Nixx, vagy 2
cellás keménytokos LiPo pakkok használhatóak, melyeknek kapocsfeszültsége max. 8,4V lehetTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Peaceliker
addikt
válasz motoflug #3257 üzenetére
Pinion függ tervezett (számított) vegsebességtől, belső áttételtől, spúr mérettől és kerék átmérőtől, motor fordulttól. Illetve versenyen kötött a max végáttétel is (az a belső áttételből és spúr pinion áttételből számítható). Szóval így bele a nagy világba, hogy jó - e a 27t az kérdésnek is kevés
Mi a cél?"Oh my Goa'uld!"
-
motoflug
őstag
válasz Peaceliker #3258 üzenetére
Motor: jól látható 27T jelölésű, nem szerelhető - - » Erre utalt a kérdésem. Nekem driftre 48p profilú 25 fogszámút ajánlottak, de gondolom más kell egy sima pályaautózásra.
-
Peaceliker
addikt
válasz motoflug #3259 üzenetére
És motor fordulat ismeretében ajánlották? Amúgy biztos van hozzá áttétel tábla valahol neten azzal könnyen hozzá tudod igazítani a verseny kiíráshoz. Ha csak x tempót el akarsz érni akkor sebesség kalkulátor ajánlott, ha drift akkor nemtom, amit elbír a motor (vmi nagy)
"Oh my Goa'uld!"
-
Necronom
senior tag
válasz motoflug #3257 üzenetére
Dehogy a pinionra : ott van Motor: ..
Tehat a motornak kell 27T korszamunak lenni ebben a kategoriaban
Egyebkent meg ki volt aki TT-re ajanlott neked 48p piniont? Mokas lenne belefaragni ....
Vegul is mindegy, hogy ki.....szoval nem az valo bele, hanem 0.6M jelolesu es valamennyi fogszam
A pinion merete az kiszamolhato az ajanlott vagy a meghatarozott vegattetelbol is
Vegattetel = (spur / pinion) x belso attetel
Ebbol az egyenletbol mar egyszeru Van ra app is amugy ha nem akarsz szamolgatniA TT belso attetele (nagy kupfogas / kis kupfogas) is kiszamolhato a difi kupfogaskerekeibol
De a manualban 100, hogy minden autoe benne van - ez egy nagyon fontos szam, hiszen ehhez merjuk a vegattetelt, ami meg a motorvalasztas miatt fontos....
Emlekezz, valaki nagyobb kereket tett az autora es elfustolt a moci...na ezert kell ezekkel az alapfogalmakkal tisztaban lenni, mert erdemes
Lehet bonyisan hangzik, de piszok egyszeru, csak ra kell eberedni
Szoval pinion nem hasrautesre valasztunkItt lathatod a TT attetelezeset (a TT-nel ez PONT roppant egyszeru)
A kivant 7.93-at ugy ered el, hogy a gyari 61T spurt kell benne hagyni es a piniont cserelni egyel nagyobbra, mint a gyari, azaz 20T-re es a motort a B allasban szereled fel a motortartora
Ezzel mar keszen is vagy a nagy munkaval....
Akinek nem TT-je van, hanem barmi mas mint Tamiya belepo szinto autojai, azoknak mar picit tobbet kell filozni rajta, hiszen nincsenek FIX fogasok, hanem szabadon valasztottak vannak bizonyos hatarokon belul....[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
válasz ADAM1337 #3262 üzenetére
Igazbol azt kene ehhez megtudni, hogy a 4300kV mocihoz mi az ajanlas vegattetel ugyeben s TT-hez
De mivel elegge porgoske, igy valszeg a rovidebb fele kell nezelodni
Minel porgosebb a moci, annal rovidebbet illo (nagyobb szam fele) valasztani
Mondjuk siman probalkoznek 20-21T pinionnal a gyari spur melett (azt hiszem pont igy kaphatok parban a pinionok)
Az abarabol konnyen kinezheted, hogyan is kell[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Necronom #3263 üzenetére
Utána olvasok a témának, jelenleg annyit tudok, hogy 19 foga van a motoron lévő fogaskeréknek.
A nagyobbik kereket még nem lestem, viszont a hátsó difi ugye változni fog ott a kihajtás 17fog lesz és 35 a zárt difiben, hogy többet pörögjön mint az eleje, a cs így 2 körül lesz ugye.[ Szerkesztve ]
-
motoflug
őstag
válasz Necronom #3261 üzenetére
Neeem, a TT-re senki nem ajánlotta, ahhoz nekem nem kell.
Ebben a hsz.-ben említettem, hogy az alvázhoz ajánlották, lehet félreérthetően fogalmaztam: [link].
A lényeg, azért érdeklődtem, mert ha úgyis rendelek aliról piniont, és feltételezem nem ugyanaz kell driftre, mint pályaautózásra, akkor rendelnék kettőt.
Az alvázhoz elvileg adnak valamit: [link]: The included 48 pitch 85 tooth spur gear with the stock 2:1 transmission ratio would suit motors between 10.5T to 17.5T, we did run it with a 21.5T motor using a 32T pinion, which was the largest we could fit, and it would definitely be fast enough for a novice racer, but more experienced drivers will need a smaller spur gear.
De lent azt írja, hogy kell hozzá pinion gear. A drifter srác a motor ismeretében mondta a 25T-t. Ha többet rendelek az meg nem árt. Innen rendelnék: [link].
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Necronom #3267 üzenetére
Nekem is gyanús.
Hát kíváncsi leszek, de hátulra ugye alu megy, meg a kardánt a kihajtásaival is átcserélem alura.
A kormányszöget lemértem 43-44 fok között fordul jelenleg ki, gyári kihajtásokkal amik vissza lettek reszelve.
Hétvégén megnézem mennyit változott majd szőnyegen. -
Necronom
senior tag
válasz motoflug #3266 üzenetére
Na igy mar velagos
Ugy van, erdemes egy sort rendelni a pinionokbol, az tuti nem art
Nos ha meg igy allunk akkor A V2-hoz a kezdo kategoriaba nalunk minden adott
Kell ugye az alap kefes motor (ha nincs adok)
Meg kedvesen ajanl is hozza motorhoz attatelt
Mivel a V2-nek 2.0 a belso attatele, konnyuszerrel ki lehet szamolni a kivant 7.93-at, adott a 85T spur
(85/22)*2=7.72 - ez meg nem jo
(85/21)*2=8.09 - ez lesz a jo, ez all a legkozelebb ebben a kiszerelesbenPiniont nem szoktak adni epitokeszlethez, csak RTR vagy aRTR autohoz van tobbsegeben
Talan mar akkor nem keverem a dolgokatUdv: Necro
-
Necronom
senior tag
válasz ADAM1337 #3271 üzenetére
Az alu lengokarok akkor jok, ha felteszed a polcra disznek es csillivillit akarsz
Menet kozben az alu lengokar ugyan nem torik el egyhamar mint a muanyag, cserebe hajlik
Ez sokkal nagyobb karokat tud okozni, hiszen ahova csatlakozik, ott feszuleseket okoz es minden mas fog torni a lengokarok kivetelevel, sokan nem is ertik az okat hogy egy full mas alkatrace miert torott elSzerintem is idaig erdemes, innentol mar penztemeto
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Necronom #3272 üzenetére
Akkor egyetértünk, ezt jó látni, csak nem gondolkodom annyira rosszul.
Még ilyen apróságokat megcsinálgatok rajta.
Közben rájöttem, hogy amit vettem olajos lengés csillapítót ahhoz volt pót alkatrész, így a "servó kar"-t is kicseréltem gömbfejesre, mert ugye annak is a gyárija egy egyenes kihagyott menetes csavarral van rögzítve, így legalább nem terheli a servot annyira. -
ADAM1337
nagyúr
válasz SoulReaver #3274 üzenetére
Én is várom a zárt difit más áttétellel, a bl motor szettet, illetve kihajtásokat is úgy már tényleg használható lesz drift alapozásra szépen.
-
Necronom
senior tag
Egy kis versenyes epitkezes a KCSD HALADO kategoriaba
21.5T motor
Blinky szabi
Contact Racing kerek
PowerHD 0.9s, 9.1kg szervo
Sajat festesu kaszniTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Krisz81
csendes tag
Wltoys 12428 tulajok.
Milyen teleszkópot ajánlanátok előre. Minta az enyém kezdené megadni magát (gyári) Valamint a szervóm se százas. Nem húzza vissza középre a kerekeket. Eddig ennyi hibát észleltem. Kb 20 aksi után. -
Udv!
Lenne egy olyan kerdesem, hogy az a muanyag kasztni, ami van a kocsikon, az mennyire szokott kompatibilis lenni az azonos aranyu kocsikon belul?
Amiert kerdezem: Paran osszealltunk, es vettunk WLToys A979-B RC kocsikat. Azert ezt, mert az arahoz kepest jonak tunt, es arra eleg, hogy baromkodjunk veluk a parkban, esetleg egymas kozott versenyezzunk, viszont van egy olyan problemank, hogy mindegyik ugyanugy nez ki, igy eleg nehez megkulonboztetni oket egymastol. Valoszinu minimum 4db ilyen kiskocsi lesz, a neten viszont nem talaltam ennyi fele kasztnit a979B-hez.
Szoval, letezik ezekbol kicsit nagyobb valasztek? Esetleg ugyanott vannak a lyukak minden 1:18-as monster truck-on, tehat ebay-en lehet keresgelni/garazdalkodni batran, vagy valahogy meg kell majd egyedileg sufnituningolnunk oket?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
Krisz81
csendes tag
válasz SoulReaver #3279 üzenetére
Okés akkor rendelek egy olajos telót. Szervót is rendeltem egy hete, de sajnos az is gyenge lesz... Sokra nem megyek vele. Utána nézek hogy lehet mókolni hozzá szervót ha nem megy akkor marad a vezérlés csere. Te milyet vettél bele?
-
-
Krisz81
csendes tag
válasz SoulReaver #3281 üzenetére
Fém fogaskerekes van a verdához 5 eres csak sajnos 25gramos. Amúgy a vezérlésre gondoltam, milyet vettél. Jelenleg még kitartok a gyárinál Egyszer biztos megtörök
-
SoulReaver
veterán
válasz Krisz81 #3283 üzenetére
Nekem műanyag volt a gyári is, meg a gyári amit utána vettem.
Ezt rendeltem, de majd a motornál kell új lyukakat fúrni, mert kisebb, mint egy 540-es moci. Táviránmyító is kell majd másik, az meg már rád van bízva.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit érnek alig használtan a következő cuccok:
- Tamiya TTU-03 EXPEC táv.
- Tamiya TRU-02 vevő
- Tamiya TEU 101BK esc
- Tamiya TSU01 szervo.El lehet ezeket egyáltalán adni külön? Gondolkoztam, hogy megbontom a TT01-et, úgy több érdeklődő van. Illetve az ESC-et lehet használni a korábban említett Tamiya TBLE02S helyett?
-
Krisz81
csendes tag
válasz SoulReaver #3284 üzenetére
Meddig bírta a szervo nálad? Az enyémnek nem sokat jósolok 1hónapja hajtom a verdát. Jól néz ki a motor meg a vezérlés. Kíváncsi vagyok hogy fog menni. Majd toljál fel videót
-
-
motoflug
őstag
válasz ADAM1337 #3292 üzenetére
Az a baj, hogy még mindig nem jött meg a Wltoys 12428, amit karácsonyra szántam ajándéknak. Félek az jobban fog érdekelni rallyra és megtartom, addig meg kipróbálom a TT-t.
Apropó rally: van ilyen szettem, ezt mivel szokták a felnire ragasztani? Vagy nem szokták? Van hozzá szivacs a gumi és a műanyag felni közé: [link].
-
motoflug
őstag
válasz SoulReaver #3294 üzenetére
Az autót Gearbestről, a felniket pedig a fenti linkről.
-
Krisz81
csendes tag
válasz SoulReaver #3289 üzenetére
Akkor a szervóm elég jó bírja Na majd meglátom mikor adja fel. A kormány összetartást kellene egy kicsit rendbe hozni. Amikor neki megyek valaminek mindig trimmelni kell a távon. Mert jobbra vagy balra húz
-
Krisz81
csendes tag
válasz SoulReaver #3299 üzenetére
Kipróbálom a ragasztást én is, köszi.Kicsit zavaró Meg kell oldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- VMware
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest