Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz itanczos #7529 üzenetére
Én eddig a nagy PC-mről (HD7850 VGA) néztem a filmeket XMBC-vel és KMPlayerrel, de mióta NAS-om is van szinte csak a TV beépített dlna lejátszóját használtam leginkább, mert nem láttam túl nagy különbséget és egyszerűbb volt a TV távirányitójával kattintgatni mint a másik szobában a PC-t bekapcsolni, stb.. Most a pi nekem tökéletes, ezen is megy a HDMI CEC-el a távirányitás, egy 55"-os FullHD TV-n nem veszek észre jelentősebb különbséget a PC-hez képest, bár lehet h csak nekem nincs sasszemem vagy az igényeim nem olyan magasak.
De a képminőség kérdése attól is függ ki mit szeret, hogy használja a TV-jét:
Örülök a Pi-nek, hogy megy vele végre a 24p, de én a kadenciahelyes 24p megjelenítésért "önmagában" nem vagyok oda valamiért, most a Pi-t ugy használom hogy autómatikusan váltson át a megfelelő frissitésre (azaz legtöbbször 24p-re) de emellett be van kapcsolva a trumotion is, mert nekem simán 24p-vel nagyon zavaró az akadozás, inkább legyen folyamatosabb a kép trumotionnal! (aminek a hátránya néha egy kis artifactolás ugye, de sokkal élvezhetőbb igy a kép sztem mint szimplán 24p-ben)
Switch Up Game Enhancer V2.0 eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - GTX 1060 3GB OC - i3 9100f - 16GB RAM - 500GB M.2 SSD - 500GB HDD
- Garis Gaming PC: RTX 3070, Ryzen 5600x, 1tb m.2 ssd, 16GB 3600MT RAM stb
- The Chronicles of Riddick (PC Guru) / Soldier of Fortune 1 (papírtokos) 600Ft/db
- Gamer pc. I5-3570, Rx 570 8gb, 16gb ram
- Eladó gamer PC i5 10600, 32gb DDR4, RX580 4gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest