- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
tejeskifly #22568 üzenetére
Hát, opi pc-t felejtsd el. Nagyon gyenge a támogatása.
Hup-on múltkor volt hasonló téma
http://hup.hu/node/148699Amúgy a pi esetén egy konozolos rendszernél automatikusan kiadott parancsnál nehezen képzelhető el, hogy a webes felület jobb
Egyébként, hogy írtam, attól is függ, hogy milyen felbontású, sávszélességű és milyen tömörítésű streamek vannak. Találomra venni valamit teljes kapufa lehet, bármit is választol.
-
válasz
tejeskifly #22568 üzenetére
Szerintem ehhez mindkettő kevés. Ez inkább egy stick pc-nek való feladat.
-
válasz
tejeskifly #2563 üzenetére
Én már elkezdtem egy Logout írást a tapasztalataimról, röviden:
-A Farnell-től egy hét alatt jön meg (csak legyél a megadott címen a szállítás napján, mert az UPS első kiszállításkor nem csörög meg, hogy otthon vagy-e...).
-Böngészésre használható a Midorival, egyszerűbb oldalakból 2-4-et lehet még úgy-ahogy nyitva tartani, terhesebb oldalakból max. 2-őt, de inkább csak egyet.
-Youtube és flash nincs a Raspian alatt (vagy én legalábbis nem jöttem még rá, hogy lehet).
-A 720p filmeket bírja, az 1080p-ket már esetfüggő (nálam inkább nem bírja), a hang HDMI esetén műkszik (igaz én csak DD/DTS-t próbáltam)
-Általános használathoz nem árt némi Linux tudás, nekem ezért roppant nyögvenyelősen megy a dolog...Szumma:
+Olcsó
+Sok potenciál van a community-ben
+Eszméletlen sokrétően lehet használni...-...ha nem power user vagy
-Mert még 800Mhz-en is lassú egy komolyabb weboldal esetén
-Mert csak 256Mbyte osztott ramja van, amiből átlaghos használathoz legalább 32Mbyte-ot lefog a GPU
-A rendes kihasználáshoz türelem és idő szükségeltetikEz azonban nem igazán mérvadó. Egyszerűen azért, mert az Rpi nem mini-PC-nek indult, amelyen majd 1080p-s filmet nézel meg Youtube-ozol és flash játékkal játszol. Arra találták ki, hogy diákok tanuljanak rajta, programozni, kezelni, használni a számítógépet. Ez esetben a szűkös hardver pedig inkább ösztönző dolog, hogy ejj, ez így nem lesz jó, nézzük hol tudunk optimalizálni... Ez pedig nagyon is helyes dolog, és bőven megfejeli a 35$-os (30 fontos) árát.
Ha ilyen olcsón kell minipc, akkor várj a Via APC-re, amin kétszer ennyi ram van, plusz akad rajta VGA kimenet is. De ez már 49$.
Ott van a Gooseberry, 40 fontos árért még tápot is adnak hozzá, és eggyel újabb architektúra (ARMv7), igaz ott Wifi van, viszont LAN nincs. Csakhogy most az sem elérhető, és ki tudja mikor lesz?De az igazi a Odroid-X, négy magos ARMv7 proci, 1 giga ram, stb. Ez már tényleg valami, amit teljes értékű PC-ként lehet adott esetben Ubuntuval használni. Csakhogy maga a panel ugye több, mint 30.000 forint... és akkor elgondolkodsz, hogy ha hozzá veszed a kiegészítőket (táp, aktív USB HUB, kábelek, stb.) már használt laptopot vagy PC-t kapsz, vagy egy olcsó tabletet...
Akkor meg miért vesződnél vele?
A félreértések elkerülése végett nekem nagyon tetszik az Rpi, okos, innovatív és ügyes kis szerkezet. Arra, amire kitalálták. Csak félek sokan (itt a fórumon is) nem egészen arra (akarják) használni, amire kitalálták...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- Drón topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest