- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyperion
senior tag
válasz
golya87 #7303 üzenetére
Ha kizárólag médialejtászásra akarod használni, akkor akár egy 2gb-os is elég Openelec-el!
Megjegyzem, a legstabilabb rendszert ezzel kapod.Ha RaspBMC-t akarsz használni, akkor USB kulcsos megoldást ajánlom!
Mivel a RaspBMC az openelec-el ellentétben RW filerendszert használ, áramszünet, helytelen kikapcsolás, overclock során filerendszer sérülést okoz a kártyán..
Ez utóbbi esetben, kb mindegy milyen SD, és minél gyorsabb USB kulcs ajánlott. -
azbest
félisten
válasz
golya87 #7283 üzenetére
Nekem egy egyszerű samsung 16GB-os pendrive szokott mellette lenni. Talán 12/4 a sebessége pécében. Nem gyors, de mégis pörgősebbnek tűnik, mint az sd kártya (talán mert sda eszközként van és nem mmcblock). Kevésbé hajlamos elhalni, mint kártyával. Legutóbb 120 gigás notiwinyóval használtam.
Nem próbáltam ki, de egy usb3-as kártyaolvasó + valami UHS jelzésű kártyával. Azért usb3-as, mert annak gyorsabb a vezérlője, így van benne elég tartalék, hogy kihasználja az usb2 sebességét. (sandisk kártyával például 21/12 usb2 olvasóban, míg usb3-ban 30/12- usb2 aljzattal pécében). Esetleg hasonló logikával usb3 pendrive is lehet jobban teljesít, mint a 2-es változatok.
-
Primary92
senior tag
válasz
golya87 #7246 üzenetére
torrentre nekem megfelel ha eldöcög a háttérben, de HD tartalmat sem néznék róla sokat. FLAC-oknak megfelelő adatátvitel azért szerintem ki tud magából csikarni.
VPN-nél 30/5 Mbit a max sebesség ami előfordulhat.Gondolkoztam valami ITX lapon is, ami sok szempontból könnyebb lenne, de ott a fogyasztás minimum a tízszerese.
Tudom mindenki ezt szeretné, de kevés pénzből, kis fogyasztással szeretnék egy szervert. De azért csodákat nem várok.
-
McSzaby
őstag
válasz
golya87 #7105 üzenetére
Mekkora összegtől kell vámot fizetni? Én azt hittem az U3 még beleférhet a vámmentes összegbe mivel 65$. Jó, mondjuk egy eMMc modullal kicsit drágább lesz már... A szoftver téren valóban nem volt túl támogatott a kicsike. Arch,Debian viszont van rá, ami már elég lehet nekem.
(#7106) Mezga Aladár:
Tudom, de ez engem annyira nem zavarna. Viszont szimpatikus lenne nekem az U3, de a gigabit hiánya engem kicsit zavar, mert szerettem volna "nas" feladatokra használni és 100-s eth-n nem fogja kitolni mondjuk a BD25-t. Ez a bajom a pi-vel is. Illetve a pi-vel még az a bajom, hogy hardveresen kicsit elmarad lassan a vetélytársaktól. Mondjuk cserébe nagyon támogatott.Ha veszek valami ilyen kütyüt, akkor ezúttal szeretném nap mint nap használni vagy legalábbis gyakran. Erre a nas feladat, esetleg ha asztali "pc"-ként használnám, akkor érne be az ára. Erre az U3 lenne a jó, nas féleségnek pedig a CuBox.
-
stopperos
senior tag
válasz
golya87 #7073 üzenetére
Szerintem nincs külön dinamikus tuning. Felrakod a maximum órajelet, aztán mindig magának szabályozza terhelés alapján, hogy mennyin áll. A govenor állítja az órajelet linux szinten: Az ondemand csak alsó és felső határ között ugrál. A conservative pedig közte is fel vesz értéket.
-
DeniL
tag
válasz
golya87 #6908 üzenetére
Én is mostanság kerestem bordát, még nem raktam fel. Kb 6 számtechboltot jártam végig "memóriahűtőt keresve" és az eredmény:
- nincs, nem is lesz
- olyan tuning memórián van, amire rá van szerelve
- egy helyen volt egy vga memóriachip hűtőborda készlet, aminek az ára cakk-pakk 2500, köszi inkább nem ( bár igaz hogy állt vagy 10 darabból+paszta, de nekem minek ennyi, mikor 3 is elég lenne)
- aztán még egy helyen jártam, ahol elmagyaráztam miért keresem az ilyen kis bordákat, erre mondta az eladó, hogy nincs, de ha várok, akkor úgy rémlik neki, hogy régről még van elfekvőben. Így kaptam 4 db-t ingyenBár nem raktam még fel, erősen gondolkodom, hogy vágjak-e belőle, vagy pedig szigetelő szalagozzam be azt a részt a borda alján, ami rálóghat másra...
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #6147 üzenetére
a kommenteknél írják, hogy van ennek a newclock3 branchnek daily buildje, szal onnan kéne leszedni, ha jól olvasom a raspbmc változatnál a nightly buildek közt meg kellett jelenjen egy xbmc-rbp-20130930-newclock3.tar.gz verzió.
(#6149) golya87
mivel a raspi csak 3.3V -os kártyakezelést támogatja, így az igazán gyors kártyákat nem tudja kihasználni. Legjobb esetben is csak a class 10 a max, de sokszor a class 6 sebességét sem éri el.Nemrég vettem csak észre, hogy a régóta használt kártyám komolyabb kártyaolvavasóban olvasás/írás 18/18 Mbyte/sec sebességet tud, a régebbi olvasókban 12/10 sebességet tudott, a piben meg 10/4 körül.
-
lord.lakli
őstag
válasz
golya87 #6149 üzenetére
Licence-ek egy gépre vonatkoznak (kell a gép sorozatszáma), viszont lehet olyan konfig-ot csinálni, hogy több licence kódot adsz meg, így ugyanaz a verzió mehet mindegyik málnára. Ha megveszed, akkor mpeg2, vlc1-et tényleg hardveresen kódolja és nem szoftveresen szakad meg a proci.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
golya87 #6097 üzenetére
Én pont ilyesmire használom RaspBMC-vel: egy régi TV-re van rákötve, van hozzá vezetéknélküli billentyű és egér. Legfőképp filmeket nézünk rajta (mindent eszik), internet rádió és Youtube-kliens. A rendszer simán SD-kártyán van, nincs USB-stick. El van dugva a TV-mögé és mivel nagyon keveset fogyaszt, nincs igazán kikapcsolva. A kártyát nálam korábban az egymás utáni ki-be kapcsolások nyírták ki. Így tök stabil és megbízható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest