- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludarazs
csendes tag
Nos az fstab módosítás nem vált be, vagyis minden változatlan . Így a winyót formáztam és ext4-re módosítottam a filerendszert.
pi@raspberrypi:~ $ sudo lsblk -f
NAME FSTYPE LABEL UUID MOUNTPOINT
sda
└─sda1 ext4 94200ff3-3c18-ba49-a44e-fd28ac62e069 /media/Merevlemez
mmcblk0
├─mmcblk0p1 vfat RECOVERY 263C-75C8
├─mmcblk0p2
├─mmcblk0p5 ext4 SETTINGS cb8877ed-df05-4326-a09c-469edd5f1883 /media/pi/SETTI
├─mmcblk0p6 vfat boot 20C2-5B58 /boot
└─mmcblk0p7 ext4 root 4ca1bc48-09c2-4a4a-a54c-c5dda1720861 /pi@raspberrypi:~ $ ls -la /media/Merevlemez
összesen 16
drwxrwxr-x 4 pi users 4096 márc 16 18:29 .
drwxr-xr-x 4 root root 4096 márc 16 16:03 ..
drwxrwxr-x 2 pi users 4096 márc 16 18:24 lost+found
drwxrwxr-x 4 pi users 4096 márc 16 18:29 torrentÍgy néz ki most. Sajnos a probléma továbbra is fennáll jogosulatlan felhasználót ír mikor elindítom a remote gui-t, de a webes felületen sem enged be. :-((
Nem hurcolászom tehát nincs különösebb oka az ntfs-nek. /megszokás/
-
ludarazs
csendes tag
Csoport azonosító
pi@raspberrypi:~ $ cat /etc/group|grep users
users:x:100:pi,Csaba,minidlna,debian-transmissionMivel én meg nem értek szinte semennyire ezekhez a dolgokhoz, lehet érdemes lenne elengednem az ntfs-t ?
Ha nem ntfs akkor mi legyen? És mivel hogyan tudom legegyszerűbben megcsinálni ?
-
MrDerekas
addikt
Csak hp-hoz találtam támogatást. Canonhoz a 4000eshez. Majd megnézem mennyire hasonlók a vasaim ehhez a típushoz. Lexmark, ami egyelőre teljes kapufa. Ezek alapján melyik mini pc alap lenne a helyes választás számomra?
Vagy win futtatható ezek valamelyikén? (Nem teljes értékű oprendszerre gondolok. Valami lesarkazott, alig rendszer, hálózati megosztás tudással.)(#32826) Fecogame Biztos egyszerűbb. Csak ami négy, kizárólag usb csatival rendelkező nyomtatót/scannert egyidejűleg kiszolgálni képes, az messze nem költséghatékony megoldás otthonra. Életszerűbb ötleteket várok
-
Davebowman
senior tag
Nem, a wifi ki van kapcsolva. Csak kábellel a router mellett van. Ami fura, hogy ha újra indítom, most megy a sávszélesség rendesen (60-80Mbit/s), de egy idő múlva a letöltéseket lekorlátozza valami pontosan 1Mb-ra.
A netsebesség is a 6-8Mbit/s-t írja, ami ugy kb 1 Mega/s. Na ezt nem tudom mi okozza, vagy hogy hogy deríthetem ki. -
DiVaD
senior tag
A libreElec-et mindenképpen kipróbálom és szerintem kipróbálok egy másik pendrive-ot is OSMC alatt.
Bár tisztába vagyok az Rpi2 képességeivel, viszont azt kicsit furcsállom, hogy adott egy 4GB-os torrent és ott alig akarta elkezdeni tölteni, míg notin egyből elkezdte lerántani normális sebességgel.Lehet tényleg a pendrive kezd haldokolni.
-
vargalex
félisten
Lehet, hogy ott is külön csomag, ahogy Arch Linux alatt is, hiszen nem szükséges az alap Kodi működéshez. Vagy csak nincs alapból telepítve, ezért nincs a saját kiegészítők között (ahogy pl. CoreELEC alatt sincs)...
-
-
maestro87
őstag
Tudom, NTFS-re simán megy.
Most eszembe jutott, hogy az OpenWrt-s routeremnek van egy ilyen webes formázó felülete, de SWAP partíció nélküli beállítás pont nincs. Rádugtam és a router is felismerte (törölt partíciókkal) amint láthatod, de az lsblk parancsot ez se ismeri.
Miért, van olyan hogy a ház vezérlője nem kezeli az ext4-et?Külső tápos: Orico 7688U3
-
maestro87
őstag
Ext4-re szerettem volna. Elindítottam a formázást és vagy 20 percig formázta, semmiféle beállítás nem volt, mintha teljesen teleírta volna valamivel.
De most már megint levettem a málnáról és töröltem újra az összes partíciót Win alól.
Egyébként korábban ez alapján is próbáltam NTFS-ről ext4-re konvertálni de ablkid
paranccsal csak egy 374 MB-os partíciót láttott, /dev/sda2 nem volt.Egyébként meg:
LibreELEC:~ # lsblk
-sh: lsblk: not found -
maestro87
őstag
Ok, rosszul fogalmaztam. Nem adatmentés miatt kellene, mert fontos adatok nem lesznek rajta, hanem hogy egyszerűen* letudjam menteni egy másik lemezre a rajta lévő fájlokat pl. egy nagyobb lemezre való költözés miatt.
*egyszerűen: Ne kelljen Linux-szal vagy Live Linux-szal bajlódnom.
De akkor ext4 lesz szerintem, aztán majd ha úgy adódik a dolog akkor szendvedek vele.MaCS_70: Ez tényleg érdekes, mert lassabnak kellene lenni.
-
maestro87
őstag
Miért hurcolásznám? Nem hurcolászom. Pár napja tettem csak a Rpi-re. Új a HDD és a külső ház is.
Egyébként az exFat lesz a ludas. Visszatettem a régi laptopból kioperált HDD-t ami eddig is rajta volt NTFS fájlrendszerrel és probléma nélkül elindítja a torrentet, a CPU hőmérséklet is marad 55°C körül. A mount.ntfs CPU használata is 5% alatt van csak.
Ezután újra leteszteltem az exFat-ossal, hogy arra indítom el a letöltsét és ugyanaz mint előtte. Szóval nem jó az exFat. NTFS-t meg nem ajánlják linux-ra (nem tudom miért), akkor mi legyen? Olyan kellene amit majd a következő androidos box is fog támogatni, mert ezt lefogom cserélni az biztos.
Vagy nyugodtan mehet NTFS-re is?
És mivel lehetne átkonvertálni adatvesztés nélkül?Murdock1981: Köszi.
-
maestro87
őstag
Akkor ma lehet megcsinálom a sebesség tesztet mert kíváncsi vagyok rá mit tud a wifi-je
Egyébként ha az exfat fájlrendszert lecserélném akkor csökkene a CPU használat? Mert a mount.exfat 30% CPU-t használ fel. A linkelt képen a felső sorban mi az a 114%-os érték a kodi.bin-nél?
Más: merevlemez hőmérsékletét milyen paranccsal lehetne megnézni? hddtemp-et nem ismeri.
-
A youtube addon kimondottan gyalázatos hangminőséget produkál nekem is analóg kimeneten, pedig be van kapcsolva a sigma-delta hangkodek, de úgy szól, mintha a régi zajos-sercegős kodekkel működne. Nem tudom megfejteni, hogy mi az oka, semmi hangbeállítás opció nincs az addonban. Gugli sem a barátom. Nem tudtok erről valamit?
-
maestro87
őstag
Pedig a Transmission fogyaszt 44%-ot 3,4MB/s-os letöltési sebességnél (WiFi-n). [link]
Most megnéztem mégegyszer a másolást egy 4 GB-os .iso fájllal Double Commender-ben, és csak 6 MB/s-mal tolja a Raspberry Pi-re. Másolásnál amúgy nem terheli ennyire a CPU-t. [link]
Akkor a teszted szerint 30-40 Mbit-re képes csak a WiFi-je?És nem Raspbien van rajta, hanem LibreElec, amit ma frissítettem a legújabbra, így felszabadult a memória nagyrésze, de ugyanúgy terheli nagyon a processzort a torrent.
De szívesen váltok LibreElec-ről ha van jobb...(#32708) weiss: Ezek szerint.
Nem akartam olyan fájlrendszert amit csak Linux kezel, mert ha adatot kell menteni, akkor csak a szívás lenne vele. De lehet nem volt szerencsés a linkelt képekből kiindulva (20-30%-os CPU terhelés).
(#32710) Savageboy: Meglehet, hogy a beépített WiFi sem képes többre, de most ez a kisebbik probléma, a lefagyás jobban zavar.
Egyébként az előbb is volt egy érdekes eset, hogy torrent + online tartalom lejátszásakor úgy ledobta magát a WiFi-ről, hogy csak a router! újraindításával tudott rá ismét csatlakozni. Minden más működött: CEC, filmlejátszás stb.
Ezekkel a nyíltforráskódú szoftverekkel (router-en is az van) úgy látszik nincs szerencsém. -
Davebowman
senior tag
márc 02 18:05:01 raspberrypi CRON[7061]: (pi) CMD (/usr/bin/vlc --cron)
márc 02 18:05:01 raspberrypi CRON[7057]: (CRON) info (No MTA installed, discardi
márc 02 18:05:01 raspberrypi CRON[7057]: pam_unix(cron:session): session closed
márc 02 18:17:01 raspberrypi CRON[7096]: pam_unix(cron:session): session opened
márc 02 18:17:01 raspberrypi CRON[7100]: (root) CMD ( cd / && run-parts --repo
márc 02 18:17:01 raspberrypi CRON[7096]: pam_unix(cron:session): session closed
márc 02 18:30:01 raspberrypi CRON[7171]: pam_unix(cron:session): session opened
márc 02 18:30:01 raspberrypi CRON[7175]: (pi) CMD (/usr/bin/flexget --cron execu
márc 02 18:30:01 raspberrypi CRON[7171]: (CRON) info (No MTA installed, discardi
márc 02 18:30:01 raspberrypi CRON[7171]: pam_unix(cron:session): session closed
lines 1-18/18 (END)Csináltam egy 5 percenként induló vlc-t, de nem indult el egyszer sem, abban bíztam, hogy látom ha elindul és akkor tudom, hogy működik legalább.
crontab-l válasza:
......
#
# For more information see the manual pages of crontab(5) and cron(8)
#
# m h dom mon dow command
0,30 * * * * /usr/bin/flexget --cron execute
0,5 * * * * /usr/bin/vlc --cronInnen http://scott.rook.hu/raspberry-transmission-flexget-2015-12-25.html
@hourly /usr/local/bin/flexget execute -cron (1 - jel)Innen https://egyprogramozo.eu/sorozat-letoltes-flexgettel/#more-5698
0,30 * * * * /usr/bin/flexget --cron execute (2 -- jel)Egyik sem működött. Azon filózom, hogy daemon-ként futtatom
-
rosejbli
senior tag
Én egy ilyet használok, ha esetleg ez megoldás lehet. Ez 3 eszközt köt rá egy bemenetre és mindig arra vált, amit legutoljára bekapcaoltál, plusz van rajta egy gomb amivel tudod váltogatni. Nem tapasztaltam vele minőségromlást, mondjuk csak full hd tartalmat fogyasztok.
-
-
Ja, és arra figyelj, hogy raspbian-on még csak 2.09 az iperf verziószáma, de pl. Windows-on már a 3.1.3-nál tartanak. Ez azért fontos, mert a hármas sorozat nem működik együtt a kettessel, vagyis a másik op.rendszerre is a 2.0.9-es verziót tedd fel.
Kábelen szépen megvan a 100Mbit:
iperf -c 192.168.1.201
------------------------------------------------------------
Client connecting to 192.168.1.201, TCP port 5001
TCP window size: 43.8 KByte (default)
------------------------------------------------------------
[ 3] local 192.168.1.200 port 49910 connected with 192.168.1.201 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0-10.0 sec 111 MBytes 93.4 Mbits/secweis
Tud.
sudo apt-get install exfat-fuse
sudo apt-get install exfat-utils -
maestro87
őstag
Wifi-n próbálom.
A Raspberry Pi-n meg egy Orico 7688U3 házba szerelt WD Purple 6TB HDD van exFat fájlrendszerrel.
Bármit akarok rámásolni, lassan megy, pedig egy 10 MB/s-ot elvárnék így WiFi-n keresztül is.Mióta meg rákötöttem az új HDD-t azóta minden torrent hozzáadásakor lefagy az egész gép olyan 5-10 percre és újraindul. Csak ezután indítja el a letöltést. Pedig csak 3-4 MB/s-mal tölt a lassú net miatt. A proci hőmérséklete is ilyenkor 75°C felett. Ma már rátettem egy ventilátort, így "csak" 50°C-os, de ugyanezt csinálja torrent hozzáadáskor.
Míg nem töltöttem 20 gigás FHD filmeket, addig nem volt ilyen gond. A lemezhely foglalás miatt fagy le, vagy miért? Mert lefagyott állapotban is dolgozik a HDD. Eddig csak egy régi laptop HDD volt rákötve.
Szabad memóriát is keveslem ami olyan 15% csak, üresjáratban is. Mondjuk azt sem értem miért csak 747 MB-ot ír teljes memóriának az 1GB helyett.
Esetleg ha lecserélném a Micro SD kártyát egy gyorsabbra? Mert most csak egy Class 4-es van benne azt hiszem. A tönkrement Mixza kártyák óta még nem vettem újat.Ezzel szemezek, de ez sem egy sebességbajnok, de legalább nem menne tönkre fél év alatt. Vagy ti mit ajánlanátok?
-
.Farkas.
tag
Kivalasztod melyik sorozatokat nezed es tolti.
Be tudod allitani hogy az elso evadtol toltse vagy csak a kovetkezo reszeket milyen minosegbe milyen nyelven, tud ertesitest kuldeni ha mar letoltott valamit stb..V3 betat ajanlom.
Es ahoz hogy magyar trackereket hozza add szukseges a Jackett nevu cucc ([link] sokkal kenyelmesebb mint a Flexget szerintem.
-
-
Davebowman
senior tag
Ajha, most azonnal kipróbálom, a "The 100" nálam is működött az agymenők WEBRip jével nem boldogultam. Bár pár napja jött ki az Agymenők S12E08 része, azt már nem szedte le, lehet hogy régi a feltöltés?
Amúgy ha jól értem csak a https://ncore.cc/rss.php?key=(sajátkéjem) oldalon keres egyezést? Ami itt nincs, azt nem is találhatja meg? Ezt ki lehet bővíteni régebbi adatokra?
-
-
kenand
veterán
Vannak perverz dolgok...
nekem az első használható Mac ( Motorla 68k, nem PPC) emulátorom úgy működött, hogy futtattam egy Amiga emulátort PC-n, majd amiga EMU alatt egy Mac emulátort.... az első DOS alapú MAC emu aztán lemosta, az már egészen jó volt.. Aztán jött a PPC-s MacOs emulátor (SheepShaver), de aztán amikor Intelre váltott az Apple akkor jött el a "kánaán" a Hackintosh, évekig volt olyan gépem amin dual bootban ment a Hackintosh, aztán 10 éve van Macbookom, de 90%-ban Windowst használok rajta...Jónéhány Windows játékot átportoltam OSX-re egy Winbottle nevű alkalmazással....de aztán felhagytam ilyen felesleges dolgokkal... -
gambeca
tag
Dehogy vesztünk össze.
Csak már sokadik nekifutásra nem akar össze jönni, pedig látom hogy nem egy nagy dolog megcsinálni, de hát csak nem jön össze.
Néhány nap múlva újra rpi közelben leszek és le mentek minden mozzanatot egy szöveges fájlba, abból biztosan tudni lehet majd, hogy hol rontottam el. -
kovbandi82
őstag
Semmi panaszt nem láttam, a logba se írt bele semmit. Egyszerűen a nem kapott semmi IP címet. A Rpi közvetlen a routerre van dugva, a kapcsolat él.
Egyelőre visszaállítottam az eredeti állapotot, a WAN interfacen van megadva a Pihole IP-je. Elvben a neten is ezt írják mindenütt.
Mellesleg az alapértelmezett átjáró ugye a rendszeren az Asus router. Elvben nem őt kérdezi meg minden eszköz IP ügyben? Mivel a DHCP meg ki van kapcsolva, így nem tud adni. Honnan "tudják" ilyenkor az ezközök kihez kell fordulni? -
törölt tag
Egy érdekes projektbe futottam bele : Quids notrack Olyasmi mint a pihole, csak kicsit másképpen.
Hát ez még nagyon gyerek cipőben lévő projekt, ahogy elnézem, és nagyon hasonlít a pi-hole-ra.
Annyi van a pi-hole javára, hogy elég régi projekt, és elég sokkan ismerik, ezáltal megbízhatóbb. ( Talán)
Mindenesetre figyelemre méltó, nem lennék meg lepve ha az elkövetkező időkben gomba módra jelennének meg hasonló projektek. Így előbb vagy utóbb a legfontosabb szempont a támogatás lesz. Ami megkönnyíti majd a felhasználók választását. -
azbest
félisten
Türelmeseknek pedig
pi zero w - pimoroni 14GBP szállítással = 5 eft
és kb a többi meg kínából kikeresve töredék áron. A ház és gombok meg vagy 3d nyomtatós történet, vagy kínai koppincs.Múltkor a gameboy alakú is szép áron volt [link], bár 30eft pi és sd kártya nélkül.
Az ilyen kitekből, logó és névhasználati díjakból van az alapítványnak is szép bevétele. A zerot is drágábban kapják kereskedelmi projekthez, mint a magán vásárlós ár 1db-os limittel.
Annyi plusz munkájuk lehetett vele, hogy a kiegészítő elektronikákat egy nyákra integrálták és azt legyártatták kínában. Így kompaktabb és valsz olcsóbbra is jön ki.
-
Murdock1981
tag
Nem kért jelszót és avast van feltelepítve. Amúgy egyenlőre hanyagolom a témát, mert a jogosultságokkal elbénázhattam valamit és nem játszotta le a plex a filmeket. Újra raktam az egész rendszert a transmission simán működik, a plex viszont egyáltalán nem akar elindulni és nem értem, hogy miért. Ugyanúgy csináltam mindent mint elsőre és mégsem megy. Úgyhogy küzdök.
-
törölt tag
Én tökéletesen megértettem amit írtál.
Nálam több dolog van, amit már sejtettem is valószínűleg nem fog menni 1db All-In-One eszközön minden, Mert olyan nincs, és valószínűleg az élmény rovására megy.Ami túl sok kompromisszumot fog követelni. Az meg akkor olyan, mintha nem is lenne.1. Amire én gondoltam egy Pi 3-al, vagy esetleg 2-el gondoltam megoldani. Egy internet olvasó eszköz. Nem facebook, nem youtube, csak simán hírek, index, origo, fórumok, receptek olvasása. Esetleg valamilyen chat?
Erre a célra gondoltam első körben egy PI 3-at, mert abban van POE? Vagy legalábbis ha jól értelmeztem akkor meg lehet oldani. És jobb wifi, csak a fentebb felsorolt lehetőségek alkalmazására, ha a helyzet úgy hozza vendég eszköz. Ezt úgy gondoltam, megoldani, hogy egy használt monitor, amin van hdmi, annak a hátuljára rá erősíteni, vezeték nélküli bill, egér. Bár lehet jobb lenne valami táv irányítós megoldás. Ha végül a konyhába kerülne, mint recept olvasó gép.Még nincs teljesen eldöntve, hosszú távon hogyan lehetne maximumon kihasználni.
2. Ez egy másik PI lenne, ami pl intranet kiszolgálás házon belül, bár egyenlőre ebben nem vagyok biztos, hogy hosszú távon lenne értelme. Elsősorban a gyereknek gondoltam, mint belső blog, ahova le jegyzeteli az aktuális kis projektjeit, aktuális érdeklődéséről. Esetleg az iskolai kutató munkáit. Drupal-ra futtatására gondoltam.
3. Desktop tanulásra.
Végül is arra jöttem rá, nem is kell telepíteni semmire, simán elmegy egy Pendrive-on, ha a gyerek pl a scratch programon akar tanulni, amihez megvan az első könyve, akkor simán megy bármilyen laptopon. Szóval, a telepítés nem lényeg. Max a munkáinak a mentése, ami gondolom egy másik Pendrive csatlakoztatása után működnie kell a mentésnek is. -
wassermann
Topikgazda
Jelezném, hogy PI3-al lehet böngészni ha gyors a mikroSD-kártya (és hozzá van állítva az SD-kártyavezérlő sebessége) + van telepítve ZRAM, most is PI3-ról írok. Miközben ezt írom, a tömörített RAM-kezelésnek köszönhetően a Raspbian ennyi RAM-ot lát: MEM TOTAL= 812 + SWAP TOTAL= 506 ("free -h" parancs). A video még hozzá jön ehhez, az fixen 192MB-ra van állítva
Egyetlen kivétel: a web-es videók, azokat így Chromium alatt csak 480ban bírja, egyébként néha akad
-
törölt tag
A fájlszervernek is jó megoldás, de ott meg a 100Mbites hálókártya akadály
Tehát erre se a legjobb választás. Ha veszünk az ösz költségét, pl alaplap, táp, ház sd kártya. Akkor simán kijön 20-25.0000Ft -ra. Ebből viszont meg egy használt PC-t kapsz, ami file szerver feladatokra sokkal hatékonyabb megoldás. Leszámítva a PC és PI áramfogyasztását.Megtanulható a programozás, a perifériák kezelése közvetlenül a ki/bemeneteken és protokollokon (pl. I2C) keresztül.
Igen a PC Desktop verzióban benne van, ami valóban jó dolog. De ezeket ha nem tévedek egy ubuntu desktopra is fel lehet tenni. Viszont, itt ismét a fogyasztás, ami nem elhanyagolható szempont.Mindamellett remek barkács alap, mert relatíve olcsón sok mindent ki lehet belőle hozni. Legyen az okos otthon, TV okosítás, ipari vezérlő rendszer, audiofil zenejátszó,vagy bármi. Mint a 8bites mikrogépek korában, rájönni mi mindenre jó a számítógép (a facebookozáson túl),
Igen azt látom hogy rengeteg kis projekt van hozzá, amihez ha megvan minden szükséges információ akkor jó szolgálatot tud tenni.
De televízió okosítására elég egy PI 2b is, nem? A kodi azon is elmegy, vagy nem éppen a legjobb megoldás erre, és inkább a Pi 3?
-
törölt tag
Remek, akkor ez a probléma is megoldva, több pénz marad mozira.
Köszi az információt, akkor tulajdonképpen mire való egy PI?
Azt mondod webezés csalódás.
TV okosításra?
Gondolom file server feladatokra is hulladék, mert lassú.
intranet feladatok 3-5 felhasználó egyidejű kiszolgálása mint Blog, vagy valami free cms portal, pl Drupal? -
törölt tag
Igen, azt adom meg neki, illetve választom ki. El is fogadja, telepít is, tovább. Majd reboot
És a betöltéskor egy darabig eljut, megjelenik a logo, és nem tölt tovább. Ha be dugom a pendrive-ot, akkor tovább megy a rendszer betöltés. Ha nem akkor azon a ponton megáll a rendszer betöltés. -
törölt tag
Köszi, az létezik hogy az SSD nem a kedvence?
Elkezdi telepíteni, látszólag fel is megy, de a rendszer indításához szükséges van a pendrive-ra.
Vagy valamit én csinálok rosszul? Telepítéskor természetesen megadom neki az útvonalat, hogy a SSD-re telepítsen. Nem igazán értem. -
kovbandi82
őstag
Volumiot telefonról irányítom. Nem kell hozzá a TV-t ki/be kapcsolgatni, egy aktív hangfalra van kötve.
(#32210) JohnDoe_Hun:
Nekem sima Raspbian Lite van arra van a Kodi rátelepítve, a Sambat meg ilyeneket nem a Kodiból hanem a Raspbianról futatom. Szépen elfér egymás mellett a Raspbian Lite, Kodi, PiHole és a Webszerver is. A vinyót nem dobálja, mondhatni atomstabilan megy mindkettő.
-
JohnDoe_Hun
tag
Most hogy hetek óta próbálgatom a rendszereket azt mondom h sokkal több értelme van feltenni egy libreelec-t kodival mint egy trljes értékű raspbiant még akkor is ha a médialejátszó részét nem használja. Még a desktop-os raspbianban is folyamatosan parancssorozni kell minden nyűg miatt. Ez nem indul, ezt kiolvasni amazt felcsatolni mappák engedély beállítása stb. Kodiban beállítasz 2-3 repo-t és már csak egy telefon kell amivel vezérled akár a torrentet akár a megoszt@sokat. Ezért egyszerűbb.
-
JohnDoe_Hun
tag
Igen. De már itt elkezdtem a témát hátha vki belefutott már speciálisan rpi-n. Amúgy régebbi ms repo meg letölt mindent szóval a frissítéssel van gáz. Kikapcsoltam az automata frissítést, feltettem egy régebbi repot és így frissíti az exosharkot rendesen. Biztos javítják majd. Azért köszi a segítséget.
-
JohnDoe_Hun
tag
Köszönet.
Ezt is néztem de ez kamu. Nincs benne ebben a repoban az exoshark. Szóval nem ez oldotta meg hanem egy repo ami tele van függőségekkel. Így felment (lazarus repobol) csak most meg azt mutatja h van frissítés (ms repoban) de azt el sem kezdi letölteni. Régen használtam már az ms repo-t lehet h már nem is megy? Bár akkor meg miért mutatja h van frissebb. Fura. -
-
cibere11
tag
portforward a routereden ezzel probálkozom én is de nem megy.
A pi wifin van.Ami mac a wifire van kapcsolódva http://192.168.0.107:8081/ igy látom is.Telefonról is.De mobilnetről nem megy.
Name:
FTP
<< Application Name
Local IP:
192.168.0.107
<< Computer Name
Protocol:
UDP
External Port:
8081Internal Port:
8081Schedule:
Always Enable
Így állítottam be. -
Murdock1981
tag
Ide vinyót próbáltam, szerintem az usb átalakítót nem ismerte fel. Volt 2,5" hdd házam, raktam bele 500Gb sata vinyót, Etcherrel felraktam az image-t és egyből működött, szépen feltelepült és fut is normálisan.☺
Már csak a plexet kell rávarázsolnom, valamint fájl és nyomtató megosztást szeretnék. Tényleg, az utorrenthez van utorrent remote, amivel akár mobilról is hozzátudtam adni torrent fájlt a jelenlegi szerveremhez (laptop). Létezik ilyen megoldás raspberryre is? -
Murdock1981
tag
-
Murdock1981
tag
pi@raspberrypi:~ $ sudo fdisk -l
Disk /dev/ram0: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram1: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram2: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram3: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram4: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram5: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram6: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram7: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram8: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram9: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram10: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram11: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram12: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram13: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram14: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/ram15: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytesDisk /dev/mmcblk0: 7,2 GiB, 7746879488 bytes, 15130624 sectors
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x000f25d3Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/mmcblk0p1 2048 3656250 3654203 1,8G e W95 FAT16 (LBA)
/dev/mmcblk0p2 3656251 15130623 11474373 5,5G 5 Extended
/dev/mmcblk0p5 3661824 3727357 65534 32M 83 Linux
/dev/mmcblk0p6 3727360 3868671 141312 69M c W95 FAT32 (LBA)
/dev/mmcblk0p7 3874816 15130623 11255808 5,4G 83 LinuxDisk /dev/sda: 37,3 GiB, 40060403712 bytes, 78242976 sectors
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x6b3a87b5Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sda1 2048 78239743 78237696 37,3G 7 HPFS/NTFS/exFAT
pi@raspberrypi:~ $ -
-
JohnDoe_Hun
tag
Hát már hogyne érdkelne. Ezért kérdeztem. Most ismerkkedek veele. millió dolgot csinálok egyszerre. Próbálom a kodit beállítani mert ha az sikerül akkor nem is kell a dlna meg a nas sem. Még csak belefogtam mindenbe de próbálom leszűrni azt hogy mire is van szükségem.
Köszi hogy segítesz. -
JohnDoe_Hun
tag
Szia. 755 az engedélye a home/wd/torrent/downloads-nak és a transmission ide is tölt le. Az megy. Külső app, androidos pl. RaspController nem is engedett belépni root-ként. De most pár újraindítással engedi. Érdekes és most tudok írni a downloads mappába is. Ki érti ezt? Most úgy tűnik minden faxa csak laggol a kodi a miboxhoz képest tetű lassú. Fel lehet azt turbózni valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged