Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz kovbandi82 #32651 üzenetére

Nem használok SQL-es dolgot, és én sem tudok angolul(kező tanfolyamra járok, de csak 30-40 órán vagyok túl :B ). Átfutva az oldalt, csak annyit ír, hogy fontos, hogy hálózaton keresztül elérhetők legyenek maguk a médiafájlok, és az SQL-ben is a hálózati útvonalon keresztül kell hivatkozni rá (ami végülis logikus, hiszen a többi eszköz is a hálózati útvonalon keresztül éri el magát a fájlt).
    Aztán megmutatja, hogy a Kodi-ban hol tudod exportálni a videó/zene adatbázisát.
    Elkészítesz egy advancedsettings.xml fájlt az userdata könyvtárba. Linux-on ez ~/.kodi/userdata/, libreelec esetén a /storage/.kodi/userdata/. Ott a minta, alapból csak az IP címedet kell beírni mindkét helyre (a <host>***.***.***.***</host> sorokat kell lecserélni a Pi IP címére, pl. <host>192.168.1.2</host>) Feltételezi hogy az előző oldalon SQL-ben létrehozott user neve és jelszava az, amit írt (kodi/kodi). Ha mást adtál meg, értelemszerűen azt is módosítani kell.
    A 4. lépésben már az üres SQL adatbázissal indul a Kodi. (Lehet kell egy újraindítás hozzá?) Most eldöntheted, hogy visszaimportálod a mentést, vagy újra beimportálod a fájlokat, ezúttal már az SQL adatbázisba. Fontos hogy a hálózati megosztást add meg, ne a helyi mappára hivatkozz!
    5. Megmutatja miket kell másolni a másik Kodi eszközre, hogy elérje ugyanazt az adatbázist.
    6. Több könyvtárad is lehet, mindegyiknek külön nevet adhatsz. Hogy a különböző profilokba lépve más-más könyvtárat lásson/használjon. Pl. A gyerek fiókja csak a meséket látja, a te fiókodba belépve viszont ott a kedvenc poresz/horror/egyéb 18+ tartalmak.

Legalábbis én így ferdítettem le magamnak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés