- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murdock1981
tag
válasz
#19482368 #32246 üzenetére
Fájlszerver, torrentezés, plex média szerver itthoni használatra tökéletes. Plexen 3 eszközt gond nélkül kiszolgál úgy, hogy közben megy a torrent letöltés. Igaz a torrent átlag 5 megabájt/sec (150 Mbit-es a netem), de a transmission-t távolról is ellehet érni, így gyakorlatilag bárhol-bármikor hozzálehet adni letöltés szóval ráér letölteni. És ezek mellett 500gigás külső vinyóval az idle fogyasztás 5,5watt, a csúcs 9-10watt körül mozog. Teamviewer van rá. Így nekem az igényeimet maximálisan kielégíti. Nem mellesleg minimális helyet foglal 0 zajjal.
-
válasz
"De televízió okosítására elég egy PI 2b is, nem? A kodi azon is elmegy, vagy nem éppen a legjobb megoldás erre, és inkább a Pi 3?"
Nálam két RPI 1 B+ is megy Kodival, Confluence felülettel, visszavett GUI-felbontással médialejászóként. A kezelése egy kicsit késik, de nem vészes. Lejátszásban viszont kifogástalan, hála a hardveres gyorsításnak.
A 2 és a 3 között teljesítményben egyébként nem volt igazán eget verő különbség.
MaCS
-
válasz
Leszámítva a PC és PI áramfogyasztását. A működéssel járó hanghatáskkal, és helyfoglalással mi a helyzet? Az ár nem minden.
Igen a PC Desktop verzióban benne van
A PC-s verzióban hogyan villogtatsz LED-et, vagy csatlakozol i2c buszra? Programozás alatt ne a PC-n futó programokat képzeld, bár annak sincs akadálya, hogy Pi-n fejlessz szövegszerkesztőt, vagy játékot.
Nekem pl. Pi2 van, akkor vettem amikor az volt az aktuális kiadás. Mindég faragnak rajta valamit, és bár HW-ben is mindég van előrelépés, nem akkora hogy elérje a hasonló árú használt PC-k teljesítményét. De ha pl. a hálószobába, vagy bébimonitornak használod, már nem mellékes a zaj tényező. Természetesen lehet kész megoldásokat is kapni, de azt nem te faragtad össze az asztal sarkán. Ma már nem tudsz egy számítógépet nulláról felépíteni (hacsak nem vagy teljesen fanatikus) Ez a srác a HT1080Z "iskola számítógép"et építette meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged