- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Srácok, tényleg hálás vagyok
Raktározom az infókat.
Igen egyelőre csak nyomtató szervernek kell a málna pc. Viszont most vívódok, hogy mégis melyik gyümölcs legyen? A málna vagy a banán? A banán laikusként számomra jobbnak tűnik és os-ra is eléggé variálható. Mondjuk nem tudom mennyire kiforrott és támogatott rendszerek ami elérhető erre az eszközre. A két rugós többlet nem tétel jelen esetben. Printserver az elsődleges cél és majd később, ha esetleg kedvet kapok hozzá, minél szélesebb körben tudjam hasznosítani a cuccost itthon. -
MrDerekas
addikt
Nagyon köszönöm! Mindenkinek
La a kalappal előttetek
Közben már nézelődök, olvasgatok és úgy fest a nyomtatókkal nem lesz gond. A scanner még lóg egy kicsit a levegőben, de az annyira nem létkérdés. Egyelőre. Távolról annyira nem akarom elérni. Majd közelebb megyek
De köszi!
Gondolom a Pi-t nem érdemes külföldről rendelni, hanem a magyar hivatalos forgalmazó az ideális beszerzés. Kell nekem egy pi 3 B+-hoz bármi egyéb, így hogy nyomtató szerverként akarom használni? Gondolok itt extra kábelre, csatlakozóra, hűtésre. -
MrDerekas
addikt
válasz
Murdock1981 #32844 üzenetére
Ezer köszönet! Ha összefutunk valaha, betemetlek csokival, sörrel, kávéval
Mentem a dolgot és beszerzem a vasat. Na meg tanulok amíg megjön a cucc. Köszönöm!
-
MrDerekas
addikt
válasz
Murdock1981 #32841 üzenetére
Akkor te vagy az emberem
Estefelé kérdezgetek.
-
MrDerekas
addikt
Csak hp-hoz találtam támogatást. Canonhoz a 4000eshez. Majd megnézem mennyire hasonlók a vasaim ehhez a típushoz. Lexmark, ami egyelőre teljes kapufa. Ezek alapján melyik mini pc alap lenne a helyes választás számomra?
Vagy win futtatható ezek valamelyikén? (Nem teljes értékű oprendszerre gondolok. Valami lesarkazott, alig rendszer, hálózati megosztás tudással.)(#32826) Fecogame Biztos egyszerűbb. Csak ami négy, kizárólag usb csatival rendelkező nyomtatót/scannert egyidejűleg kiszolgálni képes, az messze nem költséghatékony megoldás otthonra. Életszerűbb ötleteket várok
-
MrDerekas
addikt
Sziasztok!
A topik témájában teljesen tudatlan vagyok, ezért lehet akár ostobaságnak tűnő ötletem, kérdésem is. Ezekért előre is elnézést kérek
Nagyon kellene nekem otthonra egy nyomtató szerver. Gondoltam ilyen kis masina bőven megtenné, de elvesztem az információk rengetegében és nagyon nem ismerem ezeket a rendszereket sem. Amit szeretnék:
Nyomtató szerver 7/24 használatra. Canon IP4500 és IP 4600, HP 1020 és egy Lexmark képolvasó aminek működni kellene hálózati eszközként, az otthoni win10 pro rendszerű gépekről elérhetően. Megvalósítható különösebb mókolás nélkül egy ilyen kis pc-vel?
Amiket kinéztem:
Raspberry Pi 3 model B+
Banana Pi BPi-M64
Orange Pi 3 H6 2GB LPDDR3 + 8GB EMMC Flash
Orange Pi Prime: Development Board H5 Quad-core
Kevés, elég vagy sok erre a feladatra? Ha sok, az nem baj, szeretem, ha van valamiben tartalék
Ha ezek közül valamelyik ajánlottabb, akkor arra milyen rendszert kellene telepíteni a cél érdekében?
Mindenféle hasznos információt megköszönnék ebben a témakörben, akár privátban is. Ha esetleg itt rossz helyen vagyok, egy útba-igazítást is szívesen vennék.
Van ugyan egy szerverem itthon, freeNAS oprendszerrel, de még nem találtam meg, hogy tudnám a fentebb felsorolt eszközeim működésre bírni alatta és hálózaton elérhetővé tenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged