- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murdock1981
tag
válasz
JohnDoe_Hun #32208 üzenetére
Én még nagyon kezdő vagyok a témában, csak karácsony óta van rpi-m. Csak a raspbiant próbáltam. 500gigás vinyón van a rendszer, felraktam a teamviewert amivel a nekem szükséges fájlmegosztás is meg van, egy transmission-t, amihez ma állítottam be a ddns-t, így a kényelmes távoli vezérlés meg van hozzá. És felraktam a plex servert-t. Nekem nem volt bonyolult.
-
válasz
JohnDoe_Hun #32198 üzenetére
Azért tegyen fel egy feladatidegen médialejátszót, hogy ne keljen parancssorba beírni pár sor? Tegye fel a desktop verziót, és kattintgasson. Ott sem kell a parancssorban kolbászolni. Elindítja a grafikus programot, és megkapja (majdnem) ugyanazt. Nem mellesleg libreelec alatt sem evidencia felkattintgatni a torrentklienst.
-
Murdock1981
tag
válasz
JohnDoe_Hun #32200 üzenetére
Hűha...telekomos modemem van Sagemcom.
-
Murdock1981
tag
válasz
JohnDoe_Hun #32198 üzenetére
A ddns-t hogy/mit kell beállítani?
-
Cold5
senior tag
válasz
JohnDoe_Hun #32193 üzenetére
Semmi megosztás, semmi. Csak torrent letöltés egy 2,5" merevlemezre.
Távolról szeretném vezérelni, pc, mac, ios-en (ha van hozzá app, az lenne a legjobb).. -
válasz
JohnDoe_Hun #32155 üzenetére
Nem igazán használok add-onokat (az az egy youtube-os is rossz hanggal játssza le a videókat), így nem tudom mi kell hozzá. A kodi topikban lehet hamarabb kapnál választ.
-
válasz
JohnDoe_Hun #32152 üzenetére
Van rá pár találat, lehet ez a videó segít.
-
JohnDoe_Hun
tag
válasz
JohnDoe_Hun #32152 üzenetére
Úgy néz ki hogy megoldottam. Találtam egy dependency repo-t és onnan leszedtem a resolvurl-t. Most meg az van hogy az ms repoból nem frissül.
-
válasz
JohnDoe_Hun #32150 üzenetére
$HOME/.kodi/temp/kodi.log Ha SSH-n belépsz, megfogod találni. Kukkants bele, biztos lesz benne vmi ráutaló, amiből kiindulhatsz.
https://kodi.wiki/view/Settings/System/Logging -
válasz
JohnDoe_Hun #32142 üzenetére
Na de mégis hanyas, honnan/hogyan?
cibere11
Most mivel/hogyan éred el? Valószínű elég egy portforward a routereden( és egy dinamikus névregisztráció) -
válasz
JohnDoe_Hun #32094 üzenetére
Én is Kodi-t használok, és már nincs szükségem minidlna-ra.
Szerintem a Kodi irányt használd. -
válasz
JohnDoe_Hun #32085 üzenetére
Tedd ki pastebin-re hátha van valakinek kedve átbogarászni. A statusz ennél jóval többet mesél. pl
sudo systemctl status deluge-web.service
● deluge-web.service - Deluge Bittorrent Client Web Interface
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/deluge-web.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Tue 2019-01-01 12:19:42 CET; 4 days ago
Docs: man:deluge-web
Main PID: 572 (deluge-web)
CGroup: /system.slice/deluge-web.service
└─572 /usr/bin/python /usr/bin/deluge-webA kiemelt rész is fontos. Ha ez nem enabled, induláskor nem indítja el automatikusan, mindég kézzel kell elindítani, és fut is a következő újraindulásig.
Olyan tőmondatokban, félig, vagy sehogy nem válaszolsz a feltett kérdésekre, hogy az az érzésem, nem is akarsz segítséget/megoldást kapni.
-
válasz
JohnDoe_Hun #32082 üzenetére
Az /etc/minidlna.conf-ban meg lehet adni, hogy hová tegye, pl. log_dir=/media/WDMyBook/MiniDLNA/log. Ugyanakkor a kerdel napló is érdekes lehet (dmesg, vagy journalctl -b)
A sudo systemctl status minidlna.service is érdekes lehet. (Nem lehet, hogy azért nem indul el mert nincs engedélyezve?) -
válasz
JohnDoe_Hun #32080 üzenetére
Van olyan felhasználó, hogy User? No és a csoport?
Nem lenne egyszerűbb kideríteni, hogy miért nem indul el, minthogy ráolvasással megkerülöd a problémát?
Napló fájlokat nézted? Látni mikor indul, és hogy miért hasal el? -
válasz
JohnDoe_Hun #32078 üzenetére
Jó de ki a tulajdonos?(user-csoport) A 755 azt jelenti, hogy csak a tulajdonos írhatja/léphet be. A csoport tagja már csak olvashatják. Valószínű ez a gond. (Általában a torrentet futtató daemon a tulajdonos, és a csoport tagság dönti el ki hogyan fér hozzá a letöltött fájlokhoz) Ha tényleg ez a gond, akkor 775 jogosultságot kell adni, a könyvtárnak, hogy a csoport tagjai is beleléphessenek, ill. írhassnak bele.
-
válasz
JohnDoe_Hun #32076 üzenetére
Hova, hogyan csatolod, milyen fájlrendszerrel. Melyik felhasználóval írnál melyik könyvtárba? Annak a könyvtárnak mik a jogosultságai?
-
lord.lakli
őstag
válasz
JohnDoe_Hun #32074 üzenetére
HDMI-n keresztül, ha TV tudja a CEC-et, akkor a TV távirányítóval tudod irányítani. Billentyűzet is lehet BT-s, de én filmezéshez használom, így billentyűzetet maximum puty-on keresztül használok.
-
lord.lakli
őstag
válasz
JohnDoe_Hun #32072 üzenetére
Miért nem teszel egyből kodit az rpi3-ra és kötöd rá a tv-re?
Kodi alatt online felírat letöltés is lehetséges. -
válasz
JohnDoe_Hun #31974 üzenetére
Igen. Deluge WebUI, és böngészőből megnyitod a kezelőfelületet.
Én még beállítottam hozzá egy DDNS-t is, hogy bárhonnan meg tudjam ezt csinálni.
-
Noxy
veterán
válasz
JohnDoe_Hun #31979 üzenetére
Nem kell letölteni.
Elég ha csak a letöltési link URL-t másolod be. -
rosejbli
senior tag
válasz
Transmissionnek van külön appja ehhez pl.
-
darkhorse
tag
válasz
Igen, ez is megoldható (pl deluge).
-
válasz
JohnDoe_Hun #31972 üzenetére
Én saját részemről nem látom értelmét, terminálból mindent el tudok intézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- alza vélemények - tapasztalatok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged