- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
azbest #10591 üzenetére
Szia!
Nekem is csak egy visszaigazoló e-mail jött (szinte azonnal). Az FDH honlapon a kosárra kattintva, majd a rendelési számra keresve csak annyi látszik, hogy pillanatnyilag nincs készleten (a rendelés leadásakor is ez volt). A visszaigazoló e-mail 2-án 13:00-kor jött.
Szerk.: mondjuk én az fdh oldalán (fdh.hu) rendeltem...
-
vzoltan
aktív tag
válasz
azbest #10545 üzenetére
Usb+lan temahoz
http://makezine.com/2015/02/02/eben-upton-raspberry-pi-2/There aren’t any changes to the USB subsystem, but the power system has received a tweak. 2835 has an on-board SMPS: this wasn’t large enough to supply the current needed by the quad Cortex complex, so it was removed, and Pi 2 uses an external SMPS chip. Also, as the Cortex complex has its own 512KB L2 cache, we no longer use the 128KB system L2 — ARM traffic goes directly to SDRAM instead.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #10531 üzenetére
Ahogy írtátok, benézem a lábkompatibilitást.
Közben futólag néztem ezt-azt... úgy látom a windows az kb arra lesz jó rajta, hogy .net-ben lehessen olyan programokat írni, amiket egyébként python-ban vagy c-ben szoktak linux alatt. Például hőmérő szenzor kiolvasásához, fogsz egy visual studio-t és ott összerakod majd deplojolod a IoT windowsra, aztán az serviceként vagy konzolos progiként elfutkorászik. Szóval azt hiszem a "tyű, lesz rá Win 10 ingyen és 10 eft-be semkerül" indexes hír némileg hurrá optimizmus, valójában még a win rt-hez sincs köze.
-
-
erikke17
őstag
válasz
azbest #10519 üzenetére
Na ha tényleg olyan jó lesz mint ahogy hangzik akkor lecserélem a B+ ami még csak 3 hónapos lesz
Kecsegtető a több erőforrás. Kiadhatták volna hamarabb is
Fogyasztásban ez hogy nyilvánul meg?
Esetleg arról volt szó, hogy másképpen oldották e meg az ethernet és az usb dolgot mint az ezelőttiekben? -
tvamos
nagyúr
válasz
azbest #10469 üzenetére
Hat... nehogy vitat inditsak, irtam rola egy szemelyes blogbejegyzest, hogy mi van. A logbol latszik, mi, hogyan indul. Ha meg valami erdekel valakit, szoljatok, megprobalom... TV nincs!
-
envagyok
veterán
válasz
azbest #10332 üzenetére
kódolt csatornákról van szó, de oscamot használok kártyaolvasóval.
windowsal semmi gond, de a régi médiacenterem (PC) sem vitte ezeket openeleccel.
szerintem az lehet a gond, hogy a vevő drivere nem kapcsol át qpsk módra.
csak a qpsk transponderekkel van gond, de csak oenelec alatt, windowssal hibátlan. -
Totis
aktív tag
válasz
azbest #10259 üzenetére
Rendben.
Csak innen vettem. Ott van alul valami Korean certificate.
Akkor kínai verzió? -
válasz
azbest #10252 üzenetére
wasserman: Sajnos a lenyíló lista tök üres.
azbest: Ebből sajnos csak annyit értek, hogy parancssorban kellene ügyködnöm, amihez két dolog ismerete hiányzik nálam: 1. Hogyan jutok parancssorba, 2. Hogyan nézzem meg, amit írtál. Unix-alapú parancssorba életemben ha összesen 100 karakter írtam be, azt is csak órákig tartó, rettegéssel töltött goolge-özés után.
Ezen a fronton sajnos tényleg analfabéta vagyok, ezért csesztetlek Benneteket. A blogodat hol lelem? Az IT-cafésról van szó? Azt olvastam, de az inkompetenciámra jellemzően nem látom ki belőle a megoldást...
Köszönettel: MaCS
-
-
rii
nagyúr
válasz
azbest #10187 üzenetére
köszönöm
teljesen jogos )-.
nincs okostelefonom. (vagyis van egy E51 meg E52 nokiám, ami a symbian miatt okostelefon, csak épp touch screen nincs rajta, meg nyomógombos, szóval az én szememben nem okostelefon)
lehetett régen venni egy Samsun Galaxy izét, ami olyan volt mint az ipod touch, hogy mindent tud mint egy okos telefon, csak épp telefonálni nem ... lehet h akkor nézek egy olyat, mert nem vagyok kibékülve az okostelefonokkal .-)
az egész onnan jött, hogy havercsaj mondta, hogy ha van már egy olyan fasza rádiónk, mint a sony st 2950f, akkor jó lenne azon találni SW MW vagy bárhol valami jó chill-ambient adót, de erre vonatkozólag egyelőe nincs infó ... még arra sem, hogy hol lehetne megtalálni az SW MW LW milyen adókat lehet találni ...
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
nagyon köszönöm a segtíséget mindenklnek!
-
rii
nagyúr
és lehet csinálni LCD-s, vagy touchscreen-es Raspberry Pi -t is? hogy ha webrádió kellene, akkor csak azon elindítani ...
úgy értem, hogy ne kelljen hozzá külső TV, vagy SSH-val bejelentkezni rá másik számítógépről?
hogy néz ki egy ilyen Raspberry Pi építés?
kinézni - megrendelni - összarakni - majd installáni - konfigurálni?
gondolom az utolsó kettő a legnehezebb (meg kfiizetni) ... összerakni mint a LEGO, nem?
-
válasz
azbest #10166 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Egyelőre egy kicsit meg vagyok lőve. Baromi sok leírást elolvastam (a Tieidet is, azbest), de mindegyikből az jött le, hogy ez azért egy összetettebb folyamat, márpedig ahol parancssor jelenik meg, az nálam már helyből kiesik. A számtalan leírás emellett jellemzően TV-szerverről és kártyahasználatról szól, nekem viszont egyelőre pont elég lenne, ha csak magán a PI-n megjelenne az alap MindigTV adása.
Egyszer Linuxon már összeraktam egy működő rendszert, de baromira zavart, hogy csak vakon tudtam követni a rá vonatkozó tanácsokat, miközben fogalmam sem volt arról, hogy mit csinálok -- márpedig én legalább alapjaiban szeretném tudni, hogy mi történik.
Külső "segítségből" most az alábbiakat hallottam:
- A néhány hónapos leírások már teljesen elavultak, baromi komoly a fejlődés,
- Nem kell parancssorba írogatnom, nagyon egyszerű menüből -- de azt nem tudják megmondani, hogy hogyan, mert a segítőim mindent parancssorból csinálnak, azt viszont messze az én igényeimen túlmutató célokra teszik.Tehát annyit tudok, hogy biztosan meg lehet csinálni, nem bonyolult, de találjam ki magam.
Na, ehhez kéne egy kis útmutató!
-
orbitalion
tag
válasz
azbest #10094 üzenetére
Az uname -a ismerős már, 3.4.90.
Találtam ilyet közben: [link] Érdekes, de még nem értem, hogyan lehetne BPi-n létrehozni egy SD-t, amikor benne van az SD. USB-s olvasóval esetleg? Vagy ezeket a folyamatokat asztali PC-n futó linuxra képzelték? Közben olvasok és tisztul! Köszi az eddigieket, hálás vagyok, hogy van aki érdemben is segíteni akar! -
orbitalion
tag
válasz
azbest #10087 üzenetére
Ezek szerint a mainline kernelt fejlesztik Torvalds-ék? Az RPi Raspbian kernele mainline, mert az nem allwinner, de a BPi-n sunxi van? Egyik BPi, vagy allwinner-ren használt kernel sem mainline?
Szükségem lenne valahogy a forrásra, mert az SPI slave funkcióját el szeretném érni, de egyébként is jó lenne, ha lenne egy biztos alap. Ha úgy indulnék neki, hogy a sunxi-t felrakom valahogy, ahhoz X-et is kéne, bár nem feltétlenül, de ha fel szeretném rakni, azt hogyan tudnám egy SD-re? Mindenhol img-ből rakják fel az OS-eket, nekem egy img-t kéne kreálnom...
Van esetleg egy forrásod, ahol erről lehet olvasni?
-
orbitalion
tag
válasz
azbest #10085 üzenetére
Ez meg is van, csak ez a 103-as és nem tudom, hogy mennyire egyezik azzal, ami a Raspbian alatt van éppen. A 3.4.90 is megvan, de az sem biztos, hogy egyforma. Olyan érzésem van, hogy ezeket úgy tákolják össze. Rosszul gondolom?
Hogyan lehet megtudni, hogy ami fenn van az milyen, a verziószámon kívül gondolom, mert az nem sokat mond...?Ez itt a sunxi 3.4.90 Talán ez van fenn, de a fene tudja...
[link] -
orbitalion
tag
válasz
azbest #10081 üzenetére
Abban tudsz segíteni, hogy lehetséges szerinted, hogy a Banana Pi-re portolt Rasbian-ban a source.list-ben hibás forrásra hivatkoznak? Olyan, mint ha benne hagyták volna az RPi hivatkozását. A 3.2-s kernel jön le, miközben 3.4.90 van fenn. Olyasmit olvastam, hogy a BPi-re nincs is nyílt kernel forrás az A20 gyártója miatt.
A kernelekben benne van az összes támogatott hardver leírója? Egyféle kernel van, vagy platformonként mást kell letölteni? Kész káosz van a fejemben... -
orbitalion
tag
válasz
azbest #10062 üzenetére
A leírásokban említik, hogy FAT32-re kell formázni. Sokszor telepítgettem az OS-eket az ismerkedési fázisban és nem értettem miért nem működnek. A megoldás a tiszta lappal való indulás és némelyiknél a bootolhatóság beállítása volt. Erre az Android verziók voltak érzékenyek és a Banaian. Igaz, nekem BPi-m, van, de ez szerintem itt mindegy.
De olvasom, hogy közben megoldódott a kérdés, érdekes a megoldás...Nem tudom az feltűnt-e valakinek(gondolom ebben te jártas vagy), hogy az iso eldob egy csomó területet az SD-ről. Erről nem olvastam itt kérdéseket, de ha valakit érdekel, vissza lehet nyerni újra partícionálással...
-
tvamos
nagyúr
válasz
azbest #10026 üzenetére
Ugy latom, az odroid c1 is az Amlogic openlinuxot hasznalja. Akkor lehet, hogy menne az MK808B Plus-on is ugyan az...
-
cigam
titán
válasz
azbest #10016 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Igazán ígéretes. A gombok azok egy külön modulon vanak, mint pl. az LCD-s panelen szereplö 3-4 gomb, vagy csak a tüskesor egy bemeneti portja/pontja?
Egy ilyen kezdő csomag elég, vagy kell + modul hozzá?Mennyire tűri jól az áramtalanítást? Pl. bekapcsolódik a TV-vel együtt (master-slave konnektorral), elindul az xbmc, de lehet hogy a kikapcsolás pillanatában még megy a lejátszás, vagy éppen tölt le valamit, egyszóval éppen írja az SD kártyát. Induláskor mindég lefut egy lemez ellenőrzés, vagy?
Tud USB-ről, vagy máshonnan boot-olni? Nem lassítja, hogy SD kártyáról fut?
-
Honkydoo
őstag
Próbáltam 5.1-es anyaggal is, nem lett jobb.
Próbáltam DTS átkódolást is és PWM-et is (asszem így írják).
Mindegyikkel megszólal, de csak a két első és talán a mélynyomó. Van az elején egy kapcsoló, ott lehet állítani, hogy mi legyen (2.1, 5.1, meg még valami) megpróbáltam mindegyiket, változatlan.
Amit még észrevettem, hogy jóval halkabb a hang ha a DAC-ra van kötve a hangfalszett, mintha a lejátszóról menne. -
Honkydoo
őstag
Én rendeltem egy ilyet a lejátszómhoz, de csak a két első hangszóró szól..
Kábelcsere volt, ha bedugom mondjuk a bal hátsót a bal első helyére (rca) akkor az is megszólal, úgyhogy nem az 5.1-es erősítő a rossz.Arra gondoltam még, hogy lehet az adapternek kicsi a teljesítménye, 5V 1A van ráírva, lehet mondjuk 2A-val kellene próbálkozni.
Ötlet? -
Horvi
őstag
Köszi a választ. Elvileg a malnapc 1 év garit ad rá. Nekem még a sima B verzió van ami elvileg UK-ban készült. Akkor megpróbálom gariztatni hátha.
Hát amíg nem piszkáltam hozzá addig semmi gond nem volt vele.Egy másik RPi kérdésem is lenne. Találtam neten egy step by step guideot a Deluge-hoz. Konkrétan ezt. Na most a probléma ott kezdődik amikor felrakom a deluge-web-et és utána el akarom indítani. Elindulni elindul, tudok rá csatlakozni weben keresztül viszont a pin nem adja vissza a promptot és 2-3 perc után dob egy hibaüzenetet valami konfig fájl miatt sír. Ilyesmivel találkozott már valaki? Köszi.
Üdv,
Horvi -
zzola
titán
-
DrojDtroll
veterán
Igen ezekre gondolok. Olyan ismerősöm nincs aki megcsinálná szerintem.
A fehér kis kerámia, vagy nem is tudom milyen anyagból készül rész tört el bent, a csatlakozó végénél.A garancia felejtős, mert egy ismerősömtől kaptam, aki szintén egy ismerősétől kapta... Szóval én vagyok az első tulajdonos aki tud is mit kezdeni vele, mindenki más túladott rajta.
Az én változatom kínai, gondolom ez is lehet az oka a rosszabb minőségnek.
-
-
erikke17
őstag
Ahha, esetleg még olyan variáció hogy a Pi és az Y kábel közé még egy darab USB-t beszerkeszteni de abból kiherélni a +5V és a GND-t szálat így tuti a nincs visszatáplálás csak a két adat maradna...
Egyébként a külső tápos USB Hub-k adnak visszafelé tehát jelent esetben a Pi felé? Vagy azok is diódával le vannak védve?
-
erikke17
őstag
Ez a mod van valamiféle negatív hatással Pi-re? Egyébként fel van bordázva, tehát a fet-en is van.
Még az jutotta szembe, hogy Y USB kábel egyik vége Pi-be másik meg telefon töltőjébe ami 1.5A tud leadni, ez így életszerű? Vagy inkább nem, mivel esetleges feszültség különbség a két táp végett, esetleg Pi-hogy reagálna rá hogy USB felől is kap tápot.. ?
-
Köszönöm!
A kérdéseim igazából nem is a digitális résszel kapcsolatosak, inkább a DAC minőségét szeretném a lehetőségekhez képest magas szinten biztosítani. Ez pedig egy roppant szubjektív terület, és nehéz szóban leírni az igényeket.
Eddig más vonalon sajnos a "100e Ft alatt a Szokol rádió hangminőségét nyújtó vackokat kapsz" véleményeket kaptam, ami nyilván nem az én igényszintem. Ellenben 10-15e forintig hajlandó vagyok elmenni, a Wolfson vélhetően tökéletesen kiszolgálja a füleimet. Mind a kettőt.
Az pedig, hogy a HDMI-ről vagy egy dedikált csatlakozóról jönnek-e a bitek, tökéletesen irreleváns -- illetve valóban előny az univerzális megoldás, amit akár máshol is be lehet vetni és még csak nem is kell belenyúlni hozzá a rendszerbe.Köszönettel: MaCS
-
Nagyon köszönöm!
Az egyik leírás szerint: "Only for use with Rev 2(Model A or B) Raspberry Pi's with the P5 Header."
Továbbá több helyütt olvastam, hogy a régebbi PIkkel nem működik, de nyilván ellenőrizném megvásárlás előtt.Az Általad említett HDMI-kibogarászós megoldás mennyire stabil? Sajnos régen foglalkoztam érintőlegesen is hasonlóval, de nekem valahogy az a becsípődésem, hogy a natív, egyszerűbb megoldásokat általában jobb követni -- márpedig maga a digitális hangkimenet használata számomra valahogy plasztikusabbnak tűnik, mint ugyanezt a jelet egy kevert adatfolyamról leválasztani -- persze ezt csinálja minden tévé, házimozi, akármi, de akkor is.
-
orbitalion
tag
Harveresen vitathatatlan, amit írsz, de kíváncsi lennék, hogyan használnál egy RPi-re fejlesztett kiegészítő kártyát olinuxino-n, vagy bármelyi másik kártyán, amin A20 van (eltekintve a fizikai csatlakozás nehézségeitől). Véleményem szerint nem a hardver számít, ahogyan a PC-k világában sem számít, hogy AMD, vagy Intel. Fontosabb, hogy az RPi konkurenciájának szánták, ezért így alakították ki a környezetet.
-
orbitalion
tag
Szerintem sokan szertnének egy rácsatlakoztatható touch-os 7"-os TFT-t rátolni. Tele van vele az eBay "fillérekért".
Egyébként teljesen igaz, hogy a HDMI és a kompozit, valamint a karakteres LCD az jó dolog, de másra való.
A rajta lévő LCD interfészhez nincs fellelhető, normális árú TFT.
Az SPI nem elég gyors ehhez, még a práhuzamos porton is igen nagy adatforgalom van. Bizonyos felbontás alatt lehet használni, de az messze nem 800*480.Igen, pont egy házvezérlő rendszer beviteli paneljén dolgozom és ha lenne ilyen lehetősége, akkor rátenném a kijelzőmet, ezért terveztem, hogy írok egy drivert, ha lehet kezelni ilyen sebességgel a GPIO-t. Abben viszont nem vagyok teljesen biztos, hogy oprendszer alól ez kellő sebességű lesz. Megnézem az ajánlott projectet, biztosan hasznos, talán még forráskód is lesz! Köszi!
Ja igen, elvileg az LCD portját is lehet kezelni GPIO-ként, csak megfelelően kell konfigolni a SoS-t. Az ehhez szükséges infók még nincsenek meg, de csak szépen lépésenként...
-
Den
veterán
A codec liszensz hiánya nem zavar, nem akarom médialejátszónak használni, arra van céleszköz, bár azt sem használom soha... Most egy diagnosztikai eszközt akarok összehozni motorokhoz, amit valamilyen vezeték nélküli kapcsolaton mobilról, tablettről, vagy notiról monizorozható.
A som megoldásokat nézegettem, az intel edison nagyon tetszik, mert alapból van rajta bt és wifi, plusz egy mikrokontroller, millió gpio, de nézelődök még, megnézem a topicot amit linkeltél. Egyelőre maradok a raspinál, mert az elektronikai tudásom csekély, és még egy saját board fejlesztése sok nekem.
-
sad_Vamp
őstag
hát lehet, de nekem a DVI-n a laptop csatlakozik, a HDMI szabad csak
szóval az nem hiszem hogy "játszott" volna.... mind1 lényeg hogy most már jó és homályosnak sem tűnik.
Lenne még pár kérdésem:
Ha kikapcsolom a PI-t és ugye 1 kis led világítva marad akkor hogy lehet bekapcsolni? Mármint a USB ki-be húzásán kívül?
Lehetséges az, hogyha rászúrok egy ATA kábelt a GPIO-ra akkor shutdown helyett restartol folyton? (mert a múltkor ez látszott történni)
-
sad_Vamp
őstag
Tényleg a Hybrid-el volt a gond. De erre a manuálból sem jöttem volna rá. Ugyanis a forrás listánál van olyan valami, hogy "névszerkesztés" beállíthatsz "nevet" a portoknak. Eddig a HDMI játék módon volt (mert előtte Xbox volt rajta) most elkezdtem már kínomban lapozni ott is, és PC módhoz értem kattant 1 relé, a kép meg összeugrott és végre normális lett. Azt hittem csak a magyar firmware fordítás lett elszabva... de nem angolul is "edit name". Hát kérdem én, normális!?!
amúgy érdekes, hogy a pidorát ez az egész nem befolyásolta.
-
azbest
félisten
a dokumentáció 49es oldala környékén érdemes keresgélni.
A source list pc módja talán az ami kell (kivéve ha az a dsub-ot jelenti). Nyomogasd végig és kiderül melyiknél adja 1:1 a képet.Ha semmiképp sem sikerül és csak a képet szeretnéd átvinni, akkor hdmi-dvi kábellel biztosan jól működik. De valahogy ki lehet kapcsolni szerintem a hdmi bemenetnél is az overscant és érdemes kikapcsolni a többi képjavító hülyeséget is, mert elmosott betűket okoz és csúnya képet. Tévézésnél direkt széteffektezik, mert jobban mutat mint a valóság egyesek szerint (lásd: "parasztvakítás").
Lehet, hogy a screen fit opció is befolyásolja a kitöltést:
37es oldal:
<Screen Fit> - Use the function to see the original image with no cut-off with HDMI (720p/ 1080i
/ 1080p) or Component (1080i / 1080p) signals are input. -
sad_Vamp
őstag
A problémás [monitor/TV] ez.
A LED-t nem tudom, alap modell.A gép HDMI-n keresztül csatlakozik (nem HDMI to DVI, hdmi-hdmi)
mind 2 monitor 1080p és 24"A LEDnél mind2 rendszert sikerült belőni lekértem a DMT meg CEA módokat, az alapján belőttem a HDMI módot (úgy emlékszem 16 volt)
A hybridnél már érdekesebb a dolog, a Pidora mintha kvázi független volna a config.txt-től ott ált. jól jön be a kép. Raspbian-om volt először és tulképp ez az ami érdkel mert a projektek ált. erre vannak. (Meg itt már előtelepített a python)
Itt első indításnál már a startupnál(szövegek mennek) is láthatóan nem volt jó a kép. A TV a módot 1080p-nek ismeri, de elég vastag fekete keret van körbe mintha csak 720p lenne (de nem 100% lehet, h picit torzított) natívan ráültetve az 1080p-re, ha ígyúgyamúgy játszok az overscannal akkor meg megint csak lelóg egy csomó információ, kb pont olyan széles sávokban, mint amennyi fekete keret volt.
Amúgy van rajta külön PC mód, de az azthiszem csak a DVI-n vagy a VGA-n keresztül jön be. Amire emlékszem, hogy DMT-s 1080p módot nem írt ki a cucc. A CEA-snál meg bármire állítottam 25Hz, 50Hz midnig 1080p@60Hz-t ír a TV ha infót nyomok.
Ennyit tudok mondani fejből, remélem ebből már lehet valamire következtetni
-
McSzaby
őstag
Ahogy nézem, ez a Hummingboard még a lenyelhető eset. Ez még az a határ, amit talán ki is fizetnék ha nem lenne okos tv-m, nas-m, 2 laptopom, set-top-boxom, cubieboardom, okos telefonom, wd tv live lejátszó, stb...
Szóval sok kütyüm van, szinte mindet használom is rendszeresen, de akkor is sok lenne ez már nekem.
Elnézést a szétoffolt topikért.
-
McSzaby
őstag
Szép munka, de ez mindig is a hobbiról szólt, sosem a teljesítményről,
Én most NAS-nak használom a Cubie-t, de kicsit gyengének éreztem, főleg mikor keményen kellett torrenteznem és közben nfs-t tolnom róla. Főleg a gigabit hiányzik róla, szóval építek egy korrekt nast inkább ez meg megy a hobbi cuccok közé ahogy írtam is.
-
McSzaby
őstag
Sajnos Cubie-hoz jóval kisebb a moddingolt cikkek, segítségek, szoftverek tárháza. A monitorom kezeli az 1920x-s felbontást, de ilyesmi még nem volt rajta. Annyit akarok, hogy erre a Cubie-ra feltúrok egy Linuxot X-el és ezen scriptelgetek, néha megnézek egy-két cikket neten, illetve remote desktop/ssh szervernek használom meg néha Cisco routert csesztetnék minicom-n keresztül. Ezek mind-mind olyan dolgok, amire alapvetően elég lehet alacsony fogyasztással és gyors indulással. (Vagy ki se kell kapcsolnom...)
Meglátjuk, berendelek egy ilyen kis mütyürt, amit mondtál.
Köszönöm!
UI.: Respect a konyhai tv-hez, jól "összekukáztad"!
-
McSzaby
őstag
Szóval te egy király vagy?!
Nézelődtem én is. Gagyi 1000 ft.-sat rendeltem is, megjött, de semmit, de tényleg semmit nem csinál. A digitális jelet nem alakítja át analóggá, így cseszhetem. Sem a laposom, sem semmi nem kedveli.
Tudnál nekem segíteni melyik lenne a tuti? 3-4 ezer ft.-ig még adok rá, de többet nem, maga a kis szaros sem ér 10 000 ft.-t
A leírásod alapján ezt néztem. Olcsó, túl olcsó is talán, de ha ez tuti működni fog, akkor yeaah baby van.
Egy másik, amit néztem pedig ez. Kicsit komolyabbnak tűnik, de ha az előző is megfelel a célomra, akkor szeret és béke, veszem az occsó' kínait.
Köszönöm a segítséget!
-
moli.hu
őstag
szerintem o arra gondol, hogy ul a pc elott, nyomogat gombokat, mire a raspi automatikusan elkezd lejatszani valamit anelkul, hogy hozzaerne (""ki tudnám küldeni" a filmet"). Mint peldaul a chrome to mobile a weboldalakkal, a chromecast, youtube connected tv
-
tvamos
nagyúr
Csak annyit jegyeznek meg, ha valaki nem hasznal CPU/GPU specifikus dolgokat, akkor a Debian Wheezy alapu cuccok hasonloan viselkednek az osszes platformon, amire van ilyen port. (Pl. csomo RasPi-s vackomat tudtam tesztelni az i5-os gepemen, es a Hawkboardon is ment, sot, van olyan, ami Beagle-on. Mondjuk a GPIO nem tartozik ezek koze. De pl. a webcam, OpenCV, pendrive-ra kepek mentese, az ment.) Szoval, ha kinezi az ember, mire akarja hasznalni, pontosan, akkor lehet platformot keresni.
En pl. media lejatszonak medialejatszot vennek, (amugy egy vacak Android sticket hasznalok most,) es nem szaroznek a RasPi installalasaval... de ez csak maganvelemeny, nem vagyok erzekeny a kep/hangminosegre, nem FullHD a TV-m, es meg egy passziv hangszoro szettem sincs a szamitogephez. Tudom amugy, hogy masoknak magasabbak az igenyei. -
PeeterssoN
őstag
Néztem videókat androidos banana-val (youtube videók).
Kicsit akadozott, de csak akkor amikor valami műveletet hajtott végre a felhasználó. Szóval vállalható lenne, de még mindig nem tudom mi van akkor, ha egy 102cm-es TVre kötöm? (Minden videóban monitor volt a megjelenítő)
Teljesen mindegy milyen a kijelzőm? (Monitor vagy TV)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged