- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, korábban már hallottam a Raspberry Pi-ről de most a boblight (vagy mi) nagyon megtetszett és úgy gondoltam érdemben megérné hobbyként is foglalkoznom a RPi-vel... Régóta tervezem egy házi multimédia központot összerakni, de eddig nem igazán volt olyan ötletem amivel gazdaságosan össze lehetett volna rakni egy ilyen cuccot...
Amit szeretnék (remélem meg tudtok erősíteni, hogy erre jó lehet a RPi):
- "ambi"light kezelés (hdmi jelforrást kapna a lejátszótól azt egy splitterrel két részre osztanám egyik a tvbe a másik hdmi-av-usb alapján jutna be a pibe és a pi a kapott jel alapján számolná a ledeket (így a lejátszás nem a pit terhelné.
- hőfok és páratartalom mérés (jelenleg csak 1 helyen de később szeretném a lakást is behuzalozni (4-5 helységben mérném a páratartalmat és a hőfokot)
- audio központ (mp3 lejátszása dlna home serverről (vagy samba megosztásról illetve net és normál rádió lenne jó)
- a cucc elérésére és kezelésére lenne egy 10 colos android tab a konyhában (itt lehetne megnézni a hőfok adatokat (weboldalon pl), itt lehetne zenelejátszót matatni (ha jól tudom van webes felületre lehetőség)későbbiekben ha lesz majd pénz családi házra akkor még a redőny vezérlést is az RPi-re bíznám
hol lehet találni jó és ötletes RPi projekteket, mert elég sok oldal van ahol vannak hasznos infók de hol érdemes kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest