Új hozzászólás Aktív témák

• harry

veterán

válasz HwAdokVeszek #5703 üzenetére

Wifire és fájlmegosztásra lehet valamilyen NAS-t használni, noha az sokkal drágább + nem tudná kezelni a szenzorokat. De mondjuk ha RPi-re akarsz kötni vinyót, akkor annak a fogyasztásával is számolni kell, ami szintén nem kevés. Noha nem igazán látom, egy wifis fájlszervernek miért kéne áramellátás nélkül menni, szerintem ez nemigen jön össze, hacsak nem tényleg valami bika aksit teszel rá, szünetmentest, vagy egyebet. És a router is szünetmentesen lesz, vagy oda van áram? Különben nem sokat ér a wifi. Vagy kinek osztasz meg, ha nincs áram? Ha meg csak az elhelyezés miatt nincs, akkor azért megfontolandó kihúzni oda egy kábelt.

A szenzorokat meg lehet oldani egy Arduino-val is, pár száz mA fogyasztás mellett.

Nem tudom pontosan mit akarsz, de a helyedben betenném a router mellé a Raspberryt, onnan menne wifi, fileshare, linux, meg ami PC szinten kell, és tetszőleges helyen meg egy arduino a szenzorokkal, amik valamilyen rádiós csatornán (nem wifi) tudna kommunikálni az RPi-vel, aztán az majd továbbküldi wifin a dolgokat. Szóval én két részre bontanám a dolgokat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés