Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Candy: AOOSTAR WTR PRO – NAS, alkoss, gyarapíts
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- dobragab: PH! userscript-gyűjtemény
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Proci85
üzenetére
Igen, ez is gond ezekkel, hogy nem tudom, mennyire megbízhatóak, egyáltalán, igényelnek-e bármi komolyabb kalibrálást (gázérzékelő gondolom igen), milyen távolságból, "mekkora tűznél" jeleznének. Egy mozgásérzékelőt azért aránylag egyszerűen ki lehet tesztelni.
Én abból indultam ki, hogy ha van egy optikai érzékelős megoldás, az figyel folyamatosan, és ha füst kerül a szerkezetbe, riaszt egyből. Ez szerintem elég egyszerű működést feltételez, erre gondoltam van a korábban linkelt PIR modulhoz hasonló kész megoldások.
Gázérzékelés talán kevésbé fontos. Vagy ha mégsem, akkor lehet különálló egységként fogom kezelni, ez úgyis akkor érdekesebb, ha vannak a közelében, nem szükséges emiatt riasztást küldenie / logolni / ki-bekapcsolni / egyéb, amikhez kell a központ. Meg csak két helyiséget érint (kazán, garázs - máshol nincs gáz).Lehet a tűzjelzőket is csak annyira központosítanám, hogy egy tápról menjenek, ne kelljen mindhez elemet / tápkábelt szerezni. Meg végül is rá lehet kötni egy vezetéket, hogy alap dolgokat monitorozzak rajta (pl. működik-e, kap áramot, stb).
Még esetleg a hőmérős megoldás működhet, digit hőmérő modult biztos lehet egyszerűen szerezni / építeni. Itt gondolom elég lenne annyit nézni, hogy pl. küszöbérték fölé megy-e. Teszem azt, levegő hőmérséklete ritkán haladja meg egy átlag szobában az 50-60 fokot. Ez nem lehet nagy költség, akár külön "rendszerként" valamilyen kész füstjelző rendszertől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Fűnyíró topik
- Crimson Desert
- Tőzsde és gazdaság
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vegyes fogadtatás, erős rajt: 2 millió példánynál a Crimson Desert
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Apple Mac mini (2023) M2 chip/8GB/256GB Dobozos, újszerű (A2686)
- ÚJ, KOMPAKT GAMER PC - RYZEN 5 5600, RX 9060 XT 16GB, 32GB RAM, 1TB NVME SSD
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Gamer PC / i3-12100F / Asus Prime H620M-K / GeForce RTX 3050 8GB / 8GB DDR4 RAM
- Gamer PC AMD Ryzen 7 7700 8/16, 32GB DDR5 RAM, AMD RX6800 16GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ASUS TUF A15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7445HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - Garancia
- iPhone gyári/emelt kapacitású akkumulátor csere 6 HÓNAP GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann