Hirdetés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Proci85 #5616 üzenetére
Igen, ez is gond ezekkel, hogy nem tudom, mennyire megbízhatóak, egyáltalán, igényelnek-e bármi komolyabb kalibrálást (gázérzékelő gondolom igen), milyen távolságból, "mekkora tűznél" jeleznének. Egy mozgásérzékelőt azért aránylag egyszerűen ki lehet tesztelni.
Én abból indultam ki, hogy ha van egy optikai érzékelős megoldás, az figyel folyamatosan, és ha füst kerül a szerkezetbe, riaszt egyből. Ez szerintem elég egyszerű működést feltételez, erre gondoltam van a korábban linkelt PIR modulhoz hasonló kész megoldások.
Gázérzékelés talán kevésbé fontos. Vagy ha mégsem, akkor lehet különálló egységként fogom kezelni, ez úgyis akkor érdekesebb, ha vannak a közelében, nem szükséges emiatt riasztást küldenie / logolni / ki-bekapcsolni / egyéb, amikhez kell a központ. Meg csak két helyiséget érint (kazán, garázs - máshol nincs gáz).Lehet a tűzjelzőket is csak annyira központosítanám, hogy egy tápról menjenek, ne kelljen mindhez elemet / tápkábelt szerezni. Meg végül is rá lehet kötni egy vezetéket, hogy alap dolgokat monitorozzak rajta (pl. működik-e, kap áramot, stb).
Még esetleg a hőmérős megoldás működhet, digit hőmérő modult biztos lehet egyszerűen szerezni / építeni. Itt gondolom elég lenne annyit nézni, hogy pl. küszöbérték fölé megy-e. Teszem azt, levegő hőmérséklete ritkán haladja meg egy átlag szobában az 50-60 fokot. Ez nem lehet nagy költség, akár külön "rendszerként" valamilyen kész füstjelző rendszertől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 8GB - i5 12400F/14400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD
- Sosem használt! (Cini)Minis Forum Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 96 GB RAM 2 TB SSD 1 év garancia
- Eladó Ryzen 5 4500, RTX 2060 Super 8Gb, 16Gb DDR4, 256Gb M.2, 1Tb HDD gamer pc!
- Ryzen 7 5800X / 2x 500GB SSD / 32GB DDR4 3000MHz / RX 9060 XT + Előretelepített Eredeti Win11 PRO
- Lenovo TS150 Xeon E3-1240 v5, RX570, 24 GB DDR4
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest