Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bkercso: Amit nem kérdezel a ChatGPT-től - Valóság és torzítás
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Syl: UPS - te áldott!
- gerner1
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hombember
csendes tag
Sziasztok, új vagyok még ebben a topicban (ill. eddig csak olvastam), de látva, hogy itt milyen összetartó kközösség alakult ki, lenne egy kérdésem: látom, hogy akik barkácsolgatnak, azok a legtöbb esetben a GPIO lábakon keresztül vezérelnek külső eszközöket.
Hasonlót szeretnék, de nekem ez kevés lesz: hobbiprojektnek szabadidőmben szeretnék egy minél teljesebb intelligens otthon vezérlést összehozni, itt pl. csak a kerti öntözésnél 8db mégnesszelepet kell vezérelni és akkor még sehol nincs a világítás, fűtés, kapu, kertvilágítás.... :-)
Találtam ilyet: http://www.ebay.com/itm/USB-8-RELAY-CARD-BOARD-MODULE-DIGITAL-INPUTS-ANALOG-INPUTS-DS1820-INPUT-/260881091798?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbdb98cd6
Kommunikáció USB-n, táp 5V USB-n vagy külső tápról, 8db 10A-os relé, 6 digitális és három analóg input és egy hőmérő input. Természetesen ebből több lenne, aktív USB hub-ra kötve.
A hosszú távú terv szerint (ahogy lesz rá időm és pénzem) egy kéne az öntözésre, egy a kapu + kertvilágítás automatizálására és a lakásban helyiségenként egy (fűtés, világítás, redőny). Szóval nem lesz rövid projekt :-)
Idén annak is örülök, ha az öntözést és a kert + kapu dolgot meg tudom oldani.Kérdésem:
1.) Mivel a relékártya linuxról is programozható (még példakódot is adnak mellé), ezzel együtt tud működni a Raspberry?
2.) Tudtok esetleg más alternatívát, amivel meg lehetne oldani egy családi ház vezérlését és nem kell hozzá sok ilyen kártya? Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is, ami nem jut eszembe?Előre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- SSD kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Dell Precision munkaállomások
- Túra és kirándulás topic
- Milyen autót vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ELADÓ GAMER PC Intel Core Ultra 7 + RTX 5070
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- Gamer PC - 13400f, RTX 3070ti és 16gb RAM + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD Intel UHD 630 250W W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Kolink VOID ADATA 600W
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann