Új hozzászólás Aktív témák

• ghodyl

tag

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, mert még nem volt a kezemben ilyen de nagyon érdekesnek tűnik így elsőre. Jelenleg támadt egy olyan ötletem, hogy a monitor alá szeretnék egy kisebb kijelzőt, akár kisfelbontású, nagy pixelekkel működőt is akár, ami képes lenne a különböző programokban érkező értesítéseket közölni a számomra automatikusan programok között folyamatosan ugrálva. Pl: ha kapok emailt, kiírja hogy jött egy új emailed és akár innen, ezzel a tárgyal, ezután mondjuk egy meghatározott idővel ugrik twitterre ha kapok értesítést, vagy a legutóbbit mutatná újra, majd így tovább facebook, instagram .... de közben mutatná az időt ( akár csak úgy mint a többit, hogy kis ideig kijelezve mint külön program) időjárás, youtube-n van-e a feliratkozóimnak új videója stb. Szóval egy ilyen kijelzőt el lehet készíteni ezzel a kis eszközzel ? Ha esetleg segítség a [LeMetric Time] ehhez hasonlót, csak ha megoldható nagyobb felbontású kijelzőnek jobban örülnék :))

És ehhez kapcsolódóan ezek az adatok mennyire nehezen kinyerhetők? Illetve ezeket a Pi képes maga kinyerni, vagy szükség van hozzá másik gépre ? a felszereltsége alapján én úgy látom hogy net elérés megoldható vele, szóval én nem látom akadályát, de nem ismerem :) Gondolom itt a szoftveres rész ami érdekesebb ebben az esetben, mennyire áll közel a linuxokhoz a rendszere ?

Köszönöm előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés