- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék összeállítani biztonságos adattárolásra. Ebben kérném a segítségeteket. Az ilyen külső winyós USB-s adatmentegetősdi nem igazán jöhet szóba, mert sok adatról van szó, ezért gondoltam a Raid-re. Nem tudom van-e nála jobb megoldás. Ha igen, akkor szóljatok legyetek szívesek!
Olyan házat szeretnék venni, amibe 10 winyó elfér. Arra gondoltam, hogy 6 winyó mehetne Raid5-ben, hogy szépen mentegessék egymást, és 4 pedig szimplán egyszeres adattárolásra, a kevésbé fontos adatok tárolására.Egy ilyen összeállításra gondoltam: [link]. Időnként 1-1 videó kódolás is történne, ezért kellene viszonylag erős proci, de a zajt is minimalizálni kellene, így a prociban található HD Graphics 4000-es grafikus mag lenne használva, külön VGA kártya helyett.
A ház nagyon tetszik. 10db winyó elfér benne. A tápról azt mondták, hogy megfelelő, csak kicsit hangos. (esetleg nem sokkal drágább alternativ tápegységet is javasolhattok, ha tudtok)Úgy tudom nem célszerű az alaplapi Raid vezérlőt használni, mert lassú és nem túl megbízható. Ezért arra gondoltam, hogy a drága 50k-s alaplap helyett lehetne egy olcsóbbat venni, mondjuk: ASROCK B75 Pro3 - 20 007Ft, és mellé egy Raid kártyát. Szerintetek ez jó ötlet? És milyen kártyát válasszak? Sajnos nem igazán vagyok ebben járatos

Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Kingston SNV3S 1 TB NVMe SSD VADIÚJ, 3 év NÉVRE SZÓLÓ GARANCIA!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Olyan házat szeretnék venni, amibe 10 winyó elfér. Arra gondoltam, hogy 6 winyó mehetne Raid5-ben, hogy szépen mentegessék egymást, és 4 pedig szimplán egyszeres adattárolásra, a kevésbé fontos adatok tárolására.