Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- potyautas: A teljesség igénye
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- norbx: Számítógép.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodPandus
csendes tag
válasz
csaba0223
üzenetére
Szerintem meg pont most nem kellene lezárni.
Mert akkor elsikkad.
A kellessz egyes vidékeken tájszólás, de nem három s-sel. És az újat sem írja a többség két j-vel.
A magyartanár elmehet a francba, mert aki ennyire nem tudja, akkor ne tanítsa.
Én például igyekszem helyesen írni, és tudom is a nyelvtant. Vannak nehéz ragozások, de a picsába is, ez az anyanyelvünk!!!!!!
Ha ezt sem tudjuk, akkor mehetünk megásni a saját gödrünket.Ha valamit nem tudok, akkor utánanézek, nem pedig leszarom, aztán lesz, amilyen lesz...
Az ilyen ember kiállítja magáról a szegénységi bizonyítványt, én meg szégyenkezem itt németben, amikor jön a német kolléga, hogy ezt a szót a fórumon nem így írják.
Megtörtént eset, és a srác komolyan tanul magyarul.
Most mondjam azt neki, hogy aki ezt írta, az egy "slamper", hanyag alak, aki még a saját nyelvén sem tud helyesen írni? Vagy mondjam neki azt, hogy az ilyen embereket, aki népének lassan már csak a nyelve lesz magyar, legszívesebben felpofoznám? Mert szégyent hoznak ránk, a magyarokra, a hírnevünkre.Azt a kicsi maradékot már nem kellene elbaszni, vigyázni kellene rá, és ápolni.
Én ilyenkor mit mondjak? És mit mondjanak azok, akik a szövegi leírt közéletben talált példákkal csak a hibákat tudják bemutatni?
A mi nyelvünk pont azért nehéz, mert különleges, a nyelvtan hasonló a kínaihoz, de nem tudnak olyan nyelvi csavarokat, mint mi. Amikor bent (a német cégnél) nekiállok káromkodni, mert valami nagyon nem ok, akkor tisztára káoszban van az agyuk, mert ott ilyen nincs (sincs). A legdurvább szó a szar, meg ha valakit nagyon meg akarnak sérteni akkor azt mondják neki, hogy arschloch, ami segglyukat jelent, és ennél durvább náluk nincs.
Amikor én fél óráig tudok káromkodni, ismétlés nélkül, akkor a németeket meglepi a dolog, és nem értik.
Mert az ő nyelvük kb olyan gazdag, mint az angol, és az a magyar nyomába sem ér.
És én büszke vagyok arra, hogy egy ilyen bonyolult nyelvet beszélek.Ennélfogva nagyon óvom nyelvünket, és bizony beszólok annak aki ezt a kincset korpával keveri, és beszórja a disznók elé, zabálni.
(Remélem érthető volt a hasonlatom)Egy kérésem van, írjunk magyarul, és helyesen. Ha nem tudsz valamit, nem szégyen utánanézni, pláne, mikor a gép előtt csak egy kattintás a helyesírási szótár.
Aki pedig erre sem képes, az szégyellje magát.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Xiaomi Redmi Pad 8,7 64GB, Wi-ti, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum TW 4 Garanciális
- ÚJ SteelSeries Arctis Nova 5P Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- Szép ThinkPad Edge.15,6",FullHD IPS,Core i7 (8X3,3Ghz)GT740 2/4GB VGA,8/16GB RAM,256-512SSD,JÓ akku,
- Szinte ÚJ SteelSeries Tusq Gaming Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs