- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone témaösszefoglaló
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
bambano #9871 üzenetére
Egyetértek, ez a probléma tipikusan SQL mélységben kezelendő, már csak az elvárt dinamikus, könnyű paraméterezhetőség, könnyű változtathatóság miatt is. Lehet, hogy a legjobb valami NoSql-szerű laza struktúrájú tábla lenne, amiben a szabályok el lennének tárolva. Én talán pár micro-service-el oldanám meg az egész feladatot, ahol az egyik service lenne a rule engine (alatta NoSQL-el), lenne egy másik micro-service ami a webshop-ért felelne (hagyományos SQL-el + redis), és lenne egy harmadik ami az admin felületért felelne (saját adatbázis nélkül). Így a webshop könnyen load-balanceolható is lenne.
Aztán, hogy a DB layer felett milyen nyelven valósul meg a kódbázis, az szerintem már teljesen mindegy (én C#-ra szavaznék).
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- JBL Xtreme 4 akciós áron eladó!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest