Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz emvy #20822 üzenetére

olyan matematika levezetéseket is meg tud csinálni, amit sose látott.
    Ja, zero shot learningre képes ami jó, mert mi emberek is így működünk. Probléma, hogy az a matematikai levezetés nem feltétlenül lesz jó.

Még ScopusAItól is láttam eléggé meredek hibákat.

coco2
    Most esetleg megkérdezném, honnét tudod, hogy mit kapott információ betápnak?
    promptokból nagyon specifikus esetekben (szűk terület) vissza lehet fejteni.

googlenél nekem tavaly pythonnal volt az a tapasztalatom, hogy az első 20 találat kb a petal dataset alapján írt guideból generált -> crawlolt -> generált -> crawlolt -> generált content volt.

de olyan szinten, hogy konkrétan azt már semelyik guide nem írta, hogy mi van, ha eltérő adattípus vagy eltérően formázott inputod lenne.

---

egyébként nagyon úgy néz ki, hogy vibe coding egy pontig pl BSc computer science programoknál működik. aztán utána gyanúsan eljön az a pont, hogy aki magától nem tud kódot olvasni és írni, az kb belefut egy betonfalba.

mondjuk globális publikációkat erről a területen még nem láttam, de pl a Microsoft pár héttel ezelőtti tanulmánya is ezzel egybevág. senioroknak nagyon jó (és ha senior vagy, akkor stimmel amit írsz, hogy genAI a te szinteden gyorsít), kezdőknél viszont akadályozza bizonyos kritikus kézségek kialakulását.

Új hozzászólás Aktív témák