- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gerner1
- kemotox: Ki érti ezt?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
cog777 #19163 üzenetére
Jött az új ember, és megfogalmazott egy aggódást a chatgpt és társai kapcsán, hogy ugyan miféle jövő vár a programozói szakmára?
Talán kommunikációs hibát vétettem azzal, hogy ezt nem fogalmaztam meg azonnal hozzákapcsolva, az lehet. De a lényeg annyi volt, hogy ha valaki előre el akarja dönteni, egyáltalán jó ötlet lehet-e neki az IT / programozás felé menni mindenféle hátszél nélkül, kezdetben mérje le csak azt, szellemileg bírja-e a terhelést. Elvégre chatgpt vagy sem, a tényleg jó kóderre akkor is szükség lesz, a chatgpt nem tudja saját magát megírni. És ahhoz egy hardver közeli nyelv a jó. Én anno assembly-vel kezdtem, de annak abban az időben az volt a lényege, hogy 8088..286-osokon ott volt a printer port, lehetett ledeket villogtatni rajta, volt egyszerű módja megérteni a gyakorlati történést az absztrakt dolgok mögött. Ma az ahhoz legközelebbi a mikrovezérlők, mindenféle dev boardok, és azok jelenkori fejlesztői környezete jellemzően C. Nem azért javasoltam, mert muszáj jelleggel elektronika felé akarnék küldeni egy kezdőt. Viszont egy kicsit abba belekóstolni egészen biztosan meg tudja mutatni, ha neki annyira problémamentes a programozói világ, hogy semmi szükség az aggodalmaira.
Szóval miért is no go zóna a C egy kezdőnek?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest