Új hozzászólás Aktív témák

• padzso

tag

Sziasztok!

Az alaphelyzet: 44 leszek ez évben, szeptemberben elkezdtem 1 tanfolyamot, amit hívjunk érettségi után végezhetőnek(nem magyar, szóval nem akarok mellévezetni a megnevezéssel senkit). Ez csak 10 hónap, utána papír jár. A megnevezése: Szoftver és applikáció fejlesztés. Az elnevezésnek talán nagyobb a füstje, mint a lángja.
    Tantárgyak: alap html és css, python, blokkok rakosgatása MIT app inventorral, BBC microbit, matek, adatbázis (tkp. Access), kommunikáció, digitális marketing.
    21 éve szereztem egyetemi diplomát, nem ebben a témakörben. Az azóta elmúlt években kétkezi munkából volt kenyerem, most eljött az idő a karrierváltáshoz.

Programozásról csak olvastam, nem írtam, tinédzser koromban volt egy kevés C64, basic, aztán annyi. Szeretek romokat tenni a telefonjaimra, ilyen-olyan problémamegoldások után kutatni, aztán molyolni velük. Meg aztán telepítgetések, hardveres kalandozások. Épp CSS weboldalt kell beadni, ahelyett, hogy inkább követném a a vizsgalapot és egyszerűen összedobnám, letöltök egy komplexebb keretet s azzal szórakozok, hogyan lehet gif-ből kimetszett ikonnal fb-re linkelni. Ezek érdekelnek, meg szeretek benézni a szoftveres színfalak mögé.

Azt tudom, hogy hekker vagy épp szenior szoftverfejlesztő már nem lesz belőlem. Mivel a tanfolyam eléggé alap, nem látom, hogy képes lennék-e egy adott feladatot mondjuk pythonra applikálni. Gondolom ennek nagyon sok gyakorlás és tapasztalás lenne az alapja. Ez az objektumorientált megközelítés eléggé új téma nekem. Meg úgy, minden.

Vajon programfejlesztésben csak annak van lehetősége, aki kirázza a kisujjából az összeset, vagy kellenek olyanok is, akik besegítenek a mesternek?

Szóval érdemes lenne elmerülni a programokban vagy esetleg milyen irányt vehetnék még IT-ban?

Bocs, kissé bőlére lett eresztve, remélem érthető voltam. Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés