- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadtamas
tag
Sziasztok.
Pár hónapja tanulok Python nyelven programozni. Van egy feladat, hogy készítsünk egy Tic-tac-toe játékot.
Megcsináltam, fut is szépen, de felmerült néhány kérdés amire inkább általánosságban keresnék választ, ezért írom ide és nem a python fórumba.A játék állapotát egymásba ágyazott listákban tárolom.
[['n','n','n'],['n','n','n'],['n','n','n']] ha valamelyik játékos tesz egy jelet, akkor a megfelelő érték átíródik 'o'-ra vagy 'x'-re.
Az ellenőrző metódust úgy írtam meg, hogy kiírtam egy listába az összes állást amikor 3 egyforma van egymás mellett. 3 függőleges sor, 3 vízszintes és kettő átlósan és ha valamelyikre 'xxx' vagy 'ooo' stringet ad vissza, akkor nyert.
-A kérdésem a következő.
Elgondolkodtam, hogy ha egy amőba játékot készítenék, akkor hogyan oldanám meg ugyanezt, hisz akkor ez a megoldás nem működhetne.
Tudnátok ajánlani valami támpontot, merre érdemes tapogatóznom?
(Bár, most beugrott, hogy írnék egy scriptet ami megvizsgálná minden nem 'n' elem két szomszédját minden irányban és ha találat van, akkor nyert. De hátha van valakinek jobb ötlete)-A másik kérdésem: Ha szeretnék egy gépi ellenfelet, annak a programjába ti hogyan vágnátok bele? Úgy hogy ne véletlenszerűen rakja a jeleket, de néha azért kövessen el nem egyértelmű hibákat.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest