Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
cadtamas
tag
Sziasztok.
Pár hónapja tanulok Python nyelven programozni. Van egy feladat, hogy készítsünk egy Tic-tac-toe játékot.
Megcsináltam, fut is szépen, de felmerült néhány kérdés amire inkább általánosságban keresnék választ, ezért írom ide és nem a python fórumba.A játék állapotát egymásba ágyazott listákban tárolom.
[['n','n','n'],['n','n','n'],['n','n','n']] ha valamelyik játékos tesz egy jelet, akkor a megfelelő érték átíródik 'o'-ra vagy 'x'-re.
Az ellenőrző metódust úgy írtam meg, hogy kiírtam egy listába az összes állást amikor 3 egyforma van egymás mellett. 3 függőleges sor, 3 vízszintes és kettő átlósan és ha valamelyikre 'xxx' vagy 'ooo' stringet ad vissza, akkor nyert.
-A kérdésem a következő.
Elgondolkodtam, hogy ha egy amőba játékot készítenék, akkor hogyan oldanám meg ugyanezt, hisz akkor ez a megoldás nem működhetne.
Tudnátok ajánlani valami támpontot, merre érdemes tapogatóznom?
(Bár, most beugrott, hogy írnék egy scriptet ami megvizsgálná minden nem 'n' elem két szomszédját minden irányban és ha találat van, akkor nyert. De hátha van valakinek jobb ötlete)-A másik kérdésem: Ha szeretnék egy gépi ellenfelet, annak a programjába ti hogyan vágnátok bele? Úgy hogy ne véletlenszerűen rakja a jeleket, de néha azért kövessen el nem egyértelmű hibákat.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Filmvilág
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Interactive Brokers társalgó
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest