Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Vezeték nélküli porszívók - alapok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
> Valahol olvastam, hogy a fényerő is emelkedni fog. 1300nit rémlik, ez igaz lehet?
Az LG marketing oldala irta ezt, de nem specifikaltak milyen korulmenyek kozott.
A tavalyi Sony A90J csucs model heatsink-kel Vivid HDR10 modban (es talan custom White Point-tal) elerte az 1300-at de persze nem sokaig.
Igy valszeg az LG is erre hajaz, igy D65-el ha meglesz a G2 eseteben az 1000 nits, akkor mar orulhetunk.
A C2 pedig nyilvan lentebb lesz, 850-900 nits talan? (mint a G1)#992 powerup2 : "Remélem lesz csökkenés
pedig egyre jobban kéne egy nagyobb panel
pedig 2 hónapja sincs meg a 77
"
Ezt en is remelem. En majd 77"-en gondolkodok a 65B8 utan, de nem minden aron. A 77" mar eleg nagy, a tobbi pedig mar aranytalaunl dragabb, igy azok felejtosek.
En csak szep tiszta kepet szeretnek minden formatumnal, nem erdekel a sem a nits es semmi mas
Remeljuk, hogy nem "vezetnek be" ujabb panel problemakat mar
-
-
janos666
nagyúr
válasz
powerup2
üzenetére
Nem, négyest, mert nem lehet a front-okkal egy magasságba tenni a centert, de ha középen ülsz, akkor 4.1-el pontosan a képernyő közepéből érződik kijönni a hang (anélkül, hogy kicsit fel-le vándorolna, mikor valami elhalad jobbról-balra, vagy forog a kamera). A TV-be kéne belevágni a center-t, hogy jó helyen legyen.
-
chros
őstag
LG OLED 2022 felhozatal:
- Vincent-tol: [link]
- CNET-tol: [link] , [link]Erdekessegek:
- A sorozat kuka (60Hz csak)
- B sorozatban nincs Evo panel (+ A7 SoC), igy ez is hanyagolando
- C sorozat:
- - uj 42" model, legnagyobb meret 83"
- - Evo panel, kiveve 42" es 48"
- G sorozat:
- - Evo panel es heatsink ("Brightness booster tech")!
- - 83" es 97" is!
(55"-tol indul)
- - tovabbra is kulon allvanyt kell venni hozza
- ezek mind 4k (Z sorozat 8K)
- HDMI 2.1 ismet 48Gbps
- tovabbra sincs DTS, HDR10+ es lossless audio
- van AV1 decodingIgy ugy nez ki, annak vege, amit a C1 panel mix-el tavaly csinaltak.
Plusz a G2 vegre hasonlo tudasu lesz, mint a tavalyi Sony A90J es Pana JZ2000 (igy az LG OLED EX csak marketing-nek tunik).Erdekes lesz ez vegre, meglatjuk milyen arak lesznek 1 ev mulva es mekkora lesz a kulonbseg a C2 es G2 kozott.
Es a kerdes, hogy Samsung QD-OLED-e milyen hatassal lesz LG araira, ha egyaltalan piacra kerul ebben az evben. -
chros
őstag
bscpylgtv v0.2.4 - v0.3.0
- Add optional-vcommand line parameter for displaying version number
- Add optional-ocommand line parameter for getting hello info
- Modify and remove unnecessaryturn_screen_*methods
- Addinput_buttonmethod
- Disconnect client when TV is off
- Fix reconnecting issues
- Add support for turning PC mode on/off properly
- Add support for aiPicture category of picture settings for CX and newer models
- Allow JSON output for couple of methods
- Add new buttons
- Add available settings to docsEnjoy!
-
chros
őstag
Beindult az LG marketing gepezete a CES elott: [link]
Oled EX jovore, ami 1300 nits-et iger!
Heatsink-rol nincs hir meg, de csodalkoznek, ha nem lenne egyes modellekben. -
chros
őstag
válasz
eagleberg
üzenetére
Dehogynem alkalmas HDR10/DV-re is, butasagokat beszelnek.
Sajna Calman-nal nem tudok jobbat: azzal tudod az osszeset (SDR/HDR10/DV) kalibralni C1-en.
"Kell" majd hozza egy EDR korrekcios fajl (Calman nem adta ingyen hozza), nem tudom van e mar a C1-hez, @sati, @janos?#974 alaves : Az valoban nem lenne hatrany, nem todum mi a f@szert vettek ki

Igy tudod a szinteret atallitani (auto|extended|wide) vele es itt van az osszes alapertelmezett ertek a kulonbozo preset beallitasokhoz (a lista C1-re frisitve):bscpylgtvcommand 192.168.1.18 set_current_picture_settings "{\"colorGamut\": \"auto\"}"Allitsd at oket PC modban (mind SDR/HDR/DV preset-eknel), s hasznald, majd teszteld ujra, ha van idod. Elore is koszi!
> "továbbá filmhez (egyéb mozgáshoz sem rossz) nekem kell a trumotion: 'Moziszerű mozgás'"
Ez erdekes, frame-match-elt lejatszas eseten is?
Nekem ekkor (kulso eszkozokrol) nincs ra szuksegem, probald ki, megszokja az ember gyorsan.
BFI-rol nem tudok sokat, C1-nel mar joval jobbnak kene, hogy legyen, mint elotte, legalabbis legmagasabb fokozat kivetelevel (persze csak SDR-rel).#964 janos666 : "HDR10 ...C1-en magentás/banding-es lesz tőle a HDR10 kép? ... Úgy rémlik, hogy még a CX-en is, de a C9-en biztos."
Lehet, hogy beszeltuk mar, de ez megszuntetheto teljes mertekben, ha legyalulod a HDR10 bt2020-as 3dlut-ot a TV-n (innen kb 2-3 oldalon keresztul). Ehhez persze kell valami mas eszkoz, ami uj 3dlut-ot tud adni (kulonben alul szaturalt lesz a kep), pl recent madvr beta.
-
eagleberg
aktív tag
Ha van egy ilyen X-Rite i1 Display Pro colorimeterem akkor milyen szoftvert ajánlanátok egy LG C1 48" oled kalibrálásához? Mindenképp meg kellene vennem a Calman-t vagy van ajánlott free alternatíva? Ez az X-Rite Pro verzió tényleg nem alkalmas HDR-képmódok kalibrálására?
-
janos666
nagyúr
Nem használom a PC módot, de úgy rémlik, hogy a C9-en lehet. Valamelyik TV-men a C7, C8, C9 közül játszottam néha PC módban úgy, hogy nem volt túlszaturált a kép. Úgy emlékszem, hogy a C7-en még kikapcsolt ilyenkor a gamut mapping (kiszürkült a színtér opció és túlszaturált volt a kép), de talán már a C8-on sem.
-
janos666
nagyúr
Akkor ez visszalépés, mert a korábbi modelleken működött az Auto színtér PC módban.
Tippre akkor kikapcsolja a 3DLUT processing-et (szóval akkor is túlszaturált képet látsz SDR-ban, ha CalMAN-en vagy LightSpace-el van kalibrálva a képmód). Hagy van az kár, de lehet hogy csak önkényesen lett lezárva (mint régen a Játék módnál), és kalibrált képmódnál működik a színtér konverzió. -
alaves
addikt
Azért nem használom a PC módot, mert ezzel csak 'Színskála: natív' szürke opció SDR-ben is, így a videokártyán kellene hozzábarmolni a helyes beállítást, HDMI módban pedig pont jó alapból, továbbá filmhez (egyéb mozgáshoz sem rossz) nekem kell a trumotion: 'Moziszerű mozgás'. Apropó, nekem nem jön be a BFI, úgy villog mintha a jó öreg Sony CRT-t nézném 25 évvel ezelőtt...
-
alaves
addikt
válasz
janos666
üzenetére
A Spline-t SDR 720p és 1080p anyagoknál még tűri, felette szaggat.
C1-en nálam PC módban egyelőre nem láttam magentás-banding-es HDR10 képet. Hozzáteszem, régebben már teszteltük itt, OLED754-en is néha találtam olyan jelenetet, ahol magentásodott a HDR10 (és még csak nem is 'monitor' módban /Philips-en az a PC mód/). -
chros
őstag
> "nem is kell PC módba állítani a TV-t"
Persze, hogy nem kell, de en szeretnem, ha abba tenned PC-rol hajtva

> "Javarészt már teszteltem a link-ben lévőket, nem találtam problémát"
Ezt PC modban? Ha igen, koszi!
#964 janos666 : "C1-en magentás/banding-es lesz tőle a HDR10 kép?"
Elviekben C1-en nincs, jk82 nem latott ilyen gondot. C9-en is van ez meg?
-
alaves
addikt
Köszi, megy az RGB 12b madVR-el, nem is kell PC módba állítani a TV-t. A madVR csak minimumon fut zökkenőmentesen nálam (GTX950 / i5-4460), de ez csak tartalék, mert főként a belső lejátszóval oldom meg.
Javarészt már teszteltem a link-ben lévőket, nem találtam problémát, se blinking, se poszterizáció, se banding. A C1 fekete közeli beállítása nagyon pontos. Annyi, hogy a belső lejátszó a DV profile 8 single track-nél érzékeli a DV-t, viszont a DV profile 7 dual track-ot HDR-ként kezeli (az OLED754 mindkettőnél jó).
Másik topic-ba kíváncsiságképpen megkérdezem, hogy valakinél kiírja-e a TV: 3840 x 2160 / 60 Hz / YCBCR422 / 12bpc. -
chros
őstag
Es meg1 gyors teszt akinek CX/C1-e van bscpylgtv-vel, kiprobalnatok, hogy ezek a "taviranyitos gombok" mukodnek? (2018 modelleken nem) Amelyik igen, azt hozzaadom:
NETFLIX, GUIDE, AMAZON, DISNEY, DISNEYPLUS, APPLETV, APPLETVPLUS, ALEXAIgy tudjatok kiprobalni oket (IP-t irjatok at), pl:
bscpylgtvcommand 192.168.1.18 button NETFLIX -
chros
őstag
Madvr-rel full RGB-t kuldj ki: allitsd at pl 23p-re a frissitest es Full RGB 12 bit. Majd allitsd at PC modra a TV-t. (Madvr-ben hasznalj NGU Sharp-ot (mindegy milyen erosseggel) mind chroma es luma upscalinghez is, ha eleg eros a kartya hozza.)
Es ha van kedved/idod (masnak is akinek C1/G1-e van) tesztelhetned ezeket. (nem kell egyszerre az osszeset, lehet csak parat idonkent)
DV-nel: elofordulhat, hogy mas input+eszkoz parosnal mas a vegeredmeny
Ha van kerdes, akkor nyugodtan
-
alaves
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Így van, viszont a GTX950 4k/60 Hz/422/10 bpc beállítást is elfogadja, de a C1 így is csak 8b-t ír ki. 420/12 bpc-t helyesen írja ki a C1. Egyébként 420-val nincs 10 bpc lehetőség az nvidia vezérlőpulton (8 és 12 van).
HDR10 MPC-BE/madVR: C1 kiírja hogy HDR10 és vagy 422/8b vagy 420/12b, viszont semmi különbséget nem látok a két mód között. -
alaves
addikt
HDMI diagnostic-on sem ír ki 422/12bpc-t, minden esetre az nvidia-n úgy hagyom (lehet hogy a GTX950-el van baja, mert ez a max tudása: 3840 x 2160 / 60 Hz / YCBCR422 / 12bpc .
Tinting és banding egyiken sem látható. Color banding vonatkozásában jobb a C1. C1-en nincs near black flashing és poszterizáció sem, míg az OLED754-en előfordul. Egyéb képi elemek és összkép jobb a Philips-en (kontraszt vágás hiánya látszik). Mozgásjavítás: P5 gen2 ~= Alpha9 gen4. Erős a gyanúm, hogy jelenleg az OLED706 a legjobb vétel. -
chros
őstag
HDMI Deep Color be van kapcsolva az adott HDMI port-ra a TV-n?
Nezd meg a HDMI Diagnostic-on (1111111 a Programs & Tuning-on), ott mit ir ki, ha arra allitod a PC-t.
En a B8-at PC-rol (HDMI 2.0 csak) Full RGB-vel es 12 biten hajtom 30Hz es alatta, ugyhogy a tobbinek is mennie kell (es itt is valszthato, de nincs nalunk meg sem Freesync info, sem a masik).Egyebkent pedig elkepzelheto, hogy kulonbozo refresh rate-eknel mast tamogat.
Egyebkent meselj, hogy jon be a Philips mellett/utan? Tinting, grid, banding, stb?

-
alaves
addikt
C1: HDMI - PC:
- 3840 x 2160 / 60 Hz / YCBCR420 / 12bpc
- 3840 x 2160 / 60 Hz / YCBCR422 / 8bpc
- 3840 x 2160 / 60 Hz / YCBCR444 / 8bpc
az OLED754 simán tudja a 422/12bpc-t, de a C1 VRR info (zöld gomb nyomogatása) ezt nem írja ki, pedig az nvidia vezérlőpult elfogadja. 1080p-nél sem ír ki 422/12bpc-t, hanem a következő szintet a 444/12bpc.
Vincent valahol beszél erről, de nem találtam meg. Vajon ez valódi hiba, vagy csak az info táblából hagyták ki? -
chros
őstag
bscpylgtv v0.2.3
- Add optional-scommand line parameter for setting static states and state updates
- Remove obsolete-gcommand line parameter
- Make subscribed state updates fail more gracefully when not supported
- Fix result of couple of state updates
- Passselfinto state update callback functionsNo most hagytam abba, tenyleg
-
chros
őstag
bscpylgtv v0.2.2
- Refactor key db methods into external storage class
- Remove obsolete-dcommand line parameter
- Required Python version >= 3.8Nincs funkcionalis valtozas, enjoy!
-
Archttila
veterán
Janos666
D65-re szoktad kalibralni a TV-d, vagy valaki más jólmegszakértett
AWP értékeire esküszöl? (D-Nice, Stacey Spears, Tyler...) -
kolosszus87
senior tag
Üdv mindenkinek! Érdeklődnék van-e itt esetleg Bács-Kiskun megyéből olyan ember aki kalibrátlatná a készülékét a közeljövőben? Vhiktor fórumtársunkkal egy ideje felvettem a kapcsolatot tervezett kaibrálás ügyében, de az utilköltség megosztása végett érdemes lenne páran összeállni. Én keceli vagyok és elvileg lenne még egy kiskunfélegyházi illető is aki kalibráltatna. Akit esetleg érdekelne a dolog, privát üzenetben jelezze legyen szíves!
-
Archttila
veterán
Roll-Off tema: ugy latom itt is ket taborra szakad a szakma. Abban persze valoszinuleg igazuk van, hogy ki kell oket probalni es azt meghagyni amelyik a legjobban tetszik.
Nalam ez most 50/40/30 (szakall ajanlasaval) bar most TED (es baratai) felcsigaztak ezzel a 100-as megkozelitessel.Kar hogy mar nem erdekel a tema
-
chros
őstag
Kerdes LG HDR10 gamut beallitasrol (Auto/Extended/Wide) azokhoz, akik Calman-al vagy massal "kalibraltak". Ugye az helyes beallitas Auto kalibralas nelkul (factory LUTs).
Mire all at ez automatikusan kalibralas utan? (es milyen modell-t hasznalva)
Koszi -
chros
őstag
> Apple TV-n (Apple Music-on) a veszteségmentes audiot csak sztereóban küldi ki a jelet optikán és HDMI-n is az erősítőre. Csak Dolby Digital 5.1-et ad ki
Alalplap csere tul drasztikusnak tunik ehhez
Ebben en nem tudok segiteni, de ha itt vagy a masik topikban nem kapsz valaszt erre, akkor avsfurom-on a C1 owner topikban kerdezz ra. -
chros
őstag
bscpylgtv v0.2.1
- Fixturn_screen_offandturn_screen_oncommands
- Add info about triggering hidden menus (Freesync info, IP control, etc)
- Add useful scripting examples
- Upload optimized win64 binaries to release (lite: without calibration functionality)Most mar biztos nem lesz ujabb egy ideid, enjoy!

-
jani071
csendes tag
Sziasztok!
a napokban vásároltam egy LG OLED 55C11LB Tv-t.
szoftver update jött egyből. Az normális, hogy nem kezeli a DTS hangot? Apple TV-n (Apple Music-on) a veszteségmentes audiot csak sztereóban küldi ki a jelet optikán és HDMI-n is az erősítőre. Csak Dolby Digital 5.1-et ad ki. Hívtam az LG-t, felvettek egy munkalapot és alaplapot akarnak cserélni. Ennek nem igazán örülök, hogy megakarják bontani. Szoftveres problémának gondolom ezt. Ötlete bárkinek? Érdemes jelezni az LG felé ezt újra?
az előző androidos Philips tv-vel nem volt ilyen probléma. -
Archttila
veterán
Tyler ujra feltalalta az EDR viaszt?
link
Nincs itt semmi latnivalo kerem, kesobb beismerte, h tevedett
-
törölt tag
Sziasztok,
Nem biztos, hogy mélyvíz, de talán itt tudtok rá legjobban válaszolni: az LG CX és C1 sorozat miként viselkedik PC mód SDR, illetve HDR-ben? Megszűntek a korábbi gondok a poszterizációval?
Visszakeresve is csak a C9-ről találtam leírást, ill. egy utalást, hogy talán C1 lesz teljesen jó majd PC módban is
-
janos666
nagyúr
Nekem miniDLNA fut server oldalon, és gyorsan tallózza a C9 (de nem mutat előnézeti képet sem a mappákon, sem a file-okon, csak egyforma általános ikonok vannak).
-
blakey
titán
A DLNA egyik furcsasága, hogy nem csak megoszt, a lejátszási képességek a kliensen múlnak, tehát DLNA esetében a "renderer" segítségével azonosítja a kloenst és amennyiben jól sikerül akkor az eszköznek megfelelő lesz a tudás, ha nem akkor megy a "szenvedés". Létezett egy Twonky nevű DLNA szerver ami csak megosztott, na ott minden gyors volt. Azt hiszem, hogy megszünt a támogatása.
-
chros
őstag
bscpylgtv v0.2.0
- Add back previously removed calibration functionality
- Make calibration functionality optional (requires numpy package)
- Add optional-dcommand line parameter for disabling key file
- Publish Python package
- Upload optimized win64 binaries to release (lite: without calibration functionality)Egy jo darabig nem lesz uj belole, enjoy!
-
chros
őstag
> Az ASBL kikapcsolásához a TPC & GSR kikapcsolása is kell, vagy elég csak a TPC-t?
A 2 dolog egymastol teljesen fuggetlen, a linkelt kis post-ban ossze van foglalva, ezert irtam, hogy en mindkettot kikapcsoltam.
Es nem csak SDR-ral lehet gond, az csak pelda volt. Pl ha nem akarod kikapcsolni a TV-t egy rovid idore, akkor pl egy preset-et (pl Eco) beallithatsz 0-s oled light-ra, es atkapcsolsz kozben folyamatosan mozgo (es nem 3-40 perces, hanem hosszabb), logo-mentes tartalomra.DNLA-rol: B8-on nincs ezzel gond, bar en csak parszor probaltam.
Van egy olyan gyanum, hogy nem csak kliens, hanem szerver fuggo is a dolog.
Ha van Windows-od, akkor probald ki ezzel az egyszeru SimpleDLNA-val, hatha ... (En ezzel probaltam)Es meg1 erdekesseg ezzel kapcsolatban: ugye minden input kulonbozo preset beallitasokat hasznal. De a beepitett vido lejatszo is egy kulon input-nak szamit ebbol a szempontbol, azaz ennel is ujra kell konfig-olnod az osszes preset-et (SDR, HDR10, DV) ha ezt hasznalod

-
omgfx
tag
Megpróbálom szemléltetni a jelenséget egy rövid videóval alább. Bekapcsoltam a Plex DLNA kiszolgálóját, és az LG C1 gyári médialejátszójával próbálok tallózni, és lejátszani. A Synology gyári Média Server DLNA esetén is ez a helyzet. Lassú tallózás. Mindegy, hogy milyen méretű fájl van a könyvtárban. Ha újból megpróbálom akkor már gyors, de ha kiakpcsolom a tv-t akkor előlről kezdődik a lassúság.
Még a régi Samsung TV pikk pakk tallózza minden esetben. -
omgfx
tag
válasz
Aftershock11
üzenetére
Plex dlna eseten is lassu a tallozas. Tvn a plex appbol mar jo. Hdr, 4k, dv lejatszas mind dlna, mind plex eseten problemamentes. Plex eseten helyi halozaton direct lejatszas tortenik, nem mokol vele semmit. Kizarolag azert tetszett meg a plex, mert automatikusan rendberakta a tartalmakat (cimek, leirasok, boritokepek, stb), es igy jol nez ki, bar nem hianyzott.
Volt egy film 4k, hdr amit plex app akadozva jatszott, plex dlna-n pedig akadas nelkul lement.
Az lg plex app nemelyik filmnel szamol a sample video fajllal, es mas verziokent jeloli, holott a plex leirasa szerint a 300 Mb alatti sample elnevezesu fajlokat, konyvtarakat automatikusan ki kellene szurnie. -
blakey
titán
válasz
Aftershock11
üzenetére
PMS-en-en, Plex DLNA-n átmegy a 4K Dolby Vision, a TV-n futó Plex-en múlik, hogy tudja-e vagy sem. Serviio-n és egyéb DLNA-n nem tudom, hogy milyen.
-
Aftershock11
csendes tag
Ez egy random probléma ezek szerint, vagy olyan kevés a DLNA felhasználó, hogy nem jön elő gyakran, mint téma?
Nekem még nem érkezett meg a C1-em, de a mostani Samsung-omon csak DLNA-n keresztül nézünk filmet kb, annyira kézenfelvő. A Plex, bár remek cucc, nem hiányzott/hiányzik az overhead miatt, amit jelent.
Amire kerestem még a választ, hogy DLNA-n illetve Plex-en keresztül is gond nélkül megy a HDR, DV, 4K, stb. - korrekt?
-
ricsip
addikt
Akkor már 2-en vagyunk ezzel a lassú DLNA tallózással. Régi Samsung TV ugyanerről a DLNA szerverről villámgyorsan tallóz. Mondjuk az LG megjelenít a könyvtárakhoz és a filmekhez is thumbnail-t, a Samsung meg asszem nem. Szerintem emiatt (is) lehet lassú, de nem biztos.
Fasza h. az LG firmware updade changelog-ok kalap szart nem érnek, azokból nem derül ki mi lett javítva, így a naív hülye konzumernek mindet fel kell raknia ha abban bízik hogy valamelyik javítja ezt a DLNA tallózós hibát.
A csájníz herripotternek próbált már írni valaki, hogy baszogassa az LG szupportot? Földi halandóra gondolom szarnak magasról, bejelentheti 10 ezer ember is külön-külön a hibát.
De állíólag a szar paneleket legalább szó nélkül cserélik ugye?
-
omgfx
tag
Igen. És a facebook LG webos csoportban más is erre panaszkodott C1 esetén.
Van a lakásban 2 tv, most az LG C1 és egy sok éves egyszerű Samsung led (6-7 éves).
Van egy Synology nas-om, amin a letöltött filmek, gyerek mesék vannak. Ezen eddig csak a gyári Synology Media Server alkalmazás futott, ami biztosította a DLNA hozzáférést.
Minden eszköz vezetékesen, közös switch-be csatlakozik.A Samsung tv-n korábban és most is a beépített média lejátszójával tallózom be dlna-n a tartalmakat a nasról. Mind a tallózás, mind a lejátszás gyors, azonnal megtörténik.
Az LG C1 esetén is így akartam használni, a gyári média lejátszóján tallózom dlna-n a nas-t, de ennél véletlenszerűen a tallózások lassúk, nem mindig, de mondjuk minden második/harmadik esetben. Van a mikor már a gyökérkönyvtár is, van amikor egy film könyvtára. Ilyenkor 1-2 perc várakozás után lép csak be, addig homokóra. Mindegy ha a tartalom 100MB-os, vagy 30GB-os.
Ha már belépett, akkor tartalom elindításával, lejátszásával nincs gond, gyorsan elindítja, megfelelően lejátsza.
Sok mindent próbáltam mind a nas, mind a tv oldalán, de nem változott semmi.
Konkrétan komplett nas-t is cseréltem közben, egy újabb Synology-ra, ami amúgy is tervezve volt.
Miután nem sikerült előrébb jutni, Plex szerver lett a nas, és az LG Plex appjával már működik rendesen. Még tetszik is, de egyébként nem szerettem volna bonyolítan a dolgokat. Ha volna rá megoldás, megszüntetném a Plex-et. -
omgfx
tag
A jelenséget megírtam az LG ügyfélszolgálatnak is, az alábbi választ kaptam. Mi lehet ez a helyi sötétítés/local dimming? Nem találtam ilyet.
"Az LG OLED TV elsötétül, ha az "átlagos" kép több mint 60 másodpercig változatlan marad. A készülék menüjében a felhasználó által nem kikapcsolható funkcióról van szó. Amit meg lehet tenni, hogy az intelligens vezérlést kikapcsolja, amit még javasolni tudunk, hogy a fényerő állításánál a helyi sötétítés kikapcsolását, mikor a Netflix alkalmazást használja."
-
omgfx
tag
Köszi, valószínű ki fogom kapcsolni én is, mert a média lejátszóján (DLNA-n helyi Synology nas-ról véletlenszerűen baromi lassan tallózza a fájlokat, ha már betallózta a lejátszással nincs gondja, csak ezért használok Plex szerver/klinest) és ezen az ASBL-en kívül nagyon tetszik.
Pár kérdés ezzel kapcsolatban:
- Az ASBL kikapcsolásához a TPC & GSR kikapcsolása is kell, vagy elég csak a TPC-t? Vagy a TPC kikapcsolása esetén a GSR (logó halványítás) amúgy sem működik?
- SDR-ben általában a filmmaker profilok vannak használva, 50 alatti oled fénnyel. Valóban csak SDR esetén lényeges, hogy ne hagyjam ott hosszabb időre? SDR tartalom esetén, ha megállítom akkor ha jól rémlik screen saver elindul 1-2 perc után.
PS5 esetén érdekes, bár úgy általában nem nagyon szoktam otthagyni semmit. -
chros
őstag
Nincs mas lehetoseg ra, de legalabb ez van LG-knel, mivel a tobbi markanal tudtommal nincs

ABL osszefoglalo: [link]
En kikapcsoltam az ASBL-t es az ASND-t is a francba, nem erdekel a szerviz macera, ha lenne se, mert enelkul az oruletbe kergetne
Termeszetesen esszel kell hasznalni ezutan (nem otthagyni egy allo kepet SDR-ban 100-as oled fennyel orakra)
Es itt egy windows-os batch script bscpylgtv-vel, hogy belepj az InStart service menube (a kodot is beirja, kilepni hosszan nyomva a Back/Vissza gombot), lg-launch-InStartSM.cmd:
@echo off
REM set working directory to the current one
cd "%~dp0"
D:\Progs\bscpylgtv\dist\bscpylgtvcommand\bscpylgtvcommand.exe -p "D:\Progs\bscpylgtv\.aiopylgtv.sqlite" 192.168.1.18 launch_app_with_params com.webos.app.factorywin "{\"id\":\"executeFactory\", \"irKey\":\"inStart\"}"
timeout 3
D:\Progs\bscpylgtv\dist\bscpylgtvcommand\bscpylgtvcommand.exe -p "D:\Progs\bscpylgtv\.aiopylgtv.sqlite" 192.168.1.18 number_button 0
D:\Progs\bscpylgtv\dist\bscpylgtvcommand\bscpylgtvcommand.exe -p "D:\Progs\bscpylgtv\.aiopylgtv.sqlite" 192.168.1.18 number_button 4
D:\Progs\bscpylgtv\dist\bscpylgtvcommand\bscpylgtvcommand.exe -p "D:\Progs\bscpylgtv\.aiopylgtv.sqlite" 192.168.1.18 number_button 1
D:\Progs\bscpylgtv\dist\bscpylgtvcommand\bscpylgtvcommand.exe -p "D:\Progs\bscpylgtv\.aiopylgtv.sqlite" 192.168.1.18 number_button 3"A TV 2021/10 havi gyártás, és WBC panel van benne, ez a régi ha jól értelmezem. ... HDCP 2.2 hdmi problémám nem volt és nincs a PS5-el, ha jól rémlik .15 végű fw-vel kaptam, azóta volt egy .65 végű, és most hétvégn kaptam a .80 végűt (03.20.80)."
Igen, WBC nem az uj Evo panel, hanem a regi.
Elviekben a 80-as vegu fimrware-ben van a fix a HDCP 2.2 bug-hoz azoknak, akik erintettek (Vincent videoja a fix-rol). -
chros
őstag
bscpylgtv v0.1.1
- Add back previously removed subscribed and handler tasks
- Windows-os exe feltoltve (igy nem kell python install):
- - 1 file-os exe sajna kicsit lassab volt, igy marad a teljes konyvtaros valtozat
- - remelhetoleg semmi mas dll-t nem ker (nalam nem), ha megis, akkor jelezzetek pontosan mit es azt is feltoltomIgy mar "csak" a kalibracios funkciok hianyoznak az aiopylgtv-hez kepest, minden mas ugyanaz, csak vannak uj funkciok command line-hoz es gyorsabb

Enjoy!
-
omgfx
tag
Sziasztok,
ASBL:
Van egy pár hetes, garis LG OLED55C1 készülékem, és a hétvégén belefutottam az itt és a OLED topicban/összefoglalóban is említett ASBL "feature"-be, ami engem baromira zavar, főleg mert már kimondottan figyelem. Sötét lassú jeleneteknél (pl beszélgetnek egy sötétebb szobában), kb percenként csökken a fényerő, a már zavaró szintre, illetve jelenetváltáskor elég határozottan látszik a fényerő feltolása a normál szintre.
Netflix Dolby Vision tartalomnál fixen jelen, másnál nem vettem észre, vagyis nem figyeltem, Netflixet nézek mostanában többet.
Az energy saving és az ai funciók ki vannak kapcsolva. A cinema profilt használom a Dolby Vision alatt (itt nincs filmmaker mode), amit a HDTVTest yt csatrona alapján szabtam át kicsit.Nincs más opció ennek a megoldására, csak az ASBL kikapcsolása? Ennek a kikapcsolása garivesztéssel jár (esetlegesen látja a szerviz), illetve károsíthatja a panelt az alábbi felhasználások esetén?
Van android app-os service távirányítóm.A tv felhasználása elsősorban nagyfelbontású tartalmak nézése Netflixről, és Plex-en nas-ról, esetleg YouTube-ról a gyári appokból. Ez kb esti film/sorozatnézést jelent, esetleg hétvégente több.
Van PS5-öm, de csak néha játszok én is és a gyerekeim is, mondjuk hétvégente 2-3 óra, de változó, van amikor hetekig be sincs kapcsolva, nem vagyunk hardcore gamer-ek.
TV adás, sportműsorok (F1, foci, stb), kb nulla.Más téma:
- A TV 2021/10 havi gyártás, és WBC panel van benne, ez a régi ha jól értelmezem.
- HDCP 2.2 hdmi problémám nem volt és nincs a PS5-el, ha jól rémlik .15 végű fw-vel kaptam, azóta volt egy .65 végű, és most hétvégn kaptam a .80 végűt (03.20.80). -
janos666
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A C2 pedig nyilvan lentebb lesz, 850-900 nits talan? (mint a G1)
pedig 2 hónapja sincs meg a 77
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezek szeretik egymás igényeit növelni… 
Ehhez azért még kellene egy javuló piacgazdaság és forint is... 
(HD TV adásnál lehet kapcsolni)