Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Müge

tag

válasz deedee #366 üzenetére

Nincs gyakorlati eredménye a 4x-FSAA-nak? :F
    Pont, hogy nagyon szépen eltünteti a ''pixeleket''. A 2x tényleg nulla, de a 4x már döfi. kipróbáltam, hogy milyen, ha még nagyobbra kapcsolom, 8x-ra, de ott már nem láttam semmi különbséget.
    Ami nagyot dob még a megjelenítésen, az a 4x FSAA-SS. Egyszerűen szinte nem látsz éleket, úgy eltünteti.
    Nekem ez különösen feltűnő volt a battlefield 2-ban:
    ha 4x sima fsaa-t nyomtam, a fák ágai ''zizegtek'' meg a kerítésen is látszott hogy ''fut''
    bár nagyon szép volt a kép. Beraktam az ss-t, hát, valami ''finomság'' költözött a grafikába, rengeteget szépült, és már a fák és a kerítés is frankó volt. :R

Prey-ben az auto detect egy nagy rakás szar, de én a többi gámánál is rosszakat tapasztaltam. Nekem prey-ben 1024-et lőtt be max grafikával :Y
    Simán viszi a gépem a lényegesen nagyobb felbontást is, úgyhogy nem értem, mi alapján detektál... :F
    Nekem most 1280x1024-ben van, 4xFSAA 16xAF mellett, minden high-on.
    Az SS esetén már kicsit érzem a sebességcsökkenést, meg amúgy is alapszabály, hogy belső térben játszódó gámáknál nem kapcsolok ss-t, mert nem látszik.

lényeg a lényeg, AA-től nem csíkosodhat, és a crackelt gáma sem lehet az oka. nem úgy kell ezt elképzelni, hogy az valamilyen másodrendű játék, ami elbarmolódik a crackeléssel.

Sztem itt valami driver˝/videókari práblem lesz... :F

Új hozzászólás Aktív témák