Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Zsebszámológépek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Törölték a Prey 2-őt, végül nem készült el a folytatása?

Az alábbi hírt találtam róla:
http://www.gamestar.hu/prey-2-torles-bethesda-interju.html
-
P2000WRC
tag
Ennyiből nehéz kitalálni melyik pályán jársz, mert sok hasonló van.
Nincs véletlenül a padlón valahol egy sárgás-zöldes takonyszerű hártya? Mert van egy pálya, ahova az emlitett tojást kell görgetni a hártyás izé főlé, ott szétlőni, és a robbanástól szabaddá válik az út lefelé. -
Dorian
félisten
Help...
Nemrég tettem fel ezt a játékot, de elakadtam. Egy mennyezeti futószalagon egy terembe kerültem, ahonnan nem tudok továbbjutni. A teremben van pár lény, akik alapból nem bántanak, csak ha piszkálom őket, és valamit hurcolnak egyik helyről a másikra. Valamit van még egy tojócső is az egyik sarokban, ami ha szétlövöm a teremben lévő "tojást" , tol egy másikat... -
Fáraó
őstag
Legalább 1,5 éve megvettem a Prey-t, de csak most telepítettem és játszottam ki.
Hiba volt, mert nagyon jó játék! Kellemes felüdülés a "szokásos" FPS-ek között.
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Megszereztem eme jó kis játékot Steam-en, annyi a problémám, hogy nem megy widescreen felbontásban, 1360x768-ra lenne szükségem, valakinek sikerült ebben a felbontásban használni?
-
alien_
őstag
A Prey soundtrack Overture című számát feldolgozta az Epinikon metálzenekar.
Meghallgatható ITT
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Teljes játék?
Esetleg megpróbálhatod letölteni Steam-en keresztűl, a Steam elfogadja a Prey cd kulcsát. -
Winner_hun
félisten
Feltettem az 1.3-as peccset, ugyan úgy szar, ugyan azt írja ki. Pedig kíváncsi voltam a játékra

-
Winner_hun
félisten
Más megy kifogástalanul, csak ezzel van a gond. Peccset most rángatom lefele, kiderül mi lesz. Vírus nincs, agyoninstallált windowst nem értem

-
Thrawn
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tuning, driver, peccsek stb

-
Winner_hun
félisten
Vagy ha indítom, vagy játék közben 1-2 perc mászkálás után ezt kapom:
![[kép] [kép]](http://kepfeltolto.hu/2007/8/30/4q3q.png)
Ez mitől van, hogy lehet orvosolni? -
Drizzt
nagyúr
Nem övezte nagy hype?
Ajánlom ezt elolvasni:
[link]
Röviden: 12(!!!) éve már felröppentek róla az első hírek, mondjuk nem véletlen, mert a Duke Nukem forevor fejlesztőinek munkája.
Amikor meg megjelent, éppen Skóciában voltam, s minden bolt ezzel volt tele. Roskadoztak a polcok a Prey-től. 
-
soulcube
aktív tag
Állítólag még nagyobb szerepet fog kapni a portál technológia és sok egyéb más amit az első részbe nem tudtak beletenni. Az már más kérdés, hogy a fejlesztés 10 éve alatt miket nem tudtak végleg beletenni a játékba
. Végülis mindegy mert jó kis game volt a Prey és kell ám az újdonság a Prey2-be is. -
feka007
veterán
A Prey tudtommal Ati kártyákra van jobban optimalizálva. Tudom, hogy a motor eredetileg erősen nvidiás volt (sima X800-at kiakasztotta, míg egy 6600GT-n azért eldöcögött), de a 3DRealms beletúrt a motorba, jobban is van optimalizálva, és több helyen olvastam, hogy kicsit Ati-sra sikerült. Na mindegy, ne off-oljunk inkább...
soulcube: Lehet, az jó lenne, annak is örülök, hogy nem kiegészítővel vesződnek, hanem a 2. részét csinálják (végülis a Prey vége olyan, mintha egy kiegészítővel akarták volna folytatni)
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
Ennyire képes a GeForce 7 architektúra... Prey 1 éves játék és még szép, hogy az akkori CSÚCSKATEGÓRIÁS GeForce 7900-asokon szépen futott.
Az lett volna szopás az Nvidiának ha akadt volna a 7950GX2-jükön...
Az ATi az X800-ak kivételével mindig fejletebb architektúrákat bírtokolt, mint az Nvidia. Az utobbi csak a marketingnek köszönheti a jelenlegi helyzetét és a sok pénzét.
HD 2600 XT 256MB GDDR3-on is olyan szépen megy a Bioshock és a Medal, hogy öröm nézni!
8600-akról meg inkább nem beszélek... 
Mod: jah igen mind a kettő játén Nvidiás, szal nem ATi-ra van optimalizálva...
Bioshock elején ott is az Nvidia logó mégis X1000-ek megy, mint a hülye 7900-akon meg akad...
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
-
soulcube
aktív tag
Az id mindig is híres volt remek grafikus motorjairól. Nincs ez másként a Prey-nél sem és ugyanígy lesz a Rage-nél is. A Tech5-ben lévő MegaTexture eljárás minden eddiginél könnyebb pályakészítést tesz majd lehetővé. Szóval hajrá modderek

Sztem 99,99 %, hogy a Prey2 az id Tech5 motorjával fog dübörögni. Szóval várjuk nagyon, csak jönne már
-
feka007
veterán
-
feka007
veterán
Nem is értem, hogy más fejlesztő miért nem tud így optimalizálni, emlékszem, hogy anno, mikor kijött a demó, mennyire jól ment highon még a közép-alsós vga-kon is, ráadásul ram-ból se kellett neki több 1 gigánál, a Quake 4 meg behalt ennyinél, miközben a Prey szétalázta grafikailag. Ebből látni, hogy ugyanabból a motorból simán ki lehet hozni jobb grafikát kisebb gépigényel, csak jól kell tudni optimalizálni.
Most ehhez képest az Airbornehoz mondott minimum 6600GT-n (amin a Prey 1024*768-ban élsimítással tükörsimán futott highon) gyakorlatilag játszhatatlan a játék, miközben grafikailag alig nyújt többet a Preynél. Singleben még el lehet vele szenvedni, de multiban te lennél az ingyenfrag a szervereken annyi fps-sel. Szóval amit eddig felmutatott a motor, az nagyon nem tetszett, de még rengeteg játék készül ezzel a motorral, ami még nem jelent meg, remélem nem ezekről fognak példát venni, hanem a Preyről!
[Szerkesztve] -
snecy
senior tag
Ezt öröm hallami. Ami különösen tetszett benne hogy nem övezte nagy hípe, nem volt csúszás a megjelenésben, egyszerűen időben megjelent, és hozta a várt színvonalat. Ezt a szokást meg kéne tartani.
Egyelőre az UE3 engine-nel is hasonló véleményen vagyunk, úgy igazából sem a Bioshock, sem az Airborne nem hozza azt grafikában amit kéne, bár ami azt illeti mindkettő elfut a gépemen korrekten, pedig már erősen elavulóban vannak. Legalább ennyi előnyük legyen.. -
soulcube
aktív tag
Bizony ám, már tervezik a Prey 2-őt. Én nagyon várom, mert az első része egy kiemelkedő FPS volt a sok közül. Remélem nem kell rá megint 10 évet várni

A Tech5 nevű grafmotort nem a Quake5-höz hanem a Rage nevű játékához fejleszti az idSoftware. Ahogy megszokhattuk már az id-től ismét OpenGL alapú lesz a motor.
-
feka007
veterán
Lesz második rész, csak hát kérdés hogy mikor, de legalább már fejlesztik. Remélem az id új, a Quake5-höz frissen kifejlesztett Tech 5 grafmotorját használja majd a játék, és nem az UE3-at, mert nekem egyre kevésbé tetszik ez a motor, mindenhol csak hatalmas gépigényt hozott eddig, de közben a grafika semmi kiemelkedőt nem mutatott fel. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire sikerül optimalizálni GoW PC-s átiratát, meg az UT3-at...
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
-
-
Drizzt
nagyúr
Nem sikerül 1680*1050-es felbontásba tenni.
Bár eddig még csak a kocsmában vagyok, addig tetszik nagyon. 
-
feka007
veterán
Uhh, elég kihalt ez a topic
Na mind1, én most játszom harmadszorra 
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
Írtam egy cikket a stuffról, olvassátok el [link]

-
emery2
tag
Nagy reményekkel indultam neki annó én is ennek a játéknak, de egy idő után a sok mászkálás uncsivá vált, úgy hogy uninstall lett a vége. Szerintem ez egy közepes alkotás

-
szasanyi
félisten
MEGOLDOTTAM!

A rácsos folyosó végén le kell ugrani a mélyedésbe, és felnézve (csak onnan!)
lehet látni a gravitációs kapcsolót. Na, abba kell belelőni
Bakker, mekkorát szívtam míg megleltem...
Mindenesetre köszi mindenkinek...
-
szasanyi
félisten
válasz
Lord Zero
üzenetére
Megnéztem, a pálya neve ''A birtok''

Van az a terem, amelyikben körbe forog veled, ha belelősz a megfelelő oldalon
lévő kékes színű világító kapcsoló(?)ba. A karakter már hányingert kap, mire arra
az oldalra fordul, ahol megnyílt az átjáró. Na innen kerülök arra a helyre, ahol
elakadtam. A nagy monitor, a kétoldalt mellette lévő 1-1 kis monitorral azért
jellemző, mert a falon lévő rácson kb. félkörben lehet végigmenni, és azek
a közepénél vannak. Egyébként csak néhány láda v, doboz van ott, de azokkal
sem tudok mit kezdeni...
-
szasanyi
félisten
válasz
Lord Zero
üzenetére
Igen, úgy emlékszem... de sztem a kép a lényeg. Nem dereng?
Ha szemben
állsz a nagy, és két oldalán 1-1 kis monitorral, akkor a jobb szélén fentről estem le
a rácsra. 3 v. 4 pofát lelőttem, és utánna semmi. Össze - vissza mászkáltam már (ameddig lehet, mert a két vége ugye zárt) de semmilyen továbblépési lehetőséget
nem találtam. Még az is lehet, hogy ''kiszúrja a szemem'' annyira egyszerű, de én
akkor sem látom.
MOD: próbáltam a középen fel-fel emelkedő gömbre ugrani, de az sem megy.
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
Most nem tudok képet mutatni... Egy henger alaku, szikla fallal határolt kürtő,
olyan mint a vulkán belseje, csak ez kb. szabályos.
A sziklafalra az átmérőnek kb. felében felszerelt rácson (aminek korlátja is van)
végig tudsz menni, de mindkét végén le van zárva. Középtájon van 1 nagy, mellette
kétoldalon 1-1 kisebb monitor, de ezzel semmit sem tudtam csinálni.
A pályán kezdetnek 3 v. 4 roh@dékot lelőttem, de utána semmi. Ennek a kürtőnek
a közepén egy jó nagy gömb időközönként felmegy, majd kis idő múlva egy újabb.
Nem dereng így sem?
Esküszöm uninstallálom, mert a tököm tele van vele
[Szerkesztve] -
deedee
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
rémlik a hely:egy gömb fel-le mozog és körben egy függőfolyosó van..Végigmész de egyszercsak vége lesz......Ott le is ugrottam egy kosárba.aztán kimásztam a barlang falán körben lévő peremre és ott mentem körbe,aztán valahol kiléptem a testemből és láttam az utat...valami ilyesmi rémlik fel....Ez mondjuk nem sok....de hátha ad egy lökést...

-
-
szasanyi
félisten
Bakker ez nem a PREY totyik?

Vagy az, csek senki sem jáccik ezzel a játékkal?
-
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Lehet, hogy valahol leírták már, de lécci segítsen vki aki tud:
A második esély rész elején járok, egy barlangszerű helyen, és
egy nagy gömb időnként felmegy a közepén. Inkább kűrtő szerű
mint barlang. 3-4 pofát kinyírtam, de a a szemközti ajtóhoz nem
tudok átjutni. Mit kell itt csinálni? A hülye varjúnak nem az lenne
a dolga, hogy kalauzoljon?
Csak ide-oda repdes az a hülye,
ahelyett, hogy megmutatná hova menjek. Ja, leszállt ugyan a
középen lévő kiugró rész korlátjára, ahol egy nagy, meg két kicsi
monitor van, de azokkal sem tudok semmit kezdeni
Help!
-
c41r0^
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
de igen, valószínűleg az, mert az OpenAL API gond nélkül felment
ez a softmod annyiból áll, hogy az SB0090-re ráerőszakolod az Audigy 4 driverét és programcsomagját és ez annyira szép és ütős hangzást eredményez (beépített EQ és sokkal több lehetőség, mint az utolsó általam látott unified Audigy gyári driverben), hogy nincs szívem lecserélni a drivert, de őszintén szólva nem is tudom, megérné-e egyáltalán...mert mérlegelnem kell, hogy EAX-szel milyen élményt kapnék sima 5.1-hez viszonyítva, ráadásul ritkábban játszom, mint zenét hallgatok...5.1-en zenét egyébként tökéletesen tudok hallgatni, mert a stereo jelet kétszerezi a hangfalakra (CMSS harmadik opció, talán Stereo Sorround a neve), bár ez a gyári driverben is bennevan
egyébként hivatalos unified Audigy-Audigy2-Audigy4 driverrel valszleg menne a dolog Preyben... -
c41r0^
őstag
EAX-ot nem tudom aktiválni a játék alatt, mert azt írja, hogy az OpenAL-t frissítsem. Letöltöttem a windows installert, fel is tettem, de még mindig u.azt írja. A hangkártya egy Audigy1 (SB0090), Audigy4 softmoddal használom. Így is tök jó Sorroundban 5.1-ben, de EAX-os hangot nem tudok izzítani alá...
EAX konzolon hangkártya driverben a CMSS-t kikapcsolva, bekapcsolva is ugyanez a helyzet. -
KisBundi
őstag
válasz
kadettmester
üzenetére
Ilyennel még nem találkoztam
Milyen XP-d van? -
kadettmester
tag
Üdv!
Tegnap jutottam hozzá a gémhez.
Telepítem, indítanám, de nem megy!
A hibaüzenet a következő:
''Az alkalmazás a következő memóriacímre hívatkozott: blablabla. Ezen címen nem hajtható végre a következő utasítás: olvasás.''
Ja és 640*480-ban akarja índítani!
Ez miért van???
Valaki mondjon valami okosat, mert megzizzenek!
THX! -
Ivan15
senior tag
esetleg szóval volt már olyan, hogy
szóval azt a 2 kísértetkislányt ki lehet-e vhogy nyírni -azon a boxring jellegű pályán? Mert nekem nem sikerült, továbbmentem ugyan, mert résnyire kinyílt az ajtó; de azért érdekelne a dolog, ki tudja mikor találkozom vele/velük megint vhol
-elég nehéz volt velük fogócskázni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Hobby elektronika
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- Router gondok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW2518HF 240hz 1ms monitor
- M1 MAX macbook pro 16" eladó! (10/32 mag /64GB ram/1TB)
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://farm3.static.flickr.com/2802/4225200063_7f79870d79_o.jpg)

. Végülis mindegy mert jó kis game volt a Prey és kell ám az újdonság a Prey2-be is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)