Hirdetés
- hcl: Amúgy mi a terv?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón 3
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
Hali!
Lehet a Potplayer felületét kényelmesebbé tenni azáltal, hogy hangsáv/felirat/3D válaszó gombokat helyezek el valahogy a vezérlősávon? Vagy van valami hasonló skin hozzá?
-
Gabee8
csendes tag
Sziasztok!
Készítem a Potplayer magyarosítását 1.6 verzióhoz ha valaki szeretne/tudna segíteni akkor privátban keressen meg. -
rolii92i
tag
Hali!
Hétvégén néztem egy filmet PotPlayerrel --->"Output Mode / S/Pdif after DTS re-encoding" alábbi módon ma viszont nem tudom ugyanezt megtenni mert nincsen hangja se a DTS se a Dolby kódolásnak..
Mi lehet a gond? Van vmi tippetek?
Előre is kösz a segítséget
-
Kernel
nagyúr
válasz
EmptyParadox
üzenetére
-
EmptyParadox
senior tag
Régebben volt olyan beállítás, hogy új file megnyitásával az ablak mérete megmaradt az előzőleg bezárt állapotban, és úgy játszotta le a videót. Viszont egyszerűen nem találom, hogy melyik ez a beállítás. Esetleg valaki nem tudja véletlenül melyik lehet ez?
-
Krystal_s
addikt
Ezen a beállításon én is gondolkodtam már, hogy integrált vga esetén melyik jobb, hardveres gyorsítással (use DXVA), vagy nélküle. Ezt is alapon hagytam, évek óta be van kapcsolva és még sosem okozott problémát. Valamit lehet, hogy újítottak az újabb verziókban, vagy más a decoder, mert most visszatettem egy régebbit és ezzel nincs semmi gondom bekapcsolt DXVA-val.
(Egyedül WMV3- nál kellett eddig a VLD helyett Disabled-re állítanom, mert egyes .wmv videóknál mozgás közben halványkékes színfoltok jelentek meg, pl arcon, testen lehetett jobban látni)
Video renderer: EVR Custom Present-re van állítva, ebben sem vagyok biztos, hogy melyik a legoptimálisabb, mert sokszor az Auto selection jobb lehet. -
Kernel
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Ismerem a jelenséget, vagy legalábbis gondolom, hogy (ha) arról van szó. Nálam a DXVA-gyorsítás okozott ilyet, ezért azt inkább ki is lőttem teljesen.
Intel Celeron, integrált GPU (nem használok külön videokártyát) a processzor önmaga is elviszi, nekem nem olyan fontos a gyorsítás, ami viszont okozhat néha minőségi problémákat is.
DXVA-használatot mutatja némelyik skin is, vagy az OSD info. TAB, ha jól emlékszem, csak nekem már át van konfigurálva a billentyűparancs, hogy távszabályzóval is menjen:
Csak itt a DXVA már eleve nem tud aktiválódni, mert közvetlenül az Overlay-re vetítek, ami nekem TV-n szebb, kontrasztosabb képet ad (kimarad a Windows GUI-réteg). Csak így viszont átmenetileg lekapcsolja a Win7 Aero felületet is, de inkább kapcsoljon, a jobb képért cserébe.
Más esetben itt lehet állítani:
-
Krystal_s
addikt
Nálam alapból a Built-in DXVA Decoder config az aktív már elég régóta. Nem én állítottam arra, hanem a program. Nem nyúltam hozzá, mert nem tudom melyik a legmegfelelőbb a gépnek, pl a Video renderer: EVR Custom Present alapból (win7 gépen), de régi xp-s gépen az auto selection volt.
Korábban próbáltam átnevezni a configot és frissítés után újra azt kiválasztani, de akkor sem maradtak meg a beállítások. Egy ideje szerencsére a billentyű parancsok maradtak, csak a téma, megjelenítés stb nem. Tudom le lehet menteni, de azt azért nem akartam, mert komolyabb változásnál bekavarhat. Most legutóbb minden maradt (lehet az kavart be), de sajnos törölnöm kellett az egész lejátszót a korábban leírt jelenség miatt. -
Rasiel
senior tag
Sziasztok!
Új, 1.6-os verzióját használom a Potplayernek. Eddig minden rendben működik, nem észleltem semmilyen hibát. Arra lennék kíváncsi, hogy ti a Video Renderer-nél melyiket részesítitek előnyben? Én EVR Custom Present-el használom már régóta a programot (alapértelmezettként is ez van beállítva), de érdekelne a véleményetek.
Üdv!
-
Penge_4
veterán
"Bizonyára licenckorlátozás miatt kellett úgy megoldani, hogy program készítője nem integrálhatta a saját csomagjába, hanem csak külön letöltéssel Agree/OK stb."
Mert a Potplayer fejlesztője (aki anno a KMPlayernek is a fő fejlesztője volt) gondosan ügyel a legalitásra.
Ezért is maradt licenszsértő a mai napig, mivel GPL-es mplayer-core alapon nyugszik (azért visz ilyen jól minden videót) miközben zárt a forráskód (ezért nincsen portolva se Linuxra, se OSX-re ami miatt ezekre nincs is ilyen tudású lejátszó).(#81) Krystal_s: Nem kellett volna az INI-t menteni, elég ha nem a "Default preset"-et módosítod, hanem valamelyik mást (pl. Built-in DXVA Decoder), vagy létrehozol egy sajátot.
-
Krystal_s
addikt
Nálatok minden rendben van a legújabb verzióval ? Ma jól megijesztett, néztem egy videót és egyre több helyen kockásodott, szétesett a kép, ugyanazon a videón, amivel korábban nem volt gond. Megnéztem másik videókat is és azoknál is csinálta. Másik lejátszóval viszont nem volt gond, ezért visszatettem egy régebbi, jól működő verziót. Az említett videók .flv-k (AVC1-DXVA) voltak. Lehet más fajta videóknál nem lett volna gond, de siettem és gyorsan kiakartam zárni a hardver hibát.
-
TakkerX
aktív tag
sziasztok,
most barátkozom ezzel a lejátszóval, alapvetően egy dolgot nem tudok megoldani:
ha mp3-at indítok el, akkor van egy ilyen sávom a kezelők felett:
ha pedig videot, akkor csak ennyi:

én nagyon szeretném látni ott a fájlinfokat, DXVA használtaát, stb. van itt a topikban feljebb egy kép((#37) Kernel ), az tetszene. vagy az csak a skin miatt lesz olyan? mert akkor azt keresek. amúgy nekem annyira mindegy, hogy milyen skin, pont jó volna a default is. -
Kernel
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Előző beállítások megtartása okozhat néha konfliktust, főleg egy fejlesztés alatt álló programnál. Jó példa erre a KMPlayer, pedig az már nem is béta volt, amikor ilyen bajai voltak, hogy frissítés után lerohadt ("TAG" hibaüzenet, sokan bosszankodtak miatta). Erre azután rájöttem, hogy csak törölni kell minden beállítást a registryből (HKCU\Software\KMPlayer), utána simán elindul.
Valószínűleg a PotPlayer fejlesztése most jutott arra a szintre, hogy már be merik vállalni a beállítások megtartását is, ezt én is észrevettem egyébként. De ez nem zárja ki, hogy eddig is működött, amikor én direkt elmentettem az .ini fájlt és utána visszamásoltam.
Vagy a megfelelő registry kulcsot (HKCU\Software\Daum), mindegy egyébként. Induláskor a program először az .ini fájlt keresi a saját könyvtárában. Ha azt nem találja, akkor a registryből olvassa ki a beállításokat. Utóbbi előnye a gyorsabb programindulás, mert a registry már úgyis a memóriában van.
Ha ez nem is mindig tűnik fel, de főleg nagyobb méretű .ini fájl beolvasása már kicsit lassíthatja az indulást.
Az .ini fájl előnye lehet a könnyebb hordozhatóság, elmenthetőség (Windows újratelepítés esetére például), persze ezzel nem azt mondom, hogy az említett reg. kulcs elmentése sokkal nagyobb kaland lenne.
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm szépen, hogy megnézted.

Tegnap nem engedtem neki, hogy külön telepítse azt a pár codec-et, mert nem tudtam miért lenne szükséges, de most már értem. Közben én is találtam egy leírást, hogy szerzői jogok miatt vannak külön.
Nálam alapból a Module mappában benne van a FFmpeg / FFmpegMinimum64.dll is.Azt nem tudod véletlenül mitől függ, hogy a beállítások megmaradnak, vagy visszaáll minden alapra egy frissítés után ? Évek óta használom a PotPlayert és eddig minden frissítésnél elvesztek a beállításaim, tegnap viszont megmaradtak. A Beállításokban mindig be volt pipálva a Store settings to .ini file.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
Additional codec, de nem system codec, vagyis továbbra sem telepít a Windows rendszerébe, hanem csak a PotPlayer saját könyvtárába, 4 db fájlt.
Ha elvégzek egy-egy próbatelepítést, majd összehasonlítom a két könyvtár tartalmát, mindössze ennyi a különbség:
c:\Programok\PotPlayer\Module\FFmpeg\FFmpeg.dll
c:\Programok\PotPlayer\Module\FFmpeg\FFmpegMininum.dll
c:\Programok\PotPlayer\Module\OpenCodec\OpenCodecUnity.dll
c:\Programok\PotPlayer\Module\Libav\Libav.dllGondolom, alapvetően ezek nélkül is használható a program (különben nem lenne opcionális), de ártani sem árt az a négy kis fájl, elfér. Bizonyára licenckorlátozás miatt kellett úgy megoldani, hogy program készítője nem integrálhatta a saját csomagjába, hanem csak külön letöltéssel Agree/OK stb.
Open Codec for PotPlayer néven fut a csomag, ha esetleg rá akarnál keresni egyéb információkra, én ebbe már nem mentem bele jobban.
-
Krystal_s
addikt
Nem tudjátok az új verzióban milyen codec-et akar még letölteni a telepítés végén? Valami open codec. Korábban nem volt ilyen opció és évek alatt még sosem volt szükség semmire, mert magától is lejátszott minden formátumot.
Ami még feltűnt, hogy eddig minden frissítés (új verzió rátelepítés) után a beállításokat alapra tette, de most maradt, ahogy volt.
-
lck
senior tag
Kijött a program 1.6-os VÉGLEGES változata.
Itt egy magyar hír is róla: [link]
Egyik újdonsága a lokalizáció támogatása.
A magyarításhoz egy pár ezer soros English.ini fájlt kellene lefordítani.
Mit nem adnék ha valaki megtenné
. -
+Techno+
tag
Amikor frissítettem akkor engem is egy halom kínai karakter fogadott szóval aki teheti erről az oldalról szedje le az új verziót.Szerintem nagyon jó ez a lejátszó és szépen fejlődik.
-
tknof1871
őstag
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Módosítottam, a Charset Eastern Europe lett. Most se jó. A videó mkv, a felirat benne van, .ASS.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha a hosszú ékezetes betűket nem tudja megjeleníteni a feliraton hanem helyettük csak egy téglalapot a rövidebb oldalára állítva, akkor mi a megoldás? A felirat nincs ráégetve a videóra.
-
csoszogi
tag
Hali
Van új verzió: PotPlayer 1.5.45955
De én mikor az automata frissítést OK-ztam (amit a program kínált fel), akkor kínai típusú betűk halmaza fogadott, ezért helyette innen töltöttem le:
üdv
-
gyulank
addikt
Azaz... ha Overlay Mixerre tettem eltűnt, visszatettem automatikusra, megint ilyen lett. A színt nem tudom, de úgy vettem észre, hogy feketéből világosodik ki az a kép, és hiába mindkettő az 1. másodperc, a másikon még lehet nem világosodott ki teljesen, ezért nem volt egyforma.
-
Kernel
nagyúr
Nem tapasztaltam ilyet, igaz nem is frissítettem, még egy októberi verzió van nálam.
A VLC más képet mutathat, de a kimenete másképp is renderel. Bár azt is lehet állítani.
PotPlayernél beállítottam kimenetnek az Overlay Mixert, ami ugyan lekapcsolja a Win7 Aero-t (csak a lejátszás idejére) viszont sokkal jobb képminőséget produkál a TV-n.
Sokáig bosszantott, hogy az egyszerű kínai DVB-T box kellemesebb, kontrasztosabb képet adott (a lejátszórész egyéb hiányosságaitól eltekintve), mint a Windows, ami viszont nekem sokkal praktikusabb a lejátszáshoz.
Jelenleg az overlay renderrel tudtam elérni, hogy most már olyan, vagy jobb képet látok számítógépről is, mivel így kimarad egy Windows réteg, megkerülöm ezáltal a Windows gamma-beállításának lehetséges problémáit is. A Windows gamma egyszerűen hatástalan lett, mióta a lejátszó nem a Windows GUI rétegre vetít, hanem közvetlenül a grafikus hardverre (driverre).
De ez lehet hardverfüggő is, nálam egy Intel integrált CPU/GPU üzemel.
-
gyulank
addikt
Hogy lehet egy régi filmnél automatikus fehéregyensúlyt csinálni, hogy ne kelljen konvertálni?
Láttam, hogy van olyan menü, hogy avisynth, ehhez találtam is egy olyat, hogy AWB, de nem tudom, hogy kell alkalmazni. -
Blézs
csendes tag
Közben az előttem levő hozzászólást nézve. a beállításoknál megtaláltam a megoldást!
Úgyhogy minden oké! -
Blézs
csendes tag
Jó ideje használom már ezt a lejátszót, és nagyon meg vagyok vele elégedve! Csak videó lejátszónak használom
Egy dolgot azonban még mindig nem tudok, nevezetesen hogy hogyan tudom azt megcsinálni hogyha egymás után akarok különböző videókat indítani filekezelöből (nem használok listát) akkor ne akarja listába betenni, hanem ahogy kattintok a videófilere, úgy indítsa őket, és ne rakja be listába.
Mert így csak egymás után játsza le a videokat! -
EmptyParadox
senior tag
válasz
paripácska
üzenetére
Zenehallgatásra nem használom, viszont van egy ötletem.
"Preferencies->General->Multiple instances" és itt 3 lehetőség van. Lehet, hogy a "Disabled: Add files to playlist of existing PotPlayer instance" zavar be. Tehát, csak a lejátszási listához adja hozzá. (F6-tal hozhatod elő.) Próbáld ki, hogy mit csinál, ha erre állítod: "Disabled: Play files in existing PotPlayer instance".
-
paripácska
csendes tag
Sziasztok.
Szeretem a potplayert, mert egyszerű és eddig mindent visz.
A felirat gyorsítása vagy lassítása a videohoz képest pont és vessző billentyűvel lehetséges.És most egy kérdés:
Az miért van, hogy zenehallgatásnál ha lemegy egy szám és nyitva marad a potplayer utánna hiába kattintok fájlkezelőbenmásik számra nem nyitja meg csak ha ráhúzom a potplayerre. -
gyulank
addikt
Szerintem ennél jóval egyszerűbb a vlc-s megoldás, ahol a j;k;,;. -/+50ms-ot változtat, és nem szakad meg a lejátszás, és lehet a filmre figyelni. A potplayerben az automatikus lista tetszik, és hogy a nyilakkal lehet kicsiket ugrani. Vlc-ben könnyebb az időzítést állítani, de a kis ugrásokhoz messze van a bal Alt+jobb nyíl, és hiányzik az automatikus lejátszási lista. Na meg potplayerben be lehet állítani prologic2-t. Bár nem tudom, hogy hallani-e a különbséget.
-
Kernel
nagyúr
Valószínűleg a magyar billentyűzet miatt, de át lehet konfigurálni bármire. Én is a távszabályzóval szoktam tologatni a feliratot, nem is csak időben, néha a magasságát is.
Preferences / General / Keyboard
Van audio és subtitle sync, slower-faster, amit először én is furcsállottam, hiszen nem a sebességet akarom változtatni (lasssítani-gyorsítani), hanem csak eltolni. De csak az elnevezés fura, amúgy jól működik.
Van egy olyan opció is, hogy "Disable default hotkeys", ha ezt bejelölöm, akkor minden beépített billentyűparancs megszűnik. Csak az marad, amit manuálisan adok hozzá. Enélkül viszont mindkettő aktív marad.
Meg kell azonban azonban jegyezni, hogy az általam is kedvelt PotPlayernél ezt jobban csinálja a KMPlayer.
Aki próbált már feliratot tologatni, bizonyára tapasztalta, hogy lejátszás közben eléggé idegesítő eltalálni a szükséges időzítést. Amikor csak keveset kell tolni, még hagyján. Ha viszont megállítom a képet, nem frissül a felirat sem. Régebben úgy is csináltam, hogy a felirat megnyitása után különbséget vontam, kalkuláltam, de az is egy irritáló dolog, 60-as számrendszerben variálni, sokszor még azt sem sikerül eltalálni, hogy ezt most melyikhez képest kell levonni vagy hozzáadni, elsőre nyilván pont rossz lesz.
A KMPLayer rendkívül hasznos funciója, hogy Pause állásban is frissül a felirat. Vagyis egyszerűen csak megállítom egy kívánt ponton, egy szájmozdulatnál stb., majd kényelmesen hozzáigazítom a feliratot. Nagy találmány.
Konkrétan úgy kell csinálni, ha jól emlékszem, hogy előre irányban túlhúzni, majd visszafelé pontosítani, hiszen nem mindegy, hogy a felirat megjelenési vagy eltűnési időpontját találjuk el.
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Ha hang, vagy felirat el van csúszva, azt hogy lehet billentyűzettel módosítani?
Megtaláltam pl., hogy "Shift+<", de nem csinál semmit. -
tknof1871
őstag
Üdv! Image Level Control OFF vagy ON legyen? [CTRL + L] Meg mi a funkciója?
-
Sziasztok,

Default skinnel hogyan lehet eltuntetni az also reszt, ahol az equalizert mutatja, jobb oldalt rozsaszinnel meg az idot?
Nezegetem a beallitasokat, de nem jovok ra, hogy mi a francnak hivja. -
Gabee8
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet skint készíteni a lejátszóhoz?
A téma címében lévő link nem működik.
Valakinek megvan a leírás?
Üdv. -
alabaro
csendes tag
Hol tudom beállítani hogy a film lejátszás után a lejátszó kilépjen?
hiába van kipipálva az "Auto close the last file on complete" -
tknof1871
őstag
Üdv! A potplayer nem jelenik meg a tálcán, mikor megy egy film. Ez azért gond, mert ha több program fut és ránézek valamelyikre, akkor nehéz megtalálni a filmet, amit néztem. Hogyan lehet megjeleníteni a tálcán?
-
Easyl0ver
tag
Sziasztok. A tearing el lehet valamit kezdeni?
A Motion Blur remekül megy az új verziókon, de a minőségen igencsak ront, amikor bekockásodik a kép a mozgásoknál.
-
tknof1871
őstag
Üdv! ass kiterjesztésű feliratok font/betű mérete megváltoztatható a PotPlayerben?
-
Kernel
nagyúr
Sajnos ott szúrom el, hogy a szerkesztőablakot a helyesírás-ellenőrző miatt használtam, de véletlenül rányomtam a küldésre, holott nem ide akartam, plusz most hirtelen kettő is elment. Kérném a moderátort, hogy törölje, ha erre jár, és ezúton elnézést...
-
Kernel
nagyúr
téves
-
Kernel
nagyúr
Megint rossz helyre ment, nem hiszem el...
-
Kernel
nagyúr
téves
-
cobranco
csendes tag
Feladtam,ez a Pot majdnem olyan fos,mint amilyen a KM volt....megyek vissza Splash Prohoz.
-
Kernel
nagyúr
Nem ismerem azt a változatot, de azt láttam, hogy a különböző felületeknél másféle funkciók jelennek meg. Tehát ha csak skin kérdése, akkor a Skins mappában lévő megfelelő fájlt áthoznám, átállítanám arra, próbaképpen.
Amúgy meg Ctrl-F6, vagy más billentyűparancsot is be lehet állítani.
-
krisz073
tag
Sziasztok.
Eddig Win7 alatt ezt az Erpy verziót használtam : PotPlayer_V1.5.32392.rar (sajnos nincs belőle frisseb).
Viszont Win 8 alatt flash.ocx hiba miatt nem indult el, ezért feltelepítettem a Daum PotPlayer 1.5.35491-tAz Erpy verzióba jobb alul lehetett közvetlenül állítgatni a képarányokat. Miképpen tudnám ezt odavarázsolni az új verzióba?
Előre is THX a segítséget. -
cobranco
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Akárhogy küzdök,HD /H264/lejátszásakor nem aktiv a képélessesség funkció,állitani tudom,de nem reagál/aviban müködik/,valami mást is állitani kell vagy ez ilyen?
Ha van valami ötlet azt megköszönném.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha visszatekerek a videóban vagy az előző feliratra lépek vissza, akkor néha lelassul a videó. Ekkor a hangok is mélyebbek lesznek. Ritkán begyorsul, és akkor magasabb lesz a szereplők hangja. Ha nem egyszer nyomom le a bal nyílt vagy 2 feliratot lépek vissza akkor ez a hiba nem lép fel. Mi ez? Van rá megoldás?
-
Olyan tud ez, hogy pl GPU-t (CUDA) használjon video lejátszáshoz?
-
Kernel
nagyúr
válasz
tknof1871
üzenetére
Elképzelhető az is, hogy nem verzió függvénye, hanem mégis valamelyik beállítás okozza ezt.
Mindenesetre a könyvtárat kevés törölni, beállítások megmaradnak a registryben, ezt én már a KMPlayernél is megjártam. A PotPlayer esetében a Daum kulcsot kell komplett törölni:

Ha ezután indítom a PotPlayert, minden visszaáll alapértelmezésre.
-
tknof1871
őstag
Akkor inkább uninstalálom és felrakom megint, aztán nem engedem frissíteni. Csak úgy érdemes szinkronizálni, ahogy leírtam. Néha Subtitle WorkShop-pal se lehet szinkronizálni. Például vannak animék, amikben megszakítások vannak a cselekményben. Bevágnak egy állóképet, vagy valami rövid animációt a videó felénél, hogy például "tádá, Dragon Ball". Aztán folytatódik a cselekmény. Ha a videó első feléhez pontosan szinkronizáltad egy subtitle szerkesztővel a feliratot a második fele már nem lesz szinkronban, ha a felirat olyan videóhoz készült, amiből ezeket a "tádá, Dragon Ball" izéket kivágták.
Mi a neve ezeknek a "tádá, Dragon Ball" izéknek? Reklámszünet marker? -
Kernel
nagyúr
válasz
tknof1871
üzenetére
Nekem már az is új, hogy Pause állapotban képes volt frissíteni a felirat szinkronját, mert én ilyet eddig nem is vettem észre. Lehet, nem tűnt fel az előzőnél.
Ugyanis én ahhoz voltam szokva már a KMPlayernél is, hogy esetleg akkor frissül, ha pillanatra elindítom. Vagy menet közben próbáltam nyomogatni, csak sajnos elég nehéz eltalálni a megfelelő szinkront. Én amúgy távszabályzóval is kezelem, ahol két külön gombot állítottam be erre. Így még menet közben is tudok korrigálni
De ilyen problémák néha vannak, tehát ilyenkor kénytelen vagyok:
- Megnyitni a feliratot (Total Commander F3 vagy Jegyzettömb)
- Valahol megállítom a képet, egy beazonosítható szövegnél, ahol épp mozdul a szája például.
- Megnézem az időpontot a lejátszón és a feliratban is.
- A kettőből különbséget vonok, ezt állítom be szinkronnak. Kellemetlen persze, hogy nem tízes számrendszerben kell számolni, de még abba is belezavarodok néha, hogy ezt most plusz vagy mínusz irányba kell kalkulálni.A számolásban segíthet: http://www.grun1.com/utils/timeDiff.cfm Vagy lehet találni még ehhez hasonlókat.
Továbbá ilyenkor még mindig lehet kisebb eltérés, de azt már egyszerűbben tudom korrigálni +/- irányban a távszabályzóval, mint teljesen vaktában eltalálni a jó szinkront.
Vagy néha kénytelen vagyok előszedni a Subtitle Workshop, vagy hasonló programot, és átidőzíteni a feliratot, de az is elég macerás, szokni kell a kezelését. Pedig van feliratszerkesztő a PotPlayer és KMPlayerben is, de azokkal még annyira sem tudtam zöldágra vergődni. Viszont a felirat azzal is megnyitható egyébként: Subtitle Explorer, Alt+E.
Továbbá volt régebben valamilyen egyszerűbb felirat-manipuláló program, legutóbb is kerestem ilyet, de nem találtam.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Frissítés előtt még tudtam úgy eltolni időben a subtitle-t, hogy a videó állt és láttam a feliratot. Ez azért volt jó, mert néhány filmhez nem találtam olyan feliratot, ami a hanggal szinkronban volt. Most engedtem a Potplayer-nek, hogy frissítse magát és azóta nem jelennek meg a feliratok ahogy tolom el időben őket.
Ha nem érthető, akkor elmagyarázom. Tehát a videó megállítva, és folyamatosan nyomom a "?" billentyűt. Eltolom + 3 percet és nem látok szöveget, pedig több párbeszéd is történik annyi idő alatt a filmben. A videót megállítottam ott, ahol először beszélnek, tudom, mi az első mondat a feliratban, de nem bírom szinkronba hozni a feliratot, ha nem, tudom, melyik szövegnél tartok. -
Kernel
nagyúr
Nekem nem tűnt fel ilyen hiba, mindenesetre van most újabb verzió, tegnap jelezte a frissítést:
Mostanában igen meg vagyok elégedve ezzel a programmal, főleg mióta felfedeztem, hogy nálam alapból DXVA-módban dolgozik (Intel integrált GPU), ami azzal jár, hogy még full HD videónál sem terheli lényegében a CPU-t, mindössze pár százalékig. Process Explorer szépen mutatja is, hogy a GPU veszi át a terhelést.
Win8-ban még kevésbé terhel, mint Win7-ben, XP-ben viszont nem működött a DXVA.
Ehhez vegyük hozzá, hogy a MinDigTV adásaiból rögzített műsorokat is lejátssza, a KMPlayer-rel ellentétben. Deinterlace is automatán beáll, nem kell piszkálgatni. És mivel úgy néz ki, hogy tunert is kezel, elvileg arra is van esély, hogy DVB-T vevőként is lehetne használni, csak ezt még nem tudtam kipróbálni.
Azért az nem lenne mindegy, hogy nézem a képernyő sarkában a TV-t, és gyakorlatilag nem terheli a gépet, még HD-adás közben sem. Pedig ez csak egy G550 Celeron.
-
pk2
tag
Régen sikerült megtalálnom a neten, hogy hogyan tudom megoldani azt, hogy a piros szín ne legyen pixeles viszont most nem sikerül. Nem tudja valaki, hogy mit kell hozzá beállítani?
-
vOrOn
tag
Egyszerű és nagyszerű.
-
Easyl0ver
tag
Sziasztok. Már régóta használom a Potplayert. De nem rég találkoztam a Motion Blur lehetőséggel, és mit mondjak a nézhetőséget nagyban javitja. . . . viszont mintha codec hiba lenne kis zöld kockák jönnek mennek a kép alján.. vkinek vmi 5let?

-
szimcsi
senior tag
Köszönöm!
Amúgy arra volt állítva és néha mintha úgy is játszaná, de legtöbbször nem... -
szimcsi
senior tag
hello
PotPlayer1.5.34023-x64-t használok. Minek is kell bekapcsolva lennie, hogy ha mondjuk egy 2cd-s avis filmet nézek akkor az 1. lemez végén folytatódjon a 2.-kal, és ne álljon meg?
Köszönöm! -
vOrOn
tag
Regexp használatáról feliratok (al)könyvtárának lehetséges helyének megadásánál valaki tudna mesélni?
Tehát azt szeretném, hogy olyan "VéeLCésen" ./* beírtak után az éppen lejátszandó sorozat könyvtárának összes alkönyvtárát automatikusan böngéssze végig feliratokért.
Mert lényegében, hacsak valamit brutálisan félre nem néztem/értettem, úgy látom, hogy csak pontos elérési útvonal mentén keres.
-
versionen
csendes tag
Nagyjából ha nem csal az emlékezetem 4 éve használom a potplayer-t.
Egy olasz gyerek fordította le a kóreai nyelvű változatot, nem minden volt angol, csak a lejátszáshoz nélkülözhetetlen dolgok.
Már akkor is kitűnt a gyors működésével.
Elsők között lett felvértezve hárdveres gyorsításra.
Kiválóan működik külső kódekekkel, cyberlink, arcsoft, mainconcept, divx, coreavc, stb. -
Fiheman
csendes tag
Nagyon köszönöm az ötleteket,sajnos egyik sem vált be.Regeltem az angol fórumukba mert ott volt egy hasonló eset csak nem a dll -el ,ha nem a flash-sel volt a gond,és azt megoldották,de mivel új vagyok 5 napig nem postolhatok ott. Így lehet újra teszem az egész rendszert( nem csak a potplayer miatt) ,remélhetőleg utána már jó lesz minden,mert szeretem ez a lejátszót. De mégegyszer köszönöm a segítséget
-
vOrOn
tag
Azt nem tudom hogy jó lesz-e megoldásként, de ötletként, ha még nem tetted meg, a következőket javallanám:
Elindítod és frissíted (F1 megnyom, update-re ráklikkel, kijelöli NEM az összes file frissítését, csak a legfontosabbak, valamint figyel arra hogy mit akar ez alapértelmezett oldalnak beállítani).
Amennyiben a fenti nem segít, akkor leszeded és feltelepíted valamelyik korábbi verziót, pl innen.
Nálam rendszeresen nem jeleníti meg frissítés közben a folyamatjelző ablakocskát (x64 verziót használok Win 8 alatt), és így nem látom hogy má túró történik.
Ezt úgy szoktam kikerülni, hogy megnézem van-e frissítés, kilépek a programból és szemtelenül kitörlöm valamelyik "bőrkéjét" skin könyvtárából. Ezután frissítésnél garantáltan megjelenik a folyamatábrázoló ablakocska. -
Fiheman
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom találkozott-e valaki hasonló problémával: Amikor feltelepítettem a PotPlayert közben nem jelzett semmilyen hibát,de mikor először el akartam indítani vele egy filmet ezt írta:

windows XP Sp3 [32bit] Op rendeszerem van.Ha valaki tud erre a problémára,kérem segítsen!
-
vOrOn
tag
Subscribe.
Pár hónapja tértem át VLC-ről, eddig elégedett vagyok mint lepefánt.
-
BullZeye
veterán
Te miért nem csinálod meg? Nem tart sokáig, csak elhatározás, angol tudás, és széleskörű videólejátszó tapasztalat kell hozzá.
Közben felraktam legújabb Potplayer-t beállítva, magyarítva, iconszerkesztve.
64bitnek semmi értelme, nem hoz semmi pluszt.
De hogy ne legyek szemét, megcsináltam neked, csak a magyarosított DLL-eket
-
Gabero
csendes tag
A potplayer magyarítása csak a 32 bites verziónál működik (PotPlayer.dll), a 64 bitesnél kellene magyarítani a PotPlayer64.dll-t is. Lehetne már teljes a magyarítás... valaki megcsinálhatná már...
-
korobi
aktív tag
itt vagy egy kicsivel frisseb: [link]
én sem találtam még jobb lejátszót.

-
bzs73
őstag
Hát lekéstem a javítást.

PotPlayer 1.5.30857 x64 Portable.rar -
bzs73
őstag
Javítom a linket
-
Vyndree
őstag
Nekem is gondok akadtak a KMPlayerrel, leszedtem a PotPlayer-t, felinstalláltam és visz minden filmet ahogy kell. Semmilyen kódek, meg bütykölés nem szükséges, úgy ahogy van fel kell tenni és mindent visz amire eddig ráküldtem. A felülete kicsit szokatlan (nekem túl csicsás), de elindítom a filmet és tökéletesen viszi. Megjegyzem a VLC player se rossz lejátszó, egyszerű a kezelése, tud mindent amit kell.
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Ki szeretném próbálni a lejátszót. Kmplayerrel akadtak problémáim.
Gondoltam leszedek minden kodeket, kmplayert a gépről...
Javaslatot szeretnék kérni, hogy a poptplayer mellé mit tegyek még fel (codec stb), amennyiben szükséges. Egyelőre sima avis filmek nézésére kéne, ac3 5.1-esekhez is.
köszi -
BullZeye
veterán
DXVA az van benne, amit beállítasz, profibb emberek szinte csak az exe-t meg a hozzátartozó potplayer dll-eket tartják meg, és "saját" codeckeket raknak progiba.
Azt tudom, hogy pl az FFdshow nem a legújabb licence problémák miatt, de 1 másolással és felülírással kicseréled. Ha nem tetszik a benne lévő DXVA, csak bemásolod a DLL-t és átnevezed az előzőre, és már működik is tökéletesen (vagy beállításokban átrakod rendszer alapértelmezettre, és akkor a telepítettet használja).
Mivel eddig az utolsó használható (3 éves) Kmplayer-t használtam, amiben nem hogy DXVA, de még több magos proci támogatás sem volt! Így még nem különösebben vetettem bele magam, hisz már annak is örülök, hogy 1080p-t normálian le tudja játszani anélkül, hogy matatnom kéne akármit is Biosban. (és eközben 7-8% procit eszik a 25% - 1mag 100%onhoz képest.
PotPlayer-t kb 2 hete használom, azóta megnéztem vele vagy 200+ rész sorozatot, Kmplayerrel ellentétben ez 1x sem fagyott le, és sokkal-sokkal gyorsabb. Értem ez alatt, hogy egy 170 megás avi megnyitása nem 4-6 másodperc, hanem 0.5s.
Jah, és ami PotPlayer mellett szól, teljesen alapbeállításokon simán lejátszott egy olyan RM fájlt, amit se a legújabb, se a 3 éves Kmplayer nem tudott, és még az Media Player Classic is codeck hibát írt rá.
Próbáltam annó Media Player Classicot is használni, de egyrészt nagyon fapados, másrészt olyan ma már alap dolgokat nem tud, hogy mutassa chaptereket a seekbaron.
PotPlayerrel egyetlen problémám van, a feliratkezelése még nem annyira kiforrott mint Kmplayer-ben, azaz hiába van rá 20 beállítási lehetőség, mégsem néz ki úgy ahogy szeretném, de még így is sokkal több mint Media Player Classic-nál.
Beta dologról nem tudok mit mondani, mert nem szoktam telepíteni progikat, csak kiszedem a megfelelő fájlokat és futtatom.
De Gmail hány évig volt béta státuszban? O.o -
F34R
nagyúr
DXVA-val ás a hardveres gyorsítással hogy áll? több beállíthatósági lehetőség van benne mint mondjuk egy MPCHC-ban de nem tudom hogy jobb-e.
Mikor elindítom akkor miért beta-t ír ki a telepítő a fejlécben?
-
BullZeye
veterán
Daum PotPlayer
A KMPlayer az utóbbi pár évben rendkívül bugos mivoltából, és mivel csak fél évente adnak ki új verziót - amivel általában az előző hibákat csak ritkán orvosolják -, úgy gondoltam hasznos lenne az "utódjáról" nyitni egy topicot, hiszen a KMPlayer eredeti fejlesztőjétől kapjuk a frissítéseket szinte heti rendszerességgel, új funkciókkal és újításokkal, stabilabb és gyorsabb működéssel.
Pár hasznos link, akik csak most ismerkednek a PotPlayer-el.:
1) Angol nyelvű fórum.
2) Legfrissebb letölthető angol változat. Stabil x64, és egy mindenes mirror média lejátszókhoz.
3) Akik szeretnének saját skin-t készíteni, vagy egy meglévőt módosítani.
Itt megtalálhatóak a parancsok amiket használhattok. Alapvetően nem nehéz egy skin módosítása, hisz 1-2 PNGből áll a skin, és hozzá egy XML fájlból.Mielőtt akármit is csináltok, készítsetek MINDENRŐL Backupot, kellemetlenségek elkerülése végett!
Ha szeretnétek megváltoztatni az ikonokat, amiket használ az Intézőben / Total Commanderben a különböző videó fájlokhoz, hogy a Kmplayer ikonjait használja, amik picit szebbek (vagy inkább megszokottabbak), akkor 2 lehetőségetek is van.
1) Az egyszerűbb megoldás, ezen az oldalon letöltitek a PotIcons.dll fájlt és felülírjátok az eredeti-t a PotPlayer mappájában. Talán regisztrálni kell, ezért itt a közvetlen letöltő link a fájlhoz, itt pedig egy mirror, ha törölnék.
2) A bonyolultabb, de tisztább (és bővítettebb) megoldás, hogy Kmplayer-ből kiveszitek az ikonokat, az egyszerűség kedvéért itt egy link hozzá. Ezt bemásoljátok a PotPlayer mappájába, majd csináltok egy BACKUP-ot a PotPlayerMini.ini fájlról!
Ha ez megvan, NotePad++ segítségével PotPlayerMini.ini fájlt szerkesztitek (azért ezzel, mert NotePad2-vel pl ha elmented, hiányoznak belőle karakterek és minden beállítás elveszik belőle az első induláskor, ilyenek miatt is fontos a backup).
Copy pastelitek a megfelelő (ha létezik [FileIconList] bejegyzés, akkor azt a blokkot felülírjátok, ha nem, akkor bárhova az ini-be) helyre ezt. Értelemszerűen nálatok kicsi az esély, hogy itt legyen a 2 DLL:
c:\Utils\!Video\PotPlayer\KIconLib.dll
c:\Utils\!Video\PotPlayer\PotIcons.dll
Így ezeket cseréljétek ki (Ctrl+H) a megfelelő elérési útra!A bonyolultabb megoldás előnye, hogy szabadon rá lehet frissíteni új PotPlayer-t és nem kell minden telepítéskor újra bemásolni a DLL-t. Pár ikonnal több van betéve, valamint érintetlen "reklámmentes" az összes ikon, azaz nincs beleírva a DLL készítőjének a neve a 256x256os ikonokba.
És ha ne adj isten a tálcán sem tetszik a PotPlayer ikonja, mert túl fehér és túl kék, akkor se kell kétségbe esni, hiszen erre is van egy egyszerű megoldás.
Kell hozzá egy Resource Editor, aztán simán megnyitjuk a PotPlayerMini.exe-t.
Jobb gomb az ICON GROUP-ra, és ADD RESOURCE - itt be kell tallózni egy icon fájlt - például az innen letöltöttet.
Így lesz egy 100 és egy 101-es mappa, ahhoz, hogy jó legyen, törölni kell a 100asat, és átnevezni a 101-et 100-ra. Mindezt úgy lehet, ha "Icon Group/100/koreai (Korea)"-ra jobb gombbal kattintva DELETE Resource (ha csak 100ra kattintunk nem jön elő ez a lehetőség). Ezután "101/Language Neutral"-ra jobb gomb és Properties, majd Name legyen 100, Language pedig koreai. Kész is, Save (ha kérdezi PotPlayerMini.exe néven), és már indíthatjátok is.Egy megintcsak hasznos dolog, egy vállalkozó kedvű emberkének, akinek jó az angolja: mivel sajnos túlontúl nagy felelősség, nem szeretnék egy teljes magyarítást készíteni.
Innen viszont letölthető egy alapvető kezelőfelületet magyarra fordító módosított PotPlayer.dll, amit készítettem. Főleg azokéval, amikkel az ember használat közben találkozik - Teljes képernyő, Nyújtott, Felirat, Audió szinkronizálás, Lejátszás után leállítás, Lejátszás alatt felül, Mindig felül, Soha nincs felül ... stb stb.Aki viszont szeretné lefordítani magyarra, annak tudom ajánlani a következő programot:
Lingobit Localizer
Eléggé egyszerű a használata, és tökéletesen arra jó, amire szükség van, nem mellesleg magyar kezelőfelülettel. 2-3 kattintással lehet az új verziókba beleintegrálni a már meglévő magyarítást. (Privát üzenetben ha megkeres, szívesen segítek, és elküldöm neki az eddigi fordításokat, ha komolyan gondolja a fordítást)Készítettem egy (sztem) hasznos dolgokkal teletűzdelt, teljesen magyarosított témát (tooltippek stb). Melyet itt érhettek el ezen a címen, leírással.
Lejátszó lista

Alapvető hiba a legtöbb skinnél amiket néztem, hogy amikor le van kicsinyítve a lejátszó, egymásba csúsznak a dolgok random módon. Itt mint a képen látható, észrevehetetlen a különbség a kicsinyítés és nagyítás közben, cserébe minimum ilyen széles a lejátszó! De legalább nem csúszik a szöveg a gombok közé, és a fájlnév jobbról balra és fordítva scrolloz.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- eBay
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Chromecast topic
- Online videók letöltlése
- One mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezért is maradt licenszsértő a mai napig, mivel GPL-es mplayer-core alapon nyugszik (azért visz ilyen jól minden videót) miközben zárt a forráskód (ezért nincsen portolva se Linuxra, se OSX-re ami miatt ezekre nincs is ilyen tudású lejátszó).