- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
válasz
MaxxDamage #13037 üzenetére
Megnéztem, közben itt a nyilatkozaton nem lehet 0 összeget feltüntetni. A webshop azt írja, hogy FAILED-SALE leírással és 0 value összeggel legyen visszaküldve (cn23). Amit találtam és jövőhéten vinné is az a UKCSOMAGSZALLITAS.COM.
Erről van véleményetek? -
mzso
veterán
A futárcégeknél, vagy postánál van valami biztosítás/garancia arra, hogy sértetlenül ér-e oda a csomag tartalma?
-
válasz
MaxxDamage #13046 üzenetére
Ez önmagában nem jelenti azt, hogy bele is tették.
-
válasz
internetezoo #13043 üzenetére
& Lauda :
Azt is kértem hozzá. [kép] -
mzso
veterán
Egy 12-13 kilós 70*13*59 centiméteres csomag lenne, amit még jövő péntek előtt el kéne küldeni elállás miatt.
Mivel főzőlap törékeny valamilyen szinten, bár csak simán küldték nekem is. Egy "ne taposs meg" piktogram van a dobozán A bolond futár meg élére állítva tette le döntött felületre amikor hozta, én meg inkább letettem földre...
-
válasz
MaxxDamage #13042 üzenetére
Nem lehet tudni, hogy az a komponens bármikor is bent volt-e a csomagban.
-
internetezoo
senior tag
válasz
MaxxDamage #13042 üzenetére
Nézd meg más vevők képeit az értékelésnél, hogy hogyan csomagolta.
-
Érdekelne, hogy már más is járt így?
Rendeltem Aliról valamit, idehaza MPL üzleti csomagként érkezett (rendelés leadáskor fizettem is a szállításért külön) és egyik komponens hiányzik a csomagból.Kicsit "nyomozgattam" és csomagon rajta van a súlya, én is lemértem és az nem egyezik.
Akkor itthon (MPL-nél) valaki lenyúlta a dobozból az egyik komponenst? Létezik ez?
Végülis keresztbe nem volt leragasztva, így ott könnyen kinyomhatta oldalra ezt.. [kép] -
mzso
veterán
Helló!
Egy 4-es indukciós főzőlapot, mivel érdemes költséghatékonyan visszaküldeni elállás miatt? Van a Postánál jobb? -
Most jött 🤭
Eddig Alis rendelés így nem jött még. 😄
-
Because
őstag
válasz
MaxxDamage #13037 üzenetére
Köszi szépen!
-
válasz
chungee #13034 üzenetére
Sajnos sokat nem tehetsz.
Nem gondoltam volna hogy az egyik alap szolgáltatás (Magyar Posta) így megszünteti a posta hivatali egységeket, bezárja a postákat...
Nálunk is vállalkozó csinálja már jó ideje, az közeli város rész területén nyitott új postát (eredeti bezárt) és ott nyitva van a nap nagy részében.
Nálunk nyitva volt reggel 8:30 - 15:30 között és ha csomagom érkezett MPL által, akkor ilyen 9 körül érkezett és most csak a nyitva tartási időben várható, az e-mailes értesítő tartalmazza is. (pont akkor van nyitva mikor várható az érkezés) -
válasz
Because #13036 üzenetére
Szia!
FürgeFutár amit tudok ajánlani, én UK-be úgy küldtem. (már nem voltak EU tag)
-
Because
őstag
Sziasztok!
Angliába kellene küldenem nagyobb mérető csomagot (kerékpár). Melyik szolgáltatót tudnátok ajánlani?
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Remélem jó topicban járok, ha nem akkor sry. Németorszagból Budapestre mivel/kivel érdemes csomagot küldeni? Pár pc-s motyóról lenne szó olyan 5 Kg alatt.
Köszi, Pakmara
-
chungee
addikt
Estét! Egy kis felvilágosítást kérnék. Megszünt nálunk a posta szolgáltatás. Mobil posta hordja ki a leveleket. Sógoromnak jött ajánlott levele amelyet nem tudtunk átvenni. Attól félek hogy a második kísérlet is sikertelen lesz. Mivel nagyon munkanapra esik. Ezután mi a teendő
Lakóhely szerinti postán nem lehet személyesen átvenni mivel megszünt.
-
sopruk
senior tag
válasz
azbest #13032 üzenetére
Nem irigylem őket én sem. szóba került már valakivel, hogy hány perc jut egy csomagra, címre érkezéssel, kézbesítéssel együtt.
Ha mondjuk 10 órát dolgoznak (8-18-ig) és 150 csomagot kell kézbesíteni, akkor
15 csomag jut egy órára, 4 percenként 1 csomag
100 csomagnál 6 percenként 1 csomag
Átlag 5 perc jut egy csomagra...
És akkor még nem is reggelizett, ebédelt, eü.séta, stb... -
azbest
félisten
válasz
MaxxDamage #13031 üzenetére
Ezeknek ki van adva ez? Sietni és kapkodni kell?
szerinted hogy tud egy nap 100-150 csomagot kézbesíteni? Hozzám kétféle irányból szoktak jönni. Az egyiknél reggeli 8as indulása után, másfél óra alatt 30adik körüli vagyok. A másik irányból délre 4 óra alatt már a 80adik.
A követési infót mindig érdemes figyelni, hogy ne legyen meglepetés és egymás keresgélése. A kínai kacatjaimra nem mindre van magasabb szintű szolgáltatás, van ami csak bedobós.
-
válasz
Gabesz87 #13030 üzenetére
Nekem az a futár sokszor azt csinálja, hogy nem telefonál mielőtt érkezik, max. csenget egyet, de sokszor még azt sem és kapok mailt amibe "csomagot vettem át" és ekkor tudom, hogy járt itt és bedobta a csomagot (vagy betette a teraszra...)
Ezeknek ki van adva ez? Sietni és kapkodni kell?
Ha rendesen nem tudja elvégezni a munkáját, akkor menjen kutyákat hajigálni...nem neki való ez a munka! -
Gabesz87
veterán
Panaszkodom kicsit: Express One jól felk...ra az agyam ma. Vártam ma csomagot, reggeli mailben írták, mikor jön. Ebéd után kapok egy levelet, benne ez áll:
"küldeményt 2024-01-18 13:38:00 időpontban a futárunkkal történő egyeztetést követően alternatív helyre kézbesítettük (a kerítés mögé)."
Semmilyen egyeztetés nem volt persze, és a hülye csak bedobja a kapun a kukatároló mellé, esőben! És ráadásul műszaki cikk van benne! Felhívtam a futárt, csak hogy jobban érezzem magam, persze vele úgysem mentem semmire, úgyhogy írtam egy panasz levelet. ELképesztő már mit művelnek ezek a futárok. Eddig a DPD-t rühelltem, de mostmár az Express One-t is. -
sopruk
senior tag
válasz
MaxxDamage #13028 üzenetére
Egyébként hasonló a tapasztalat, legtöbbször másnapra ott van.
Kivéve a sürgős csomagot, amit Murphy kézbesít
Ezeket inkább időgarantáltan adom fel kicsivel drágábban... -
-
-
sopruk
senior tag
válasz
UnSkilleD #13016 üzenetére
Ezeknél érdemes átnézni az ajánlatokat:
Fürgefutár
PMP Express
Ecoparcel
Múltkor USA-ba a Fürgefutárnál az UPS volt a legolcsóbb...
Ecoparcel új regisztrációra adott volna kedvezményt, de nem dobta fel rögtön az ajánlatot. Régen sokszor velük rendeltem futárokat... -
sopruk
senior tag
válasz
}{3@Đ$}{0ot #13015 üzenetére
A vaterafutár alapdíjai mindig olcsóbbak valamivel, így érdemes azzal próbálkozni. Annyi hogy ki kell nyomtatni a feladóvevényt. illetve nem időgarantált a kézbesítés...
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #13023 üzenetére
48 mármint
És igen, január 1-től az emelt árak vannak, online 550Ft átvételkor fizetve 1100Ft. -
scream
veterán
válasz
pilóta #13017 üzenetére
Én annó a Postától kaptam egy mail-t, benne egy linkkel, ami a posta honlapján lévő vám fizetős felületre vitt (csak ugye ki voltak töltve a csomagadataimmal a mezők) és itt tudtam is fizetni.
Akkor mondjuk nem tudom mi van, ha a feladó nem írta rá az e-mail címed.
-
Sziasztok!
Megérkezett kínából a csomagom a vámra. A nyomkövetés azt mondja, hogy "Online fizetés elérhető".
Kérdés, hogy hogyan? Nincs rá semmi opció... -
UnSkilleD
senior tag
van valaki aki tudja, hogy mi lenne a legolcsóbb módja egy csomag USA-ba vissza küldésének?
amikor én rendeltem akkor 10usd körüli szállítási díjat számoltak fel 7-8 munkanapos szállítási idővel
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Üdv!
Utánvéttel szeretnék küldeni egy HyperX Cloud fejhallgatót. Postai díjkalkulátornál melyik opciót válasszam? Vagy olcsóbb lenne a Vatera futárral?
-
azbest
félisten
válasz
MaxxDamage #13013 üzenetére
itthon az élményért fizetsz, izgulhatsz, hogy megkapod -e.
Azért itthon is 1000-1500 körül van legtöbb helyen, bár sokszor nem (csak) magyar posta futár opció van.Szoktam is bosszankodni, amikor a webshopban nagyobb méretűnek jelölik a terméket és foxpostos szekrénybe kézbesítés opciót nem ajánlják fel - pedig beleférne.
-
-
válasz
MaxxDamage #13011 üzenetére
Vannak érdekességek.
About you németből elküldi 990ft-ért a csomagot, 5990 ft felett pedig ingyenesen, a visszaküldés ingyenes. Bestsecret 1500 ft-ért küldi ausztriából, 19500 ft felett ingyenesen, visszaküldés ingyenes. Spanyolból gls lehozza a rendelt ruhát, cipőt stb 2640ft-ért.
Ha a cégen keresztül küldöd vissza, 9,90 euró a díja.
-
Egy érdekes dolog.
Prágából rendeltem 10 ezer alatti értékben (2kg kb.) és 1.300 Ft a házhoz szállítás, utánvéttel! Érdekes dolog.... Itthon ugyanez lassan a triplája! -
razorka777
veterán
Sziasztok!
Külföldről vártam csomagot ami tegnap már a posta központjában volt.
Gondoltam most már hamar megkapom, erre ez fogadott mikor ránéztem a követésre:Semmi értesítés, vagy valami.
Kérdés, hogy megpróbálja újra, vagy bedobják a közeli postára?
Érdemes bemenni megkérdezni hol a csomag, vagy az a futárnál marad egy ideig? -
Anaconda
tag
Sziasztok!
Elnézest ha nem idevaló.
A pesti gls csomagautomatákat ürítik esetleg 2 után is vagy csak reggel viszik a feladandó csomagokat? -
scream
veterán
válasz
netseft #13006 üzenetére
Ez volt a megoldás.
Levélként került feladásra (postán le is b@sztak, hogy hát a T/N-ből ki kellett volna találnom, hogy levél), értesítés nem volt. 5-n küldték volna vissza, ma vettem át.
Angliából kaptuk a csomagot, családtól (feleségem tesójáék). Van valami mód arra, hogy ilyen jellegű csomagok esetén ne kelljen VÁM + kezelési díjat fizetni rá?
Mmint ajándékot küldenek, aztán, hogy át tudjam venni fizessek érte VÁM-ot, olyan bután jön ki...
-
netseft
aktív tag
válasz
scream #13005 üzenetére
Ha külföldről levélként lett feladva, de nem fér be a postaládába, akkor nincs kézbesítési kísérlet, hanem személyesen kell átvenni. Ilyenkor remélhetőleg értesítenek, de simán elmaradhat (tapasztalat), ezért figyelni kell a nyomkövetést. Volt hasonló helyzetem, én is vártam, aztán amikor a bejegyzés már visszaküldés státuszra váltott, még aznap szerencsére át tudtam venni (már zsákból szedték vissza). Telefonon elérni őket nem tudom mennyire valószínű, főleg ezt a postát (a Google értékelése reális), de próbálkozhatsz. Azt javaslom, holnap menj oda személyesen, a csomagfelvételi pont a mellette lévő utcában van, ott kerestesd a nyomkövetési szám alapján.
-
scream
veterán
válasz
Graphics #13004 üzenetére
Én a redelivery-t úgy értelmezem, hogy akkor azt már legalább 1 delivery kísérlet meg kell, hogy előzze, de hát lehet nem így van.
Nem, még nem vettem a lelkierőt, hogy telefonáljak miatta. Igazából az ünnepek miatt gondoltam, hogy beragadt (volt egy másik külföldi csomag, ami nov 20-tól állt az országban dec 23-as kiszállításáig...) és még várok vele az újévig, esetleg majd bekérdezek ide, hátha másnak is van hasonló csomagja és/vagy infója.
-
-
scream
veterán
válasz
Graphics #13002 üzenetére
Nekem a "Forwarding for Delivery" nem azt jelenti, hogy ott van a Postán és be kéne mennem érte ("Available for collection").
És mivel a Posta a kézbesítésre való továbbítást írja, arra számítanék, hogy kéne lennie kézbesítési kísérletnek - ami, ha nem is sikerül, akkor sikertelen kísérletként felkerülne a T/N-hez.
Főleg, hogy semmilyen jel nem érkezett a csomag érkezéséről - se arról, hogy nem is hozzák ki, se arról, hogy átvehető.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech g29
- Asus VivoBook s14 Flip /i3-1315u/16/512ssd/14/FHD/IPS/Touch/HUv
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 27% Számla! HP Transcend 2,8K OLED laptop! Ultra 155H / RTX 4060 8GB / 16GB DDR5 / 1TB! BeszámítOK
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest