- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mefistofeles #1099 üzenetére
BOCSÁNAT GYEREKEK LEHET! HOGY MEGVEZETTELEK TITEKET!!!!
Ahogy néztem az általam leírt feltételek csak Vaterás cuccokra érvényesek! -
válasz
Fecogame #1098 üzenetére
Téves... Én Szombathelyi vagyok és tőlem éppen ma visznek el egy csomagot........ Minden nagyobb településen házhoz is viszik vagy (de akkor csak valami 850 ft!) ha kisseb település akkor a postán lehet átvenni! Ki sem kell mozdulni, otthonról kitöltesz egy űrlapot, egy A4 es lapot kinyomtatsz és leadod a rendelést. Aztán csak várod az autót a fotelből... Ha jól tudom a 15 óráig feladott megrendeléseket másnap el is viszik!
-
válasz
mefistofeles #1094 üzenetére
Wáó... És ezt hol lehet megrendelni? Vagy a postán kell szólni? Hogyan működik?
-
Timocicu
senior tag
válasz
malagutif122 #1093 üzenetére
Gondolom, hogy igen ..., bár én még úgy nem küldtem, viszont vettem már úgy át ...
Ha ráírod az értéket és túllépi az általuk meghatározott, tudomásom szerint 20.000-ft-ot, akkor az felárral jár ugye, de amennyiben bármi történik a küldeménnyel az Általad meghatározott érték után térítenek. A csomagfeladó eredeti példányát kapod meg. Szv és tapasztalatom szerint ...
-
Skacok ha levélnél (2 kg)nehezebb a cucc akkor szerintem a leg olcsóbb és kényelmesebb az MPL (Magyar Posta Logisztika) Én már küldtem velük és tuti! Egy csomagot 5 kg-ig háztól-házig!
1020 ft ért visznek el! Ebben az árban 50000 ft-ig az értékbiztosítás is benne van!!!
-
malagutif122
tag
standard csomagot lehet postán maradó csomagnak küldeni?
ja és ha rá irom az értéket amenyi az ára a cucnak ami bene van
arról adnak nekem másolat papirt mint az utánvételesnél?? -
-
adster
tag
Sziasztok!
Olvasgattam itt visszafelé, meg a Posta honlapját is bogarászom már egy ideje, de gondoltam azért megkérdezem már itt is.
Tehát lenne egy csomag, egy PC-s hangfalszett, amit standard postai csomagként (előre utalás után) szerettem volna feladni, melynek díja 1.115 Ft lenne.
Felvetődött azonban a kérdés, hogy utánvéttel nem lehetne-e postáznom.Ezen az utánvétes dolgon kicsit azonban megakadtam, mert még soha nem csináltam ilyet.
Azt felfogtam, hogy még egyéb költségek jönnek be a képbe, de az 5. sz. függelék azt írja, hogy "postautalvány csatolása esetén 295 Ft és összegtől függően további" pénzek lesznek felszámítva, míg készpénzátutalási megbízásnál csak a 295 Ft-ról szól, további díjakat nem sorol... bár az utóbbinak a működési elvét sem igazán értem.Olvastam még erről a Start csomagról is, ami alapból 1.770 Ft és ha minden igaz, az magában foglal pár különszolgáltatást - tehát az utánvétet is esetleg?
A lényeg tehát az lenne, hogy a hivatkozott cikket hogy érné meg a legjobban küldeni, ha utánvétről lenne szó?
Előre is köszönöm!
-
attika89
senior tag
Üdv!
Kínába szeretnék feladni egy kis méretű csomagot (töltőtoll hegy, de ez mellékes) levélként és arra lennék kíváncsi, hogy mikor lesz követhető, azaz mikor kapok követési számot (tracking number)?
Elég csak elsőbbségivel, sima priority, vagy ajánlottan kell ahhoz feladni?
Előre is köszi! -
válasz
szamovar #1086 üzenetére
Futárcéggel szerződés? Így 990-ért tudnál minden csomagot feladni, plusz megbízhatóbb is.
Más: A postai dolgozók hogyan kapják meg a fizetésüket? Átlagolják az országos bevételt és ezt osztják el az összes dolgozó között, vagy postánként van a fizetés, teljesítmény alapon?
Valamint ha én kapok egy levelet/csomagot, abból kap-e fizetést az itteni dolgozó, illetve ha a helyi postán adok fel valamit, abból kap-e. Erre lennék kíváncsi.
-
szamovar
tag
Sziasztok!
Olvasgatom a postai díjszabásokat, de nem tudom melyik mellett döntsek hosszútávon.
Webáruházhoz szeretnék megadni postai szállítási díjakat minél olcsóbban. Ruházati termékekről van szó, alapvetően póló, pulóver. A szállítást kizárólag utánvéttel kívánom intézni. Csomagként 1115ft a standard+utánvét(ez nem tiszta, 295 Ft a vége?) tűnik a legolcsóbbnak. Jól látom?
Üdv -
labuwx
tag
Sziasztok!
Egy ATX alaplapot dobozostul, minden tartozékával mennyiért lehet elpostázni?
-
totyak
aktív tag
Alaplapot szeretnék postázni. Nincs meg a saját doboza, egy sima dobozban postáznám.
Doboz méretei: 34cm hosszú, 20cm széles, 10 cm magas
Az egész pakk kevesebb lenne, mint 2kg. Ugye jól tudom, hogy így mehet ajánlott levélként, nem kell csomagként küldenem? illetve másik kérdésem, hogy, ha a doboz sima karton színű, akkor muszáj becsomagolni, vagy leragasztom alaposan és magára a dobozta is címezhetek?
Köszönöm
-
Livius
őstag
Egy (30x25) cm-es alaplapot szeretnék feladni levélként. Tömege jóval 2kg alatt lesz. Egy közel ilyen méretű dobozban még feladható majd levélként a postán?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Utánvét összegének az értesítőjét beszokták dobni a postaládába? És kérnek személyit a pénz átvételénél, ha postára megyek érte? Mert ilyenkor már meg szokott érkezni (3 napja vették át a csomagot), de semmi pénz. Ugye az nem történhet meg, hogy a postaládát kinyitották, és valaki kiváltotta helyettem a pénzt? (ezért kérdezem, hogy kérnek e személyit)Tárgytalan, most hozta a postás
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
raziel01 #1071 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ, és ezt a sima csomagos dolgot 1115+595-öshöz milyen papírt kell kitölteni, ugyan azt a zöldet? (erre gondolok)
-
raziel01
veterán
-
B-L-A-C-K
titán
Hali!
Mennyibe kerül most egy 3-4 Kg-os ajánlott csomag feladása 50 ezerig érték biztosítva? Vagy ha 20 ezer alatt is lehet az is jó lenne.
Vagy 1 éve nem adtam fel ilyet így nem tudom most az árakat, posta oldalán nem kaptam egyértelmű választ erre.
-
raziel01
veterán
Voltam a postán kaptam ilyen időgarantált kisérőokiratot de ennek 3 oldala van.
Mind a 3-at töltsem ki?
A lap alsó felét meg a posta tölti ki úgyhogy mind a 3 lapra ráírom a feladót meg a címzettet és vihetem a postára? Majd ők ráragasszák gondolom. -
Füleske
addikt
válasz
raziel01 #1059 üzenetére
Nem jó. Utánvétet , törékeny kezelést nem akarsz ? Mondjuk 30k - nál amúgy sem drágább időgarantált csomagként feladni. Start + favorit 2090 Ft (lehet törékeny és utánvétes is , 50k - ig lehet értékbiztosítani , 2 munkanapos időgarantált) , sima csomag 30k - ra 2085 Ft.
-
raziel01
veterán
Monitort kéne feladnom(TFT), gyári doboza megvan.
Most az úgy jó, hogy van itthon ez a zöld feladóvevény amivel ajánlott levelet szoktam feladni? Ott bejelölöm, hogy csomag meg ráírom, hogy értéknyilvánítás 30000 Ft?
Sosem adtam még fel levélen kívül mást. -
ProdyG
őstag
válasz
Füleske #1054 üzenetére
lehet nem fogalmaztam pontosan, nem azt mondta végülis ma reggel a postás, hogy úgy nem adhatom fel, hanem hogy a másikat ajánlja, és azzal jobban járok. csak én ezt azért vettem kamunak, mert előzőleg 1400-at fizettem, ez meg 1770 volt. de így akkor most már tiszta a dolog. a mai nőci 20 ezer ft-os értékbiztosítás mellett jó tippet adott.
a múltkor meg 10 ezer ft-os értékre számlázott a postás (pedig a lapon 20 ezer szerepelt szerintem).
tanulság: 10 ezer ft-ig megvagyunk 1500 alatt, afölött meg ~1700ft.
köszi a segítséget. -
ProdyG
őstag
válasz
Füleske #1052 üzenetére
egyetlen extrát kértem, a 20k-s értékbiztosítást. erre mondta, hogy akkor nem ez kell, hanem a másik...
amúgy múltkor az 1400ft körüli megoldás a sima standard postai csomag volt, ami alapból 1150ft, csak az ki volt egészítve értékbiztosítással. viszont az 1400ft tényleg kevésnek tűnik, lehet valamit elnéztek, vagy nem tudom, de nem fizettem 1700-at akkor, az biztos...
vagy esetleg az lehetett, hogy csak 10 ezer volt az értékbiztosítás, nem 20, és emiatt olcsóbb volt (bár én határozottan 20 ezerre emlékszem). -
Füleske
addikt
-
ProdyG
őstag
válasz
Füleske #1049 üzenetére
egyik sem ajánlott levél volt...
nálam van mindkét papírból 1-1 példány. egyik és másik:1. kísérőlevél belföldi postacsomaghoz
2. kísérőokirat időgarantált csomaghozahogy én látom, az időgarantált téma a drágább megoldás, erre beszéltek rá ma. de mindkettőben meg lehet adni értékbiztosítást, és mindkettőben 20 ezret adtam meg.
a mai időgarantált cucc 1770ft volt, a múltkor a másik pedig 1400 körül. ma reggel vittem a nőcinek az olcsóbbik verziójú lapot kitöltve, erre azt mondta, hogy olyat nem lehet, csak időgarantáltan... szerintem kamuzott...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest