Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
A Vaterafutárral csak vateráról vásárolva lehet csomagot küldeni, vagy bárhonnan? Utánvéttel is?
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz Kolondrum #3698 üzenetére
Lehet privátban is de ha nem akarod nem kell.
Csak azért érdekelt volna mert a tanyavilágon kívül tudtommal Magyarországon mindenhova ki tudják vinni a csomagokat és a leveleket.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Kolondrum #3696 üzenetére
Én elhiszem nekem is vannak rossz tapasztalataim csak neked akartam jót ezért szóltam hogy itt ne fújj a postásokra mert a végén megszólnak?
Egyébként hol laksz ahol ilyen rossz a posta?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
válasz mirci18 #3694 üzenetére
Tudnám zúdítani a dolgokat. 90m nagy táv az utcától a házig. Aztán ha nincs jatt érezhető a hatás.
Most megint répörögtem a témára.
Pozitív példa nem sok van sajnos. Biztosan csak pár emberrel van baj.
Üzletelések miatt azért néha mesélnek a vevők és helytől függenek a szokások a megbízhatóságok. Itt eléggé a béka segge alatt van a posta minősége.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
mirci18
addikt
-
A motor postásban bízok meg, abban is mert én is motorozok és ismer. Az a szobám ajtajáig jön kb mindennel, csak nem tudom mikor ő hoz valamit.
Csak egy eset: Anglia Mo 5 nap. Ebből 3-at töltött tőlünk 2km-re a postán mert állítólag nem mentünk érte. Hát mondom persze bmeg ha nem kaptunk róla semmit. Birkák.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Ha postai utánvéttel adok fel egy csomagot(pl.MPL Üzleti csomagként), akkor a kézbesített, vagy esetleg postai dolgozó jogosult kibontani és ellenőrizni azt,mielőtt kifizette volna?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Tudja valaki mi a metódusa egy ajánlott levél elküldésének 30km-en belül? Hova kerül. Dunakanyar-Bp.
Összetörték, átcsomagolták, kifosztották, de maga a tárgyat aminek elnevezték (billentyűzet) amúgy célba ért.
Jól felb az agyamat.... És ki sem derül ha nem kérdezem meg: Mit kaptál amúgy azon túl, hogy törött?2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
mirci18
addikt
válasz masterful87 #3684 üzenetére
Mindent jól írtál így tökéletes.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
masterful87
senior tag
válasz mirci18 #3683 üzenetére
(hopp, ott fent nem is sírós smile-t akartam)
Akkor az eladónak ki kell töltenie, utánvétet kipipálni, kinyomtatnia, elviszi a postára, én átveszem a postán, kifizetem a szállítással terhelt vételárat, és mindenki boldog! Na ezzel a dumával kell a kinézett eladókat megkeresnem.
Én még egy olyanra is gondoltam, ha nem megy bele, mert potyára nem küldözget, akkor én elutalom előre a postaköltséget, és akkor csak a vételárat kell majd utánvéttel kifizetnem.
Így én csak egy ezrest kockáztatok, ha meg eleve nem akarta elküldeni, akkor olcsóbban megúsztam, mintha a vételárat utaltam volna el előre. (de ez csak arra az esetre, ha mindenképpen akarom azt, és az eladó nem akarja a szállítást megelőlegezni)Köszönöm szépen mindkettőtök segítségét!
-
mirci18
addikt
válasz masterful87 #3682 üzenetére
1-Így van
2-Ne tedd rá a csomagra feladáshoz kell.
3-Soha nem mennek a feladóhoz a postások csak a címzetthez. Postán kell feladni a feladónak.
4-Ha te a címzést postára kéred akkor annyi az összege feltéve ha 2 kg-on belül van.
5-Így van elvileg emailben vagy szelvénnyel a helyi postás.Felhasználónév valós nem muszály.
A visszaküldést a feladó fizeti.
Utánvételben a pénzt megkapja nincs átverés.
Csak az eladónak ki kell valahol a feladási szelvényt nyomtatni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
masterful87
senior tag
válasz mirci18 #3680 üzenetére
Tehát ha jól értem:
1 - a linkelt oldalt szépen kitölti az eladó
2 - kinyomtatja a feladóvevényt, ráteszi a csomagra (mondjuk celluxxal ráragasztja)
3 - vagy postán adja fel, vagy ha neki úgy jobb, kimennek érte házhoz
4 - mindezt postapontra 790-ért + 320 az utánvét
5 - pár nap múlva értesítenek, hogy mehetek érte a postára, és megúsztam az egészet 1110Ft-ból?Ez nagyon tetszik, talán az eladók is hajlanának rá. Viszont:
- a Megrendelő felhasználóneve valós kell, hogy legyen?
- mi történik ha nem venném át, ingyen visszaszállítják, vagy feláras? (csak hogy az eladó is biztosítva legyen)
- mi van ha nem megy bele az eladó, hogy ő nem fogja előre kifizetni a szállítást, mert mi van ha átvágom? (ez persze vicces, hogy tőlem elvárja, hogy utaljak előre 4-5 ezret látatlanba, ő meg nem akar ezret kifizetni előre) -
anonymus89
addikt
válasz masterful87 #3679 üzenetére
Mindenképpen utánvétellel jársz a legjobban mert akkor biztos lehetsz, hogy nem nyúlják le a pénzed előre max a kibontás után szembesülsz, hogy nem azt kaptad amiért fizettél.
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
mirci18
addikt
válasz masterful87 #3679 üzenetére
Így van előre ne utalj ilyen helyen.
Ezért jó a vatera ott van értékelési rendszer.
De ha mindenképp ragaszkodol a legegyszerűbb megoldáshoz:
VaterafutárItt csak beírod a kért dolgokat.
Hozzászámolsz a postai költséghez 320 ft-ot és ezzel az utanvétel meg van oldva.
Itt annyi a macera hogy nyomtatni kell feladóvevényt.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy olyan problémám, hogy régi M42-es obikat szeretnék vásárolni olcsón, és igazán az OLX van tele ilyen hirdetésekkel.
A személyes átvétel, megtekintés, vásárlás nem megoldás, többe lenne a leves, mint a hús! 4-5 ezer forintos dolgokról beszélünk! Ha elindulok az már helyből 2-3 ezer Ft.
A legtöbb hirdető úgy kezdi, hogy posta van, előreutalással! Na én meg mindenhol azt olvasom, hogy előre utalni tilos, mert átvágnak, aztán azt a pénzt nem látom többet. 5 ezer forintért meg hülye lennék rendőrségre járni!
A kérdésem az, hogy akkor mi a megoldás? Megbízhatónak kell lennie, a vevő és az eladó számára is, és ne kerüljön az áru felébe! Az se baj ha egyszerű, ne kelljen már az eladónak sokat utánajárnia!
(1000-1500 forint nekem olcsónak számít)A Jófogás 1900-as csomagküldését ismerem, mindenki jól jár vele, csak akkor fel kell tenni a holmit jófogásra, meg neki számlát megadni, meg stb, túl bonyolult, nameg sokallom is az árát.
A postát nem ismerem, és van a vaterafutár is. Ezek lennének jó alternatívák?
(bocsánat ha rossz helyre írtam, de még ez a topik állt a legközelebb a problémámhoz)
-
attiati
veterán
tudtok itt PH-n valakit, aki némi ellenszolgáltatás fejében szokott hazaküldeni csomagot USA-ból?
1. Sajnos legtöbb cég nem küld Mo-ra, akiket néztem.
2. Cég-magánszemély relációban pont a 44 EUR áfaköteles határ fölé csúszna, amit szeretnék, így magánsz-magánsz. közötti kellene.
3. Természetesen megbízható ember kellene, és előre kifizetek mindent.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Péntek este rendeltem a media marktbol egy csomagot . Postai nyomkövetésnél ezt látom .
2014.11.17 23:06 Országos Logisztikai Központ Küldemény információ: Küldemény postai átvétele / Item accepted
Szerintetek a mai nap várjam a posta kocsit vagy inkább holnap ?
-
TaaT
nagyúr
Ja, haver vett Webox-on keresztül egy videókarit, erre ma hozta neki a postás.
Kérdeztem hogy ezt most hogy? Nem tudja a választ.
Give them hell Ukraine!
-
cocka
veterán
válasz anonymus89 #3593 üzenetére
Ja, nem volt bonyolult a használata. Bár elsőre nekem nem volt egyértelmű. Másodikra meg rájöttem, hogy hülye vagyok
A lényeg: a küldeményt sikerült átvennem.
-
mirci18
addikt
-
mirci18
addikt
300 ft az hogy jött neked ki?
A vatera posta futár 1100-1400 ft általában az utánvét meg 2000-2200 ft.
A dpd-t azért szeretem mert nem kell papírt tölteni vagy nyomtatni sehova sem kell menni.
Egyszerűen eljön helybe a futár és kész.
És így is 2 nap mintha én postával küldeném.Vateránál már évek óta fel sem merül az utánvét egyébként most is az olx-nél akarták kérni de szerencsére lebeszéltem őket róla.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
TaaT
nagyúr
válasz mirci18 #3663 üzenetére
Én nem szoktam lebeszélni az utánvétes levelekről az embereket, csak megemlítem hogy mennyibe kerül, egyből át gondolják a dolgot.
Az utánvétes csomagoknál csak 300ft difi van ha a Vaterafutárt nézzük.
Nekem nem jó a DPD mert nem aznapi, és nem jó ha délelőtt jönnek a csomagért. De persze biztos sok embernek jó.
Give them hell Ukraine!
-
mirci18
addikt
Igen de szerencsére az olx-en a vevőt lebeszéltem az utánvételről.
Egyébként vatera futározok én is. 2 kg fölött a dpd olcsóbb és kényelmesebb mint a posta eszméletlen mekkora különbségek vannak.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Fancy-boy #3660 üzenetére
Inkább kérdezek mert nem szeretném ezt feleslegesen kommentálni:
Szerintetek nem lett manapság marhára drága az utánvételes postázás?
2200 ft lett volna tegnap amit kicsit sokkaltam azért hogy csomagot elvigyenek tőlem és pénzt vegyenek át érte.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
Jó értem de remélem azért ezt a témát lezárhatjuk lassan.
Nem szeretnék magyarázkodni vagy példálózni mindenhol vannak jó és rossz emberek egyaránt.
Ebben az üzletágban sajnos monopóliuma van a postának a levélküldésben.
Ezért sok mindent megtehet.De egy dologban viszont most jó a posta.(Csak hogy ne legyek folyton negatív)
Mégpedig ebben az új számítógépes rendszerben amivel elősször regisztrálják számítógépen a felvett ajánlott leveleket és csomagokat.
Lassabb ugyan sokkal emiatt a posta csomagfelvétele de sokkal pontosabban lehet követni és keresni a leveleket és csomagokat.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
XaraX
addikt
válasz mirci18 #3653 üzenetére
Valóban sok a gond a postával, és egyre több lesz, azt gondolom.
A posta viszont nem egyenlő a postással, a vezetőség meglátásom szerint nem nevezhető "postásnak."
Te azt látod, ami az intézkedések következménye, a lehetetlent még csak-csak megoldja a legtöbb postás, de csodára egyik sem képes.
Nem tudod, mi van a háttérben, mégis általánosítasz.
Hidd el, ugyan annyi gond van az ügyfelekkel is, sőt, mivel Ők többen vannak, ezáltal arányaiban több a problémás is, tudnék mesélni, de felesleges. -
Fancy-boy
addikt
válasz mirci18 #3653 üzenetére
Elhiszem, hogy sok problémád van, de Fő a pozitív hozzáállás!
Ha ezt sugárzod, akkor az emberek is kedvesebbek lesznek veled, és szívesebben olvassák a topicot is.
Félre ne érts, írjuk le a tapasztalatokat, nem arról van szó, hogy a szőnyeg alá kell söpörni.
De Attól még, hogy negatív hangulatot csinálsz, nem lesz jobb. Sőt...Úgy gondolom többségben vannak ott a becsületes, rendes emberek, és nem érdemlik meg, hogy ilyeneket írj.
Én így érzem.[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz Fancy-boy #3652 üzenetére
Semmi gond majd olvass nyugodtan a fórumokon és itt is és akkor majd megtudod hogy mennyire segítőkész valójában a posta.
Arról nem is beszélve hogy mesélhetnék arról ismerős által hogy mit csinálnak bent a postai dolgozók a sima levelekkel.
Miért van gyakran kártérítési kérelem a szolgáltatásaik miatt.
Stb.
Bár az is lehet hogy ti nem adtok fel csomagot és vagy vártok havi 30-40 db-ot mint én.
Mert nekem ennyi van és emiatt több a tapasztalatom szerintem ha nem haragusztok meg.
Elhiszem hogy aki ritkán használja a postát az meg van vele elégedve de higgyétek el sok a gond.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz konci79 #3648 üzenetére
Nem is kell szó nélkül hagyni.
Tisztelet a kivételnek sok a jó postás csak az baj hogy én nem találkozom velük.
Mondjuk a helyi postások nálunk jófejek és segítőkészek.
De ha visszaolvasol leírtam egy sztorit a postáról.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
anonymus89
addikt
válasz Fecogame #3642 üzenetére
Valamikor el kell kezdeni de orulok, hogy nem szegtem kedved.
En is kuldtem mar e-mailt mert bizonyos szolgaltatasok nem vagy nem ugy mukodnek, ahogy elvarna az ember.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
veterán
Igen, és azóta már adtam is fel, neked hála
Vannak hibák a rendszerükben ( ezekről fogom is őket tájékoztatni emailban ), de az elgondolás remek és én támogatom
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
mirci18
addikt
Az attól függ de általában minimum 5 napig ha nincs ráírva hosszabb postán maradás.
Postásba és postába soha nem bízz.
Tudnék mesélni.
Portást meg nem érdekelte vagy elfelejtette.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz mirci18 #3639 üzenetére
Holnap bemegyek. Kissé bosszant a dolog, egyrészt a feladó nem írt rá cégnevet, a portás is tudta hol dolgozom, mégsem mondta a postásnak. Meddig tartják a levelet?
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
mirci18
addikt
Ajánlott levelet nem tudsz keresni a posta.hu nyomkövető részlegében csak csomagot.
Másik ilyenkor sokkal egyszerűbb és gyorsabb vagy a postán személyesen nyomozni vagy telefonon a postát zaklatni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
RL-lel kezdődő ajánlott levél ragszámot hol tudom nyomonkövetni? A posta.hu oldal nem találja, hétfőn járt itt vele a postás, sajnos a feladó a cégünk nevét nem írta rá, név alapján ezért nem kaptam meg, ma sem jött, nem tudom merre lehet.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Fancy-boy
addikt
válasz attiati #3634 üzenetére
Természetesen léteznek ilyen cégek.
Mi az olcsó?
Egy kisebb csomag hazaszállítása legalább 11-12ezerFt.
Ha szerencséd van, akkor ebbe már benne van a VÁM és a cég elintézi neked.
Tehát ezt kalkuláld bele, hogy neked megéri-e.Amerikán belül reális lehet a 10 USD, de ott is küldheti ezer féle módon, tehát ki tudja.
Valószínűleg beleszámol csomagolási költséget is.
Google, Például: "csomag Amerikából"[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz mirci18 #3598 üzenetére
Na végre van fény az éjszakában csak értelem nincs.
Az ügyemben pont ma írtam 2 terjedelmes levelet az eggyik a fogyasztóvédelemnek a másik a hírközlési hatóság.
Mire megírtam jött a telefon a nagyszülőktől hogy megkapták a kártérítést.
Érdekes ezt a múltkor a levélben a posta nem jelezte.
Lényeg az hogy kártérítettek.
Úgyhogy happy end.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
anonymus89
addikt
No Webox-os átfutási idő 2 nap volt és az utánvét utalási ideje 2 munkanap.
-
attiati
veterán
Van egy termék, amit senki nem akar USA-ból Mo-ra küldeni.
Tudnátok ajánlani megbízható és olcsó szolgáltatást, akinek a címére megrendelem és ő hazaküldené?
Hogy hívják ezt a szolgáltatást (googleban)?Kifizetek mindent, csak ne nyúlja le a csomagot. 1kg-os csomagra 10 usd szállítási díj reális? (trackelve)
-
maestro87
őstag
Olyat hallottatok már, hogy a szabvány levél nem szabvány levélnek számít ha vastagabb egy levélnél (tárgy van benne)? Mert nekem ma emiatt kértek 380Ft helyett 415Ft-ot a feladásért. Mikor megkérdeztem, hogy miért ennyi, ezt a választ kaptam. Októberben pedig még volt róla szó itt, hogy néha még a légpárnás borítékot is annak veszik.
-
Dj Sügi
őstag
Üdv!
MPL vaterafutár-os csomaghoz kell vaterás felhasználó?
"Megrendelő felhasználóneve" sort nem lehet üresen hagyni, ide mindegy mit írok akkor?
Kösz!Szerk:
Akkor ha nincs vaterás regem, akkor beírhatok valami kamut is vagy nevemet 2x?[ Szerkesztve ]
🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Myers
senior tag
válasz mirci18 #3620 üzenetére
Ezt teszi a céggel, ha évtizedekig monopóliuma volt, állami csöcsön lógott, és többé kevésbé szakbarbár a vezetés. Azaz még mindig úgy csinál, mintha nem lenne verseny.
Persze az kicseszés, hogy a Postának levelekkel is kell foglalkozni, a többieknek meg nem.Legalább azt kikémkedhették volna, hogy megy a csomagkezelés a többieknél.
http://www.muszaj.hu/
-
addikt
válasz Fancy-boy #3622 üzenetére
Igen, nyomon is lehetett volna követni csak nem kaptam meg a számot. Külföldről mindig több idő mire ideér, de most nagyon hamar megérkezett es nem is gondoltam ra hogy ez van, azt meg főleg nem hogy mar visszaküldték.
A Nagy Lajos királyé útjaihoz tartozom. Beszéltem velük telefonon is, de semmi érdemleges.
En azért nem sajnálom őket, ez a munkájuk, ezért kapjak a pénzt.iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Fancy-boy
addikt
válasz Jeanne d'Arc #3621 üzenetére
Gondolom ez a tok levélként lett küldve, tehát a "leveles" gyalogos postás hozta volna ki.
Akkor őt kell bepanaszolni a postán, hogy nem hagy értesítőt.
Vagy írsz egy email panaszlevelet a posta ügyfélszolgálatának, ha személyesen nem szeretnéd intézni.Én is a 14.kerületben lakom. Melyik postához tartozol?
Régebben nekem is volt ilyen gondom, bepanaszoltam a postást, utána ki is jöttek ellenőrzésre, megnézték hogy megfelelően zár-e a postaláda, stb... elbeszélgettek az illető postással, megoldódott a probléma.Bár nem irigylem őket, mert sok a dolguk, le vannak rendesen terhelve.
Plusz még tukmálniuk kell a sorsjegyet, biztosítást, stb...[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok.
Sokadik alkalommal olyan gondom van, hogy nem kaptam meg a csomagot mert nem dobtak be papírt hogy megérkezett, ill ki se hoztak. Ha csomagot várok mindig át kell mennem nyomozoba hogy éppen hol jár a cuccom. Most viszont nagyon bepoccentem rajuk. Vártam Kínából egy tokot természetesen nem kaptam értesítőt. Nov 2. kiderult hogy visszaküldték a celorszagba mert nem kerestem a tokot. : @ Felhívtam a postát kb lecsesztek hogy miért rendelek en külföldről. Most fizethetek ki 10 dollárt újból hogy megkapjam a tokot ki tudja mikor. Mit lehet ebben az esetben tenni? Mert mar nagyon elegem van belőlük. Ez több mint felháborító.iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
mirci18
addikt
válasz zsolti1902 #3615 üzenetére
Nincs mit.
Sajnos biztatni nem tudlak mert jelenleg a posta lassan 2 hónapja belassult és általánosságban a leveleket és a csomagokat is 2-5 nap alatt szállítja ki.
Nekem általában 3 nap alatt hozza ki most.
Sokszor ezért foglalkozok futárral mert ők gyorsabbak egy minimális 2-300 ft-os felárért.
Sőt a vaterának hála sokszor olcsóbb és kényelmesebb a futár.Nem tudom ezt miért jó a postának hogy nem pontos és lassú ezzel sok ügyfelet elveszt.
Mert jelenleg a kötelezően érkező bel és külföldi leveleken kívül egyre kevesebb dolgot bíznak rájuk csomagokra s másra gondolok.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz _Csaba_ #3616 üzenetére
Első körben a saját postásod lopja nem a központ.
Második körben jön a trehány csomagkezelés ami a postán várható a könyvelés nélküli küldeményeknél.Nekem szerencsére ritkán tűnik el könyveletlen csomagom.
-
8th
addikt
-
_Csaba_
senior tag
Miért van az hogy ha sima levél-ként kapok alamit, akár Magyarországól, akár külföldről, az rend szerint nem érkezik meg nekem?
Ha ajánlva küldik akkor megjön, vagy ha sima levelet kapok, de amint valami "nagyobb" pl kinderfigura van a levélbe, az már nem érkezik meg..Hol LOPJÁK a csomagomat?
-
zsolti1902
aktív tag
válasz mirci18 #3614 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Biztos a posta "rendszerében" van valahol, de nem tudok tovább várni a csomagra.
Direkt innen rendeltem, hogy itt legyen hétvégére (még ha az egy napos küldési határidő helyett 2 lesz, de még így se ért ide.)My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB - RTX 4070 SUPER 12GB
-
mirci18
addikt
válasz zsolti1902 #3607 üzenetére
Postán érdeklődj személyesen vagy telefonon.
Mert a netes nyomkövető nem mindíg pontos.
Hogyha nem veszed át sincs semmi gond mivel megtagadhatod de ezzel csak a küldő céggel csesznél ki mert ő velük kifizettetik a postai díjat.
Pedig ők nem tehetnek a posta lassúságáról.
Mondjuk az még lehetséges hogyha a cég egy napos postázást igért akkor ők 1 napos időgaranciával küldték így ezáltal ők majd visszakapják a pénzt amit postázásra fizettek késedelmes postázás címén.[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Jelenleg a dpd a legolcsóbb.
Itt nézz szétItt az adatokat beírod pontosan.
Sőt ha nagyon spórolni akarsz akkor egybekötöd a 2 csomagot és elküldöd egyben 1490 ft-ért.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
8th
addikt
Üdv. Két darab 29 x 47 x 28 centiméteres egyenként 9 kilós dobozt, hogy a legolcsóbb eljuttatni az ország másik végébe?
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
TaaT
nagyúr
válasz zsolti1902 #3607 üzenetére
Fel kell hívni a postát vagy bemenni személyesen.
Give them hell Ukraine!
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem nézni Nigériába mennyi lenne elküldeni egy kisebb dobozt (kb fél kiló), érték biztosítva 150 ezerig?
Előre is köszönöm...
-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Rendeltünk egy autó akkumulátort egy webshopból kedd este, szerdán fel is adták a postán, de azóta se jött meg.
Az oldaluk szerint egy nap a szállítási idő:
"A munkanapokon délután 3-ig beérkezett megrendeléseket még aznap átadjuk a futárnak, melyet következő munkanapon vehet át."A posta.hu nyomonkövetési oldalán csak annyi egy infó van, hogy szerda délután feladták, de hogy azóta hol tekerek nem tudom.
Kellene lassan az aksi.
Mi van ha veszek egy másikat és a csomagot nem veszem át a jövő héten?[ Szerkesztve ]
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB - RTX 4070 SUPER 12GB
-
legenda
válasz mirci18 #3605 üzenetére
igaz, sok éve történt, de tűnt már el megtalálhatatlanul levelem a posta út esztőjében, a nagy karácsonyi forgatagban, de szerencsére pótolható banki papír volt benne.
a posta viszonylag közel van, másikra viszont biztos nem mentem volna a csomagért, ha ők kutyulták volna el.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
mirci18
addikt
Nyugi nekem ennél még jobb esetem volt.
Vártam postán egy cuccot.
Eltelt egy hét és még mindíg semmi.
Felhívtam a feladót de ő azt mondta már rég feladta.
Mondom oké.
Ragszám alapján rákérdeztem a postánál volt.
Bementem a szomszéd város postájára mert ott volt.
Mint kiderült a postakocsis érthetetlen okból nem nem találta a címem és utána nem hagyott nálam cetlit és ráadásul még másik városba is rakta le.
Szóval a tied piskóta ehhez képest mert nekem még nyomoznom is kellett.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
anonymus89
addikt
Bátyámnak küldtem csomagot a Rózsadomb Center Törökvész út 87-91. alá és ezt hagyta a postán indoknak: "Kézbesítés sikertelen Ismeretlen cím" - eddig is ez volt, ezután is ez lesz a címe az áruháznak.
A Te eseted viszont tényleg triviális lett volna már csak az értesítő miatt is na de lehet bal lábbal és fél szemmel ébredt a postás...
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz anonymus89 #3602 üzenetére
eddig nem is volt ez probléma, és normális esetben nem is lehetne, mondvacsinált is gyenge, amit a kézbesítő kitalált...
legközelebb ráíratom a csomagra külön a kapucsengő számát is - a gyengébbek kedvéért -, bár a kaputelefonon szerepel az emelet és az ajtó mellett az is, illetve az ajtó száma önmagában is adja, de legyen csak rajta a csomagon is a címzés mellett.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
szokásos hullámzás a posta tekintetében, ismét egy negatív tapasztalat; azért nem kézbesítették a csomagot, mert a kaputelefonra nem volt kiírva a csomagon szereplő név!?!?
a csomagon és a kaputelefonon is szerepel az emelet és az ajtó számozása, ez alapján megkapom a küldeményeket, korábban azonos feltételek mellett a csomagot is, de most az aktuális kézbesítőnek problémát okozott, hogy nem olvashatta a csomagon szereplő nevet a kaputelefonon - kapu táblán a név nem olvasható - így írta a csomagra, hogy miért nem tudta kézbesíteni -, ezért meg sem nyomta a csomagon szereplő emelet és ajtó kapucsengőjét, pedig a kettő azonos, és mivel egész áldott nap itthon tartózkodtam, így én reagáltam volna, akinek a nevére és címére a csomagot feladták.
a nevemre szóló értesítést persze bedobta a megfelelő postaládába, pedig azon szintén nem szerepel a név, hanem csak az emelet és ajtó száma, ahogy a kaputelefonon - és a csomagon - is!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest