Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
Tomika86
üzenetére
Szia!
Ne haragudj, elsiklottam a linked fölött. Pont olyan rajzot követeltem amit már megcsináltál!

"FIFO, erről olvasgattam de úgy konkrétan nem értem hogy működik."
Nem bonyolult és ilyen feladatra elég hatékony. Leírni sajnos kacifántosabb mint megcsinálni.
Képzelj el egy olyan tárolót (puffert) amiben több üveg tulajdonságait tudod tárolni (amilyen tulajdonságokat a tárcsán is nyilvántartasz).
A tárolónak van egy bemenete meg egy kimenete.
A bemenetére beírod az üveg adatait amikor elhagyja a tárcsát (az ábrádon "jelenleg" szöveggel jelölt pozíció) mivel a tárcsán követed a pozíciók (üveg) állapotát, ez nyilván nem probléma.
A bemenetre írt adat a tárolóban "leesik" az aljára (pl. másolással az utolsó szabad címre) A legutolsó cím az amit majd a kimenetre küldesz kiolvasáskor).
Amikor a "kilökő dugattyú" pozíciójába üveg érkezik (egy szenzorral triggereled) akkor kiolvasod ebből a tárolóból annak legalján (utolsó címén) lévő termék adatot és törlöd az utolsó címen lévő adatot, minek következtében a benne lévő többi adatot is egyel lejjebb lépteted.
A kiolvasott adat fogja megmondani a dugattyúhoz érkező üveg tulajdonságait, ki kell lökni vagy nem.
Lényeges dolog, hogy a tároló (mérete) legalább annyi elemű legyen amennyi üveg maximum elfér a tárcsa és a kilökő között. lehet 1-2 elem ráhagyással számolni esetleg.A hibakezeléssel kapcsolatban 3 dolgot kell figyelembe venni. Ha a puffer megtelik és a tárcsa felől újabb trigger jön.
vagy ha a tároló üres, de a kilökő felől mégis újabb trigger jön.
Illetve érdemes egy tároló teljes ürítés funkciót végrehajtani ha a szállító szalag minimum annyi ideig üzemel amennyi idő kell az üvegnek a tárcsa és a kilökő közötti út megtételéhez és a szalag üzemel. Ezt az időt érdemes legalább kétszeres ráhagyással meghatározni.Természetesen az adatok pufferben történő másolgatása helyett alkalmazható a mutatók mozgatása is (hol a teteje és hol a vége). Kinek melyiket az egyszerűbb programozni.
Én így oldanám meg...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Milyen egeret válasszak?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen autót vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest