Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moseras
tag
Szia.
Csak most tudtam vele foglalkozni:
[link]Ok, értem a kimenetek kiképzését, ennek megfelelően alakítottam át. Egy kimenet csak 1 helyről van vezérelve. Az ágak sorrendje itt valóban nem számít. Valószínű először azokon az ágakon megy végig, amelyek egy másik ágba vissza vannak csatolva, aztán a maradékon.
HMI-vel kapcsolatban kérdeznék most:
Várhatóan MODBUS TCP alapú PLC-t választunk. Ezt szeretnénk vizualizálni. Tegyük fel, hogy a PLC-ben nincs sem WEB szerver, sem helyi vizualizáció (van ilyen is DVI kimenettel, de ~300k). Szóval lenne egy PanelPC valahol, azon egy windows/linux, és ezen futna a kapcsolattartó program. Ez a SW egy MODBUS TCP driveren keresztül tartaná a kapcsolatot a PLC-vel.1. Jól gondolom e a vizualizáció működését ?
2. Milyen "gyári" megoldások vannak erre, egyáltalán van-e PLC független vizualizációs tervező/futtató környezet sok-sok előre rajzolt objektummal, aminek én csak megadom, hogy melyik PLC változó a bemenete vagy kimenete, stb ?
3. Érdemes e egy ilyen vizualizáló SW fejlesztésébe belefogni ?
4. Ha naplózni is szeretném a változók alakulását a vizualizáló gépen (SQL alapon, a lekérdező cgi scripteket meg tudjuk írni), akkor erre milyen lehetőségeim vannak ?Köszi.
Imi.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE RGB PRO SL Black - bontatlan, új
- LG UltraWide 49WQ95X-W monitor
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest